[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
az is igaz. Mondjuk szerintem az a csóka úgy Moszad ügynök, mint én...

Lehet, hogy ezért vannak jobbára a másodvonalas cuccok Ukrajnában? Viszont ha a szaúdi balhé beindul, akkor ott a jemeni balhé is lángra kap. Mondjuk az olajpiacok azonnal betérdelnének, mert akkor ott pár tankert kezdésnek kilőnek. Még durvább üzemanyagárak és üzemanyaghiány.

Sokan nem veszik észre, de a drága olaj és gáz nem csak az orosz erszényt gazdagítja, hanem a szaúdit is. Abban a régióban ki lehetne a helyi góré?

  • Törökország - éppen sokadjára van szopóágon
  • Irán - már régóta van szopóágon
  • Szaúd-Arábia és szövetségesei - állig felfegyverezve és dől a lóvé (mondjuk a jemeni szerencsétlenkedés is beszédes)

Mikor lenne a legjobb alkalom lejátszani a kinek van nagyobb, ha nem most? Ennyit olajat már nem lehet szankciónálni. Izrael valószínűleg választana, ahogy Oroszország is. És itt lenne Katar helyzete egyszerre érdekes, mivel Katar nincs benne a szaúdi énekkórusban, viszont az eddigi támogatói szarul állnak. Emlékezzünk rá, nem is olyan régen nemsok hiányzott egy Katar elleni katonai művelethez... Szaúdi beltenger lenne a Vörös-tenger.
Azért már nagyon is megjelentek Ukrajnában a modern orosz harceszközök.....
Irán egy ilyen balhéban, szerintem azonnal megtámadná az azerieket, már régóta készül egy Azerbajdzsán elleni háborúra, infrastruktúra fejlesztés(vasútvonalak) stb ..
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Az ukránok nem engednek semmiben, de közel a megegyezés, na ezt kötve hiszem...

Március 14-én és 15-én lehet a béketárgyalások következő fordulója, közölte az ukrán fél vasárnap, a Guardian pedig arról számolt be, hogy mindkét fél optimista.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök egyik tanácsadója úgy látja, hogy a megbeszélések konstruktívabbak, mint korábban. Egy, az internetre feltöltött videóban azt mondta, hogy Ukrajna nem fog engedni egyetlen pontban sem és ezt már az orosz fél is látja. „Úgy gondolom, hogy napokon belül kézzel fogható eredményeket fogunk felmutatni.”

Leonyid Szluckij, az egyik orosz delegált arról beszélt, hogy jelentős előrehaladás történt és azt reméli, hogy hamarosan közös nevezőre jutnak az ukránokkal.

A Guardian ugyanakkor megjegyzi, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár egy, az orosz elnökkel folytatott szombati telefonbeszélgetés után kijelentette, Vlagyimir Putyin nem mutat hajlandóságot arra, hogy egyhamar befejezze a háborút.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Szerintem most fog lekerekedni a Csecsen harcosok szeme.... Egyébként van még lejjebb?

 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
sóhaj… direkt egy olyan hozzászólásra írtam ami szerint az ukránok nácizzák az oroszokat, hátha akkor megérti mindenki. Dehát ne zavarjanak a tények… az oroszok mikor lebensraumoltak??
Olyan aranyosak vagytok hogy már ti is belezavarodtok a saját hazugságaitokba. :D
Engem baromi szórakoztat amikor az oroszpárti próbálja elmagyarázni az oroszpártinak hogy most azért írta hogy hagyják abba a nácizást mert épp a ruszkik viselkedtek úgy mint a nácik.
 
  • Tetszik
Reactions: Lando

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 476
24 045
113
Végigbogarasztam az elmúlt napokat itt, de számomra nem egyértelmű, hogy akkor mi van most a 2 atomerőművel.

Az utolsó infó, hogy le van választva a hálózatról, de maximális felügyelet mellett van.

Változott ebben valami?
Valahol tegnap vagy tegnapelőtt azt olvastam, hogy a háziüzemen megy addig amíg meg nem oldják, hogy csak keletre üzemljen (ldnr-fele), ez kb pár gyűjtősín leválasztás ami legyen max 1-2 óra.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 880
27 483
113
Szerintem most fog lekerekedni a Csecsen harcosok szeme.... Egyébként van még lejjebb?

Új módszer. Az oroszok halálra röhögik magukat.
 
W

Wilson

Guest
A városi tanács jelentése szerint 2187 állampolgár vesztette életét Mariupolban az orosz légitámadások következtében.

Forrás: Mariupol városi tanácsa

2187 polgár halt meg Mariupol városi tanácsában​

2022. MÁRCIUS 13., VASÁRNAP, 17:02​

"24 óra alatt kevesebb, mint 22 bombatámadás történt a város ellen. Már körülbelül 100 bombát dobtak le Mariupolra...


Eddig 2187 mariupoli lakos halt meg az Orosz Föderáció támadásai következtében."

Részletek: A városi tanács jelentése szerint az orosz erők céltudatosan csapnak le lakóépületekre, zsúfolt helyekre, teljesen lerombolják a gyermekkórházakat és teljesen tönkreteszik a város infrastruktúráját.

A hatóságok megjegyzik, hogy a legnagyobb fenyegetés az égből fenyegeti a 400 000 mariupoli lakost , akik jelenleg blokkolva vannak a városban, és az égbolt lezárását vagy a légvédelmi rendszerek biztosítását kérik.


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 387
45 875
113
https://podiji.karpat.in.ua/?p=77206&lang=hu
"A Kijev közelében folyó harcokban életét vesztette az amerikai The New York Times tudósítója
A Kijevhez közeli Irpenyben folyó harcokban az orosz erők tűzébe került és életét vesztette Brent Renaud, a The New York Times amerikai lap tudósítója, egy másik újságíró megsebesült – közölte vasárnap Andrij Nebitov, a Kijev megyei rendőrség parancsnoka, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Mint a rendőrparancsnok közölt, az 51 éves Brent Renaud az orosz megszállók áldozata lett. Egy másik újságíró is megsebesült, most megpróbálják kimenekíteni a harcok helyszínéről. „Természetesen az újságírói hivatás kockázatokkal jár, azonban Brent Renaud amerikai állampolgár az életével fizetett azért, mert megpróbált rávilágítani az agresszor hazugságaira, kegyetlenségre és könyörtelenségére” – közölte Andrij Nebitov."
Erről nagyon eltérő hírek jelentek meg. Volt olyan, ami szerint Kijevben lőtték le. Szóval óvatosan a hírekkel.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Az ukránok nem engednek semmiben, de közel a megegyezés, na ezt kötve hiszem...

Március 14-én és 15-én lehet a béketárgyalások következő fordulója, közölte az ukrán fél vasárnap, a Guardian pedig arról számolt be, hogy mindkét fél optimista.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök egyik tanácsadója úgy látja, hogy a megbeszélések konstruktívabbak, mint korábban. Egy, az internetre feltöltött videóban azt mondta, hogy Ukrajna nem fog engedni egyetlen pontban sem és ezt már az orosz fél is látja. „Úgy gondolom, hogy napokon belül kézzel fogható eredményeket fogunk felmutatni.”

Leonyid Szluckij, az egyik orosz delegált arról beszélt, hogy jelentős előrehaladás történt és azt reméli, hogy hamarosan közös nevezőre jutnak az ukránokkal.

A Guardian ugyanakkor megjegyzi, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár egy, az orosz elnökkel folytatott szombati telefonbeszélgetés után kijelentette, Vlagyimir Putyin nem mutat hajlandóságot arra, hogy egyhamar befejezze a háborút.
"
Március 14-én és 15-én lehet a béketárgyalások következő fordulója, közölte az ukrán fél vasárnap, a Guardian pedig arról számolt be, hogy mindkét fél optimista.
Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök egyik tanácsadója úgy látja, hogy a megbeszélések konstruktívabbak, mint korábban. Egy, az internetre feltöltött videóban azt mondta, hogy Ukrajna nem fog engedni egyetlen pontban sem és ezt már az orosz fél is látja. „Úgy gondolom, hogy napokon belül kézzel fogható eredményeket fogunk felmutatni.”
Leonyid Szluckij, az egyik orosz delegált arról beszélt, hogy jelentős előrehaladás történt és azt reméli, hogy hamarosan közös nevezőre jutnak az ukránokkal."

E törzsrész miatt ment a
tetszik.
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
980
2 792
93
Olyan aranyosak vagytok hogy már ti is belezavarodtok a saját hazugságaitokba. :D
Engem baromi szórakoztat amikor az oroszpárti próbálja elmagyarázni az oroszpártinak hogy most azért írta hogy hagyják abba a nácizást mert épp a ruszkik viselkedtek úgy mint a nácik.
Ki az a ‘ti’? nem gondolom hogy bárkivel egy platformon lennék itt. Max Magyarországgal. Csak valóban vicces amikor boki és a Kijevi huhogós pont ugyanazt írja csak más előjellel. Mintha számítana mit ír bárki egy magyar fórumon. .. mondjuk benned is van egy komoly frusztráció, ihatnál egy sört. Vagy ha meg dolgozol mint Boki akkor tarts szünetet
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Na itt egy fontos hír az orosz arany és devizatartalékokról.....Ennyit a "végtelen" orosz tartalékokból....


Az Orosz Föderáció Pénzügyminisztériumának vezetője: elvesztették arany- és devizatartalékuk felét​

2022. MÁRCIUS 13., VASÁRNAP, 14:47

A jegybankkal szembeni szankciók miatt Oroszország elvesztette arany- és devizatartalékának felét.
Ezt Anton Siluanov, az Orosz Föderáció Pénzügyminisztériumának vezetője nyilatkozta, írja a Meduza .

"Körülbelül 640 milliárd dollár össztartalékkal rendelkezünk, körülbelül 300 milliárd dollárnyi tartalék van most olyan állapotban, hogy nem tudjuk felhasználni" - mondta az illetékes.

Hozzátette: amíg ezt a pénzt fel nem oldják, az Orosz Föderáció rubelben fizeti adósságait a "barátságtalan országoknak".

Emlékeztető:
Az Európai Unió február 27-én új gazdasági szankciócsomagot vezetett be az agresszor ország ellen. Többek között az Orosz Föderáció Központi Bankja tartalékainak kezelésével kapcsolatos műveletek blokkolását is tartalmazták.

Vagyis Oroszországot megfosztották "pénzügyi párnájának" jelentős részétől: az Orosz Föderáció Központi Bankja nem tudja majd értékesíteni európai bankokban számláin elhelyezett devizaeszközeit, hogy megmentse a rubelt a leértékeléstől. .

Másnap az Egyesült Államok , Japán , Nagy-Britannia és még a hagyományosan semleges Svájc is csatlakozott a kemény uniós szankciókhoz .
Ennek eredményeként Oroszország elvesztette hozzáférését a tartalékok azon részéhez, amely Nyugaton és Japánban található, és szinte az összes tartalékvalutában van denominált, kivéve a kínai
jüanra.

Ez pont az a hír ami ha el is jutna oda a orosz falvakban nem érti a nép.
Meg rá lehet fogni bármire hogy miért élnek rosszabbul /magyarországon a 13 évvel korábbi miniszterelnökre, brüsszelre :) civil szervezetekre :) stb.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Gáz van, ha már a frontra buszozzák ezeket a szerencsétleneket :( Meg nincs lőszer kiképzésre...ajjaj...az ukrán vezetés vágóhídra küldi őket!
De komolyan ki a fax aki önszántából odamegy?? Kalandvagyból?
ez engem a német 6. hadsereg maradványainak sztálingrádi menetére emlékeztet ...
Úgy menetelnek low readybe mint egy dummypuskas menetgyakorlaton. Ekkora menetoszlopot csakúgy hajtanak mint a birkakat?? Semmi transzport? teherautó?? Nagyon furcsa ez nekem. Meghogy europa védői... komolyan ott tartunk hogy az ukránok lesznek a világ megmentői a gonosz oroszoktól....