A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Viktorunk mondta, hogy soha sem hagy senkit régi pozicióba! Hát nem tudom remélem marad!
Valahogy Pintér még is mindig marad...ő a magyar Fouché
Az lehet még, hogy honvédelmi minisztert csinál MG-ből - Benkő "kiöregedett" a szerepből.
Szisziből remélem azért nem lesz miniszter - remélem még a fideszesek is belátják, hogy nem ő "legélesebb kés" a fiókban...

Az lehet még, hogy honvédelmi minisztert csinál MG-ből - Benkő "kiöregedett" a szerepből.
Szisziből remélem azért nem lesz miniszter - remélem még a fideszesek is belátják, hogy nem ő "legélesebb kés" a fiókban...
Maróth nem katona. Hidd el hogy az állomány katonát akar nem technikai szakértőt vagy üzletembert profi üzletkötőt akar abba a pozícióba.
Maróth szerintem jó helyen van ott ahol van. és eggyenlőre a honvédségnek szüksége van rá (de nem kizárt hogy a BM és az egészségügyi minisztérium is igényt tart a jövőben a képességeire... (Ne feledjük ő nem csak katonai eszközöket tud beszerezni. ö a kereskedéshez ért.)

Maróth nem katona. Hidd el hogy az állomány katonát akar nem technikai szakértőt vagy üzletembert profi üzletkötőt akar abba a pozícióba.
Ebben az országban az számít, hogy a főnök mit akar. Tudod, ahogy Gömbös Gyula mondta: "Magyarország kis ország - elég ide egy okos ember is." Szóval mióta a katonák válasszák minisztert?! :p
Amúgy Benkőt leszámítva egy honvédelmi miniszter sem volt hivatásos katona Czinege elvtárs óta.

• Tetszik
Reactions: Catles and bel
hidd el hogy számít a katonák akarata. és ahogy a helyzet fordul eggyre nagyobb mértékben... (ez van ilyen a világ)
Ha számít a katonák akarata akkor miért volt leszarva a haderőfejlesztés 2016?! Túlértékeled a dolgot.
Mindenesetre most van haderő fejlesztés és hozzá pénz paripa fegyver - örüljünk ennek. A miniszter személye amúgy sem olyan fontos nálunk...

• Tetszik
Reactions: Catles
Ha számít a katonák akarata akkor miért volt leszarva a haderőfejlesztés 2016?! Túlértékeled a dolgot.
Mindenesetre most van haderő fejlesztés és hozzá pénz paripa fegyver - örüljünk ennek. A miniszter személye amúgy sem olyan fontos nálunk...
az akkor volt most meg most van :) akkor nem vólt szükség a seregre most egyre inkább az van :) változik a világ...

Ebben az országban az számít, hogy a főnök mit akar. Tudod, ahogy Gömbös Gyula mondta: "Magyarország kis ország - elég ide egy okos ember is." Szóval mióta a katonák válasszák minisztert?! :p
Amúgy Benkőt leszámítva egy honvédelmi miniszter sem volt hivatásos katona Czinege elvtárs óta.
Keleti?

Abból adódóan, ahogy az ukránokat hogy fel fegyverezték kézi páncéltörőkkel és válláról indítható légvédelmi eszközökkel és hogy ezeket mennyire hatékonyan használták a konfliktusban, nem ártana nekünk is hasonló mennyiségeket beszerezni. Valamint a területvédelmiseket is kiképezni rájuk. Gondolok itt főleg az egyszer használatos eszközök közül azokra amelyek (fire & forget) ...

Én MG-ből nem csinálnék Honvédelmi minisztert ő maradjon csak a kaptafájánál! RszR-ból csinálnék minisztert!

• Tetszik
Reactions: cirqle
Én MG-ből nem csinálnék Honvédelmi minisztert ő maradjon csak a kaptafájánál! RszR-ból csinálnék minisztert!
Nem biztos hogy ő akarna az lenni. Nálunk a honvédelmi miniszter inkább egy protokoláris feladat. Egyértelműen MG és RSZR viszik a fejlesztést - sztem Benkő csak elnököl efelett meg PR-ozik kifelé...

18 db szerintem elég kellene hogy legyen.

Miért akarunk 18 darabot beszerezni valamiből?

Ezt a kormányalakítást meg lehetne a biz polban? Tudom, hogy nagy kihatása van a magyar haderő fejlesztésére, de én például nem azért jövök ebbe a topicba, hogy minden infó nélküli találgatásokat olvassak oldalakon keresztül arról, hogy lehet a Nagy Főnök ezt akarja, de lehet öt másik variáció. És indok az pusztán az, hogy lehet.
Ha meg nézte valaki a nemzetközi sajtótájékoztatót, akkor a kérdéseknél OV nagyon egyértelműen azt mondta, hogy lesznek nagyobb változások a minisztereknél, ahogy minden választás után voltak. És az indokot is meg lehet hallgatni, hogy mikor szokott váltani.