[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Ez csak a civilek szivatasa. Mintha annyi orosz tank cirkalna arra a sztradan... Ugy oszinten, meddig tart ezt kiszorni? Tiz perc? Tizenot? Meg minek ennyi? Fele fel sem robban majd, cserebe serul.
Tankot le lehet szivatni egy tekercs keritesdrottal kiteritve, na meg mire van akkor a tobb 10000 ATGM nekik?
Az oroszok is telepítenek aknákat gyalogsági és tankelháríto aknákat is...
 
W

Wilson

Guest
Egy másik hozzászólásomban rávilágítottam, a tőzsde nem halpiac. A bank nem megy tőzsdére eladni valutát. és a rendelet megközelítőleg sem erről szól, olvasd el újra. A bank átkonvertálja rubelre a beérkező összegeket, amivel kiegyenlíthetik a számlát.
Lehet nyugaton nem de Oroszországban ez így lesz holnaptól...
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Miért kellene eldönteni bárkinek is?
Miért kell valakinek az oldalára állni?
Mi ez itt? Rögtönítélő bíróság?
Ki vagy te, hogy felszólítasz bárkit bármire?
Admin vagy, vagy mi a tosz?
Az teljesen elképzelhetetlen számodra, hogy vannak olyanok, akik sajnálják a háború áldozatait? A civileket, A katonákat, az árvákat, az özvegyeket mindkét oldalon?
Ha elborzadok egy kiéget orosz harcjármű láttán, mert belegondolok, mit éltek át a benne ülők az utolsó másodperceikben, akkor én ruszkifan vagyok, ha ugyanezt az ukránokkal kapcsolatban akkor banderista?
Ha emelem a kalapom Mariupol védői előtt, mert nem semmi az, amit tesznek, függetlenül attól, hogy fasiszták-e vagy sem, akkor mi vagyok?
Ha csodálom az orosz ejtőernyősöket, hogy be mernek menni helivel a tök ismeretlen helyre és akár ott is veszhetnek mind egy szálig, akkor mi a helyzet?
Ha Putyinnak azt kívánom, hogy az orosz katonák árvái kínozzák hetekig, mert elrendelte a támadást és többtízezer embernek a halálát, nyomorát okozta, akkor náci vagyok?
Luke, állj át a sötét oldalra!

Na ne vacilálj, siess me Sanyibátyád rántott húst csinált :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 620
113
„A helyi khivek az azovi nácik önkéntes segítői.
Hivi (németül: Hilfswilliger, aki segíteni akar; Ost-Hilfswilligen) a Wehrmacht önkéntes asszisztensei, akiket a Szovjetunió megszállt területein a helyi lakosságból toboroztak. Kezdetben segédegységekben és alegységekben szolgáltak szerelőként, kocsisként, rakodóként, sapperként, rendőrként, temetkezési és mentőcsapatokban, lőszert szállítottak a frontvonalra stb. Később a khiveket elkezdték közvetlenül részt venni az ellenségeskedésekben, katonai műveletekben. és az úgynevezett "büntető" akciókban.

T39qaMPnwNQ.jpg

tfWEYN8Ki4I.jpg

ZTXFlWmA5mU.jpg

mEd61MrS8ME.jpg
Besugo spiclik es szeretok egy kis haszonert. Amugy honnet ez a sok igazolvany? Mind ott talaltak az AZOV laktanyaban?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 500
19 784
113
Ukrán oldalon- Nincs ezzel semmi gond...én elfogadom míg ők is nem fenyegetnek kinyírással mint nem egyszer. Sose tettem ilyet. Más oldalon állunk. Mint már jeleztem, nem "randikat" kell tőlem kérni azért mert írok, hanem el kell fogadni a nagy "elfogadó, liberális" stb nyugati pártiaknak, hogy igen is van aki az oroszok pártján áll ilyen vagy olyan megfontolásból. A 2 nappal ezelőtti majdnem "békekötésnél" pl láttam olyan fórumozót itt aki ennek hatására pálfordulást vett. Na én nem ilyen vagyok. Adalék, hogy osztja meg az embereket a háború: Tegnap egy haver beosztottam azzal fogadott h "szlavaukraini"...mondom jó van én oroszpárti vagyok. Erre el kezdte mondani arany barátom, hogy te ilyen rohadt kommunista vagy???? 45? 56? stb 40 éves megszállás? neked az semmi??? Erre felvettem a kesztyűt és már mosolyogva mondtam neki hogy örültem neki h itt voltak(poénból) erre mondta, hogy minden ukrán egy hős, az azov is, és terminátorok, és én egy szar vagyok, mert az első puskalövésnél elmenekülnék...Mondtam neki mosolyogva: Igen...azonnal venném a repjegyet Moszkvába :D Már a facebookról is törölt, és nem köszön :D
Ne izgolj, nekem is van ilyen ismerősöm... :D Kicsit már a kétségbeesés vezérli őket, de hagyni kell a hitet önmagába dőlni... :D
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
A Kreml válaszol azokra az állításokra, amelyek Putyint „félrevezették” a saját hadserege
2022. március 31

| RT


Dmitrij Peszkov szóvivő szerint az Egyesült Államok nem érti, hogyan hoznak döntéseket Moszkvában

A Kreml csütörtökön kijelentette, hogy azok az állítások, amelyek szerint Vlagyimir Putyin elnököt saját hadserege félrevezette, csak azt bizonyítják, hogy az Egyesült Államok valójában milyen keveset tud Oroszországról.

A válasz azután érkezett, hogy a Fehér Ház és a Pentagon azt sugallta, hogy a tisztviselők félnek igazat mondani Putyinnak az orosz hadsereg ukrajnai teljesítményéről.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak azt mondta, megdöbbent azon állítások miatt, hogy tanácsadók félrevezették az elnököt.

Mint kiderült, sem a külügyminisztériumnak, sem a Pentagonnak nincs valódi információja arról, hogy mi folyik a Kremlben. Egyszerűen nem értik Putyin elnököt, nem értik a döntéshozatali mechanizmust, és nem értik az általunk végzett munkát.

„Ez nemcsak sajnálatos, hanem aggodalomra ad okot, mert a megértés hiánya rossz, elgondolkodtató döntésekhez vezet, rossz következményekkel” – mondta Peskov.

A megjegyzés azután érkezett, hogy a Pentagon szóvivője, John Kirby szerdán azt mondta újságíróknak, hogy Putyint „a védelmi minisztériuma nem tájékoztatta minden alkalommal teljes körűen az elmúlt hónapban”. Azt mondta, hogy az információkat titkosszolgálati úton gyűjtötték össze.

Hasonló állítást fogalmazott meg a Fehér Ház kommunikációs igazgatója, Kate Bedingfield is.

„Információink vannak arról, hogy Putyin úgy érezte, hogy az orosz hadsereg félrevezette, ami tartós feszültséghez vezetett Putyin és katonai vezetése között” – mondta egy sajtótájékoztatón. Bedingfield azt is kijelentette, hogy a tanácsadók „túl félnek elmondani neki az igazat”.

Olvass tovább


Előrelépés az ukrajnai tárgyalásokon – Moszkva
Szergej Sojgu védelmi miniszter az ukrajnai orosz hadjáratot kommentálva kedden kijelentette, hogy „a hadművelet első szakaszának fő céljai általában megvalósultak”.

Moszkva február végén támadta meg a szomszédos államot, miután Ukrajna nem hajtotta végre a 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Oroszország végül elismerte a donyecki és luganszki donbászi köztársaságokat. A német és francia közvetített Minszki Jegyzőkönyv célja az volt, hogy rendszeresítse a régiók státuszát az ukrán államon belül.

Oroszország most azt követelte, hogy Ukrajna hivatalosan semleges országgá nyilvánítsa magát, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen provokálatlan volt, és tagadja azokat az állításokat, amelyek a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezték volna
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 908
13 813
113
Lehet nyugaton nem de Oroszországban ez így lesz holnaptól...
Tök mindegy ki miben fizet, meg váltják konvertáljás stb...ez csak duma :D A lényeg...a rubel szárnyal...biztos nem véletlen :) Gáz meg akkor van ha az oroszok akarják :D Hagyjuk már a süket politikus újságírói dumát. Én megmondtam egyszerűen magyar parasztosan a Frankie-t :D Oszt ennyi... Ha meg nincs gáz, nyugati gazdaság gatya...az LNG majd sohanapján váltja ki...még az amcsi elemzők szerint is...Na eccerűen parasztosan. Hiába csűrjük csavarjuk :D
 
W

Wilson

Guest
nem nekem szól de szerintem wilson tényleg próbálkozik egy fajta semleges imidzsel
Elmondtam, az invázió óta az ukránokkal szimpatizálok ebben a harcban, de nem vagyok elvakult az irányukban és számtalan orosz hírt is hozok, sok olyat is amelyben bizony az ukránok nem éppen a legpozitívabb oldalukat mutatják be....
Sokszor elmondtam rohadtul értelmetlennek tartom a háborút, ártatlan emberek ezrei haltak már meg miatta mind a két oldalon , akiknek érzései voltak családja szerettei, ugyanolyan emberek mint én vagy te vagy bárki más.....
 
W

Wilson

Guest
Tök mindegy ki miben fizet, meg váltják konvertáljás stb...ez csak duma :D A lényeg...a rubel szárnyal...biztos nem véletlen :) Gáz meg akkor van ha az oroszok akarják :D Hagyjuk már a süket politikus újságírói dumát. Én megmondtam egyszerűen magyar parasztosan a Frankie-t :D Oszt ennyi...
Az oroszoknak kell a della mert ha nem kellene már elzárták volna a csapokat...m
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
519
1 512
93
Figy, én a koromnál fogva ismertem lengyel kommunistákat. Nem voltak kevesen. Szóval de, a lengyel bizony lehet kommunista. Ha ezt nem látod be, nincs miről vitáznunk, akkor te egy picit sem érted a lengyel történelmet...
Hát ha baloldalit kérdezel akkor biztos lehet. Én viszont nem vagyok az. Szerintem a komunistak nem egy nép tagjai, hanem azok között vannak (między-narodowy).
 
  • Tetszik
Reactions: vata and ogretankHU

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Hát a németek semmiért sem akarnak nekünk fizetni :) De mi se nekik. :) De az USA rájuk szólt, hogy kell nekik. (meg nektek is, COVID miatt). Szóval USA miatt ugy tűnik mindketten megkapjuk a pénzt a németektől. (COVID)
2. Az átlag lengyel aggódik az orosz atom miatt, szerintem ezért ellenfeleink, meg a történelem miatt. Én szeretném, ha kibékülnénk, de szerintem az még nagyon messze van.
Ha már itt vagy, hadd kérdezzem meg, mit gondoltok Lwowról és környékéről?
Mennyire van benne a lengyelek gondolkodásában az ukránok által ott megölt, onnan elüldözött lengyel népesség?
Egyáltalán, annak a térségek milyen szerepe volt a történelmetekben?