[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

Kopi2000

Guest
Van értelme atlantista, kontinensáruló cselédekkel vitatkozni szerinted?

Ez az usa/ukrán vs orosz konfliktust olyan hasonlattal lehetne illusztrálni, mintha az oviban te lennél Pistike(Oroszo) ...Ödönke(ukrajna) mindennap, hétfőtől péntekig elveszi az uzsonnád és jól elpüföl... az egyik héten aztán megunod és úgy pofán baszod ödönkét, hogy két foga kitörik... erre rád förmed az óvónéni(Usa) és jól megrángat, hogy mit képzelsz magadról, miért vagy ilyen agresszív, miért véded meg magad???
Pajtás, nagyon jót nevettem a hozzászólásodon, de Pistike az oviban talan az orosz medve....Igaz, már 30 éve csak az állatkertben él, és onnan riogatja az embereket...Ha fogékony vagy az iróniára, akkor talán megérted, mit, miért írtam...
 
W

Wilson

Guest
Szerintem ott van elásva buzogány, hogy a partizán, külföldi önkéntes és egyéb banderiális katonákkal lehet az oroszok sem tartottak be minden fogoly egyezményt, nem vagyok benne jártas, de talán ti írtátok, hogy rájuk nem vonatkoznak ilyen szabályok.
Aztán ezekhez a ukrán harcoló egyéb alakulatokhoz milyen hírek jutottak, valós vagy csak vélt eseményekről ami ezt a reakciót váltotta ki, nem tudom.
Amúgy ezek RF katonák vagy valamelyik oroszbarát egységek ?
Jó kérdés ebből a felvételből ezt szerintem nem lehet megállapítani, ahogy azt se, hogy akik ezt a bűntettet elkövetik azok melyik ukrán egységhez tartoznak.
Időközben kiderült, hogy az ukrán állam valamilyen módon rendezte az önkéntesek/zsoldosok státuszát így én úgy tudom, hogy rájuk is vonatkoznak a genfi egyezményeket az oroszoknál nem tudom mi a helyzet ahogy azt sem ,hogy harcolnak-e már az ő oldalukon külfödi önkéntesek/zsoldosok.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Nem tudom milyen emberséget vártok a katonaktól egy háborúban, ha békében egy topicban 100 figyelmeztetés és kérés ellenére sem megy a személyeskedés és vádaskodás mellőzése.
Aztán majd kezdődhet a hiszti, mikor lezárjak a topicot.
Ha az a cél, hogy lakat kerüljün ide, akkor jó uton jártok! (Tisztelet a kivételnek)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Nem tudom milyen emberséget vártok a katonaktól egy háborúban, ha békében egy topicban 100 figyelmeztetés és kérés ellenére sem megy a személyeskedés és vádaskodás mellőzése.
Aztán majd kezdődhet a hiszti, mikor lezárjak a topicot.
Ha az a cél, hogy lakat kerüljün ide, akkor jó uton jártok! (Tisztelet a kivételnek)
Hányszor mondtam már, hogy mellőzni kéne az összes moralizáló korteskedést, meggyőzést, belpolitikai kiszólogatásokat...
 
  • Vicces
Reactions: Autodidaktakatona

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Nem tudom milyen emberséget vártok a katonaktól egy háborúban, ha békében egy topicban 100 figyelmeztetés és kérés ellenére sem megy a személyeskedés és vádaskodás mellőzése.
Aztán majd kezdődhet a hiszti, mikor lezárjak a topicot.
Ha az a cél, hogy lakat kerüljün ide, akkor jó uton jártok! (Tisztelet a kivételnek)
Ez jogos, elismerem... Láthatólag az ellentétek miatt nehezen tudja magát tűrtőztetni az ember (még én is néha, sajnos...). Én részemről befejeztem. :)
 
W

Wilson

Guest
Na ez a hír szervesen kapcsolódik Oroszország ukrajnai inváziójához, könnyen lehet, hogy Azerbajdzsán úgy látja, hogy Oroszország Ukrajnai inváziója miatt bezsákolhatja Hegyi-Karabahot....

Azerbajdzsán elutasította Oroszország felhívását, hogy vonja ki csapatait Hegyi-Karabahból. És kijelentette, hogy ez az ő területe​


"Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium tagadja, hogy megsértette volna az Azerbajdzsán és Örményország által 2020 novemberében Oroszország támogatásával aláírt tűzszüneti megállapodás feltételeit.

„A védelmi minisztérium kijelenti, hogy Azerbajdzsán elkötelezett a 2020. november 10-i háromoldalú nyilatkozat mellett, és nem szegte meg annak rendelkezéseit” – áll a tárca közleményében.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium így reagált Oroszország azon felszólítására, hogy vonják ki az azeri csapatokat az el nem ismert Hegyi-Karabah Köztársaságból. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma március 26-án közölte , hogy az azerbajdzsáni fegyveres erők behatoltak az orosz békefenntartó misszió felelősségi övezetébe Hegyi-Karabahban, és megtámadták az el nem ismert köztársaság hadseregének egységeit.


Baku kijelentette, hogy a helyzet eszkalálódott "Azerbajdzsán területén, ahol ideiglenesen az orosz békefenntartó kontingenst telepítik". Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium arra kérte Oroszországot, hogy "ne használja a "Hegyi-Karabah" kifejezést, és helyesen tüntesse fel Azerbajdzsán területeinek nevét.

Azerbajdzsán felszólította Oroszországot, hogy "a háromoldalú nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően biztosítsa az örmény hadsereg maradványainak és illegális örmény fegyveres alakulatainak teljes kivonását Azerbajdzsán nemzetközi közösség által elismert területeiről".

Az örmény hatóságok azt állítják, hogy március 24-én az azerbajdzsáni hadsereg megsértette az érintkezési vonalat az orosz békefenntartó misszió felelősségi övezetében, és megszállta a hegyi-karabahi Parukh falut. Az el nem ismert köztársaság védelmi minisztériuma közölte, hogy március 25-én lövöldözés volt, amelyben három karabahi és öt azerbajdzsáni katona életét vesztette. Hegyi-Karabahban hadiállapotot vezettek be.

2020 szeptemberének végén Hegyi-Karabahban hosszú évek óta először kezdődtek teljes körű ellenségeskedések. Másfél hónapig tartottak; November 10-én a felek Oroszország közvetítésével tűzszüneti megállapodást kötöttek. A harcok eredményeként Örményország a Hegyi-Karabah Köztársaság mintegy felét Azerbajdzsánra ruházta. Oroszország békefenntartó kontingenst küldött Hegyi-Karabahba."

 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 033
113
Mondjuk a moderátorok szigorúbbak is lehetnének. Amikor a tényekre gyalázatosan reagálnak egyesek. Ez egy tudtommal haditechnikai fórum , a hozzászólások fele nem tárgyilagos hanem ideológiai. Aki ebben leli örömét az menjen más topik a ne itt szennyeze a fórumot. A gabonafélék exportja jórészt magyar vasút vonalon keresztül történne, a gazdasági Rádió szerint, kikötők fele, mert Ukrajna elvesztette a kikötőit. Érdekes a magyar vasút előre rinyál kapacitás hiánya miatt, mert mint ömlesztett áru ugye nehazabb kezelni.
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 723
2 495
113
Hős Hohol Családapák lábon lövik az orosz hadifoglyokat… (az elején az épp elvérezni készülő katonák vannak, a videó végén lövik meg a “friss” szállítmányt):
(18+)
Hát. Izé.
Szőnyegbombázás?
@Kijev Szelleme
@beta
@Wilson
Nem kell EÜs nek lenni egy sima CLS is elég megállapítani , hogy ezek a foglyok a sérüléseikkel 1-2 óra alatt ellátás nélkül kivéreznek sokkolódnak és meghalnak. Hát srácok szerintem ez így simán a foglyok kivégzésének egy embertelen módja.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
És ennek a háborúnak az eredményeként kevesebb fegyver fog Oroszországra szegeződni pl Lengyelországban és Romániában?

Kevesebb NATO katona lesz a NATO keleti határainál?

Az eddig deklaráltan semleges Finnországban és Svédországban komolyan felvetődött a NATO tagság gondolata,Johnson kijelentette, hogy amint véget ér a háború komoly nyugati haditechnikával fogják újra fegyverezni Ukrajnát....

Elindult ennek az orosz támadásnak a hatására egy nagyon komoly fegyverkezési program a NATO-ban az USA vezetésével.
Az USA megszilárdította a helyzetét Európában és még sorolhatnám...Nem látok semmi olyat ami igazolná ennek a háborúnak az előnyeit Oroszországra nézve....
Azért egy kicsit más a helyzet az általad említett országokkal mint Ukrajnával... PONT TE jössz ezzel??? Tudsz Te ennél jobbat is...
Ukrajna Oroszország szügyében van, onnan percek alatt Moszkvában van egy rakéta... Mindeközben Románia vagy Lengyelország esetében az a párszáz kilométer extra távolság + 1 pufferország ég és föld különbséget jelent. De mindezt hagyjuk is, mert valójában tudjuk, hogy ez kényszerlépés volt. 1-2 éven belül az ukránok rontottak volna nekik, szóval nem volt választás. Az a helyzet hogy Oroszország természeti kincsei és különösen a bennük rejlő profit szaga nagyon mozgatja bizonyos nyugati körök fantáziáját. Ez a nyers igazság.
 
W

Wilson

Guest
Na azért itt az egyik példa arra, hogy nem állja meg az az az általánosítás a helyét, hogy Ukrajnában az az általános védelmi stratégia,hogy a civil lakosságot pajzsként használják....

67178a3-fomichev-slavutych--fb-fomicheva-.jpg

JURIJ FOMICSEV, FOTÓ A FACEBOOKJÁRÓL

A megszállt Szlavutics polgármester, Jurij Fomicsev azt mondta, nem kötött kompromisszumot az orosz hadsereggel, de a város védői már nem harcolhatnak a megszállókkal anélkül, hogy a lakóterületeket ne tegyék ki pusztulásnak, a civileket pedig veszélynek.

Forrás : Slavutych polgármester az országos teleton adásában

Fomicsev : "Ez az ukrán Szlavutics - ukrán zászlók alatt. Tegnap (március 26. - a szerk.) A megszállók behatoltak a városba. Két napig védekeztünk, a srácaink a végsőkig álltak. Régóta a megszállt területen vagyunk kb. nekünk, így nem volt lehetőség, egyszerűen nem volt mód csatlakozni az ukrán fegyveres erőkhöz ebben a csatában.
Nagyon jól támogatott minket a tüzérség, de amikor az oroszok megközelítették a várost ,úgy döntöttek, hogy a városban a tüzérség nem fog működni. Tüzérségünk nem dolgozik városunkban, nem bújunk civilek mögé.

Ezért tudatos döntés született, hogy katonáinkat, területi védelmi erőinket átcsoportosítjuk az ukrán fegyveres erőkhöz, és a város békés tiltakozásba kezdett. Több mint 5000 lakos fejezte ki a megszállókhoz való hozzáállását: "Ez a mi földünk, ez a mi területünk - és mi itt oldjuk meg a saját problémáinkat."

Részletek: Fomicsev eloszlatta azokat azokat az álhíreket: "Nem működünk együtt a megszállóval."
"Meghatároztuk a város megszállási létfeltételeit, de humanitárius segélyre vagy más megszállók segítségére nincs szükségünk. Több mint egy napja saját erőből oldjuk meg a problémáinkat, áramszüneteket tapasztaltunk.

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nem kell EÜs nek lenni egy sima CLS is elég megállapítani , hogy ezek a foglyok a sérüléseikkel 1-2 óra alatt ellátás nélkül kivéreznek sokkolódnak és meghalnak. Hát srácok szerintem ez így simán a foglyok kivégzésének egy embertelen módja.
csak nem jártál a Tünde utcában? :)
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Rólatok eszembe jutott egy hülye videó egy palival aki azt mondta:

"Nagyapám gyalog járt ...apám tömegközlekedéssel. Én már saját szuper kocsival...az unokám pedig ...gyalog fog járni!... Hogy miért???
A válasz nagyon egyszerű! A nehéz idők és helyzetek kemény nagyszerű embereket teremtenek... A nagyszerű emberek pedig megteremtik a könnyű időket. De a könnyű idők puha embereket szülnek. A puha emberek viszont éppen ez miatt újra nehéz kemény időket hoznak!"

Ne legyetek már ilyen puhák! Ne akadjatok ki! A honfoglaló őseitek forognak a sirjukban nekik bezzeg még 15 évesen a mellizmaikkal kellett összetörni egy diót bmeg! Ez csak egy szaros háború olyan 10/5-ös...mindig volt vannak lesznek ilyenek nem lehet megváltoztatni! Láttam sokat a sziriai konfliktusból és a gáztámadást gyerekek anyák és apák ellen meg ami utána a korházban volt...az már 10/7 a vörös khmerek mindenkit fejbeküldtek akin van szemüveg mert, hogy az az értelmiségiek (osztály) viselete (10/7). Évszázadokkal ezelőtt még fullkontaktba kellett megmunkált fémdarabokkal egymást döfködni! Inkább arra készüljetek fel lelkileg itt egymáson vitázók, hogy hogyan tudnánk ezt a fost akár majd mi megállítani, hogy a földjeinket meg gyerekeinket megvédjük mégha majd csak gyalog is járnak!

Kadétképzés
Területvédelmi erők
Kondi sport futás, harcművészetek
Katonai taktikák és stratégiák
Túrák, kirándulások, túlélőtáborok


Más nevében nem nyilatkozhatok de én pl. megtaláltam a neten (biztos ami biztos): "Az anarchista szakácskönyv!"-et :hadonaszos:! Nagyon jó...(egy igazi klasszikus mű) és hasznos olvasmány. Aki nem ismerné megtanít magyarosan improvizált eszközöket alkalmazni. Mellette minden 2. nap: 80×25kg súlyzózás, 150 hasprés 200 taposógép 150 ugrálókötél és 4km futás
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 993
32 318
113
Na azért itt az egyik példa arra, hogy nem állja meg az az az általánosítás a helyét, hogy Ukrajnában az az általános védelmi stratégia,hogy a civil lakosságot pajzsként használják....

67178a3-fomichev-slavutych--fb-fomicheva-.jpg

JURIJ FOMICSEV, FOTÓ A FACEBOOKJÁRÓL

A megszállt Szlavutics polgármester, Jurij Fomicsev azt mondta, nem kötött kompromisszumot az orosz hadsereggel, de a város védői már nem harcolhatnak a megszállókkal anélkül, hogy a lakóterületeket ne tegyék ki pusztulásnak, a civileket pedig veszélynek.

Forrás : Slavutych polgármester az országos teleton adásában

Fomicsev : "Ez az ukrán Szlavutics - ukrán zászlók alatt. Tegnap (március 26. - a szerk.) A megszállók behatoltak a városba. Két napig védekeztünk, a srácaink a végsőkig álltak. Régóta a megszállt területen vagyunk kb. nekünk, így nem volt lehetőség, egyszerűen nem volt mód csatlakozni az ukrán fegyveres erőkhöz ebben a csatában.
Nagyon jól támogatott minket a tüzérség, de amikor az oroszok megközelítették a várost ,úgy döntöttek, hogy a városban a tüzérség nem fog működni. Tüzérségünk nem dolgozik városunkban, nem bújunk civilek mögé.

Ezért tudatos döntés született, hogy katonáinkat, területi védelmi erőinket átcsoportosítjuk az ukrán fegyveres erőkhöz, és a város békés tiltakozásba kezdett. Több mint 5000 lakos fejezte ki a megszállókhoz való hozzáállását: "Ez a mi földünk, ez a mi területünk - és mi itt oldjuk meg a saját problémáinkat."

Részletek: Fomicsev eloszlatta azokat azokat az álhíreket: "Nem működünk együtt a megszállóval."
"Meghatároztuk a város megszállási létfeltételeit, de humanitárius segélyre vagy más megszállók segítségére nincs szükségünk. Több mint egy napja saját erőből oldjuk meg a problémáinkat, áramszüneteket tapasztaltunk.


Nyugi, ettől még tarkón lőhetik, mint "kollaboránst".
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Szerintem ott van elásva buzogány, hogy a partizán, külföldi önkéntes és egyéb banderiális katonákkal lehet az oroszok sem tartottak be minden fogoly egyezményt, nem vagyok benne jártas, de talán ti írtátok, hogy rájuk nem vonatkoznak ilyen szabályok.
Aztán ezekhez a ukrán harcoló egyéb alakulatokhoz milyen hírek jutottak, valós vagy csak vélt eseményekről ami ezt a reakciót váltotta ki, nem tudom.
Amúgy ezek RF katonák vagy valamelyik oroszbarát egységek ?
A másik oldalról max olyat látsz, hogy a csecsenek kicsit megpofoztak valakit és Ahmat Szilát mondatnak vele.... Ha lehet akkor én a kedélyes pofozkodást választom a comblövés helyett :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
277077429_980604509483493_2301879669976043092_n.jpg
 

Totya

Active Member
2022. március 11.
35
143
33
Rólatok eszembe jutott egy hülye videó egy palival aki azt mondta:

"Nagyapám gyalog járt ...apám tömegközlekedéssel. Én már saját szuper kocsival...az unokám pedig ...gyalog fog járni!... Hogy miért???
A válasz nagyon egyszerű! A nehéz idők és helyzetek kemény nagyszerű embereket teremtenek... A nagyszerű emberek pedig megteremtik a könnyű időket. De a könnyű idők puha embereket szülnek. A puha emberek viszont éppen ez miatt újra nehéz kemény időket hoznak!"

Ne legyetek már ilyen puhák! Ne akadjatok ki! A honfoglaló őseitek forognak a sirjukban nekik bezzeg még 15 évesen a mellizmaikkal kellett összetörni egy diót bmeg! Ez csak egy szaros háború olyan 10/5-ös...mindig volt vannak lesznek ilyenek nem lehet megváltoztatni! Láttam sokat a sziriai konfliktusból és a gáztámadást gyerekek anyák és apák ellen meg ami utána a korházban volt...az már 10/7 a vörös khmerek mindenkit fejbeküldtek akin van szemüveg mert, hogy az az értelmiségiek (osztály) viselete (10/7). Évszázadokkal ezelőtt még fullkontaktba kellett megmunkált fémdarabokkal egymást döfködni! Inkább arra készüljetek fel lelkileg itt egymáson vitázók, hogy hogyan tudnánk ezt a fost akár majd mi megállítani, hogy a földjeinket meg gyerekeinket megvédjük mégha majd csak gyalog is járnak!

Kadétképzés
Területvédelmi erők
Kondi sport futás, harcművészetek
Katonai taktikák és stratégiák
Túrák, kirándulások, túlélőtáborok


Más nevében nem nyilatkozhatok de én pl. megtaláltam a neten (biztos ami biztos): "Az anarchista szakácskönyv!"-et :hadonaszos:! Nagyon jó...(egy igazi klasszikus mű) és hasznos olvasmány. Aki nem ismerné megtanít magyarosan improvizált eszközöket alkalmazni. Mellette minden 2. nap: 80×25kg súlyzózás, 150 hasprés 200 taposógép 150 ugrálókötél és 4km futás
A futást nem lehetne kivenni az edzéstervből?! Azt nagyon utálom.....(De amúgy igazad van!) :)
 
W

Wilson

Guest
Azért egy kicsit más a helyzet az általad említett országokkal mint Ukrajnával... PONT TE jössz ezzel??? Tudsz Te ennél jobbat is...
Ukrajna Oroszország szügyében van, onnan percek alatt Moszkvában van egy rakéta... Mindeközben Románia vagy Lengyelország esetében az a párszáz kilométer extra távolság + 1 pufferország ég és föld különbséget jelent. De mindezt hagyjuk is, mert valójában tudjuk, hogy ez kényszerlépés volt. 1-2 éven belül az ukránok rontottak volna nekik, szóval nem volt választás. Az a helyzet hogy Oroszország természeti kincsei és különösen a bennük rejlő profit szaga nagyon mozgatja bizonyos nyugati körök fantáziáját. Ez a nyers igazság.
De Ukrajnában nem volt semmilyen támadófegyverzet sem, amely veszélyt jelentett volna Oroszországra.Ha pedig azt mondod, hogy ez csak idő kérdése volt , az meg ugye nem tény hanem feltételezés, amiből az következik, hogy Oroszország egy feltételezés alapján indította el az inváziót, ezek után pedig mindenki döntse el maga , hogy egy feltételezés mennyire indokol egy ilyen pusztító háborút.
Ami pedig azt a kijelentésedett illeti, hogy Ukrajna egy két éven belül úgyis megtámadta volna Oroszországot szintén feltételezés és amit szerintem semmi sem támaszt alá.Szerinted hogyan tud Ukrajna egy-két év alatt olyan haderőt felállítani amely a siker bármilyen eséllyével képes megtámadni Oroszországot, arról nem is beszélve ,hogy az orosz védelmi stratégiában ott van feketén-fehéren hogy simán használni fogják ilyen esetben az atomot, úgyhogy a részemről teljes mértékben kizárnám ezt a lehetőséget...