[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Na úgy néz ki komolyan gondolják..

4cbd8cb-s-300-getty.png

S-300 LÉGVÉDELMI RENDSZER, FOTÓ: GETTY IMAGES

A NATO kérésére Hollandia és Németország amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszereket szállít Szlovákiának az Ukrajnába szállítandó S-300-as légvédelmi rendszerei helyett.

Erről az " European Truth " számolt be az Interfax-Ukrajnára hivatkozva.

"Németország és Hollandia a Patriot légvédelmi rendszereket telepíti a közép-szlovákiai Sliač légibázis közelében. A mai napon megszületett a végső döntés a rendszerek bevetéséről. Ukrajnával. A Patriot SAM április közepétől teljesít szolgálatot" - hangzott el a Hollandia katonai osztályának nyilatkozata
Az előző nap Jaroslav Nagy szlovák védelmi miniszter amerikai kollégájával, Lloyd Austinnal tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta, Szlovákia cseréje esetén átadja szovjet gyártmányú S-300-as légvédelmi rendszerét Ukrajnának.

"Megértem, mire van szüksége Ukrajnának. Mindannyian megpróbálunk segíteni Ukrajnának, amennyire csak tudunk. De én Szlovákia védelmi minisztere vagyok, és először Szlovákia védelmi szükségleteit kell kielégítenem. Jelenleg egyetlen S-300-as rendszerünk van Szlovákiában, így Nem adhatom ki. nincs alternatívája" – kommentálta Nagy a tárgyalásokat, miszerint az S-300-ast Szlovákiából Ukrajnába szállíthatják át.
Oroszország külügyminisztere, Szergej Lavrov ugyanakkor kijelentette, hogy a szovjet és az orosz rakétavédelmi rendszereket nem lehet harmadik országokba átvinni.

Szerinte az S-300 más országokból Ukrajnába történő átszállítása illegális lesz, Moszkva nem enged ilyen akciókat. Hozzátette azt is, hogy minden nyugati fegyverrel Ukrajnába behozott rakomány az orosz haderő célpontjává válik

Dmitrij Kuleba külügyminiszter erre reagálva kijelentette, hogy nem Moszkva fogja eldönteni, milyen katonai segítséget kaphat Ukrajna, hogy ellenálljon az orosz inváziónak.

Az s300-at is bele lehet rakni egy samara csomagtartójába ? Mert ha nem (márpedig nem ) akkor csak egy szép kövér célpont lesz valamelyik CM-nek !
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 895
13 742
113
Hát szvsz 5-10 napnál nem kell többet kifizetni mert nincs már kinek ! LOL
Én azért ennél pesszimistább vagyok...mondjuk 3 hét. Nem lehet mindent lebombázni, míg ott vannak a lakosok.. :( Személyes megjegyzés: kezdesz el Twitch chatelős stílust felvenni a LOL-al. :) XDD :D és POG, de azért adom :D A francba..én is :(
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
v-tm-1.jpg


A teljes videóban látszik a megrendezettség , tessék előkeresni ! Az emberek a platón miért olyan nyugodtak ? Ha tényleges találat akkor a füstön kívül miért nincs semmi ? Ha kinyitja a mókus az ajtót miért nem ugrik ki ? Ha sérült a sofőr miért nem megy félre a teherautó csak ott ahol oszlop van ?

A teljes videóban a tettesek még egy ellenőrző ponton is át mennek , majd lesállást vesznek fel és várják a magányos csapatszállítót ! És persze mindent vesznek és a drón is ott van !

Na az ilyen régi már megfejtett propaganda videókat nem kéne tolni !
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 183
113
Esetleg úgy ítélték, hogy van még ott érdemi légvédelem, ezért kuldtek ilyen cuccost?
Esetleg tesztelik élesben?
Stb?
Éles teszt, ahogy a Bastion is, én ezt pont 100%-ra veszem. Simán el lenne az lőve időszakosan előre kiírt gyakorlatokon, ilyen számban mivel nem tömeges, annyi van mögötte szerintem, hogy nem egy tesztmezőre lőtte el az akinek kell a jártasság, hanem találtak neki egy valós célpontot, ártani nem árthat alapon!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 954
35 993
113
Az orosz hadsereg kinzhal rakétákkal semmisítette meg az ukrán fegyveres erők lőszerraktárát
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 895
13 742
113
Én szeretnék annyit hozzátenni azokhoz a hangokhoz, akik ugye azt mondják, hogy kifogytak a teknyikából az oroszok, hogy...egyrészt zsákmányolnak ők is, de ez nyalván nem mérvadó. Viszont mivel háború van, a hátországbeli gyárak felpörgették a gyártó kapacitást, a javításokat, és folyamatosan pótolhatják a veszteségeket, mivel nekik még vannak gyáraik, az ukránokkal ellentétben. Emlékezzetek a 2. vh-ra...ott tök mindegy volt, hogy Jürgen kilő 30 t34-est a Tigrinccsel, és kap egy lovagkeresztet. Jött helyette újabb 50. Persze...ez most nem olyan, nem is lehet olyan léptékű, hiszen drága, bonyolult dolgok ezek, bármilyen HTK-ra gondolok, de biztos vagyok benne, hogy nem pihennek, és nem az M-zárol IS3-ak felé kacsintgatnak már... (Mondjuk a WOT-ban az elég OP) :)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 183
113
Minek viszik az irányított rakétákat ilyen mennyiségben? Alig használják őket.
Figyelj már, ezt másnak is írtam már, hogy azért mert nem látsz valamit, az nem azt jelenti hogy az nincs!

Illetve én pl. láttam olyan videót, ahol ATGM-el csapkodtak ki harckocsikat Ka-52-ről.

Tehát a logikus válasz az, hogy azért viszik, mert használják ha bármi olyan célpont jön szembe, amit nem tud átütni a gépágyú, NIR hatékonyan. Viszont nyilván teherautó, platós technical, tüzérség vontatott/önjáró és lövészpáncélos jóval több van, arra meg a sokkal olcsóbb GÁ lőszer és NIR megy. Ahogy a menetoszlopnyi BUK-ot is egy rácsapásból végigzúzta két B-20-as blokkal a Mi-35 az első pár napban megtalálható videón.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 924
27 767
113