nohát. pár hét alatt sikerült ezt a térképet is frissíteni
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ennek ellenére van egy genfi egyezmény! Azt betartani mindkét félnek kötelessége.De nem is az orosz városokat lövi szét az ukrán hadsereg és nem is az orosz civilek halnak meg tömegével. Érthető az ukránok dühe. Nyilván háborús bűn amit az ukránok csináltak. Viszont a nemzetközi jogot orosz részről számon kérni eszméletlen cinizmus.
És ennek a háborúnak az eredményeként kevesebb fegyver fog Oroszországra szegeződni pl Lengyelországban és Romániában?"lócart mama"
Oroszország érdeke it szolgálja, mert nem lesznek a határára telepítve tomahawkok, sem biolaborok, nem gyilkolják kedélyesen az Orosz embereket a szulofoldjukon, szétkapják az Ukrán hadsereget, annak beszállító, javító, gyártó, raktározó, kiképzó kapacitásait.
Félre kell tenni a snowflake mentalitást, mert azt az ukrán állam félretette hosszú ideje.
Kulugyminiszteri szinten, kormány szinten jelentgeti ki usánka, hogy túl sok energia hordozó Ja, nyersanyag a, termofoldje van Oroszországnak, és ök szívesen birtokolnák azt, lehetoleg sok Orosz, egyéb nép megháborúztatásával.
USA kormányzati szinten vetnek fel megelozo atom csapást Oroszországra.
Nagyívu, Felelősségteljes Zelenszkij bebuffenti egy nemzetközi biztonsági konferencián, hogy márpedig neki atomfegyver kell/lesz.
Mi a repedt fszt kellene csinálnia Oroszországnak?
De most komolyan?
97-óta mondja, hogy felyezze be a NATO a szomszédjai felfegyverzését, tomahawkok oda telepítését.
60+ éve tudható, hogy Oroszország nukleáris szuperhatalom,szárazföldi katonai nagyhatalom, az ez szu országok hoz képest, még mindig gazdasági nagyhatalom is.
Ehhez képest, a sok kis kancsó országocska, usa parancsra vidáman vértolul ellene.
Persze, az olcsó olaj, gáz az kék....
Ne bohóckodjunk már.
Oroszország vezetése felelős
Ne bohóckodjunk már.
Szerintem ott van elásva buzogány, hogy a partizán, külföldi önkéntes és egyéb banderiális katonákkal lehet az oroszok sem tartottak be minden fogoly egyezményt, nem vagyok benne jártas, de talán ti írtátok, hogy rájuk nem vonatkoznak ilyen szabályok.Az orosz oldalon egy ilyen videó közzététele majdhogynem lehetetlen, úgyhogy az, hogy még nem látunk ilyet sajnos nem jelenti azt, hogy nem volt példa arra, hogy az orosz haderő nem kínzott meg, vagy bánt erőszakosan ukrán hadifoglyokkal, hozzáteszem nagyon nem szeretnék ilyet látni....
Jó lenne tudni, hogy ezek az ukrán katonák melyik alakulathoz tartoztak.....
szerintem túltolod ...Huszarivka faluban az ukrik (93. Holodni Jar gépesített dandár) megsemmisítettek egy orosz előretolt tüzérségi/parancsnoki állást majd elfoglalták azt.
Koordinátái 49°21'58.5"N 36°49'31.8"E , a falu északi részén lévő telep/gazdaság.
Nekem az a véleményem, hogy egy erős, magabiztos hadsereg nem kegyetlenkedik.Nyugodtan lehet mondani, hogy tulajdonképen kivégzést látunk. Mert ennek az a vége, hogy lassan mind elvérzik.
És ezt valaki levideózza, feltölti a netre. Miért is? Dicsekvésből? Elrettentésből? Hülyeségből?
De persze kizárólag európai civilizált értelemben, demokratikus módon.
És a szörnyű, hogy lesz, aki ezt is meg fogja magyarázni, ideologizálni.
És erről megint nem fog cikk születni. Vagy igen @Green Leader? Valaha fog bekerülni a médiába ilyen hír? Mit gondolsz?
(Persze, megint mire oda eljut a dolog, addigra hogy-hogysem, törlődik a twitter fiók.)
Pajtás, nagyon jót nevettem a hozzászólásodon, de Pistike az oviban talan az orosz medve....Igaz, már 30 éve csak az állatkertben él, és onnan riogatja az embereket...Ha fogékony vagy az iróniára, akkor talán megérted, mit, miért írtam...Van értelme atlantista, kontinensáruló cselédekkel vitatkozni szerinted?
Ez az usa/ukrán vs orosz konfliktust olyan hasonlattal lehetne illusztrálni, mintha az oviban te lennél Pistike(Oroszo) ...Ödönke(ukrajna) mindennap, hétfőtől péntekig elveszi az uzsonnád és jól elpüföl... az egyik héten aztán megunod és úgy pofán baszod ödönkét, hogy két foga kitörik... erre rád förmed az óvónéni(Usa) és jól megrángat, hogy mit képzelsz magadról, miért vagy ilyen agresszív, miért véded meg magad???
Jó kérdés ebből a felvételből ezt szerintem nem lehet megállapítani, ahogy azt se, hogy akik ezt a bűntettet elkövetik azok melyik ukrán egységhez tartoznak.Szerintem ott van elásva buzogány, hogy a partizán, külföldi önkéntes és egyéb banderiális katonákkal lehet az oroszok sem tartottak be minden fogoly egyezményt, nem vagyok benne jártas, de talán ti írtátok, hogy rájuk nem vonatkoznak ilyen szabályok.
Aztán ezekhez a ukrán harcoló egyéb alakulatokhoz milyen hírek jutottak, valós vagy csak vélt eseményekről ami ezt a reakciót váltotta ki, nem tudom.
Amúgy ezek RF katonák vagy valamelyik oroszbarát egységek ?
Hányszor mondtam már, hogy mellőzni kéne az összes moralizáló korteskedést, meggyőzést, belpolitikai kiszólogatásokat...Nem tudom milyen emberséget vártok a katonaktól egy háborúban, ha békében egy topicban 100 figyelmeztetés és kérés ellenére sem megy a személyeskedés és vádaskodás mellőzése.
Aztán majd kezdődhet a hiszti, mikor lezárjak a topicot.
Ha az a cél, hogy lakat kerüljün ide, akkor jó uton jártok! (Tisztelet a kivételnek)
Ez jogos, elismerem... Láthatólag az ellentétek miatt nehezen tudja magát tűrtőztetni az ember (még én is néha, sajnos...). Én részemről befejeztem.Nem tudom milyen emberséget vártok a katonaktól egy háborúban, ha békében egy topicban 100 figyelmeztetés és kérés ellenére sem megy a személyeskedés és vádaskodás mellőzése.
Aztán majd kezdődhet a hiszti, mikor lezárjak a topicot.
Ha az a cél, hogy lakat kerüljün ide, akkor jó uton jártok! (Tisztelet a kivételnek)
Nem kell EÜs nek lenni egy sima CLS is elég megállapítani , hogy ezek a foglyok a sérüléseikkel 1-2 óra alatt ellátás nélkül kivéreznek sokkolódnak és meghalnak. Hát srácok szerintem ez így simán a foglyok kivégzésének egy embertelen módja.Hős Hohol Családapák lábon lövik az orosz hadifoglyokat… (az elején az épp elvérezni készülő katonák vannak, a videó végén lövik meg a “friss” szállítmányt):
(18+)
Hát. Izé.
Szőnyegbombázás?
@Kijev Szelleme
@beta
@Wilson
Azért egy kicsit más a helyzet az általad említett országokkal mint Ukrajnával... PONT TE jössz ezzel??? Tudsz Te ennél jobbat is...És ennek a háborúnak az eredményeként kevesebb fegyver fog Oroszországra szegeződni pl Lengyelországban és Romániában?
Kevesebb NATO katona lesz a NATO keleti határainál?
Az eddig deklaráltan semleges Finnországban és Svédországban komolyan felvetődött a NATO tagság gondolata,Johnson kijelentette, hogy amint véget ér a háború komoly nyugati haditechnikával fogják újra fegyverezni Ukrajnát....
Elindult ennek az orosz támadásnak a hatására egy nagyon komoly fegyverkezési program a NATO-ban az USA vezetésével.
Az USA megszilárdította a helyzetét Európában és még sorolhatnám...Nem látok semmi olyat ami igazolná ennek a háborúnak az előnyeit Oroszországra nézve....
csak nem jártál a Tünde utcában?Nem kell EÜs nek lenni egy sima CLS is elég megállapítani , hogy ezek a foglyok a sérüléseikkel 1-2 óra alatt ellátás nélkül kivéreznek sokkolódnak és meghalnak. Hát srácok szerintem ez így simán a foglyok kivégzésének egy embertelen módja.