Nézd! Elképzelhető, hogy nem jutott még odáig a helyzet, hogy mindenáron meg kelljen akadályozni a nyugati fegyverek beáramlását. De ha így megy tovább, akkor egy ponton már választani kell: vagy kímélem a civileket és elvesztem a háborút, beégek a világ előtt, elvesztek sok orosz katonát; vagy nem leszek tekintettel az áldozatok számára, a célszerűség diktál, kevesebb orosz áldozat és nagyobb esély a békekötésre. Tudod: szűznek maradni meg szexualizálni egyszerre nem lehet. De csakugyan nem tudom mi a helyzet. A nyugati média nyomja a propagandát, egyre nagyobb káosz látszik számomra.Megint csak tippre, szerintem a nyugat nem használ elkülönített folyósokat a fegyver a segély és a civil menekültek számára, így veszélyes egy támadás, mert civilek is meghalhatnak.
Ha olyankor durrantják el a hidakat vasutat, amikor nincs rajta forgalom, akkor meg akadályozzák a civilek kimenekítését és a segélyek bejutását . . nem egyszerű.
A műholdas nyomkövetés nemtudom mennyire működik jól orosz oldalról, a nagy eszközöket tuti könnyen megfigyelik a kézi dolgokat meg a nyugat is elrejti a segélyek közé szerintem.
Én nem vagyok se katona, se politikus, de előre látható volt, az USA számára élet-halál kérdés az ukrán-orosz háború, mindent be fog vetni Oroszország ellehetetlenítésére. Ezzel számolnia kellett Oroszországnak. Jelenleg nem tudom elképzelni Putyinról, hogy ezt ne látta volna.
Azt sem értem, miért támadtak Fehéroroszország felől. Majd kivonultak. Az átcsoportosítás úgy tűnik heteket vesz igénybe, addig jól tele lehet tömni Ukrajnát fegyverekkel. Ha lerombolják is az üzemanyag-tárolókat, mi akadálya van annak, hogy Nyugatról kapjanak üzemanyagot?
Közben Ukrajna pedig az addig tárgyalásokon belebegtetett engedményeiből táncol szépen vissza.
Egy biztos: nem látok egyenes vonalú előrehaladást az ukrán-orosz háborúban!