F
Filter
Guest
Nem várok megadást....Meglehet,hogy szoltak az amcsik,de annak különösebb jelentősége nincs.Az amcsik is csak azután szolhattak,hogy megindult a támadás.A támadás veszélyére meg már két héttel korábban figyelmeztettek.(különben én sem gondoltam volna ilyen léptékű támadásra,csak a szakik hivatalos Oo-hoz való csatolására számitottam)
Szerintem túltolljátok az USA szerepét,miközben valóban komoly háttérszereplő.
Afganizációt emlegetsz,és az USA szerepe szempontjábol ez igaz is.Afgánban is egy ellenálklás támogató szerepe volt,de nem vezette,szervezte az ellenállást.Afganisztánba és most Ukrajnában is az oroszok(szovjetek) támadtak.Velük szemben az ellenállás az amerikaiaktól függetlenűl létezet,az amcsik egy már létező ellenállást támogadtak csak,nem szitották.
Az oroszok agresszorok,az ukránok ellenállnak.Pont.Ez független attol,hogy szimpik e az ukránok,vagy az oroszok.És mikor minket ért támadás,többnyire mi is ellenálltunk.Németnek,tatárnak,töröknek,orosznak,szovjetnek.Mi a meglepő abban,hogy az ukránok is azt teszik?Napoleon felégette Moszkvát,de az oroszok nem adták meg magukat.Hitler csapatai is eljutottak Moszkváig,és nem adták meg magukat.Leningrádban már a kanibalizmus is előfordult-és az oroszok nem adták meg magukat.....Most akkor miért várod el,hogy most az ukránok megadják magukat?
Nem is kell megadniuk magukat az Ukránoknak.
Reális helyzetértékelést, és kommunikációt várok. Amit egyenlőre a két hadviselő félen kívüli entitások akadályoznak, tétet emelve a konfliktusban, annak eszkalációját elősegítve.
Az US volt aki elkezdte kiképezni,és fegyverezni a jelenlegi ukrán harcoló keretállományt, és fegyverzi a mai napig őket, a szövetségeseit is rákényszerítve a passzív háborús szerepvállalásra. Anyagi támogatás mértéke kapitális már most, ami nem az üzleti életet, az oktatást vagy infrastruktúrális fejlődést célozták, hanem 100%-ban a hadi potenciál növelését.
Miért gondolom ezt?
Mert ha akart volna segíteni, és nem kimaxolni ezt a konfliktust mert reálisan látja a helyzetet, és a békés megoldás híve...
Akkor már rohamtempóban szervezné a kéksisakos "UN" bevonulást a harcoló felek szétválasztására.
Gyűjtenék a hadakat, interpelállnának az ENSZ-ben, és embargózna minden olyan felet aki fegyvereket szállít a harcoló feleknek.
De nem ezt teszi hanem tolja felfelé a limitet az egyre nagyobb, és komolyabb fegyverszállítmányokkal, aztán mára előugrott a " Buratino" is, hát nagyon jó az irány...