[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 348
45 464
113
A Kyiv Independent twitter-bejegyzésében azt állítja, hogy az orosz csapatok megállásra kényszerítették azt a buszokból álló konvojt, amelynek feladata a Mariupolban rekedt lakosság evakuálása lett volna.

A bergyanszki városi tanács információira támaszkodva a lap azt közölte, hogy az oroszok nem engedték be a Mariupol szomszédságában elhelyezkedő Bergyanszk városába a buszokat, így azok az ostromlott városig el sem juthattak.


Gondolom, hogy nem voltak teljesen üresek. Ahogy a humanitárius szállítmányok közé fegyvereket is csomagoltak.
 
W

Wilson

Guest
Tényleg mindent előkapartak az oroszok ehhez a háborúhoz. Kilőtt T-80UM2 Drozd-2 aktív védelmi rendszerrel.


Elon Musk is beszál.


Elhagyott orosz állások.

https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1505278250502791170

Litvánok SUV-kat és dobozos autókat küldenek az ukrán területvédelmi erőknek. Humanitárius segéllyel megpakolva.

https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1505061399512375299
Írtam feljebb,ezzel a felvétellel kapcsolatban, hogy ez az első harckocsi amelyet én APS-l felszerelve láttam ebben a háborúban....
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
T

Törölt tag 1711

Guest

"Jenkik, menjetek haza!" - A bolgárok, a szerbek és az örmények is felvonultak az oroszok mellett​


A mainstream média csak arról tud hírt adni, hogy az "egész világ" Putyin ellen van.

Ennek ellenére számos országban az oroszok mellett vonultak fel.

A szerb fővárosban már több alkalommal tüntettek az orosz "testvéreikért", tegnap újra megtették.

Ezúttal Újvidéken:

Bulgáriában is demonstráció zajlott az ország védelmi minisztériumának épülete előtt.

Az emberek orosz zászlókkal és


táblákkal érkeztek.

Erősen ellenzik Ukrajna katonai támogatását.

Örményország fővárosában, Jerevánban is felvonultak az oroszok mellett:

(Vadhajtások)

Szóval nem olyan egyoldalúak a kiállások. Nyilván nem képviselnek akkora világrészt és tömeget, bár az emberek többsége inkább csendben marad, vagy kétértelműen nyilatkozik, vagy befenyíti az USA. Nem tudjuk az "őszintét".


 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Inkább hiszek egy Szu-35Sz pilótának mint a CGI, DCS ukrán videóknak . A lelőtt orosz MiG-ek esete. !!! :)
DCS videóból már orosz propiverzió is készült. De ezen nincs is mit csodálkozni, az orosz és az ukrán elvtársak nyilván padtársakként tanulták el a szakma titkait mestereiktől még a szovjet tényferdítő akadémián.
Ebből is látszik, hogy orosz, ukrán tökmindegy, ugyanaz a korrupt keleti csűrhe ezek mind. Szociokultúrális értelemben én nem sok különbséget látok, az egyetlen fontos dolog, hogy nekünk itt Mo.-n milyen kimenetel a legkedvezőbb: az optimum az, ha a két haderő kölcsönösen jól ledarálja egymást, mert akkor majd egy darabig egyik se fog ugrálni és nyugalom lesz a keleti végeken.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 125
113
ez hüüülyeee :D mondjuk el se találták a sityakot :D
Akkor fog meglepődni, amikor a fal mögé dobnak egy kézigránátot.
img_20220301104139_5ba8um55.jpg

Azzal a kenuval akarnak átkelni a Sztüx folyón? Nem akarnak Kharonnak fizetni? :eek::hadonaszos:
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
A Szu-35Sz-nek minden képessége megvan, hogy lelőjjön még a SZU-ban gyártott ukrán Szu-27 vadászgépet.
Félreérted a házi feladatot. Nem a képességet vitatjuk, hanem azt hogy az általad elénk tárt "bizonyíték" alapján ez igazolhatóan megtörtént-e vagy sem. Mert lehet, hogy megtörtént, de ezt a videó alapján - egyelőre - nem lehet kijelenteni.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Ez is megerősiti az amerikai közoktatás színvonalát és alátámasztja az ukrajnai amerikai szövetségesekről szóló közös ukrán-orosz-csecsen-DNR állásfoglalást (az egyik első egyetértés volt a béketárgyalásokon) amely szerint az alábbi kategóriák közé sorolhatóak:

1. Határátlépés után kifosztották az ukránok és visszamenekül Lengyelországba

2 Határátlépés után kifosztották az ukránok és lelőtték mert éppen útban volt

3. Kifosztották az ukránok, de azért beküldték csalinak az ellenséges orosz lőállások felfedésére

4. Az oroszok elfogták de nem volt idő hadifoglyot ejteni a harcok miatt és látva a szellemi képességeit jóindulatból ciril betűkkel hátára egy: "Ne lődd le... légyszi!" táblát akasztottak.

5. Később a táblán lévő üzenet szövege módosult ukrán verzióra is: "Ne bántsd!... Kevés/Drága a lőszer!"

6. Csecsenek elfogták és tábori szakácsként alkalmazták "erredeti oridzsinális ámmerikás" ételek készítéséhez, a hátán a felirat "Klibr-szökevény!"-ről átírva: "Ha merni lőni le ezt az ámmerrikaskutya akkor fogni téged személyesen Kádirov generrális hadserregdandártáborrnok..."
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
506
1 704
93
A Szu-35Sz-nek minden képessége megvan, hogy lelőjjön még a SZU-ban gyártott ukrán Szu-27 vadászgépet.
@boki Idáig ne merüljünk már le az alternatív valóságokba. A képesség (ami valós) és a megtörténés 2 külön dolog. Ha egy ukrán szóvivő mondaná hogy MANPAD-dal ma 10 orosz helikoptert lelőttek, szó nélkül elhinnéd? A képesség adott.

(Persze lehet hogy igazat mond a pilóta, de az ne legyen már vegső érv hogy az oroszok mondták)
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 160
60 863
113
A videón a fiatalember sisakjának színszűrője le volt húzva, hogy ne legyen felismerhető, de a neve (vagy “a neve”) ki volt írva, a rendfokozatával együtt.
Amúgy még ez simán lehet egy kamu riport, függetlenül attól, hogy valaki, vagy valakik az orosz légierőben értek-e el két légigyőzelmet a típussal.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
18 961
113
Félreérted a házi feladatot. Nem a képességet vitatjuk, hanem azt hogy az általad elénk tárt "bizonyíték" alapján ez igazolhatóan megtörtént-e vagy sem. Mert lehet, hogy megtörtént, de ezt a videó alapján - egyelőre - nem lehet kijelenteni.
Nem kell elhinnetek semmit. Az, hogy mit hisztek vagy mit nem semmin nem fog változtatni. :D