[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
A cinizmust úgy látom az oroszok is kimaxolták, ők sem jobbak mint az USA vagy bármelyik másik nagyhatalom.....

Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács titkára kijelentette , hogy Oroszország nem bombáz városokat Ukrajnában, ahogy az Egyesült Államok tette más országokban.

Íme az idézete:

"Nem bombázunk városokat és polgári objektumokat, ahogyan az USA és a NATO tette Jugoszláviában, Irakban vagy Afganisztánban, kíméletlenül rombolva a lakónegyedeket több ezer emberrel."

Ugyanezen a napon a Szövetségi Tanács elnöke, Valentina Matvijenko kijelentette , hogy Oroszország arra törekszik, hogy megakadályozza a polgári áldozatokat:

"A művelet a tervek szerint halad. Ha lenne cél Ukrajna elfoglalása, hidd el, néhány nap elég lenne minderre. De milyen áron? Oroszország legfelsőbb főparancsnoka egyértelmű utasítást adott, hogy minimalizálják, ne engedjék meg a polgári lakosság veszteségét."

Íme néhány kép Harkovból, Mariupolból, Kijevből és Volnovakhából, amelyek bemutatják, hogyan hajt végre Oroszország „különleges műveletet” Ukrajnában:

4n-VCfnsp-Unq1-J6r-Pbp-G3-A.webp

Harkov, 2022. március 17

GXPKZz-NP0gb-Nr-YCFYi-Uf-SA.webp

Harkov, 2022. március 24
Felipe Dana / AP / Scanpix / LETA

0-Rjg8yl2-YHZr0-DL1e-Z7-J7w.webp

Mariupol, 2022. március 10
Evgeniy Maloletka / AP / Scanpix / LETA

Gr7-q-RWoy3-CMQ6rb-Al-Vsa-A.webp

Mariupol, 2022. március 10
Evgeniy Maloletka / AP / Scanpix / LETA

ak-Dxsqu-Ubiy8-J-Q00-E9-Kb-A.webp

Volnovakha, 2022. március 11
Alekszandr Ermocsenko / Reuters / Scanpix / LETA

Tm-HI4-Jwg8dvdo-Fy4-Lk-C8w.webp

Kijev, 2022. március 21
Felipe Dana / AP / Scanpix / LETA

Hát nem is, orosz nem lenni barbár! Nem bombázni más városok! Orosz modern felvilágosult lenni! Rakétáz más városok!
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Az Egyesült Királyság már vizsgálja a felvételt, az ukránok is és már valószínűleg a Hágai Törvényszék is....
Világos volt egy usa játékfilm aminek az volt a története hogy hivatalosan nem is létező szervezetek hogyan játszadoznak kiszolgáltatott emberekkel és hogyan csinálnak belőlük bio robotokat amik által hamis zászlós műveletek hajthatók végre.
Ezt elég látványosan mutatta be.
Ha valaki ukránul vagy oroszul magyaráz zászló előtt és közben durván kegyetlenkedik az lehet egy ilyen művelet rész is.
/volt hogy merénylő autójánál kamionjánál találtak néhány éve európában kivasalt imakönyvet személyi igazolványt tb kártyát meg a jó ég tudja még mit csak hogy teljesen egyértelmű legyen a illető személy azonossága/
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 872
27 446
113
Akkor szerintem mindenkinek vagy majdnem mindenkinek, ugyanezeket a tüneteket kellett volna produkálni.....
Attól függ, ki volt közelebb a szellőzéshez stb. Vegyi fegyver esetén is mindenkinek kellett volna tüneteket produkálni. Egyébként mi értelme lenne vegyi fegyvert kockáztatni a saját embereid közelében (mindkét fél részéről)?
 
K

Kopi2000

Guest
Édes Istenem, a videót meg bírtam nézni, de ettől rosszul vagyok :(((( :confused: (ide leginkább egy ájuldozva sikoltós "szmájli" illene...)
Neked már sokszor, hóbagoly korodban én is ajánlottam az elmegyógy intézetet. Mondd, azóta bentlakásos vagy, mert nem szeretném, ha köztünk mászkálnál, bekattanva. Mesélek egy sztorit. Dolgoztam régebben egy elmegyógy intézetnek, és viccesen mondtam, ha megbuknék a polgári életben, akkor hozzájuk mennék gondozottként. Kérdezték, mi lennék, mert Napoleon már három van náluk. Erre azt válaszoltam, akkor én lennek a (kastély, ahol az intézet működött) tulaj.... Ilyen nem volt még a válaszuk szerint!!! Te mi szeretnél lenni vagy mi vagy éppen? Nyugtass meg, azért a net hozzáférésed is korlátos....
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 128
113
Legyen a kívánságod szerint. 85-86 telén, Nagyatádon, a lövészezred felállított őreként...az MZ telephelyen, a város felé... 3 óra őrségben, 3 x 30 db lőszerrel. Milyen érzés, amikor szembe jön a valóság???? Bakker nálunk a fegyerhasználat nem volt ritka. Hol szolgáltál, talán a HM-ben voltál irodista. Kettőnk között az volt a különbség, hogy engem (előfelvételisként) vittek, te meg magadtól mentél, ezek szerint... Mellettünk volt a "futi", ott éjszakánként mindenre lőttek. Volt, amikor az ÜTI ellenőrzést tartott az őrségnek nálunk és éppen akkor pattant meg egy őr. Megfektette, pisztollyal (PA-63) utánalőtt.... Nálunk bakker 1 év alatt a körletemből két soros lett halott... XY honvéd, zászlóalj közvetlen páncéltörő üteg, Fagot irányzó, parancsára jelentkezem... Ránk is kitárazott egy részeg kolléga. Gondolom, legalább sejted, mit jelent ez, a leszerelés előtt kb. két héttel.... De, ha van még kérdésed, bármire válaszolok, nem hagylak kétségek között, hogy nem linkelek... (Nekem, mint pct. rakéta irányzónak is rendszeresített fegyverem volt a PA-63 pisztoly, amit a "páncélos mikádóm" belső zsebében kellett volna hordanom harchelyzetben, az AMD-65 gépkarabély mellett........ Ennyi elég, vagy folytassam....
Ennyi elég, amit leírtál az qrva messze van bármilyen éles harcérintkezéstől. Egyszerű sorállományú voltál őrségben, akinek az emlékei megszépítik és kiszínezik a múltat, és tulajdonképpen az akkori szívből utált soros szolgálatot ma már rambóként végigharcolt Vietnámként emlegeti... :D
Hogy én hol szolgáltam le a magam 33 évét? :D Ezt nem kötném az orrodra, de pl. a fentebb említett horvát-szerb konfliktusban néha nem csak határon belül... De ez egyáltalán nem tartozik ide, nem én kezdtem el a szolgálati időmről irodalmi esszéket írni, és számonkérni a többieken, hogy hol szagoltak "dögszagot" :D (Az őrségben egymásra lövöldözést ne vegyük harcérintkezésnek, az csak a kiképzettség és a fegyelem hiánya, ami sajnos eléggé jellemző voit anno a Magyar Néphadseregre... (és jogutódjára is egy ideig).
Szóval kedves "Fagot irányzó" én ennél nagyobb kalibereknek jelöltem célt, és tettem még sokmindent, ami nem ide tartozik. De azt nehezen viselem, ha valaki hőseposzokat gyárt az előfelvételis soros időszakáról. (amiről ugye már tudjuk, hogy nem magadtól mentél.) :D
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
A fontos délkeleti várost, Mariupolt mostanra teljesen elfoglalták az orosz erők – polgármestere szerint – hetekig tartó ostrom és intenzív bombázások és harcok után. Vadim Boicsenko polgármester hétfőn bejelentette, hogy városa „a megszállók kezében van”.
„Nem minden a hatalmunkban” – mondta egy élő televíziós interjúban. "Sajnos ma a megszállók kezében vagyunk." Ezután az összes megmaradt ukrán teljes evakuálására szólított fel a városból, amely az invázió előtt 400 000 volt – de egyes becslések szerint most alig több mint 150 000 marad.
Becsléseink szerint ma körülbelül 160 000 ember tartózkodik Mariupol ostromlott városában, ahol lehetetlen élni, mert nincs víz, villany, nincs fűtés, nincs kapcsolat” – mondta Boicsenko. – És tényleg ijesztő.

Múlt héten az orosz szárazföldi erők elérték a város központját, ahol napokig tartottak az utcák közötti harcok – hétfőn egyelőre nem tudni, hogy ez folytatódott-e.

Míg korábban rövid ideig tartó időszakos humanitárius folyosókat hoztak létre a civilek evakuálására, Mariupol polgármestere komoly új erőfeszítést sürget. „A város helyzete továbbra is nehéz. Az emberek túl vannak a humanitárius katasztrófa határvonalán” – mondta Boicsenko a Reuters szerint. – Teljesen evakuálnunk kell Mariupolt.
„Az Orosz Föderáció játszik velünk. A betolakodók kezében vagyunk” – hangsúlyozta. A Reuters részletezte:

Elmondása szerint 26 autóbusz várakozik a civilek evakuálására az általában körülbelül 400 ezer lakosú Mariupolból, de az orosz erők nem járultak hozzá a biztonságos átkeléshez. Nem mondta meg, hol várnak.

Boicsenko emellett elmondta, hogy a város evakuálási útvonalait vezető sofőrök tűz alá kerülnek. „A tűz alatt hős sofőrjeink igyekeznek eljutni azokra a helyekre, ahol a mariupoli lakosokat fel lehet venni, és abban a reményben várják, hogy lesz ilyen lehetőségük” – fogalmazott.

Az ukrán kormány nyilatkozatai szerint az összes épület 90%-a, beleértve a lakóházakat is, megsérült vagy megsemmisült hetekig tartó heves ágyúzások után.

Orosz tengerészgyalogság és a DPR csapatai belépnek egy mariupoli Azov-bázisra. Elhagyott, de valószínűleg tele van csapdákkal és aknákkal – mondja Andrej Filatov háborús riporter –, hogy a megtisztítása bonyolult lesz. A tartályok hasznosak itt pic.twitter.com/hvbqjauRxb

— Russians With Attitude (@RWApodcast) 2022. március 28
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 784
113
Neked már sokszor, hóbagoly korodban én is ajánlottam az elmegyógy intézetet. Mondd, azóta bentlakásos vagy, mert nem szeretném, ha köztünk mászkálnál, bekattanva. Mesélek egy sztorit. Dolgoztam régebben egy elmegyógy intézetnek, és viccesen mondtam, ha megbuknék a polgári életben, akkor hozzájuk mennék gondozottként. Kérdezték, mi lennék, mert Napoleon már három van náluk. Erre azt válaszoltam, akkor én lennek a (kastély, ahol az intézet működött) tulaj.... Ilyen nem volt még a válaszuk szerint!!! Te mi szeretnél lenni vagy mi vagy éppen? Nyugtass meg, azért a net hozzáférésed is korlátos....
Ne személyeskedj! Olvasd el az új szabályzatot!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 332
113
MOSZKVA, március 28. – RIA Novosti. Az orosz hadsereg Mariupol közelében lelőtt egy ukrán helikoptert, amelynek sürgősen ki kellett volna vinnie az Azov nemzeti zászlóalj parancsnokait – közölte Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője egy tájékoztatón.
"Öt kilométerre az Azovi-tenger partvonalától lelőttek egy ukrán Mi-8-as helikoptert , amely az Azovi nemzeti zászlóalj parancsnokainak vészhelyzeti evakuálására tartott, akik elhagyták beosztottjaikat" - mondta.
Ezt a DPR Népi Milíciája is megerősítette. A minisztérium szerint a kijevi rezsim megpróbálta eltávolítani az Azovstali üzemből a 36. dandár parancsnokát, Baranyukot és az Azov parancsnokát, Prokopenkot.
A RIA Novosztyi mariupoli tudósítója szerint továbbra is feszült a helyzet a városban. A nemzeti zászlóaljak és az ukrán csapatok maradványait két részre vágták, most Azovstal területén bujkálnak a nacionalisták. A DPR erői folytatják a takarítást. A köztársasági elnök, Denis Pushilin szerint a biztonsági erők arra számítanak, hogy a következő napokban ellenőrzés alá vonják a várost.




Igaz, nem igaz. Nem tudom. Majd kiderül.

Mondjuk, ha tudtak miert/kiert megy oda, akkor ertelmesebb lett volna visszafele leloni, mikor rajta vannak mar a delikvensek. Ennek igy mi ertelme?
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113
Nem, nem ilyen ez a popszakma.
Azt látom a videon hogy totális a káosz, nincs vezetés.
Kivégzés az nem ilyen. Katonáéknál pedig egy kémet, akár gyorsított eljárás után kivégzőosztag elé állítanak, ( Amúgy nem mert pont a kémek élnek sokáig, hogy minnél több adatot nyerjenek ki belőlük.) majd agyonlőnek, tiszti felügyelet mellett, dokumentálva.
Ez a nyakonszurkálom, majd szószerint beleverem a szemébe a bajonetett, és megkotrom az agyát, tudomásom szerint semelyik seregben nem elfogadott kivégzési módszer, az ISIS-t kivéve. Habár a végrehajtó a "Fehér ember Szomáliájának katonája" (?) nem csodálkozom.
Itt olyan ember mutatványát látom, akit elkaszálna bármelyik pszichológus már az alkalmasságin.
Ilyen nincs. Ez Olyan minősített eset amiért a delikvens minimum tényleges életfogytot kap.
A magát megadó félnek az elbánását pedig rögzítik bizonyos konvenciók. Nem arról van szó hogy kirúgják az ember egy két fogát....az a megadással jár.....akár a lába is eltörhet, na bumm. De el kell tudni számolni az emberekkel.
Itt amit látunk arra a megboldogult ISIS, és egyéb afrikai szélsőségesek csak csettintenének.
Azért sem értem ezt a kegyetlenkedést, mert ezzel maguk alatt vágják a fát. Eddig próbálkoztak az oroszok azzal a PR-al, hogy ők kaját adnak a hadifoglyoknak, takarót, civilként távozhatnak, stb.
Ezek után viszont mondhatják az oroszok teljes joggal, hogy lám-lám, az ukrán sereg tele van szélsőséges/náci elemekkel, sokkal nagyobb mértékben, mint azt gondolták volna, ezért innentől kezdve nem nagyon kívánnak hadifoglyokat ejteni...

Ha továbbra is így durvul ez a konfliktus, szerintem az oroszok nem tehetik meg, hogy pár megyét is hagyjanak egy valóban szélsőségesen oroszgyűlölő maradék Ukrajnának (Banderisztánnak), főleg úgy, hogy a hadművelet egyik deklarált célja Ukrajna nácimentesítése.