Az USA az Ukránok fa...val veri a csalánt.
Lehet így is fogalmazni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az USA az Ukránok fa...val veri a csalánt.
Na akkor az egy dolog, hogy Ukrajna mit szeretett volna a lényeg az, hogy mi valósult meg belőle, hiába szeretett volna F-15-t de annak semmi realitása nem volt mivel sem a megvételükre sem a rendszeresítésükre sem a fenntartásukra nem volt pénzük, a kínai vadászgépek talán opció lett volna de az egyrészt nem egy F-15 szint másrészt az is csak egy elképzelés volt semmi konkrétum nem volt vele kapcsolatban. Az atomfegyverek pedig az Ukrán politika ámokfutása volt amit jól jelez az, hogy nagyon gyorsan elhatárolódtak ezen kijelentéseiktől, amint konzultáltak az USA-val senki sem gondolhatja komolyan azt, hogy ha az USA egy nyamvadt Patriotot sem adott Ukrajnának részben Oroszország miatt másik részben amiatt, hogy szerintük az Ukrajnában meglévő korrupció, miatt nagy az esélye, hogy ezek a rendszerek illetéktelen kezekbe kerülnek, akkor majd engedélyezi Ukrajnának, hogy Atomfegyvert v piszkos bombát fejlesszen ki.Igen, igazad van, talán egy kicsit árnyalja a képet ha feltesszük azt a kérdést, vajon a háború nélkül is megtörtént volna mindez? Én azt mondom igen.
Már szóba került amerikai használt harci repülők beszerzése Ukrajnában, konkrétan az F15, de volt szó kínai harci gépek beszerzéséről is, Ukrajna nem egyszer kifejezte szándékát atom fegyverek, legutóbb piszkos bomba gyártására, tette mindezt a nyugat támogatása mellett, ahol fontosabb volt Oroszország lenyomása mint a normalitás fenntartásának kikényszerítése egy Franciaország méretű országban. Valójában Ukrajna sodródása a saját kisebbségeinek elnyomásán keresztül az orosz szembenállás felé, ami könnyen a nyugati fegyverek árnyékában történt volna pár éven belül (ha nem is NATO tagság, de fegyverek minimum) orosz részről nem adott választási lehetőséget, a Krím volt a minimál terv, a figyelmeztetés, a mostani a ki-ki küzdelem pedig már a végjáték.
A nyugat felelőssége megkérdőjelezhetetlen, ami fontos volt Koszovóban az nem volt fontos a Donbaszban, amit nem lehetett a szerbeknek azt szabadon tehették az ukránok csak azért mert az oroszokra lehetett őket uszítani, a következmények az elég világ nyugalmát rengetik a nyersanyagárakon, a menekülteken keresztül, kár volt - érdemes lett volna legalább szóban az orosz kisebbség jogainak figyelembevételére felszólítani az Ukránokat, óriási hatást lehetett volna kiváltani az orosz oldalon, máig béke és virágzó együttműködés lehetne a világban, sajnos a zsigeri gyűlölet mást diktált, sajnos a hidegháborúban edződött logika mozgatja a nyugatot, holott annak vége van már. Amire a nyugat a németeket trenírozta évtizedekig, hogy szokjanak le a revansról az magának a nyugatnak nem ment, hogy szokjanak le az oroszok szorításáról.
Ami a hidegháború alatt működött, a status quo fenntartása az megbomlott és a nyugat nem volt hajlandó érzékelni, hogy folyamatosan vörös vonalakat lép át. Nem ismerték fel sem a nyugaton sem Ukrajnában, hogy az orosz kisebbség elnyomása, sőt kényszer átformálása kényszerhelyzetbe hozza Oroszországot, ahogy BT felhatalmazás nélkül a NATO beavatkozott Koszovóban, nem felmentve őket, de Oroszországnak sem volt egy idő után más lehetősége mint gátat szabni az ellenséges viselkedésnek, a háború nem most kezdődött hanem évek óta tart, fegyveres konfliktussá most vált.
A NATO már így is fegyverkezett, pont a KE-i országok kezdtek az élen járni és olyan és annyi fegyverrel ellátni magukat a 2%-ból ami egyensúlyt képezhetett az orosz fenyegetéssel szemben, ha nem is külön külön de összességében mindenképpen, nem beszélve a rakéta támaszpontokról. Amint Ukrajna is szóba került mint NATO szövetséges Oroszország kényszerhelyzetbe került, a saját nemzettársai, mintegy 7-10 millió orosz él Ukrajna területén akikről nem lehet hogy nem vesz tudomást, ha mást nem minimum ezt érdemes lett volna felismernie a nyugatnak, ezek az oroszok nem masírozhatnak olyan lobogó alatt ami Oroszország ellen irányul. Utólag átgondolva a konfliktus a "megoldás" felé robogott már évek óta, csak mindenki másként képzelte a megoldást, a nyugat hitte hogy még tovább tolhatja az oroszok befolyását már az etnikai határaikon is túlra, az ukránok bíztak a nyugatban, hogy ezt saját javukra meg is tehetik, az oroszok meg bíztak abban, hogy a Krím elég lesz, de ... nem itt tartunk, a fedő lerepült a kuktáról ...
a torténelmi hiba az volt,hogy a hiénák úgy érezték-érzik hogy elegen vannak és elég erosek ahhoz ami most torténik. belemartak az oroszlánba ,de eloszor a sakáltol várják hogy kifárassztja míg elérkezettnek nem látják az idot a nagy leszámolásra. a végeredmény kéteséjes,de bárhogy lesz a viág megszopjaA negyven éves
T-72, BMP -2 fa kard.
Hibázott.
Nagyon nagyot. Ezt ki fogják használni Oroszország ellenségei.
Kibaszott a fiatal oroszok generációval.
Megy majd a szerecsenmozsdatás, hogy elérte célját, ennyit akart csakstb
Tehát nem bírja gazdaságilag.
Gyenge. Ezért hibázott nagyot..
Történelmi hiba.
nem szeretnék lenullázni az anyaország vedelmét készulvén egy esetleges "békefentartásos" beavatkozásraarra nem gondolsz,hogy direkt nincsenek bevetve a modernebb cuccok ? (talán beszéltük már itt hogy hirtelen kellett menni és ezekkel a régi lomokal "vágtattak" be) ,mindenki hiányolta a modernebb orosz vasakat (nem ARMATA) ,azt meg ne tételezzük már fel,hogy a haderejük T-72-ből meg BMP-2ből áll mert ez megint nem igaz .. úgy tűnik mint ha várnának ezekkel valamire .. (NATO ellencsapás ? ) az is megvan nekem mielőtt írnád,hogy felbukkannak modernebb motyók a hadszintéren,de még mindig nem ez a jellemző .. tehát valamiért várnak velük,valamiért tartalékolják ezeket ..(nem a darabszám miatt!!)
Ezért kezdtem azzal, hogy magam sem mennék!!! Nem akartam annak a látszatát kelteni, hogy a fotelből “harcolok” ! Te , hoztad úgymond kellemetlen helyzetbe az ismerősödet azzal, hogy a hétvégi meccsek miatt nem menne. De értem amúgy! Ne beszéljük túl! Pár hónapja volt itt egy statisztika betéve, amiben az szerepelt , hogy az Ukránok hány százaléka fogna fegyvert. Sokan leszólták itt őket! Talán 10% -környékét mérték. Én akkor az írtam rá, hogy ez bizony nagyon jó érték!!! Mi magyarok szerintem meg sem közelítenénk ezt! Azt viszont nem tudom megítélni , hogy mennyire húzza őket a szívük, és mennyire a manipulált ösztönzés. Sajnos azt jól tudjuk, hogy minnél kevesebb az iskola, annál könnyebb manipulálni és háborúba küldeni az embereket. Bár nem fegyverekkel, de nálunk is ez folyik! Hightec eszközöket akarunk a seregnek, de agyhalott manipulálható embereket sz országnak.Látod, neked is van kifogásod, miért nem mennél.... Egyébként neki (az ismerősömnek) is fél éves a kislánya. De, valószínű, hogy azok az ukránok, akikről beszélünk, ha akartak volna, tudtak volna hasonló kifogást keresni, mégsem tették... Egyébként engem is megdöbbentett ez az önfeláldozás a hazáért. Valószínűleg itt már -MO-on- kikopott a valódi közösség érzése, ami ezekből az emberekből még nem. Én sem az ismerősömet, sem téged nem ítéllek meg negatívan amiatt, amit az előbb írtál. Azért a választásuk könnyen lehet élet agy halál közötti... Könnyű a meleg szobából ítéletet mondani úgy, hogy nem minket terhel ennek a választásnak a terhe... Szerintem sok itteni militáns "bekakilna" a harc első zajától....
Mire gondolsz azok a légvédelmi rendszerek a Szovjetunió idejében gyártott légvédelmi rendszerek voltak amelyeket az ukránok bármennyire is akartak nem tudtak modernizálni, nagyon más védekezni és nagyon más támadni attól még, hogy van taktikai rakétarendszere nem fogja tudni lerohanni Oroszországot v a Krimet.....A bukaresti memorandumban van egy homályos megfogalmazás Ukrajna NATO tagságáról de ennyi ,semmi konkrétum nem volt ez ügyben...Volt Ukrajnának légvédelme, még most is maradt. Taktikai ballisztikus rakétarendszere, stb. Azért ne tegyünk úgy, hogy Ukrajna vadászpuskákkal várta az oroszokat.
Nem adott eddig, de NATO-tagsággal kecsegtette őket, ez elég volt.
Mivel Ukrajna hivatalosan nem mondott le róla és nem ismerte el a Krím orosz annektálását , szerinted mit kellett volna mondaniuk, hogy nem akarjuk, visszafoglalni, meg akkor is, hogy mindenki tudta azt az ukrán vezetésben, hogy ennek semmi realitása sincs.Akkor nem kellett volna nyomniuk a retorikát, hogy hamarosan mennek gumicsónakkal visszafoglalni.
Persze, nem kell túltolni, de szerintem is igaz, amit írsz. Ha valahol 10 %-a harcolna a hadrafogható férfiaknak, az borzasztóan magas arány... Sokan itt begőzölnek (alaptalanul) és arányt tévesztenek. Könnyű, amíg nem a kertben esik le az a fránya bomba...Ezért kezdtem azzal, hogy magam sem mennék!!! Nem akartam annak a látszatát kelteni, hogy a fotelből “harcolok” ! Te , hoztad úgymond kellemetlen helyzetbe az ismerősödet azzal, hogy a hétvégi meccsek miatt nem menne. De értem amúgy! Ne beszéljük túl! Pár hónapja volt itt egy statisztika betéve, amiben az szerepelt , hogy az Ukránok hány százaléka fogna fegyvert. Sokan leszólták itt őket! Talán 10% -környékét mérték. Én akkor az írtam rá, hogy ez bizony nagyon jó érték!!! Mi magyarok szerintem meg sem közelítenénk ezt! Azt viszont nem tudom megítélni , hogy mennyire húzza őket a szívük, és mennyire a manipulált ösztönzés. Sajnos azt jól tudjuk, hogy minnél kevesebb az iskola, annál könnyebb manipulálni és háborúba küldeni az embereket. Bár nem fegyverekkel, de nálunk is ez folyik! Hightec eszközöket akarunk a seregnek, de agyhalott manipulálható embereket sz országnak.
Tegye fel a kezét, akinek kell az első mondat háttérsztorija.A másik oldalról max olyat látsz, hogy a csecsenek kicsit megpofoztak valakit és Ahmat Szilát mondatnak vele.... Ha lehet akkor én a kedélyes pofozkodást választom a comblövés helyett
Hős Hohol Családapák lábon lövik az orosz hadifoglyokat… (az elején az épp elvérezni készülő katonák vannak, a videó végén lövik meg a “friss” szállítmányt):
(18+)
Hát. Izé.
Szőnyegbombázás?
@Kijev Szelleme
@beta
@Wilson
De Ukrajnában nem volt semmilyen támadófegyverzet sem, amely veszélyt jelentett volna Oroszországra.Ha pedig azt mondod, hogy ez csak idő kérdése volt , az meg ugye nem tény hanem feltételezés, amiből az következik, hogy Oroszország egy feltételezés alapján indította el az inváziót, ezek után pedig mindenki döntse el maga , hogy egy feltételezés mennyire indokol egy ilyen pusztító háborút.
Ami pedig azt a kijelentésedett illeti, hogy Ukrajna egy két éven belül úgyis megtámadta volna Oroszországot szintén feltételezés és amit szerintem semmi sem támaszt alá.Szerinted hogyan tud Ukrajna egy-két év alatt olyan haderőt felállítani amely a siker bármilyen eséllyével képes megtámadni Oroszországot, arról nem is beszélve ,hogy az orosz védelmi stratégiában ott van feketén-fehéren hogy simán használni fogják ilyen esetben az atomot, úgyhogy a részemről teljes mértékben kizárnám ezt a lehetőséget...