[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 544
8 971
113
Napi kis színes.
Újra megtekinthető a mariupoli kamu szűlőkórház filmecskén látható modell.
FOZlc0SUcAEBOEh

A csaj Marianna Podgurszkaja ( Marianna Podgurskaya ). Influenszer, várandós volt, ezért volt a kórházban Mariupolban korábban. Az hogy megjátszott volt a jelenet az orosz álhír. A segélyért nyúló nő meg egy másik nő. Csak álhír hogy ő lenne. Ezen a Twitter oldalon rá lehet keresni a dologra:

 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 500
19 783
113
A csaj Marianna Podgurszkaja ( Marianna Podgurskaya ). Influenszer, várandós volt, ezért volt a kórházban Mariupolban korábban. Az hogy megjátszott volt a jelenet az orosz álhír. A segélyért nyúló nő meg egy másik nő. Csak álhír hogy ő lenne. Ezen a Twitter oldalon rá lehet keresni a dologra:

Rákerestem, de nem győzött meg. A csaj állítólag szülés után van, simán változhat ennyit az arca, főleg, ha bent maradt Mariupolban, ahol valószínűleg nem az egészséges táplálkozásáról lesz híres a mostani időszak. Egy kicsit felvizesedett arc belefér. Nem azt mondom, hogy biztosan ő az, de nem kizárt.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
És ezeknek a lefoglalt fegyvereknek véletlenül sincs semmi közük a háború elején boldog/boldogtalannak kiosztott ~20.000 fegyverhez. Igaz? :oops:
El tudom képzelni, hogy illegális fegyvernepper [kistérségi Nicolas Cage]. Szerintem túl kevés a lőszer, amiket láttunk. Ez is, az is benne van a pakliban.
 
W

Wilson

Guest
9fac0bf-ff8321d-0caa53e-48bc233-zhyvytskiy.jpg

PAVLYUK, KÉPERNYŐKÉP

Vissza kell verni az ellenséget a megszállás alatt álló Bucha és Gosztomel oldalán, és nem szabad lehetőséget adni neki, hogy megtámadja Kijevet.

Forrás: Olekszandr Pavljuk, a Kijevi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője a Szabadság Rádióban

"Amíg még mindig megszállás alatt van - akár Bucha, akár Gostomel, akár az egész régió -, addig nem tehetünk semmit.

Még kell akadályoznunk az ellenséget abban, hogy átkeljen az Irpin folyón, és támadásba lendülni Kijev ellen.

Eddig a lehetőségek nem adnak lehetőséget arra, hogy ilyen irányú offenzív akciókat hajtsunk végre, csak lokális támadásokat tudunk jelenleg végrehajtani.

Mi növeljük a potenciált, de az ellenség potenciálja csökken...".

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
(Nem nyúltam bele)

Bratchuk fb oldal:
tájékoztató 2022.03.21. 24.00-tól:
  • Harc közben az ellenség ideiglenesen a megszállt Krímmel tartja a szárazföldi folyosót, és elzárja az Azov-tengerre vezető kijáratot.
  • Elvesztett támadó potenciált, az orosz megszálló csapatok továbbra is tartalékokat képeznek és helyeznek át az Orosz Föderáció területének mélyéről Ukrajna határaira.
  • Az Orosz Föderáció fegyveres erőiben az állomány (beleértve a csapat csapatát) nagy visszafordíthatatlan és egészségügyi veszteségei miatt felfüggesztették a tisztek, zászlóshajók és őrmesterek katonai szolgálatából való tervezett elbocsátását.
  • Az Orosz Föderáció katonai és politikai vezetése agresszív propagandatevékenységet folytat a Fehérorosz Köztársaság fegyveres erőinek katonái ellen az U területén történő katonai invázió szükségességével kapcsolatban Kraine-ről.
  • A Polissie-ban a nap folyamán az ellenfél több irányból is megpróbálta aktiválni a támadó akciót, veszteségeket szenvedett, sikertelenül sikerült. Folytatja a légi intelligencia vezetését annak érdekében, hogy optimális módokat találjon a pozíciójának javítására.
  • A szibériai irányban az aktív támadó akciók ellenfele nem vezet, folytatja a támadó képességek helyreállítását további egységek bevezetésével Ukrajna területére, különösen a zászlóalj taktikai csoportból a 90-es tankhadosztály összetétele.
  • A tartálykocsi egységek folytatják Csernihiv és más települések lövöldözését, nem hagyják fel a Brovary-ba való belépési kísérleteket, de veszteségek miatt nem aratnak sikereket az akcióban. Próbálom feltölteni az ellátmányt és a vezető intelligenciát.
  • Slobozhanskomu irányban az ellenfél nem folytat aktív támadó akciókat, továbbra is részlegesen blokkolja Sumy városát, tüzérségi lövöldözést követ el Harkiv városának. A megszálló csapatok biztonsági egységei megpróbálják helyreállítani a vasúti területet Valuyki városától Kupyanszk városáig, hogy javítsák a csapatcsoport hátsó biztonságát.
▪️
Donyecki és Luhanszki irányban az ellenfél továbbra is igyekszik előrelépni és erősíteni, nem sikerült.
▪️
Az ukrán védők és védők 13 ellenséges támadást vertek meg, 14 harckocsit, 8 BMP-t, 2 MTLB-t, 3 tüzérségi rendszert és 4 gépkocsit pusztítottak el.
▪️
A PPO egységek az ellenfél 2 légi célpontját találják el. Az ellenfél személyi csapatának elvesztése mintegy 300 főből állt (a veszteségek pontosítva).
▪️
A Mariupol védői megsemmisítették a Raptor járőrhajót és a Leer-3 rádióelektronikus harci komplexumot.
▪️
Dél-buzky irányban a megszállók védelmi akciókra vonultak, harchelyreállító intézkedéseket hajtanak végre, a sérült páncélozott berendezések helyreállításával próbálkoznak.
▪️
Mykolaiv irányban az ukrán fegyveres erők egységeinek ellentámadása következtében az ellenfél kénytelen visszavonulni a haszontalan határokra.
▪️
Igen, a nap folyamán védenceink hősies tetteinek köszönhetően Makarov városa fölé emelték Ukrajna nemzeti zászlaját, az ellenséget elutasították.
▪️
Az ellenséges repülés rakétabomba csapásokkal folytatódik az infrastrukturális objektumok megsemmisítésére Ukrajna területén Kijev, Csernihiv, Harkiv és Donyecki régiókban. A megszállók ugyanakkor továbbra is aktívan használják a Fehérorosz Köztársaság repülőtéri hálózatát.
▪️
Várhatóan az ellenség továbbra is sunyi rakétabombákat hajt végre, valamint Ukrajna kritikus infrastrukturális objektumainak tüzérségi, légi közlekedés, nagysebességű fegyverek és lőszerek használatával folytatja a tüzérségi lövöldözést. akció.
1f1fa_1f1e6.png
Ukrajna a vállunkon kapaszkodik! Megőrzöm a nyugalmat! Dicsőség Ukrajnának!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 323
84 504
113
Erős a gyanúm, hogy feltörték azt az oldalt. Kötve hiszem, hogy egy Kreml szócsőnek kinevezett lapban a hivatalos orosz közlések 20x-osát írnák ki veszteségnek. Aztán meg eltávolítják. A valódi számokat valószínűleg senki nem ismeri az orosz HM-en kívül.
Olvassatok vissza milyen lap ez. Volt róla szó korábban.
 
W

Wilson

Guest
Orosz helyzetkép 03.21. 24:00

3082506_900.jpg


Röviden Ukrajnáról. 2022.03.21.

1. "Tőrök".
A hiperszonikus fegyverek ukrajnai bevetése nagyon sokatmondó fejlemény volt. Oroszország bemutatott egy olyan fegyvert, amelyet nagy távolságból lehet kilőni, amely könnyen legyőzi Ukrajna meglévő hiányos légvédelmi rendszerét, és kifinomult célpontokat semmisít meg. Az orosz védelmi minisztérium "más robbanófejekre" utalt. A célzás érthető módon nem Ukrajnára vonatkozik. Az orosz védelmi minisztérium egy "karikatúrát" mutatott be a nagyközönségnek, de az ukrán közvéleménynek egyáltalán nem tetszett ez a "karikatúra".

2. Kijev.
A Kijevtől nyugatra és keletre zajló harcok hátterében a fő téma a Kijev északnyugati részén lévő TK elleni támadás volt. A "békés objektum elleni támadásról" szóló kiáltásokat könnyen felülírta az a tény, hogy a TC-t MLRS-ek és SAW-k parkolójaként, valamint lőszerraktárként használták. A műszaki felderítési adatok segítségével az ukrán tüzérségi állást pontosan azonosították és megsemmisítették. Ezt követően Ukrajna törvény előkészítésébe kezdett, amely börtönbüntetés terhe mellett megtiltja az ukrán tüzérségi állások dokumentálását,közlését. Az objektív ellenőrzés orosz eszközeit azonban nem fogja megfélemlíteni a börtön, és azok a polgárok, akik jelentik az ukrán megszálló erők helyzetét és pozícióit, kissé névtelenebbül és óvatosabban teszik ezt. Nincs változás Csernyihiv közelében.

3. Sumy.
A város közelében vegyszeres provokációra tettek kísérletet, amire az orosz védelmi minisztérium néhány nappal korábban figyelmeztetett. Kiderült, hogy teljes a káosz, és néhány órával a kiömlés után bejelentették, hogy kijavították. De természetesen elkerülhetetlenek az újabb provokációk a "vegyi fegyverek ukrajnai használatával". Valahogy meg kell szakítani a biolaboratóriumok témáját. Annál is inkább, mivel a Fehér Sisakosok és az ukrán nácik urai nagyjából ugyanazok az emberek. Tehát a film arról, hogy "Oroszország vegyi anyagokkal mérgezte meg Ukrajnát", még várat magára.

4. Harkiv.
Északon és a városban harcok folynak. Csugujev az AFU alá tartozik. Balakleya és Izyum nagy része az AFU fennhatósága alá tartozik. Az AFU még mindig a város déli részén ül. Az Izyum-Szlavjanszk autópálya mellett, valamint Kamianka közelében is vannak harcok.

5. LNR.
Harcok Lisicsanszk, Szeverodonyeck és Popasna közelében. Jelentős előrelépésről nem számoltak be.

6. Marinka/Avdiyivka.
Enyhe előrenyomulás Marinka közelében. Avdiivka nagyobb változások nélkül. A harcok Verkhnetoretskoje közelében is folytatódnak. Az ukrán fegyveres erők továbbra is próbálnak bejutni a faluba.

7. Ugledar.
Ugledart magát még nem foglalták el. A Marinka-Kurakovo autópálya irányában folytatódnak a harcok. Az eredmények valószínűleg holnap derülnek ki. Velyka Novoselka - az AFU ellenőrzése alatt. Stepnoje, Sladkoje és Taramcsuk a DNR hadsereg ellenőrzése alatt áll.

8. Mariupol.
A várost továbbra is tisztítják, és vannak kisebb előrelépések a város elfoglalásában. A védők egyre gyakrabban próbálkoznak a civilekkel való keveredéssel és a városból való kitöréssel. A kevésbé ellenálló képességűek fokozatosan kezdenek elszakadni a védők fő magjától, és megpróbálják megmenteni az életüket. Pushylin azt állítja, hogy a város bevétele még egy hétig vagy tovább tart.

9. Nyikolajev.
Nincs komoly változás. A várost továbbra is keményen támadják az azonosított célpontokat és az AFU állásait. Kim "ellentámadására" már nem emlékeznek. Herszonban elkezdték erőszakkal szétkergetni a majdaunokat. Egy lépés a helyes irányba. A náciktól felszabadított területen fokozatosan fokozzák a szűrési és terrorizmusellenes intézkedéseket.

10. Zaporizzsja.
Nagyobb változások nem, csak helyi csatározások voltak megfigyelhetők. Nikopol közelében sincs jelentős előrenyomulás.

Colonelcassad
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 323
84 504
113
Lehet felvaltjak, pihentetik oket kicsit. VDV kepek se jonnek par napja onnet.
Ket harom hete ott vannak ezek az egysegek. Utoljara mintha egy rakas civilt vittek volna egy jarmuben.
Szerintem, csak kellett egy narratíva az elmenekült ukrán zsoldos vonalra. Így jött a csecsen kivonás a nagy veszteségek okán panel.
 
T

Törölt tag 1711

Guest

/pol autista nyomozójának szavai:

Fake and gay. The original article didn't say that. It survived thanks to Google Cache:

The retards edited the fake info into an old article instead of creating a new one. So it's easily deboonkable because that article was referring to this press conference. The Russian MoD never said that:

Sadly for them, they could not edit Google Cache or YouTube
They also had a grammar mistake: "мaштaбных" (Russian not their native language?)
Very fake and very gay


NekiHxg.png


Mondjuk nem meglepő, hogy a helyi szócsövük, ulippo milyen gyorsan hozta a kamuinfókat.
 
W

Wilson

Guest
"Az ukrajnai invázió során használt francia felszerelés (Francuski sprzęt wykorzystywany w trakcie inwazji na Ukrajina)". Ez a címe annak a cikknek, amelyet a Defence24 című lengyel szakmai kiadvány közölt.

Nos, miről is van szó, és miért, ahogy mondják, erre a dologra, hogy szürke...

Franciaország már régóta ad el katonai felszereléseket Oroszországnak. Ez nem titok. Ugyanakkor 2014 után - amikor Oroszország annektálta a Krímet - a helyzet megváltozhatott. Franciaország emellett az agresszorral való katonai és műszaki együttműködés szigorú korlátozásának példájaként felmondta az Orosz Föderációval kötött, helikopteres dokk hajók szállításáról szóló megállapodást is.

Úgy tűnik azonban, hogy ez csak az érem egyik oldala. A Defence24 kiadványában a francia hatóságok jelentésére hivatkozik, amelyet a parlamentnek küldtek meg felülvizsgálatra az országban kialakított eljárásoknak megfelelően.

Ha ezt a jelentést nézzük, a Kreml számára a szerződések megerősítik, hogy 2019 végére és 2020 elejére, hat évvel a Krím inváziója után és abban az időszakban, amikor a két ország részt vett az ukrajnai konfliktus rendezését célzó normandiai formátumban,Franciaország Oroszország harceszközeihez fontos rendszereket szállított....

"A megvásárolt felszerelések (pl. optoelektronika, avionika) lehetővé tették Putyin számára, hogy modernizálja az ukrajnai háborúban használt romboló- és harci helikopterek, valamint harckocsik flottáját" - jelentette a Defence24 egy nem nyilvános jelentés alapján.

A fő berendezés szállítók két francia vállalat, a Thales és a Safran voltak, amelyeknek az állam a fő részvényese. Az Oroszországba irányuló export főként az orosz harckocsik felszerelésére tervezett hőkamerákat, valamint az orosz légierő harci helikopterei számára készült NVision rendszereket és infravörös érzékelőket érinti.

A francia parlamentnek benyújtott jelentés felsorolja a fegyvereladásból befolyt összeget. A 2015 és 2020 közötti időszakban az oroszok 152 millió eurót fizettek a francia védelmi vállalatoknak.

"A francia Thales cég Catherine FC hőkameráit használták a 2014-es donbászi konfliktus során. Most, nyolc évvel később, a francia felszerelések ismét az oroszokat támogatják Ukrajna megszállásában. Még az a vád is felmerült, hogy az orosz tankok nagy teljesítményű hőkamerákat használtak a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadás során. Ezenkívül a berendezéseket a T-80-as és T-90-es harckocsikon is használják, amelyeket jelenleg is használnak Ukrajnában.

Az elmúlt években a francia vállalatok elsősorban a szíriai hadműveleteket végrehajtó Szu-30-as repülőgépekhez, valamint az ukrán keleti határon végrehajtott légicsapásokhoz szállítottak felszerelést.

Ezenkívül ezeket a rendszereket a MiG-29-es repülőgépeken is használják. Különösen fontosak a Safran infravörös képalkotó rendszerei, amelyeket az Ukrajnában működő Ka-52-es helikoptereken használnak" - írja a Defence24.


A francia védelmi minisztérium szóvivője reagált a csúcstechnológiai alkatrészek Orosz Föderációnak történő eladásáról szóló jelentésre. Elmondta, hogy a 2021-ben a parlament elé terjesztett jelentés elsősorban az Oroszországnak történő fegyvereladások fokozatos csökkentéséről szól 2014-től 2020-ig - nullára. Állítólag a Krím elcsatolása előtt aláírt szerződések teljesítéséről volt szó.

Franciaország jelenleg a harmadik fegyverexportőr a világon. Az elmúlt öt évben az ország több mint 50%-kal növelte eladásait.

Meg kell jegyezni, hogy 2014. szeptember 1-je óta az Európai Unió embargót rendelt el az Oroszországnak történő fegyverszállításokra. Ez a 2014-es események - a Krím annektálása, az önjelölt Donyecki Népköztársaság (DPR) és Luhanszki Népköztársaság (LPR) létrehozása, valamint a Malaysia Airlines 777-es járatának lelövése, amely 298 ember halálát okozta - következménye. Ezenkívül 2015-ben az EU és az Egyesült Államok nyomására Hollande akkori elnök lemondta két Mistral kétéltű támadóhajó Oroszországnak történő eladását.

 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Fegyveres szabotázs csoportot fogtak Kárpátalján.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Így próbálnak kóklerekből kollaboráns hatóságot csinálni a megszállt területeken.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül