Ez szerintem nem Kijev, és nem most...Ez meg ha nem CGI akkor Kijev bombázása.
Az első robbanások olyanok mint, ha a föld alól jönnének.
A videót ha hanggal nézed, hallod, hogy arabul beszélnek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez szerintem nem Kijev, és nem most...Ez meg ha nem CGI akkor Kijev bombázása.
Az első robbanások olyanok mint, ha a föld alól jönnének.
Ezzel az a baj, hogy ez a Putyinhoz hasonlók kihasználják. Ha engedsz nekik, akkor még többet akarnak! Csak az erőből értenek.Ha a másik hülye, akkor legyél te az okos.
Na, inkább abbahagyom mára. Ahogy írtad tűnt fel, hogy arab duma megy.Ez szerintem nem Kijev, és nem most...
Én arról beszélek, hogy nem jutott volna idáig, ha megfelelően kezelik. Ennyi. Most már átlépte a Rubicont, kérdés, hogy kinek mennyi szenvedést fog ez jelenteni.Ezzel az a baj, hogy ez a Putyinhoz hasonlók kihasználják. Ha engedsz nekik, akkor még többet akarnak! Csak az erőből értenek.
Hitlernek odaadták Csehszlovákiát (apacement), Ausztria elfoglalásánál sem szóltak semmit és ebből arra következtetett Hitler, hogy akkor Lengyelország sem lesz probléma...
Putyinnak elnézték Grúziát, olcsón megúszta Krím lenyúlását, a Donbasz lekanyarítását és ő egyből úgy gondolta, hogy bármit megtehet és ráugrott Ukrajnára mert neki az egész kell.
A decemberi követelései teljesen abszurdak voltak ( pl. dobják ki a NATO-ból a 1997 után felvetteket: szuverén országokat akik önszántukból csatlakoztak pont a hozzá hasonló diktátoroktól tartva), ennek ellenére kilincselt nála fél Európa és az USA, hogy valami kompromisszum legyen. Ajánlottak fegyver korlátozást, Macron azzal ment oda, hogy X évig biztos nem veszik fel az ukránokat, stb. Lett volna miről beszélni, de semmit nem engedett Putyin, csak küldte tovább a csapatokat az ukrán határra. Valószínüleg ezt már korábban eldöntötte, hogy támadni fog. Még a támadás előtt pár nappal is további tárgyalásokról volt szó és tagadták, hogy háborúba kezdenek...
Az akció amúgy már elbukott, még ha katonailag valamennyire sikeres lesz is: az ukránok ezek után végképp nem akarnak Oroszország része lenni.
Szóval nem kell mindig mindenkit "megérteni": ilyen alapon simogassuk a sorozatgyilkosokat és pedókat is!
Van az a szintje az agressziónak, amikor már nincs helye a megértésnek és ez a szintet Putyin nyilvánvalóan elérte.
Aztan az orosz honpolgarbol ugyanolyan rabszolga lesz mint az ukran testverebol. Jobb lesz neki ha kinai agyuk ele viszik majd tolteleknek? Ahogy most az ukranokat az orosz agyuk ele?Fontos lesz ez majd akkor, amikor a sokadik ilyen után rájön az orosz honpolgár, hogy lehet váltani kéne és Putyin inkább már teher lesz, nem bölcs vezér...
Volt felvetel bentrol is, tele volt Azovosokkal, es loszeres ladakkal. Az ajto fura mintazata alapjan kapasbol beazonosithato. Azov raktar es irodak voltak benn.De hát ez a polgármesteri hivatal volt, meg előtte a kék-sárga toborzósátor.
Azért ezt az inváziót nem kép nap volt összehozni ,ezt már minimum másfél de inkább két évvel ezelőtt elkezdték megszervezni és nem csak a katonai vonalon.Tehat Putyin tudatosan készült erre....Én arról beszélek, hogy nem jutott volna idáig, ha megfelelően kezelik. Ennyi. Most már átlépte a Rubicont, kérdés, hogy kinek mennyi szenvedést fog ez jelenteni.
"Grúzia 2008. augusztus 7-én, a pekingi olimpia megnyitására időzítve, váratlan támadást intézett a Dél-Oszétiában állomásozó orosz békefenntartó erők ellen azzal céllal, hogy a Grúzia által magáénak vallott területet elfoglalja."Putyinnak elnézték Grúziát,
Az gáz húzás volt, valóban! Ebből azért ne következzen már az, hogy akkor mindent lehet!Na, inkább abbahagyom mára. Ahogy írtad tűnt fel, hogy arab duma megy.
Akkor ez Bagdad, vagy hasonló, mondjuk arra jó, hogy az amcsik ezek után pofáznak....
sorry
Mit kerestek Grúzia szuverén területén azok a "békefentartók"? Dél-oszétiát az oroszokon kívül senki nem ismeri el."Grúzia 2008. augusztus 7-én, a pekingi olimpia megnyitására időzítve, váratlan támadást intézett a Dél-Oszétiában állomásozó orosz békefenntartó erők ellen azzal céllal, hogy a Grúzia által magáénak vallott területet elfoglalja."
![]()
Orosz–grúz háború – Wikipédia
hu.wikipedia.org
BBC NEWS | Europe | Georgia 'started unjustified war'
news.bbc.co.uk
Igen, az biztos, hogy készült rá, de az orosz érdekek ignorálása sem most kezdődött.Azért ezt az inváziót nem kép nap volt összehozni ,ezt már minimum másfél de inkább két évvel ezelőtt elkezdték megszervezni és nem csak a katonai vonalon.Tehat Putyin tudatosan készült erre....
Ezzel az a baj, hogy ez a Putyinhoz hasonlók kihasználják. Ha engedsz nekik, akkor még többet akarnak! Csak az erőből értenek.
Hitlernek odaadták Csehszlovákiát (apacement), Ausztria elfoglalásánál sem szóltak semmit és ebből arra következtetett Hitler, hogy akkor Lengyelország sem lesz probléma...
Putyinnak elnézték Grúziát, olcsón megúszta Krím lenyúlását, a Donbasz lekanyarítását és ő egyből úgy gondolta, hogy bármit megtehet és ráugrott Ukrajnára mert neki az egész kell.
A decemberi követelései teljesen abszurdak voltak ( pl. dobják ki a NATO-ból a 1997 után felvetteket: szuverén országokat akik önszántukból csatlakoztak pont a hozzá hasonló diktátoroktól tartva), ennek ellenére kilincselt nála fél Európa és az USA, hogy valami kompromisszum legyen. Ajánlottak fegyver korlátozást, Macron azzal ment oda, hogy X évig biztos nem veszik fel az ukránokat, stb. Lett volna miről beszélni, de semmit nem engedett Putyin, csak küldte tovább a csapatokat az ukrán határra. Valószínüleg ezt már korábban eldöntötte, hogy támadni fog. Még a támadás előtt pár nappal is további tárgyalásokról volt szó és tagadták, hogy háborúba kezdenek...
Az akció amúgy már elbukott, még ha katonailag valamennyire sikeres lesz is: az ukránok ezek után végképp nem akarnak Oroszország része lenni.
Szóval nem kell mindig mindenkit "megérteni": ilyen alapon simogassuk a sorozatgyilkosokat és pedókat is!
Van az a szintje az agressziónak, amikor már nincs helye a megértésnek és ez a szintet Putyin nyilvánvalóan elérte.
Indifferens.Mit kerestek Grúzia szuverén területén azok a "békefentartók"?
Itt voltak bizony, csak azt felejtik el nagyon sokan hogy az ukranokkal egyutt. Mert a Szu az az Ukran Szszk is volt. Megkulonboztetni nem tudtad, de az ukran akkor se viselkedhetett maskepp szerintem.Te most úgy amúgy miről beszélsz?
Nekünk is legyen kva szar?
Nem is értem, hogyan lehet hogy sokan elfelejtik, hogy itt voltak 50 évig a ruszkik. Mitől lettek ennyire lieblingek?
/a kérdés akadémikus, nem szükséges rá válaszolni/
Az a baj, hogy diktátorokkal nagyon nehéz egyezkedni, mert ők nem hisznek a népszuverenításban. Ők az erőben, erőszakban hisznek amivel az uralmukat fent tartják és nem gondolják, hogy egy nép, egy ország lakossága dönthet saját sorsáról. Nyilván nem hisznek ebben, hiszen ezt a jogot saját népüknek sem biztosítják.Én arról beszélek, hogy nem jutott volna idáig, ha megfelelően kezelik. Ennyi. Most már átlépte a Rubicont, kérdés, hogy kinek mennyi szenvedést fog ez jelenteni.
Az oroszok nem tudtak olyan gazdaságot, gazdagságot teremeteni ami miatt az őket válasszák. Oroszország egy saját polgárait is elnyomó politikai rendszert kínál modellként alacsony élet színvonallal és rossz kilátásokkal. Mindezt ráadásul fegyverrel akarja az ukránokra ráerőltetni. Ez váltja ki most a nagy ellenállást!"Ezzel az a baj, hogy ez a Putyinhoz hasonlók kihasználják. Ha engedsz nekik, akkor még többet akarnak!"
Na ez pont fordítva van!, mert kb. 1985 óta egészen máig, végig a SZU/Oroszo. engedett az USA-nak, Gorbacsov felbontotta a SZU-t, és azóta az USA egyre csak még többet akart.
Ami még érdekes lesz az a népszerűsége. Fél éves távban már elkezdenek hatni a szankciók, a gyerekek koporsóban jönnek haza, páriák lettünk, saját testvéreinkel háboruzunk gyilkoljuk őket.
Persze totális a média leuraltsága, fullba megy mindehol az agitprop de ez azért nehéz kör lesz.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy én megértem Putyin félelmeit, viszont abszolút elítélem ezt az értelmetlen katonai inváziót, mert ezzel jól láthatóan nem ért el semmit, sőt az következik be amit el akart kerülni.
Már amikor elindította az inváziót azt mondtam, hogy Putyin ezzel a háborúval hazárdjátékot játszik. Csakhogy ő nem hazárdjátékos olyan terepre ment amit abszolút nem ismer nincs otthon benne, eddig ő mindig egy nagyon racionálisan hideg fejjel gondolkodó politikus volt, ezzel a háborúval ezt felrúgta....
Nincs abban a helyzetben mar. Amig viszakozik es nem megy el, bombaznak. Pont azzal szuntetheti meg a bombazast (ami ezek szerint zavarja) ha elmegy targyalni.https://politic.karpat.in.ua/?p=42823&lang=hu
"Zelenszkij: a tárgyalások folytatásának előfeltétele az oroszokkal a bombázások leállítása
Ukrajna beleegyezik a tárgyalások folytatásába Oroszországgal a háború befejezéséről, feltéve, ha az orosz csapatok felhagynak az ukránok bombázásával, a tárgyalóasztalhoz csak ezután lehet leülni – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök kedden a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Az interjúban Zelenszkij elmondta: hogy Oroszországnak le kell állítania az ukrán városok bombázását, mielőtt megkezdődhetnek az érdemi fegyverszüneti tárgyalások, mivel a tárgyalások e heti első fordulója nem vezetett eredményre. „Legalább abba kell hagyniuk az emberek bombázását, egyszerűen abba kell hagyniuk a bombázást, majd utána le lehet ülni a tárgyalóasztalhoz” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij."
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..