[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
A piac már árazza, hogy nincs elég semmiből.
Max. Európában nincs elég belőle, de ott is csak időlegesen, mert az emelkedő árak arra ösztönözik majd, hogy az eddig drágán kitermelhető készletek felé forduljon (Algéria, Északi-tenger, Földközi-tenger, LNG stb.) és azzal váltsa ki az orosz beszerzési forrást, vag tovább növelje a megújulók arányát, esetleg tovább üzemeltesse a szén- és atomerőműveit, sok kicsi sokra megy alapon minden alternatív megoldáson préselnek kicsit.

A 4 milliárd ázsiai meg eddig is kielégítette a lakosság és az ipar igényeit más forrásokból orosz gáz vásárlása nélkül, most sem fogják egymást taposni az orosz nyersanyagokért. Különösen, hogy az ázsiai piacok a globális átlagnál lassabban térnek magukhoz a COVID okozta gazdasági lassulásból.
 
  • Vicces
Reactions: Renitens

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
683
1 891
93
Na akkor egy kis könnyed szórakozás így éjszakára, egy kis játék a számokkal ;)

2296fac08186159e97eaa7def960c42c.jpg
Tehát…?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113

Miért pénzeli nagyobb gázvásárlásokkal Európa a háborút?​

Napi szinten 300-500 millió eurós bevétele is lehetett a Gazpromnak az európai gázszállításokból az elmúlt nagyjából egy hétben. Ha a tőzsdei árakkal számolunk, akkor a napi bevétel eddig átlagosan 80 százalékkal volt magasabb a háború kitörése óta, mint ami az év korábbi szakaszában. A növekedést pedig csak részben magyarázza a gáz árának jelentős emelkedése, az is szerepet játszik benne, hogy az invázió kezdete óta jóval több gáz érkezik a kontinensre.
Miért pénzeli nagyobb gázvásárlásokkal Európa a háborút?
Nem a Gazprom fölözi le az extraprofitot, hanem a közvetítőcégek.
4:23-tól beszél erről. ők kb 300 euroért szállítanak. Na Ki az aki a nagy lét lefölözi? Mint mindig, most is azok akiknek köze sincs hozzá, akik életükben nem láttak még gázültetvényt meg palántákat, nem kapáltak és nem permeteztek az ültetvényeken :D
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
683
1 891
93
Akkor miért baj ha itt van a nato is? Volt már itt korábban is.

Vonulnak vissza a nácik. Kárpátaljáról már nem mehetnek észak felé, fegyverrel jönnének ide át. Mi a jó, ha a lesajnált Honvédség mellett van itt szövi, vagy ha nincs?

Örülni nem örülök, főleg a választás miatt, de ez van.
Ha jól értem, akkor 8 db tankot tudtunk küldeni a határra?
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 490
113
Izjum városa elfoglalva, így megnyílt azút Donyeck felé. Kramatorszkban található az ukrán hadsereg stábja.
Az Izjum régióban végzett műveletek befejezése után.:Napirenden van a Donyeck-Pavlograd autópályán való előrenyomulás, például Barvenkovón keresztül (vagy magába Pavlogradba). Délről Guljajpolén, északról Izjumtól. A bekerítés konfigurációja eltérő is lehet.
Ráadásul az ukrán fegyveres erők számára az Izyjmon keresztül Harkovba vezető út végleg elveszett. Az VSU(ukrán fegyveres erők) Donbassban további problémákra számíthat.



zYFz6Y2umH8.jpg


Az ukrán rendőrség városi osztálya Izjum városában rakétatámadás következtében megsemmisült. 2022. március 7. A rendőrség épületében kapott helyet a területvédelem parancsnoksága.

 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Nem látod? Nem Pakisztánnal pótolja, hanem 4 milliárd ázsiaival. Esélyünk sincs. Fel kéne már ébredni. Bajban vagyunk, a nyugat.
Ezen a héten nem csak a gáz drágult. Minden. A piac már árazza, hogy nincs elég semmiből.
Ilyesztő, ahogy a sok kóroselméjű Oo vesztén élvezkedik, miközben az USA leginkább Erópát fingatta meg.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
683
1 891
93
Biztos sokan nem értenek egyet, de nálunk amiről az államnak kéne gondoskodni, az csak papíron szép... (rendőrség, egészségügy, honvédelem)
Ez nagyjából mindenhol így van. De kelet felé exponenciálisan növekszik. Én a kezdetek óta olvasom a fórumot. Szóval tisztában vagyok vele, hogy 80 tankot nem tudnánk előrángatni sehonnan. De a 8 azért messze azért meglepett.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
ezt a bullshitet. :D :D
majd ha független forrásból is megerősítik.
az bakker gáz volt, mikor uilyen ürüggyel iraknak mentek, de most fenntartás nélkül rendben van, csak mert ruszki? :D
valami tartalom van mögötte, ugyanis még az ukrajnai USA követség honlapján is volt fent róla közlemény, csak hát időközben levették.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Azt, hogy vannak fogalmam sincs honnan veszed. Bár őszintén szólva nem is érdekel, QAnon szintre nem süllyedek le.
Idióták, itt meg mondjuk úgy, hogy 'nem járták egyesek alaposan körül a kérdést'.
Velem meg nem beszélgettél olyanról.


Kb. 5-ször tettem be azt a videót (az egyik esetben még téged személy szerint is megszólítottalak, hogy @SirHiggins - de ezek szerint még így sem vetted észre), amely bemutatja ezeket a biolaborokat. A videót Ukrajna készítette, és a kijevi amerikai nagykövetség YT csatornáján nézhető meg. Ha ez neked nem bizonyítja a LÉTEZÉSÜKET, akkor nem tudom mi bizonyíthatná.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Ha jól értem, akkor 8 db tankot tudtunk küldeni a határra?
A T-72-vel ellentétben jó kis tank ez a Leo2, de eleve nem kellett volna 6 millió USD-ért darabját megvenni.

Javelin rakétát 175 ezer USD-ért kapsz (CLU és LTA nélkül) és az ugyanúgy 2-2.5 km-ről szétkap egy ellenséges tankot mint a Leo2, egy személygépkocsi csomagtartójában 90km/h-val oda viszed, ahova akarod a magyar úthálózaton, az utolsó 1-5 km-t a terepen meg megteszed vele gyalog. A magyar Alföldre ideális tankelhárító fegyver, de ha lemondunk az imaging infra-red fire and forget képességről, akkor jóval olcsóbban lehet már SACLOS-rendszerű ATGM-eket is beszerezni hasonló hatótávval és páncélátütő képességgel.

Városi harca meg van tucatnyi más, jóval olcsóbb és a kisebb, de a beépített környezetre még bőven megfelelő hatótávolságú tankgyilkos eszköz töredék áron, tandem töltettel, egyes fegyverek esetén akár APS-kijátszására szolgáló prekurzor lövedékkel kombinálva is.

Plusz előny, hogy ezek kezelése egy tankhoz képest minimális kiképzéssel is elsajátítható, tehát az emberi erőforrás sem lenne probléma, mint most. A 44 darab Leo2-vel nem tudunk érdemi területi lefedettséget sem biztosítani, az ugyanennyi pénzből beszerzett temérdek ATGM-el viszont már tudnánk.

Persze parádézni meg repülőnapon statikus soron flexelni nem lehet velük olyan jól, mint egy Leo-val.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 985
113
Ha jól értem, akkor 8 db tankot tudtunk küldeni a határra?
8 lett leküldve de nem 8 att tudunk kiállítani.
nem vonult le komplet tata a határra. ezért ezt tudni kell. a kiképzések zajlanak ugyan úgy... nem ált meg az élet attól hogy van az ukán határon melo. és akik lentvnnak sem fognak örökké lentlenni őket is kell váltani nincs háború magyarországon hogy mindenki a fronton legyen...