[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 411
46 106
113
Nem lenne ez hülyeség, csak rosszul választották meg a helyszínt, és ebbe a tévedésbe belehaltak.


inkább AGS


Otthagytak T-72B3-mat többet is, amibe csak beült az ukrán és elhajtott vele, ez már alig kirívó.

Ekkora távról ha őt akarják kilőni őt lövik ki. Valószínűleg alatta egy szinttel voltak a társai vmi pct. fegyverrel.

Akkor ne rakjuk fel a drónfeltételeket, vagy a szír orvlövészek videóit se? Pedig lehet belőle tanulni. A hozzátartozók ne most olvasgassák a fórumot.
Gondolom, hogy akik tanulhatnak belőle, azok nem ezen a fórumon teszik ezt. A többiek pedig mit tanulnak az eltorzult holttestekből?
Ajánlom figyelmedbe azokat a videókat, ahol letakarják a holttesteket. Így is lehet látni a pusztulás mértékét.
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 832
113
Egy elnök korruptsága mióta ad bármilyen alapot a CIA szarkeverésére? Nagyon szeretnéd mosdatni az amcsikat, de így csak jobban rájuk égeted a szart.
Sztem félreérted. Az ukrán nép szemében lett erkölcsi alapja, támogatottsága a cia xarkeverésnek. Az USA kevés lett voona, ha Putyin és az emberei jobban politizálnak Ukrajnában.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
translate.google-al fordítva

A fegyveres erők megsemmisítették a kadirovitákat, akik Zelenszkij megölését tervezték - hírszerzés

„Ukrán igazság” – 2022. március 1., kedd, 20:00
Február 26-án az ukrán fegyveres erők megsemmisítettek egy csecsen csapásmérő csoportot, amelynek célja Volodimir Zelenszkij elnök megsemmisítése volt.

Forrás : az egyik ukrán titkosszolgálat adatai

Részletek : Mint ismertté vált, az Orosz Föderáció Ukrajna elleni "hadművelésében" Kijev elfoglalása és az ország legfelsőbb vezetése, köztük az elnök fizikai likvidálása kapta a kulcsszerepet.

Putyin a legpiszkosabb munka elvégzésére utasította Ramzan Kadirov csecsen vezetőt, és személyesen utasította egy 2022. február 3-i megbeszélésen.

A csecsenek feladata Kijev megtisztítása, fizikai felszámolása és az ukrán vezetőkkel folytatott megelőző munka megakadályozása volt.

Ezt követően Groznijban sürgősen megalakult a sokkcsoport, amelynek élén Kadirov asszisztens, Danylo Martin volt az erőblokkban.
Később a Keleti Katonai Körzet Fehéroroszországba telepített egységeihez és alakulataihoz rendelt Rosgárda-erők részévé váltak, amelyek február 24-én megkezdték Ukrajna kijevi irányú invázióját.
A titkosszolgálat kivonatokat közölt Martynov és Kadirov megbeszéléséből, ahol előbbi bejelentette terveit és tetteit.

Később a csoport csatlakozott Ukrajnához a "Csecsen Köztársaság legjobb harcosainak" több mint 250 felszerelési egységből és több mint 1500 főből álló hadoszlop részeként.

De február 26-án Kijev külvárosában, a Gosztomel repülőtér közelében a Kadirov-gárda súlyos veszteségeket szenvedett.

Ukrán hírszerzési források szerint a kadiroviak kiirtását egy névtelen forrástól szerzett titkosszolgálat tette lehetővé, aki "FSB-tisztként" mutatkozott be, és meg akarja akadályozni a vérontást.

A lehallgatási anyagokkal megerősített forrás szerint Putyin Kadirovot ilyen fontos feladattal bízva ezzel párhuzamosan utasította az FSZB-t a végrehajtás ellenőrzésére. Az FSZB főhadiszállásán ideiglenes munkacsoportot állítottak fel, amely Kadirov és a hozzá közel állók minden lépését rögzíti.
Ukrajna megszállása után a háborút állítólag ellenző FSZB egyik tisztje a vérontás mielőbbi megállítása érdekében figyelmeztető tájékoztatást kapott az ukrán titkosszolgálatok a Kadirov-oszlop útvonaláról és a különleges hadműveletben betöltött szerepéről. Ukrajna ellen.

Február 26-án UAV-k segítségével végzett felderítést követően az Ukrán Fegyveres Erők megsemmisítő csapást mértek két Kadirov-helyre Gosztomel térségében, megölve Magomed Tosjevet, a csecsen csecsen 141. motorizált ezred parancsnokát Kadirov közelében.

"Még az FSZB is idegennek tartja számukra az Ukrajnával vívott háborút. Bár lehetséges, hogy az FSZB a Kadirov-gárda elitjének megsemmisítésében banálisan súlyos csapást mért Kadirov pozíciójára a Kreml-torony forgatagában" - áll a hírszerzésben. .

Korábban a The Times című brit lap arról számolt be , hogy több mint 400 wagneri lakos tartózkodik Kijevben, akiknek a Kreml parancsot adott Volodimir Zelenszkij elnök és kormánya meggyilkolására, és egyengette az utat Oroszország hatalomátvétele előtt. Maga az elnök is azt mondta , hogy meg akarták ölni.

A védelmi minisztérium arról számolt be, hogy február 26-án Gostomel térségében az ukrán katonaság legyőzte a csecsen Rosgárda különleges alakulatát.
 
  • Vicces
Reactions: cirqle and vata

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 956
65 999
113
A bajszos hasznos térképet adott nekünk, kicsit megnagyitva jól láthatók rajta az orosz hadsereg hadműveleti irányai és céljai......

Érdekes térkép az ukrajnai hadműveletek fejlődéséről, amelyet Lukasenka mutatott be a fehérorosz Biztonsági Tanács ülésén....

3038122_900.jpg


Érdekes térkép az ukrajnai hadműveletek fejlődéséről, amelyet Lukasenka mutatott be a fehérorosz Biztonsági Tanács ülésén.

Kijev bekerítése, egy katlan Mariupol mellett és egy óriási katlan Donyeck és Dnyipropetrovszk között, hozzáférés a Dnyeszteren túli határhoz. Jó ambíció. Ami a városokat illeti, Harkiv régió kormányzója ma azt mondta, hogy az RF fegyveres erői egyszerűen blokkolják a városokat, és nem lőnek civilekre, megpróbálják kicsalogatni az ukrán fegyveres erőket a városokból, és a terepen megsemmisíteni őket. Valójában megerősítette az orosz álláspont fő téziseit.

Többet Fehéroroszországról...

1. Lukasenko kérésére orosz S-400-asokat telepítenek Fehéroroszországba. A fehérorosz légvédelmi rendszerek már most is fedezetet nyújtanak az orosz csapatoknak a hátulról érkező támadások ellen.

2. Fehéroroszország nem vesz részt a műveletben, de továbbra is segíteni fogja az Orosz Föderációt a területén.

3. Annak ellenére, hogy Lukasenka támadni fog, biztosan nem támadott. Ezért ma Ukrajna bejelentette, hogy megelőző jelleggel megtámadhatja Fehéroroszországot.

4. Az Egyesült Államok azt mondta, hogy nem látják a fehérorosz csapatok koncentrációját Ukrajna megtámadására. Az Öreg kicsit korábban azt mondta, hogy 5-ről 10-re emeli a BTG-k számát az ukrán határon.

5. Lukasenko szerint 1000 orosz sebesült Fehéroroszország területén nonszensz. A fehéroroszok Gomelben és még néhány helyen kezelik őket. Összességében a hadművelet kezdete óta 160-170 sebesült érkezett Fehéroroszországban

Conelcassad...
Vegulis ezek az iranyok mara mar ismertek, nyilvanvaloak, es nagyreszt meg is valosult hadmozdulatok. A terkepen viszont Ukrajna 4 regiora van bontva. Ez letezik vagy jovobeli terv?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
302
1 832
93
De van hasznos infón a ti putyin papátok kicsit meg fog roggyanni pénzügyileg, úgyhogy a sok orosz fun ki lesz röhögve,,,!

Segítek!


tehát orosz fan helyesen. :)

Szerintem menj innen, ne csinálj felesleges munkát a moderátoroknak. Köszi!
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
Sajat tapasztalat a mai naprol. Kassan toltottem az ejszakat, reggel megyek a szalloda parkolojaba a kocsimhoz, egyszer csak korbevesz 4 emberke es koveteli (nem ker, kovetel!), hogy adjam nekik a telefonom, mert hivni akarnak es ok ukran menekultek! Persze csilivili uj Mercedesszel voltak, mind a negyen 25-35 ev kozottiek volttak saccra, persze az osszes ferfi. Nagy nehezen sikerult szabadulnom, mentem reggelizni a szalloda ettermebe. Kb 15 perccel utannam besorjazott 10-15 ukran (persze csak katonakoteles ferfi) es nekialltak a svedasztalt lepakolni, szinten azzal a felkialtassal, hogy az nekik jar, mert ukran menekultek. Szegeny pincerek semmit sem tudtak kezdeni veluk, en is felalltam es kicsekkoltam a szallobol.

Hihetetlen arrogans, ontelt, pimasz banda. Ez kell meg ide az EU-ba.
munkács antimagyar polgármestere is kiborult már: azonnal hagyjanak fel a pofátlankodással, mert seperc alatt elfogy a munkácsi vendégszeretet.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 545
6 690
113
Sajat tapasztalat a mai naprol. Kassan toltottem az ejszakat, reggel megyek a szalloda parkolojaba a kocsimhoz, egyszer csak korbevesz 4 emberke es koveteli (nem ker, kovetel!), hogy adjam nekik a telefonom, mert hivni akarnak es ok ukran menekultek! Persze csilivili uj Mercedesszel voltak, mind a negyen 25-35 ev kozottiek volttak saccra, persze az osszes ferfi. Nagy nehezen sikerult szabadulnom, mentem reggelizni a szalloda ettermebe. Kb 15 perccel utannam besorjazott 10-15 ukran (persze csak katonakoteles ferfi) es nekialltak a svedasztalt lepakolni, szinten azzal a felkialtassal, hogy az nekik jar, mert ukran menekultek. Szegeny pincerek semmit sem tudtak kezdeni veluk, en is felalltam es kicsekkoltam a szallobol.

Hihetetlen arrogans, ontelt, pimasz banda. Ez kell meg ide az EU-ba.
Mehetnek Németbe.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Sajat tapasztalat a mai naprol. Kassan toltottem az ejszakat, reggel megyek a szalloda parkolojaba a kocsimhoz, egyszer csak korbevesz 4 emberke es koveteli (nem ker, kovetel!), hogy adjam nekik a telefonom, mert hivni akarnak es ok ukran menekultek! Persze csilivili uj Mercedesszel voltak, mind a negyen 25-35 ev kozottiek volttak saccra, persze az osszes ferfi. Nagy nehezen sikerult szabadulnom, mentem reggelizni a szalloda ettermebe. Kb 15 perccel utannam besorjazott 10-15 ukran (persze csak katonakoteles ferfi) es nekialltak a svedasztalt lepakolni, szinten azzal a felkialtassal, hogy az nekik jar, mert ukran menekultek. Szegeny pincerek semmit sem tudtak kezdeni veluk, en is felalltam es kicsekkoltam a szallobol.

Hihetetlen arrogans, ontelt, pimasz banda. Ez kell meg ide az EU-ba.
Mikor meg neki kellene szaladni a ruszkinak, kiugrik a kula.....
Bohócok.....kivétel nélkül.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
520
2 392
93
De van hasznos infón a ti putyin papátok kicsit meg fog roggyanni pénzügyileg, úgyhogy a sok orosz fun ki lesz röhögve,,,!
Ha a papám lenne nem írkálnék itt, hanem a bahamákon süttetném magam, legalább 3 prosti társaságába, annyival talán még elbírok, de azért haza telefonálnék hogy fater hagyjuk már ezt az ukrán balhét, semmi szükség erre, inkább vegyél nekem még egy mercit.