[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Latom a grafikonon, hogy volt inflacio boven a Szovjetunio vegnapjaiban - de mast nem.
Végülis, dollárban számolva picit megugrott ott a GDP.
Abban igazad van, hogy 90-91 kozott a Szovjetunio igen sokat engedett (pl. nem oltek halomra a magyarokat, amiert kileptunk a VSZ-bol, ami egy igen fontos dolog!), de hat epp omlott ossze.
Jó, szóval, ha azt mondjuk 89-ben lelövik Gorbit, és jön valami kicsit keményebb vonalas fiatal, aki mondjuk nem eszetlen reformokat akar, hanem jól felépítetteket, miközben azt mondja a nagy kivonulási tárgyalásokra, hogy sztoj, akkor ki is veri ki onnan őket? Vagy ha úgy dönt, hogy Mennyei Béke tereset játszik a Vörös téren?
De ugyan mit engedtek az oroszok (nem a szovjetek, hanem annak letrejotte utan Orosorszag)? Azt, hogy Magyarorszag a nepszavazason resztvevok elsopro tobbsegenek megfeleloen belepett a Natoba? Azt nem csak az oroszok engedtek, hanem a Szvazifold lakoi is. Mert pont ugyanannyi koze van az oroszoknak meg a bantu negereknek ahhoz, hogy Magyarorszag mit tesz: semmi.
Naivitás azt gondolni, hogy a bantu négereknek, vagy nekünk ebbe bármi beleszólásunk van. Azt 1920-ban buktuk.
Ezzel szemben 2008-ban mar megtamadtak Gruziat
Azzal, hogy visszalőttek?
2014-ben Ukrajnat, es otletem sincs, hogy 2023-ban mi fog jonni.
A majdan meg majdan elfelejtődött...
Most egybe esik az erkolcs es Magyarorszag erdeke: segiteni az Ukranokat,
Jó benne vagyok. Abban az esetben ha ukrajna vezetése nyílvánosan térden állva könyörög, és a jószándék jegyében élőben közvetíti a nyelvtörvény kiagyalóinak, és megszavazóinak akasztását, majd utána a magyarverők, magyarok ellen támadók, magyarországot fenyegetők karóba húzását.
Addig nekem senki ne magyarázzon arról, hogy nekünk erkölcsi kötelességünk segíteni, mert nem az.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Miért, az épületekre is van EU előírás a csatlakozásra? Mert a politikai kócerájt ez egyáltalán nem fogja lebontani, már amennyiben Zelenszkij-ék maradnak hatalmon, sőt. Ha orosz hatalom lesz, akkor ugye az EU csatlakozás tárgytalan.
persze, az uniós építési szabályozásokat bele kell foglalni az építkezésekre vonatkozó jogszabályokba, persze ez leginkább nemzeti hatáskör, de pl. ha az unióban kimondják, hogy nem lehet gáztüzelés új építésű házban, akkor ez érványesülni fog a magyar építési engedélyek kiadásában is.
 
  • Szomorú
Reactions: Törölt tag 1711

velizar

Member
2015. június 11.
38
41
18
Hú, ez még ennél is bonyolultabb. Ugye a németek az elmúlt pár évben 2300 km2 -t túrtak fel a szénért helyenként akár 500 m mély gödröt hagyva maguk után vagy 300 települést ledózerólva meg irgalmatlan mennyiségű erdőt. CO2 kibocsátásban folyamatosan döntögetik a rekordjaikat. Mindez, mert olyan zöld ... Sebaj, majd lesz hova temetni a kiszolgált szélkereket meg napelempanelokat (ez már most nagyon komoly probléma a németeknél) ... :)

Ugye az idén bezárandó 3 atomerőműveknél most üzemidőhosszabbítást terveznek (na ennyit az elvekről). A lengyeleknél (ahol viszont most nincs atom) viszont nem engedik, hogy atomerőművet építsenek (jogi úton megakadályozzák állásfoglalásuk szerint). Viszont a barna- és feketekőszén bányászatukat illetve erőműveiket viszont le kell szerelni EU -s vállalás miatt. A gázt ugye most rúgjuk t@kön, úgyhogy mi lesz Náluk az passz. Egyébként az egyik fekete-kőszén bányájuk (közös határon van) miatt hullává perskedték magukat a csehekkel - és irdatlan kártérítést fizetnek éppen. Mindezek mellé ugye kell majd a csiliárd Ukrajnára is a háború utánra (újjáépítés, egyebek). Most inkább nem folytatom, mert ... mert csak ... :)
egyszerű, elhalasztanak majd mindent. teljességgel érthető és praktikus. a holnap problémáit ne háborús helyzetekben oldjuk meg.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and dkes

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 929
11 515
113
Sokat utazok mostanaban, sajna nem tudom kovetni az esemenyeket. Meg tudna mondani valaki, mi a helyzet a csecsenekkel? Be lettek vegul vetve valahol? Vagy semlegesitve lett mind a 10.000 csecsen meg a bevetesuk elott, vagy mifelet is lattam itt leirva valahol?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 926
27 773
113
Drágán de biztos beszerzik!Ha meg drágul mi szívjuk meg legjobban nem a "csóró"átlag nyugat-európai polgár!
Vagy kevés liszt lesz, és azért lesz drága vagy a drágább előállítás miatt (műtrágya, üzemanyag a traktorba, áram a malomba, üzemanyag a szállításhoz) lesz drága. Találd ki, hol van olcsó üzemanyag, elég gáz a műtrágya előállításhoz és lett gabonaexportőr az utóbbi években. Azért örülök, h te lelkesen fogsz éhezni, mert bezzegnyugaton meg tudják fizetni majd.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 462
46 502
113
.
Na pont ez a baj akkor, amikor valaki csak azert kerul egy pozicioba, mert valami polkorrekt liberalis kvota miatt kell oda egy nö, es a valodi programja csak egy öntudatos feminizmus volt a pozicioig vezetö uton.
Mert oke, nyilvan legyen nö a miniszter, de ne azert mert nö, hanem mert ratermett. Svedorszag miniszterelnöke is egy nö, talan valami uszo volt, es jelenleg csak a sima liberal maszlagot nyomja, amihez nagy targyi tudas ugye nem kell, szokasos liberal környezetvedö, egyenlö jogok, vegan, glutenmententes stb altalanossagok es szelsösegek. Az ukran helyzetet is kb fekete feherben latja, ukran jo, orosz rossz.
Szerintem nem baj, hogy úszó volt. Egy politikus nem lehet egy személyben informatikus, orvos, mérnök, csillagász stb... Az ő felelőssége abban áll, hogy ő és politikusi társai hogyan válogatja meg a döntéseit előkészítő szakértői gárdát. És abban, hogy a kapott információk és javaslatok közül józanul képes-e mérlegelni és választani. Tudja-e viselni ennek a felelősségnek a súlyát. Én voltam vezető, de nem lennék a mai vezetők helyében.
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus and gergo55

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 674
4 003
113
Szia,

Ami rendkivul zavarja a magyarokat - Magyarorszagon.

Az ottaniak szamara meg egy sokadrendu kerdes volt. Most meg nyilvan egyaltalan nem kerdes, hiszen most az a kerdes, hogy menekuljenek el mielott odaernek az orosz megszallok (nyilvanvaloan egy elet munkajaval felhalmozott erteket nem tudnak magukkal hozni, es amit ott hagynak, az varhatoan fosztogatas aldozata lesz, raadasul ez utobbi pl. a magyar torvenyekbe is belefer); vagy harcoljon, es akkor eleg nagy esellyel megolik a megszallok.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 912
5 232
113
Vagy kevés liszt lesz, és azért lesz drága vagy a drágább előállítás miatt (műtrágya, üzemanyag a traktorba, áram a malomba, üzemanyag a szállításhoz) lesz drága. Találd ki, hol van olcsó üzemanyag, elég gáz a műtrágya előállításhoz és lett gabonaexportőr az utóbbi években. Azért örülök, h te lelkesen fogsz éhezni, mert bezzegnyugaton meg tudják fizetni majd.
Nem fogok lelkesen éhezni!Gaboneaxport 90 százaléka Kínába megy még innen is viszik.Ugyanúgy a sertéshúst,baromfit stb!
 
  • Hűha
Reactions: Törölt tag 1711

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
kicsit összeszedettebben, mivel a lengyelek és a csehek vitáztak a szénbányán, ahhoz a németnek nincs köze.

Valóban nem összeszedettség volt a prio. Ugye a németekről volt szó - akik mogyorózzák a nem túl jó kilátásokkal rendelkező lengyeleket a csehekkel együtt. Itt apró áthallás is volt a közös Európai megoldásba vetett hitemmel kapcsolatban is. Azaz, ha a szükség úgy hozza majd, akkor mindenki a másik nyakának fog ugrani és az erősebb kutya fog szexualizálni. Nekünk ezért kell észnél lenni - minden irányban ...