Mi is, de mégis unciáról hallottam eddig csak arannyal kapcsolatban, meg karátokról, ez nekem új.Oroszország metrikus mértékegység rendszert használ,nem collost,azért grammban mérik az aranyat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi is, de mégis unciáról hallottam eddig csak arannyal kapcsolatban, meg karátokról, ez nekem új.Oroszország metrikus mértékegység rendszert használ,nem collost,azért grammban mérik az aranyat.
Mert a saját szemünkkel látjuk.Miért lenne ezek közül bármi fix?
legyen neked a te hited szerint.Mert a saját szemünkkel látjuk.
Oroszország nem nagyhatalom többé. Egy regionális hatalom marha sok ásványkinccsel és atommal. Az utóbbiak nélkül kb Egyiptom szintje. Soha nem volt igazabb a felsővoltás jellemzés! Nem tudták legyűrni Ukrajnát, ez nagyobb blama, mint a japán-orosz háború volt.
Semmilyen fenyegetést nem jelentenek a NATO-ra nézve. Ha kapnak tisztességes erősítést, akkor még a baltiakat se tudják fenyegetni. A szilovnyik a fasszopó szinonímája lett a NATO szlengben. Az ősszes kemény Putyinos mém mehet a lomtárba. Csak egy öreg tolvaj a fickó, aki hamis illúziókba ringatta az oroszokat és a világot is.
LEgalábbis a mai napon így látszik.
Látszik az eddigi eseményekből nem? Konvojok rohangáltak fel alá, elfogott a nafta, különleges csapatokat dobáltak le meghalni már a legelején, a morál meg szerintem ebből is fakad, Végülis rengetegen adták meg magukat.Miért tény?
Uhh...ha te ennyire naív vagy, lesznek gondjaid az életben...ha majd felnősz.Meg az is, hogy hivatalosan háború sincs és börtönnel fenyegetik azt, aki szerint igen. Úgy tűnik ez a maximum amire képesek ezért a célért. Ugyanakkor ami fix:
- ezt a korlátozott erőt se képesek utánpótlással ellátni pár száz kilométeres mélységben, pedig a teljes haderő logisztikája a rendelkezésükre áll. Tehát nincs realitása komolyabb erősítésnek. Az orosz haderő úgy max százezer katonával tud pár száz kilométeres mélységben operálni. Aztán kakukk.
- az orosz katonák képzettség és morál alapján -néhány elitalakulatot leszámítva- leszerepeltek. Ezzel az "erővel" semmilyen NATO erőt nem lehet fenyegetni. Ne essünk a téli háborút túlbecslő Hitler hibájába, de ne is legyünk pesszimisták túlságosan: NATO relációban nem létezik orosz fenyegetés.
- a teljes orosz légierő nem volt képes légifölényt kivívni egy hónap alatt Ukrajnával szemben. A BBC egy szarkupac, erre nincsenek szavak, nem is cifrázom, de nyilván nem a Tu-160 gyártásának újraindítása kellett volna legyen a prioritás.
- az orosz politikai osztály korrupciójára nincsenek szavak. Putyin húszéves öröksége alapján csak annyi változott a Jelcin korszakhoz képest, hogy félszáz oligarcha helyett a Putyin-kör lopja szét az országot (kb. mint az Orbán-rendszer). A hadsereg rottyon, de eddig jó volt a propagandája papíron (kb. kb mint a Gripenek vs. múzeumi szovjet drón). A pompás fejlesztési programok (PakFa/Armata/stb) csak blöffök, a realitásokat meg most látjuk a saját szemünkkel és itt Magyarországon szabadon beszélhetünk is róla, mert nem visz el a rendőr a "sereg lejáratásáért" (kb. mint a Leo/Lynx/PzH vs. a T-72/BTR/D-20 realitása most, amikor kellene). Felteszem minden mással is így van ott. Az orosz nagyhatalmiság egy illúzió volt.
- sorolhatnámmég csak telefonról nehézkes...
Valaki azt is állítja, hogy létezik a hohol légierőben egy ász, aki egy nap valami 20 orosz repülőt lőtt le.Putyin rezsimje a Wikipédia betiltásával fenyegetőzik. Nem tetszik nekik, hogy inváziónak nevezik az inváziót, nem pedig spéci műveletnek. Az se tetszik nekik, hogy beszámolnak a civil áldozatokról, szerintük azt kéne hazudniuk, hogy nincsenek civil áldozatok.
Figyelmeztette a Wikipédiát az orosz médiafigyelő
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalójaindex.hu
Az idő korlát miatt nem látszik de 0.15 a kereszt árfolyam és emelkekdőben. szerintem a nyár végéig lassan utánna meg a csillagok közé vándorol az irányCsak emlèkeztetönek: szerda van. Lassan közeleg a hèt vége, Oo csödje.
és Putyin a békéért könyörög.Csak emlèkeztetönek: szerda van. Lassan közeleg a hèt vége, Oo csödje.
Tegnap mentek csődbe. Kedden.Csak emlèkeztetönek: szerda van. Lassan közeleg a hèt vége, Oo csödje.
Miért is? Én azt hittem a csőd valami olyasmi, amikot a delikvens nem fizet. Tegnap az oroszok fizettek. Euróban. A tolvajoknak.Tegnap mentek csődbe. Kedden.
hagyd aki tegnap elvarázsolt volt az ma se lesz megvilágosult.Miért is? Én azt hittem a csőd valami olyasmi, amikot a delikvens nem fizet. Tegnap az oroszok fizettek. Euróban. A tolvajoknak.