ez a kettő hogy függ össze? kifejtenéd esetleg? vagy csak megy a sárdobálás, amit pont az új KOLLÉGA említett meg?A lengyelekhez való hozzáállásunkat ne egy tegnap regisztrált ítélje már meg..!
ez a kettő hogy függ össze? kifejtenéd esetleg? vagy csak megy a sárdobálás, amit pont az új KOLLÉGA említett meg?A lengyelekhez való hozzáállásunkat ne egy tegnap regisztrált ítélje már meg..!
Ha az EURO megérkezik az orosz "kezéhez" akkor miért ne jönne? De ha nem az orosznak fizetnek, hanem valami nyugat által szankciók okán befagyasztott számlára (melynek tartalmáról, mondjuk a későbbiekben nyugat fog rendelkezni), akkor nem fog jönni. Vagy kézbe kapja Putyin a valutát, vagy csak Rubelért ad földgázt. Ilyen egyszerű a képlet. NyugatEU nem tudja, hogy most melyik úját harapja meg, nagy USA igyekezetében.Na jön a gáz, vagy sem? Elfogadják az Eurót vagy sem?
Putyin szenvedett el súlyos veszteségeket katonailag, gazdaságilag és politikailag, miközben az USA sértetlen és érintetlen maradt. A te párhuzamos világodban minden fordítva történt?Ha az EURO megérkezik az orosz "kezéhez" akkor miért ne jönne? De ha nem az orosznak fizetnek, hanem valami nyugat által szankciók okán befagyasztott számlára (melynek tartalmáról, mondjuk a későbbiekben nyugat fog rendelkezni), akkor nem fog jönni. Vagy kézbe kapja Putyin a valutát, vagy csak Rubelért ad földgázt. Ilyen egyszerű a képlet. NyugatEU nem tudja, hogy most melyik úját harapja meg, nagy USA igyekezetében.
Szerintem, most hogy az oroszok így nekimentek a petrododonak, szorult helyzetében az USA is benne van, hogy e kellemetlenséget valahogy elhárítsa, mert többet veszítene a dollár jelentős globális szerepvesztésén, mintha engedné a csatlósainak a közvetlen utalást. Idő kell az USA pénzügyi köreinek, hogy valamit kitaláljanak a dollár egyeduralmának megtartására.
Kérdés, hogy mit?
Mert egy Líbia, Irak típusú megoldás nem játszik, mert akkor mennek ők is vissza a barlangba (mondani akarom, bunkerbe). Mást meg nagyon nem látok. Most, hogy evidensé vált, hogy az USA birodalma sebezhető, sőt meg is sebesült, a világ országai, főleg akik nem szimpatizálnak vele, vérszemet kapnak. Példának ott van az összeálló Kínai, Indai meg a többi apró yüan alapú olajkereskedelme. És mi lesz ha ezt már az élelmiszerekre is bevezetik. Kb. a fél világ fogja mellőzni a dollárt. Valószínű, hogy az USA már nem tudja megakadályozni, hogy a Medvegyev által vizionált helyzet előálljon, vagyis hogy eljön a regionális valuták kora.
Trump elvesztegetett négy éve túl sok időt adott Kínának és Oo.-nak a felkészülésre. Ha helyette Klingonné nyert volna, erre a háborúra már 5 éve sor került volna. És jó eséllyel mind Oo., mind pedig Kínát lenyomhatták volna. Most már késő. Egy önmagukat is lenullázó háború nélkül, erre nincs esély.
Nem mellékesen 2010-ben olvastam egy USA stratégiai elemzést, mi szerint 2019-ig lehet az USA-nak kínát legyőzni, utána már nem. Most meg 2022 van!
Ha nem tűnt volna fel az USA mindig sértetlen, ide jön játssza a nagy fiút, aztán haza szalad és onnan rakja seggbe egész Európát, van egy olyan érzésem ha putyin erre tévedne Magyarországra és a többi szövetséges országba, bejelentené hogy - hú fiúk úgy hagytam a gázt megyek haza elzárom, de jövök nemsokára.Putyin szenvedett el súlyos veszteségeket katonailag, gazdaságilag és politikailag, miközben az USA sértetlen és érintetlen maradt. A te párhuzamos világodban minden fordítva történt?
Putyin még Ukrajnát se képes legyőzni, a NATO még csak eszébe se jusson. Magyarországra nem fog betévedni, ezt az ukrán hősök garantálják.Ha nem tűnt volna fel az USA mindig sértetlen, ide jön játssza a nagy fiút, aztán haza szalad és onnan rakja seggbe egész Európát, van egy olyan érzésem ha putyin erre tévedne Magyarországra és a többi szövetséges országba, bejelentené hogy - hú fiúk úgy hagytam a gázt megyek haza elzárom, de jövök nemsokára.
De nem fog vissza jönni hiába ők a te isteneid.
Hát a hőseidtől kicsit hányingerem van, de a fanatizmusod irigylemPutyin még Ukrajnát se képes legyőzni, a NATO még csak eszébe se jusson. Magyarországra nem fog betévedni, ezt az ukrán hősök garantálják.

attól hogy valakinek más a véleménye, attól még nem ellenség....... nem legyalázni lebunkózni kéne, mert azt a hülye is meg tudja tenni..... szembe állítani más tényekkel (idézni, esetleg saját véleményt leírni)..... ha átmész "hit kérdésekbe", akkor az már nem fórum topic, hanem valami tök máslegyen neked a te hited szerint.
mert nem hit alapon ír a kolléga, hanem az épp számára elérhető információk alapján, amik ma épp rendelkezésre állnak..... kvázi fentartja azt a jogát, hogy nem tévedhetetlen..... ezzel így van probléma?Azért ahhoz képest, hogy keményet fogalmaztál, a végére szépen odabiggyesztetted, hogy "LEgalábbis a mai napon így látszik."![]()
A gyengébbek kedvéért mégegyszer érthetőbben: a FÓRUM lengyelekhez való hozzáállását ne egy néhány órás reg. ítélje már meg!ez a kettő hogy függ össze? kifejtenéd esetleg? vagy csak megy a sárdobálás, amit pont az új KOLLÉGA említett meg?
Vaaagy csak nem megyek bele egy hitvitába, mert felesleges.attól hogy valakinek más a véleménye, attól még nem ellenség....... nem legyalázni lebunkózni kéne, mert azt a hülye is meg tudja tenni..... szembe állítani más tényekkel (idézni, esetleg saját véleményt leírni)..... ha átmész "hit kérdésekbe", akkor az már nem fórum topic, hanem valami tök más
a fórum hozzáállását mint kizárólagosságot mióta vindikáltad egymagadnak? honnan a tökömből tudod előre hogy másoknak erről mi a véleménye? csak a gyengébbek kedvéértA gyengébbek kedvéért mégegyszer érthetőbben: a FÓRUM lengyelekhez való hozzáállását ne egy néhány órás reg. ítélje már meg!
egyet is értek veled ez alapján...... ettől még azt nem értem, hogy egyeseknél miért szakad el a cérna, ha más véleménnyel szembesülnek, mint ami a sajátjuk? nem feltétlen Rólad beszélek, merrt tisztelem azt ha legalább belegondolsz hogy az adott kérdésnek van más aspektusa is, mint amit épp te gondolsz rólaVaaagy csak nem megyek bele egy hitvitába, mert felesleges.
Szerintem az ukrán oldal hírei nem hogy nem 100%-ban, de még 20%ban sem megbízhatóak, és az orosz hírek is maximum 50%-ban elfogadhatóak. Ezek alapján, ha valaki leírja 100%-ban az ukrán narratívát az elfogadta azt, és úgy döntött az teljes egészében igaz, így bármi más csak orosz dezinfó lehet. Ez esetben meg ez maximum hitvita lehetne, amit már vagy 10-szer lefolytattak, volt, amikor én is leírtam, érvekkel, és forrásokkal alátámasztva a saját álláspontomat, aki szeretné visszanézi, aki meg nem, nem. De a topikot semmiben nem viszi előre, ha 11-szer is végigmegyünk ezen...
Véleménytől függ, hogy mennyire cérnaszakasztó.egyet is értek veled ez alapján...... ettől még azt nem értem, hogy egyeseknél miért szakad el a cérna, ha más véleménnyel szembesülnek, mint ami a sajátjuk? nem feltétlen Rólad beszélek, merrt tisztelem azt ha legalább belegondolsz hogy az adott kérdésnek van más aspektusa is, mint amit épp te gondolsz róla
Magamnak? Én tudom hogy kinek mi a véleménye? Te valakivel összekeversz...a fórum hozzáállását mint kizárólagosságot mióta vindikáltad egymagadnak? honnan a tökömből tudod előre hogy másoknak erről mi a véleménye? csak a gyengébbek kedvéért
azt gondolom az orosz fogjokkal való embertelen bánásmód (a lefilmezett eset) sajnos valós, és ezért az elkővetőknek egyértelműen a törvény előtt kell felelni..... erre semmilyen mentség nincs! (ez akár lehet a Hágai bíróság is)Véleménytől függ, hogy mennyire cérnaszakasztó.
Wilsonnal folytatott már már rendszeres vitám az ukrán morálról pl.: egy vita, mert úgyis az idő dönti el. Vagy bármilyen elemzés a háborús helyzetről.
A foglyokkal való bánásmód kérdése, bár fenntartva annak az egyre csökkenő lehetőségét, hogy abszolút orosz dezinfó, viszont erősen cérnaszakasztós, mert véleményem szerint olyan dolgok, amikért már 1800-as években hadbíróság, és akasztófa járt nem megengedhetőek, és nem igazolhatóak, bármennyire is szent háborúnak tartjuk az ukránok harcát.
Na jön a gáz, vagy sem? Elfogadják az Eurót vagy sem?
Mi a szered neve? Egészen jó hatásúnak tűnik.Putyin még Ukrajnát se képes legyőzni, a NATO még csak eszébe se jusson. Magyarországra nem fog betévedni, ezt az ukrán hősök garantálják.
Vigyázz lehet te is ukrán hősnek képzeled magad majd a fogyasztásától.Mi a szered neve? Egészen jó hatásúnak tűnik.
Talán te is szedsz valamilyen tudatmódosítót? Egyébként a sületlenségeid tartsd meg a barátaidnak.Vigyázz lehet te is ukrán hősnek képzeled magad majd a fogyasztásától.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..