[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
225
983
93
BMW-nek annyi.
FNZFHf2XwAIQ3Uf
hihető ... :)
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 539
25 607
113
Valaki írta pár oldallal korábban ma, hogy tiszta szíria lesz Ukrajna. Tegnap olvastam olyan megbízható ukrán forrásból ( :D ), hogy az oroszok Szíriában toboroznak városi harcban járatos helyi erőket. Nyilván valós információ... de majd kiderül, ha túl sok arab kinézetű lesz a felvételeken. Nem akartam megosztani, mert annyira hiteltelen dolog; de ha már szóba került Szíria.
Talán januárban volt ide berakva, hogy a törökök az ukránoknak toboroznak szíriai és líbiai zsoldosokat és már vagy 1-2 ezren ott is vannak. Valamint ezek ellen jönnek majd a csecsenek. Hogy mi az igazság ...?
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 195
13 738
113
Állítólag Sumy közelében kapták el a "konvojt" az ukrán TDF-ek
"Egy tank egy üzemanyag-szállító és egy mentő"

Ezek a ruszkik elkezdtek hackocsikat vezényelni még a néhányjármuves konvojokhoz is? o_O Mert mint ha nem ez lenne az elso ilyen eset. Így viszont eléggé felaprózzák a páncélos erejuket és Javelinek amúgy is minden bokorban vannak ... :oops:
 
W

Wilson

Guest

Az ellenség újra csoportosul, és nem adja fel Kijev elfoglalásának tervét – Vezérkar​

2022. MÁRCIUS 9., SZERDA, 13:57

Az ukrajnai háború 14. napján Oroszország jelentősen csökkentette a csapatok előrenyomulásának ütemét, de nem adta fel a támadó hadművelet végrehajtását, és Kijev elfoglalását tervezi.

Forrás : Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának hadműveleti tájékoztatója 12:00-kor

Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara : "Az ellenség átcsoportosításokat hajt végre, hogy felkészüljön egy újabb Kijev elfoglalását célzó kísérletre. Fastov falu irányába irányuló sikertelen offenzívája után az ellenség megpróbálja folytatni a támadó hadműveleteket a jelzett irányban."

Részletek : Az ellenség továbbra is fő erőfeszítéseit Sumy, Harkov, Mariupol, Nikolaev városok elfoglalására összpontosítja; szárazföldi folyosót biztosít a Krím TOT AR és az Orosz Föderáció kontinentális része között. Nem hagy lehetőséget bejutni a Lugansk és Donyeck régió közigazgatási határaira.

Folyamatban van az ellenséges tartalékok kialakítása is az állandó bevetési pontokon, hogy államunk területén bizonyos területekre továbbítsák azokat.

Hersonban , ahol a lakosok ellenállást fejtenek ki, a megszállók közigazgatási-rendészeti rezsimet próbálnak bevezetni. Ennek érdekében az Orosz Gárda egységeit behozták a Herszon régióba, amelyek több mint 400 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe.

Volin irányában az ellenség nem hajt végre támadó hadműveleteket, azonban továbbra is nagy a valószínűsége annak, hogy a rivne és a lvvoi régió katonai létesítményeit és polgári infrastrukturális létesítményeit szabotálják a betolakodók szabotázs- és felderítő csoportjai.

Poleszszkij irányban az ellenség a Csendes-óceáni Flotta 29., 35., 36. egyesített fegyveres hadseregének és az Orosz Föderáció légideszant erőinek egyes egységeinek erőivel működik. A sikertelen offenzíva után a megszállók csapásmérő erejének jelentős része veszteséget szenvedett és sietve visszavonult a helyreállítási területekre. Az ellenség általában nem evakuálja a katonai felszerelést.

Sziverszkij irányban az ellenség a 2., 41. egyesített fegyveres hadserege és a 90. harckocsihadosztály egyes egységei segítségével próbálja visszaállítani az offenzívát.

A BTG-ben lévő erőkkel az ellenség átkelt a Trubezh folyón, elzárva az E95-ös autópályát és a Zalesyete település területén veszteségeket szenvedett. Veszteségeket szenvedett Csernyigov külvárosában és más irányokban is. A csoport harcképességének helyreállítása érdekében a Központi Katonai Körzet 41. egyesített fegyveres hadseregének 55. Önálló gépesített lövész dandárjából a hadműveleti tartalékból egy páncélost szállítottak Ukrajna területére.

Szlobozsanszkij irányban az ellenség az 1. harckocsihadsereg (legfeljebb 11 páncélos), a 20. egyesített fegyveres hadsereg (legfeljebb 8 páncélos), a 6. egyesített fegyveres hadsereg (legfeljebb 3 páncélos) egységeit használja. szállítók) a Nyugati Katonai Körzet, az Északi Flotta 14. hadsereghadteste (BTGr előtt) igyekszik tartani a vonalat az n.p. Szevrodonyeckből Szumiba. A fő erőfeszítések arra összpontosulnak, hogy Harkov városát elkerítsék, és elérjék a Dnyeper folyó menti sorompó vonalat. Folynak az előkészületek a Sumy elleni támadásra. Az ellenség az orosz légierő repülését összpontosítja, hogy biztosítsa a légi támadási műveleteket.

Donyeck irányában a támadók az 1. és 2. hadsereg hadtestének erőivel, valamint a 8. egyesített fegyveres hadsereg 150. gépesített lövészhadosztályának egyes egységeivel (maximum 7 páncélozott szállító) próbálják folytatni a támadó hadműveleteket a korábban kiválasztott területen. Donyeck és Luhanszk régió közigazgatási határainak elérése érdekében.

Tauride irányban az ellenség a 49. egyesített fegyveres hadsereg, a 22. hadsereghadtest, a 8. egyesített fegyveres hadsereg 20. gépesített lövészhadosztálya és a légideszant hadosztály (max. 17 páncélozott szállító) egyes egységei segítségével tartja a vonalat. Herszontól Rozovkáig. Amikor megpróbálta rákényszeríteni a Southern Bug Rivert, az ellenség nem járt sikerrel. A Herson nemzetközi repülőterét használja a harci repülőgépek bevetésére

A Juzsnobuzsszkij hadműveleti körzetben az orosz megszállók tartják a vonalat Herszon városától Kahovkáig. A Déli Katonai Körzet 49. egyesített fegyveres hadseregének külön egységeit Nikolaev városától északkeletre, az Ingul folyó mentén állították meg.

 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Így indulnak a FAKE hírek. Nem voltunk ott nem tudhatjuk, a videón meg csak a végeredmény látszik. Lehet a többit kezdték lőni, de kiszállt a mentő személyzete és Ők is lőni kezdtek. Nem tudhatjuk. Ne kezdjünk sztorikat gyártani.
A mentőt lőszer szállítására használták a megszállók, ami törvénytelen.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 956
113

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 052
5 539
113
A politika lényege az, hogy ne tud mi lesz a következő lépés.
Ezen kívül adni kell a bankot is.
Ezeknek a nyilatkozatoknak a jelentősége a nulla felé konvergál.
Gondolod, hogy a most elfoglalt városokból csak úgy kivonulnak?
Tárgyalnak, aztán jön egy olyan látszólag semmitmondó követelés orosz részről, amit az ukrán gyomor nem vesz be, majd Putyin otthon sajtót tájékoztat, hogy "hát sajnos a fasiszták ilyenek", ezért sajnos "biztositanunk kell a Dnyeper-i kozákok biztonságát".
De Zelenszkij közben lépett egyet a Krím elismerése felé, igy az már nem tárgyalási alap és igy tovább.
Ez vagy felesleges jópofiskodás, ami már senkit sem hat meg, vagy pedig tényleg visszavonulás, ami óriási arcvesztés lesz, mert az ukránok nem fogják elismerni a szakadárokat nagyon maximum autonóm területnek, az viszont már visszalépés és cserbenhagyás lenne, ha ezt Putyin elfogadja...Zelenszkij megmondta egy centit sem engednek el a területükből! csak idő kérdése és pl Szíriában is nekibátorodnak majd a törökök pl...
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord
W

Wilson

Guest
Japán KS-767-es repülőgépekkel szállít felszereléseket Ukrajnába

932022. március 9A japán repülőgép előkészítése felszerelés Ukrajnába szállítására. 2022. március

Japán repülőgépekkel szállít felszereléseket Ukrajnába....​


Felszállt Japánból az első katonai repülőgép, amely golyóálló mellényt, sisakot és egyebeket szállított Ukrajnába.

Erről a hadsereg számolt be a japán védelmi minisztériumra hivatkozva .

Hogy golyóálló mellényeket és sisakokat szállítsanak Ukrajnába, a repülőgép Komaki légibázisról szállt fel.

A japán védelmi minisztérium és önvédelmi erők továbbra is minden erőfeszítést megtesznek Ukrajna megsegítésére.

Az első felszereléssel ellátott japán katonai repülőgép küldése Ukrajnába.  2022. március
Az első felszereléssel ellátott japán katonai repülőgép küldése Ukrajnába. 2022. március

Mint arról beszámoltunk, Szerhij Korszunszkij Ukrajna japán nagykövete kedden közölte, hogy Ukrajna golyóálló mellényeket, sisakokat, sátrakat, téli ruházatot, gyógyszereket, generátorokat és kamerákat kap Tokióból.

Különféle felszerelések vészhelyzetekre is.
Az első felszereléssel ellátott japán katonai repülőgép küldése Ukrajnába.  2022. március
Az első felszereléssel ellátott japán katonai repülőgép küldése Ukrajnába. 2022. március

Elmondása szerint Japán most először adott át ingyenesen ilyen felszerelést egy másik állam fegyveres erőinek.