Kő háááá...hájéntudomAz oroszoknak kell a della mert ha nem kellene már elzárták volna a csapokat...m

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kő háááá...hájéntudomAz oroszoknak kell a della mert ha nem kellene már elzárták volna a csapokat...m
Hát ha baloldalit kérdezel akkor biztos lehet. Én viszont nem vagyok az. Szerintem a komunistak nem egy nép tagjai, hanem azok között vannak (między-narodowy).Figy, én a koromnál fogva ismertem lengyel kommunistákat. Nem voltak kevesen. Szóval de, a lengyel bizony lehet kommunista. Ha ezt nem látod be, nincs miről vitáznunk, akkor te egy picit sem érted a lengyel történelmet...
Már a Mikulás is harcba szállt!?
Ezt nevezik kölcsönös függésnek....Kő háááá...hájéntudomNyugatnak megazolaj, meg a gáz
Különben gáz lesz....
Ha már itt vagy, hadd kérdezzem meg, mit gondoltok Lwowról és környékéről?Hát a németek semmiért sem akarnak nekünk fizetniDe mi se nekik.
De az USA rájuk szólt, hogy kell nekik. (meg nektek is, COVID miatt). Szóval USA miatt ugy tűnik mindketten megkapjuk a pénzt a németektől. (COVID)
2. Az átlag lengyel aggódik az orosz atom miatt, szerintem ezért ellenfeleink, meg a történelem miatt. Én szeretném, ha kibékülnénk, de szerintem az még nagyon messze van.
A Jedi elutasítja a Sötét Oldalt, ám elfogadja létezésétLuke, állj át a sötét oldalra!
Na ne vacilálj, siess me Sanyibátyád rántott húst csinált![]()
Persze éppen a manóknak tart eligazítást.....Már a Mikulás is harcba szállt!?
Elzárták, tudod a Jamal.Az oroszoknak kell a della mert ha nem kellene már elzárták volna a csapokat...m
Kedves Wilson, van egy világbank ahol lefoglalták az Oo USD egyenleget (pontosabban az USA jegybank kivonta a fedezetet belőle, ezzel "befagyasztotta"). Van az Oo jegybank, és azon bankok melyeket nem érint a SWFIT tiltás. Ezek a bankok képesek USD-t vagy EUR-t még konvertálni, de nem a tőzsdén keresztül, aminek ehhez semmi köze, hanem a jegybankon keresztül.Lehet nyugaton nem de Oroszországban ez így lesz holnaptól...
De hogy tud NEM fizetni rubelben ha a gazprombank átváltja az eurót?Ha a barátságtalan országok április 1-től nem fizetnek rubelben, akkor ezt a gázszerződések megszegésének tekintjük, ebben az esetben a meglévő szerződéseket felfüggesztik.
Vlagyimir Putyin
Az előbb még nagybritannia volt a téma... Így én is tudok nagyokat mondani! Ha neked az teszene, hogy az utca végi Lidlit az amerikaik lőjék ki, és négereket telepítsenek be...Hát, ha az oroszok kilövik Ungváron a biolabort és utána oda telepítik a szír zsoldosaikat, ha neked ez tetszene. Lelked rajta.
Családommal a szlávok, asszonyéval meg a romának basztak ki szóval azt hiszem, mi ketten más ellen harcolnánk.
Nem igazán. A Thermobarikus töltetek úgynevezett fuel/air mix elven működnek, vagyis tüzelőanyagot porlasztanak szét, majd azt gyújtják be. Csak szabad területen működik az ilyen, épületekbe nem nagyon jut be, de persze romba döntheti, ha mellette működik el. Egy fűrészüzemben vagy malomban bekövetkezett porrobbanás is hasonló, csak ott ugye az épület belülről robban kifelé.Kérdés a hozzáértőkhöz: A Termobárikus lövedékek nem hatásosak a föld alatt lévő azovosok ellen?
Így pedig egy ahová elvitték a liberális demokráciát, nem csoda, hogy az emberek nem kérnek már nagyon belőle:Így néz ki egy oroszok által "felszabadított" város. Ezek után nem meglepő, ha egyetlen város sem szeretné, hogy "felszabadítsák".
Sajnos nagyon nem így van a Putyin által aláírt rendeletben az van, hogy a Gazprom bankjának kell az eurót/dollárt eladni a moszkvai tőzsdén rubelért.Értem én, hogy ez neked nem tetszik, de ettől ez még így van....Kedves Wilson, van egy világbank ahol lefoglalták az Oo USD egyenleget (pontosabba az USA jegybank kivonta a fedezetet belőle, ezzel "befagyasztotta"). Van az Oo jegybank, és azon bankok melyeket nem érint a SWFIT tiltás. Ezek a bankok képesek USD-t vagy EUR-t még konvertálni, de nem a tőzsdén keresztül, aminek ehhez semmi köze, hanem a jegybankon keresztül.
És ha fejtetőre is állsz, rubel felvásárlásra kötelezik ezáltal az olaj és gáz vevőket. Még egy apróság, Németország és Franciaország gázvevői nem az Ország maga, hanem az országokon belül magáncégek. Az, hogy a német miniszter kijelenti, hogy ezt nem fognak meg azt nem fognak, nettó szemen köpött hazugságnak hívják. Majd a német cégek az ipar eldönti mit tesz, és hajlandó-e rubelben fizetni. Gyorsan szólok az OMV jelezte sajnos ez lesz holnaptól!
Értem, de anno nem ti voltatok a többség. Ha úgy lett volna akkor soha nem lettetek volna a VSZ egyik legjobb oszlopa...Hát ha baloldalit kérdezel akkor biztos lehet. Én viszont nem vagyok az. Szerintem a komunistak nem egy nép tagjai, hanem azok között vannak (między-narodowy).
Most kaptam e-mailben az ehavi gázszálmát...a DÉGÁZ jelezte ha nem gond esetleg fizethetnék Rubelban...tehát tényleg éles a helyzet...Mondtam nekik hogy csak Rúpia van valutábanDe hogy tud NEM fizetni rubelben ha a gazprombank átváltja az eurót?
Nehéz megmondani, és nyilván nem beszélhetek mindenki nevében. Azt mondnám, hogy fontos, de sok fontosabb város van. Ukranok, németek, oroszok ellen harcoltunk ott. Ma sokan mennek oda (háború elött) mint turista. De nem él ott már sok lengyel, nem követeljük vissza, szerintem.Ha már itt vagy, hadd kérdezzem meg, mit gondoltok Lwowról és környékéről?
Mennyire van benne a lengyelek gondolkodásában az ukránok által ott megölt, onnan elüldözött lengyel népesség?
Egyáltalán, annak a térségek milyen szerepe volt a történelmetekben?
Két szerencsétlen ...Biztos nem tunik fel senkinek az a ket nagy foldkupac jobbrol es balrol. Raadasul kivalo a panorama is igy ebbol a godorbol. Majd a vegen jo lesz tomegsirnak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..