[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
"Tehát alapvetően az EU minden nap 660 millió dollárt fizet olajért és gázért."
Ez sokkoló adat.
Hol a haszon?
Kiknél a haszon?
Ha ez van 10 + éve akkor rásszíjából még miért nem lett egy bazi nagy méretű katar???:mad:
Mert eltették 10 éven át a suskát egy olyan helyzetre számítva mint amiben most vannak.
 
W

Wilson

Guest
Nem néztem meg és nem tudom miről van szó.
De ilyen sokkoló anyagok feltétele a netre nem lehet valamelyik két három betűs szolgálat által legyártott anyag?
Hangulatkeltés céljából?
A balhé fokozása céljából?
Az Egyesült Királyság már vizsgálja a felvételt, az ukránok is és már valószínűleg a Hágai Törvényszék is....
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Szerinted ezt a verziót a G7-k nem gondoltak át?

A G7-országok nem fogadják el a gázszámlát rubelben

A G7-országok képviselői megállapodtak, hogy felszólítják gázszállító vállalataikat, hogy ne fogadjanak el rubelszámlát az orosz gázszállításért – közölte a japán Kyodo hírügynökség a Japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztériumra hivatkozva.
A G7-ek arra a következtetésre jutottak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kísérlete az elszámolás pénznemének egyoldalú megváltoztatására egyértelmű szerződésszegést jelent.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 902
27 628
113

Bellingcat és WSJ: Roman Abramovics az orosz-ukrán tárgyalások megmérgezett résztvevői között volt....​


A Bellingcat nyomozati projekt Twitteren azt írta, hogy megerősíti azokat a híreket, amelyek szerint az Oroszország és Ukrajna közötti március 3-i megbeszélések több résztvevője a vegyi fegyverek használatából eredő mérgezési tünetekhez hasonló tüneteket produkált.

A Bellingcat szerint összesen három résztvevőnél jelentkeztek ilyen tünetek március 4-én este, köztük Roman Abramovics üzletembernél.

A tárgyaló felek bőr- és szemnyálkahártya-gyulladásra, valamint éles szemfájdalomra panaszkodtak, amely több órán keresztül sem múlt el.

A Bellingcat azt írja, hogy a tárgyalások ukrán területen zajlottak, a részleteket nem részletezték.


A Wall Street Journal pedig arról számol be , hogy Abramovics és két másik tárgyalófél, köztük Rusztem Umerov rosszul érezte magát a kijevi tárgyalások után.

A WSJ szerint Abramovics Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is, akinél nem jelentkeztek mérgezési tünetek.

Az ukrán fél képviselői – írja a WSJ – a mérgezést azzal hozták összefüggésbe, hogy a Kreml egyes erői megpróbálták megzavarni a béketárgyalásokat. Egy Abramovicshoz közel álló forrás azt mondta a kiadványnak, hogy nem tudja, ki áll a mérgezési kísérlet hátterében.

Február végén - március elején nem hivatalos források arról számoltak be, hogy Roman Abramovics részt vett az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásokon. Abramovics ukrajnai látogatása és a kijevi tárgyalások korábban nem voltak ismertek. A hivatalos adatok szerint Oroszország és Ukrajna több fordulós négyszemközti megbeszélést folytatott Fehéroroszország területén, majd a delegációk videokapcsolaton keresztül folytatták a kommunikációt. A tárgyalások új fordulójára Isztambulban kell sor kerülni.

Korábban, március 28-án az Ügynökség arról írt, hogy az Oroszországgal folytatott tárgyaláson részt vevő ukrán delegáció egyik tagját, Rusztem Umerov Verhovna Rada-helyettest márciusban megmérgezték, és átmenetileg kikerült a tárgyalófelek közül. Az Ügynökség egyik forrása szerint nem Umerov volt az egyetlen áldozat, de részleteket nem árult el.

Aért bőr- és szemnyálkahárty-gyulladást nem csak vegyi fegyverek tudnak okozni.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 429
113
Kölcsönös a "fügőség"egyenlőre!Azokról a gáz-olaj mezőkről ahonnan Európa kap energiahordozót egyenlőre csak Eu irányába megoldott a szállítás!Ha ide nem szállít akkor nem annyira egyszerű leállítani a termelést és qva sokba kerül újra beindítani meg az is hogy kiépítsék onnan a szállítási kapacitásokat Kína-ázsia felé nem beszélve a bevétel kieséstől!
Ezért is fél ettől.
Ez a leghatékonyabb szankció.
Nézd meg milyen hiszti megy ellene.
;)
Itt is.
 
W

Wilson

Guest

A Sumy régióban a fegyveres erők lefoglalták az R-166-0.5 orosz rádióállomást.....​


A Sumy régióban az orosz hadsereg elveszített egy új R-166-0,5 rádióállomást.

Erről a katonaság számolt be.

Az UNSH-10 Trostyanets város közelében foglaltak le.

Az R-166-0.5 rádióállomásokat úgy tervezték, hogy rádiókommunikációt biztosítsanak, amikor kommunikációs csomópontok részeként használják.

FO7h7-Y9-Xs-AYG8zc-768x489.jpg

R-166-0.5 rádióállomást Sumy régióban foglalták le. 2022. március

Információátvitelt biztosít a HF (rövid hullám) és VHF (ultrarövid hullámok) sávban.

Screenshot-3-7-768x405-1.jpg

Az UNSH-10 páncélozott alváz egy módosított BTR-80 páncélozott személyszállítóra épül.

Az UNSH-10 magas szintű egységesítést biztosít a
BTR-80-l rendelkező egységek és egységek számára.

 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 985
19 309
113
Mivel az érdekszféra (főképpen USA) erről nem igazán szeretne nyilatkozni, sem a lakosság elé tárni ezen információkat, több kevesebb tanulmány / felvetés készült a tematikában, gondosan elsüllyesztve. Én már régóta nyomoztam e kérdéskörben a felelhető anyagok után, amit találtam már érvénytelen linkek. De az Interneten még van pár anyag amin el lehet indulni.
Ez persze egy csővezetékre is igaz!
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Popasnaya DPR

 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
De a függés kölcsönös,ezt gázt az oroszok nem tudják jelenleg átcsatornázni máshová az oroszok nem rendelkeznek más irányokban olyan vezetékkel amelyek akkora kapacitásúak,az LNG pedig még abszolút nincs kiépítve Oroszországban még csak most kezdtek hozzá a kiépítéséhez.....
Amúgy a világon a tankerhajók 35% Orosz.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 486
113
A Harkov melletti Maloroganszkij tejüzem területén kínozták brutálisan orosz katonákat, a kínzó személyazonosságát is megállapították - ez az Euromaidan tagja és az Azov-i fegyveres, Szergej Velicsko, Chileként ismert.

„A „harcos” életrajza gazdag: először 2014-ben Molotov-koktélokkal dobálta meg a rendőröket a Majdanon, majd a Donbászban harcolt a neonáci Azov zászlóaljban” – írja a Tribunal Telegram csatorna. A forrás szerint a fegyveres személyazonosságát Harkov lakói segítették kideríteni.

Megjegyzendő, hogy Velicsko az "Azovban" különös kegyetlenséggel tüntette ki magát: civileket, köztük gyerekeket ölt meg, náci bálványait utánozva szívesen fényképezett civilek házainak romjai mögött.

A Tribunal szerint már külön csoportokat küldtek a neonácik elfogására.


 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
395
1 022
93
Zsákmányolt és megsemmisített orosz harckocsik. A múlt héten több hír volt arról, hogy az ukrán hadsereg több fronton kissebb, de sikeres ellentámadást indított. Érdekesség, hogy a T-72 irányzéka "összetört".

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 902
27 628
113
A csecsen különleges erők egységei továbbra is az NWO övezetében dolgoznak.

Ismail Aguev a harcosokkal együtt sikeresen megtisztítja az ukrajnai Luhanszk régióban található Rubizsne városát a bűnözőktől. Nemrég a srácok elkaptak egy másik nácit, aki civilnek álcázva próbált kijutni a városból.

A szerencsétlen harcosok hátizsákjában APU-foltokat és egyéb bizonyítékokat találtak, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy nem az ő javára. Most a Bandera szökevénynek teljes segítséget kell nyújtania harcosainknak, átfogó tájékoztatást nyújtva számukra kollégái bevetéséről.

Szintén a lakossági szektor takarítása során megtalálták az Ukrán Fegyveres Erők ezredesének egyenruháját és működő laptopját. A laptopról származó értékes információk nagyban megkönnyítik a harcosok feladatát az ellenség megtalálásában és megsemmisítésében.

https://t.me/opersvodki/2456
APU-foltokat - jó lesz az Azov felvarrónak is.
 
K

Kopi2000

Guest
Nem, nem ilyen ez a popszakma.
Azt látom a videon hogy totális a káosz, nincs vezetés.
Kivégzés az nem ilyen. Katonáéknál pedig egy kémet, akár gyorsított eljárás után kivégzőosztag elé állítanak, ( Amúgy nem mert pont a kémek élnek sokáig, hogy minnél több adatot nyerjenek ki belőlük.) majd agyonlőnek, tiszti felügyelet mellett, dokumentálva.
Ez a nyakonszurkálom, majd szószerint beleverem a szemébe a bajonetett, és megkotrom az agyát, tudomásom szerint semelyik seregben nem elfogadott kivégzési módszer, az ISIS-t kivéve. Habár a végrehajtó a "Fehér ember Szomáliájának katonája" (?) nem csodálkozom.
Itt olyan ember mutatványát látom, akit elkaszálna bármelyik pszichológus már az alkalmasságin.
Ilyen nincs. Ez Olyan minősített eset amiért a delikvens minimum tényleges életfogytot kap.
A magát megadó félnek az elbánását pedig rögzítik bizonyos konvenciók. Nem arról van szó hogy kirúgják az ember egy két fogát....az a megadással jár.....akár a lába is eltörhet, na bumm. De el kell tudni számolni az emberekkel.
Itt amit látunk arra a megboldogult ISIS, és egyéb afrikai szélsőségesek csak csettintenének.
Hagyjuk az észérveket. Látom, valahol, talán külföldön katona voltál (vagy vagy). Én csak soros civiil voltam, de, ha az én lelkiállapotomat (tényleg) akarod tudni, kvázi érdekel, mit írtam, kérlek olvass vissza a mai napra. Azután tudnánk beszélgetni, miután ismernéd egy "bekattant" honvéd lelkiállapotát... Én régebb óta olvaslak itt, mint gondolnád, úgyhogy tényleg csekély a kéréserm....
 
W

Wilson

Guest
Popasnaya DPR

Engedelmeddel lefordították az ajánlót....

"Tudósítónk az LNR Népi Milícia katonáival együtt ellátogatott a jelenleg tűzvonalban lévő Popasna városába. A tudósítónak sikerült beszélnie a helyi lakosokkal, akik valamilyen okból kifolyólag nem hagyják el otthonaikat, és továbbra is az ukrán nácik ágyúzása alatt élnek.

Bővebben: exkluzív cikkünkben"
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Totya and tomippo