[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
ezt a bullshitet. :D :D
majd ha független forrásból is megerősítik.
az bakker gáz volt, mikor uilyen ürüggyel iraknak mentek, de most fenntartás nélkül rendben van, csak mert ruszki? :D
valami tartalom van mögötte, ugyanis még az ukrajnai USA követség honlapján is volt fent róla közlemény, csak hát időközben levették.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Azt, hogy vannak fogalmam sincs honnan veszed. Bár őszintén szólva nem is érdekel, QAnon szintre nem süllyedek le.
Idióták, itt meg mondjuk úgy, hogy 'nem járták egyesek alaposan körül a kérdést'.
Velem meg nem beszélgettél olyanról.


Kb. 5-ször tettem be azt a videót (az egyik esetben még téged személy szerint is megszólítottalak, hogy @SirHiggins - de ezek szerint még így sem vetted észre), amely bemutatja ezeket a biolaborokat. A videót Ukrajna készítette, és a kijevi amerikai nagykövetség YT csatornáján nézhető meg. Ha ez neked nem bizonyítja a LÉTEZÉSÜKET, akkor nem tudom mi bizonyíthatná.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Ha jól értem, akkor 8 db tankot tudtunk küldeni a határra?
A T-72-vel ellentétben jó kis tank ez a Leo2, de eleve nem kellett volna 6 millió USD-ért darabját megvenni.

Javelin rakétát 175 ezer USD-ért kapsz (CLU és LTA nélkül) és az ugyanúgy 2-2.5 km-ről szétkap egy ellenséges tankot mint a Leo2, egy személygépkocsi csomagtartójában 90km/h-val oda viszed, ahova akarod a magyar úthálózaton, az utolsó 1-5 km-t a terepen meg megteszed vele gyalog. A magyar Alföldre ideális tankelhárító fegyver, de ha lemondunk az imaging infra-red fire and forget képességről, akkor jóval olcsóbban lehet már SACLOS-rendszerű ATGM-eket is beszerezni hasonló hatótávval és páncélátütő képességgel.

Városi harca meg van tucatnyi más, jóval olcsóbb és a kisebb, de a beépített környezetre még bőven megfelelő hatótávolságú tankgyilkos eszköz töredék áron, tandem töltettel, egyes fegyverek esetén akár APS-kijátszására szolgáló prekurzor lövedékkel kombinálva is.

Plusz előny, hogy ezek kezelése egy tankhoz képest minimális kiképzéssel is elsajátítható, tehát az emberi erőforrás sem lenne probléma, mint most. A 44 darab Leo2-vel nem tudunk érdemi területi lefedettséget sem biztosítani, az ugyanennyi pénzből beszerzett temérdek ATGM-el viszont már tudnánk.

Persze parádézni meg repülőnapon statikus soron flexelni nem lehet velük olyan jól, mint egy Leo-val.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
Ha jól értem, akkor 8 db tankot tudtunk küldeni a határra?
8 lett leküldve de nem 8 att tudunk kiállítani.
nem vonult le komplet tata a határra. ezért ezt tudni kell. a kiképzések zajlanak ugyan úgy... nem ált meg az élet attól hogy van az ukán határon melo. és akik lentvnnak sem fognak örökké lentlenni őket is kell váltani nincs háború magyarországon hogy mindenki a fronton legyen...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
T-72-vel ellentétben jó kis tank ez a Leo2, de eleve nem kellett volna 6 millió USD-ért darabját megvenni.

Javelin rakétát 175 ezer USD-ért kapsz (CLU és LTA nélkül) és az ugyanúgy 2-2.5 km-ről szétkap egy ellenséges tankot mint a Leo2, egy személygépkocsi csomagtartójában 90km/h-val oda viszed, ahova akarod a magyar úthálózaton, az utolsó 1-5 km-t a terepen meg megteszed vele gyalog. A magyar Alföldre ideális tankelhárító fegyver, de ha lemondunk a imaging infra-red fire and forget képességről, akkor jóval olcsóbban lehet már SACLOS-rendszerű ATGM-eket is beszerezni hasonló hatótávval és páncélátütő képességgel.

Városi harca meg van tucatnyi más, jóval olcsóbb és a kisebb, de a beépített környezetre még bőven megfelelő hatótávolságú tankgyilkos eszköz töredék áron, tandem töltettel, egyes fegyverek esetén akár APS-kijátszására szolgáló prekurzor lövedékkel kombinálva is.

Plusz előny, hogy ezek kezelése egy tankhoz képest minimális kiképzéssel is elsajátítható, tehát az emberi erőforrás sem lenne probléma, mint most. A 44 darab Leo2-vel nem tudunk érdemi területi lefedettséget sem biztosítani, az ugyanennyi pénzből beszerzett temérdek ATGM-el viszont már tudnánk.
igen és nem tudsz mást csak halogató harcot vívni ami területfeladással jár. vagy partizánharcot vívni ami meg az ország elvesztésével...
ha területet akar foglalni valaki vagy visszafoglalni bezony kell a hk... persze van a talibanmódszer 20 évig baszakodni és nyírni a saját civileket elfoglaltatni az országot meg robantgatni de ez szerintem számunkra nem opció.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 822
113

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
De most komolyan érdekel, hogy mi volt a koncepció a Pentagon részéről, hogy biofegyverhez végeztet kutatásokat Kínában kínaiakkal? Majd az ottani elhárítás nem veszi észre? Nem szerzi meg a kutatási eredményeket? Vagy a SZU utódállamaiban, ahol azért a KGB utódszervezetei sokkal könnyebben beépül bárhova, mint a világ más tájain? Bakker, ez olyan, mintha az új ICBM-hordozó tengeralattjárókat Kínában fejlesztenék! Miért nem mondjuk Dél-Afrikai Köztársaságban vagy Chilében vagy Ausztráliában?

Valószínűleg nem a kutatás elméleti eredményei voltak a fontosak ezekben a laborokban, hanem a helyszínen kísérleteztek a gyakorlatban.
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 893
7 166
113
FNPuDtZXMAMMlu9
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Na akkor egy kis könnyed szórakozás így éjszakára, egy kis játék a számokkal ;)

2296fac08186159e97eaa7def960c42c.jpg

Olyan mintha egy logic bomb fertőzte volna meg a Földet.

---
Logic bomb:
A logic bomb is a malicious program that is triggered when a logical condition is met, such as after a number of transactions have been processed or on a specific date (also called a time bomb). Malware such as worms often contain logic bombs, which behave in one manner and then change tactics on a specific date and time.
 

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
445
1 469
93

Az összes elfogott betolakodót egy helyen tartják - Monastyrsky​

2022. MÁRCIUS 7., HÉTFŐ, 21:53

04121c8-poloneni.jpg

OROSZ KATONAI FOGLYOK. FOTÓ A 200RF.COM-RÓL

Az összes fogságban lévő orosz megszállót elviszik és egy helyen tartják fogva.

Forrás: Denisz Monasztirszkij belügyminiszter az ukrán tévécsatornákon

p "Most az a kérdés, hogy hol helyezzük el a foglyokat. Ezt a kérdést az Igazságügyi Minisztériumon keresztül oldjuk meg. Minden foglyot egy helyre visznek.

Részletek: Monasztirszkij megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg "nagyon sok" foglyot tart fogva.

"Sok rab azért kerül ukrán fogságba,mert ők maguk hagyják el a felszerelést. Megadják magukat a területi védelmi erőinknek, a fegyveres erőinknek, csak a faluban élő emberek, akik arról tájékoztatnak minket, hogy az orosz felszerelés üzemeltetői elhagyják a falut, és azt mondják, hogy el akarnak menni. Sok foglyot a Nemzeti Gárda, a Nemzeti Rendőrség ejtett foglyul" - mondta a miniszter.

Elmondta, hogy a Nemzeti Gárda egyik sorkatonája vasárnap lelőtt egy Szu vadászrepülőgépet, míg a KORD szakemberei két tankot találtak el gránátvetőkkel.

"Látjuk az ellenség szemében a kétségbeesést, a vágyat, hogy elhagyják a felszerelésüket és elmeneküljenek" - mondta Monasztirszkij, miközben megjegyezte, hogy hiba lenne alábecsülni az ellenséget.

 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Wilson

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Biztos sokan nem értenek egyet, de nálunk amiről az államnak kéne gondoskodni, az csak papíron szép... (rendőrség, egészségügy, honvédelem)
és az óindiaiakkal hogy állunk? Róluk is az állam gondoskodik, nagyon remélem hogy az a sok kis lurkó, akik majd a nyugdíjamat és a csillagászati GDP-t fogják termelni, nem szenvednek szükséget semmiben!