Még mindig nincs kép a Moszkváról?
Hát az oroszoknak nem érdeke, más meg nem tud közel kerülni. Hacsak nem amerikai műholdkép ki nem kerül.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még mindig nincs kép a Moszkváról?
Hát, ha állítólag elsüllyedt, akkor elég nehéz dolog fotózni.Még mindig nincs kép a Moszkváról?
Vontatják Szevasztopolba a hírek szerint. Ha majd odaér lesznek képek-a város lakosaitól.Még mindig nincs kép a Moszkváról?
napok óta kering a twitteren, valahol azt írták rá hogy egy nem tudni mit vétett taxisofőr elfogásakor készültBoki mi igaz ebből?![]()
Open Ukraine| Открытая Украина
НЕБЫВАЕМОЕ БЫВАЕТЪ! Реклама - @OUADV_bot Бан/разбан - @OUBAN_bot Обратная связь - @OpenUkr_bot РКН: https://gosuslugi.ru/snet/67b2f4d49047f105ce4a890ft.me
Nem tudom megerősíteni, hogy igaz. Komolyabb biztpol-katonai oldalak nem adtak erről hírt.Boki mi igaz ebből?![]()
НЕБЫВАЕМОЕ БЫВАЕТЪ! Реклама - @OUADV_bot Бан/разбан - @OUBAN_bot Обратная связь - @OpenUkr_bot РКН: https://gosuslugi.ru/snet/67b2f4d49047f105ce4a890ft.me
Két következménye is van a sikeres támadásnak.Ez az amerikai Globál Hawk nézegette a Moszkvát Fekete-tengeren a mai napon most már elindult vissza fele de jól látható, hogy hol körözött sokáig szerintem nagy a valószínűsége ,hogy ott van a Moszkva itt a Flight radar linkje ...
![]()
Ezt írjátok be....
Forte10 10-2045...
![]()
Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24
The world’s most popular flight tracker. Track planes in real-time on our flight tracker map and get up-to-date flight status & airport information.www.flightradar24.com
Remélem igaz, bár ha kitakarás nélkül mutatnák az azért sokat nyomna a latban, mint a múltkor is írtam lehet megváltozna az európai szemlélet is,na nem kormányzati szinten, hanem a lakosság körében, ami talán nyomást gyakorol a regnáló kómányokra kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle főleg úgy hogy már most van egy pár EU ország akinek elege lett Zseléből meg a folyamatos haknizásából.Boki mi igaz ebből?![]()
Az általam linkelt Global Hawk már nagyon szép felvételeket készített róla ,kíváncsi vagyok, hogy ezek egyrészét nyilvánosságra hozzák-e.Hát az oroszoknak nem érdeke, más meg nem tud közel kerülni. Hacsak nem amerikai műholdkép ki nem kerül.
Nem feltétlenül azért. Viszonylag rendszeres követője vagyok a flightradarnak, sok alkalommal járt már arra a forte (10, 11, stb..). Inkább Szevasztopolt és az ott elhelyezett orosz erőket figyeli.Ez az amerikai Globál Hawk nézegette a Moszkvát Fekete-tengeren a mai napon most már elindult vissza fele de jól látható, hogy hol körözött sokáig szerintem nagy a valószínűsége ,hogy ott van a Moszkva itt a Flight radar linkje ...
![]()
Ezt írjátok be....
Forte10 10-2045...
![]()
Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24
The world’s most popular flight tracker. Track planes in real-time on our flight tracker map and get up-to-date flight status & airport information.www.flightradar24.com
"az Ukrán Fegyveres Erők katonái illegálisan léptek be az Orosz Föderáció légterébe"Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága kijelentette, hogy a Brjanszk régió egyik falujának ágyúzása ukrán helikopterek általi légicsapás volt, amelyek megsértették az orosz légteret.
„Két nehéz támadófegyverekkel felszerelt harci helikopter segítségével az Ukrán Fegyveres Erők katonái illegálisan léptek be az Orosz Föderáció légterébe. Szándékosan alacsony magasságban mozogva legalább 6 légicsapást hajtottak végre lakóépületekre a Brjanszki régió Klimovszkij körzetében lévő Klimovo faluban” – közölte a minisztérium.
A hír hamis, nem tudják megerősíteni!!Boki mi igaz ebből?![]()
Lehet hogy igazad van , hogy nem azért volt ott, de szerintem nem véletlenül körözött azon a helyen, amúgy most néztem éppen már az ukri sajtó is kiszúrta ,szerintük is azért körözött ott mert a Moszkvát figyelte..Nem feltétlenül azért. Viszonylag rendszeres követője vagyok a flightradarnak, sok alkalommal járt már arra a forte (10, 11, stb..). Inkább Szevasztopolt és az ott elhelyezett orosz erőket figyeli.
Valószínű, hogy mindkettő. Moszkvát keresi, de mellette felderít más egységeket. Egyébként mostanában Románia területén mozgott, onnan kémlelte a Fekete tengert, vagy lengyel területről Fehéroroszországot.Lehet hogy igazad van , hogy nem azért volt ott, de szerintem nem véletlenül körözött azon a helyen, amúgy most néztem éppen már az ukri sajtó is kiszúrta ,szerintük is azért körözött ott mert a Moszkvát figyelte..
Ezek azért tényleg megmosolyogtató dolgok az oroszoktól, én sem tudom hova tenni, mikor Grad/Pion/Szu-25/34 Ka-52 lövi Ukrajnát, szerintem sem illik megsértődni azon hogy visszalőnek amivel csak tudnak az ukik is. Nyilván ők sincsenek meglepődve ezen, azt nem értem minek kell ilyen hülyeséget kommunikálni, mindenki tudja hogy ez háború."az Ukrán Fegyveres Erők katonái illegálisan léptek be az Orosz Föderáció légterébe"
Azért ennyire idiótán még a német nácik sem fogalmaztak a 2.VH-ban... "A brit hadsereg illegálisan lépett be Németország területére a Rajnát átlépve..."Megtámadták Ukrajnát, nyilván visszalőnek, sőt ha tudnak akkor átlőnek a határon, mi ebben az "illegális határátlépés"? Ilyen a háború, néha visszalőnek.
Az orosz szárazföldi haderők száma 250000-300000 körül van. Na most aszondták, hogy Ukrajna körül 190000 orosz vonult fel. Ezek nagyrésze szárazföldi erő. Tehát az aktív szárazföldi erők, saccra 50+%-a már Ukrajnában van. Lényegesen többet nem is küldhetnek, mert akkor máshol már nem marad. Na most, hogy mennyi az orosz veszteség(halottak, sebesültek, hadifoglyok, eltűntek) azt nehéz megmondani pontosan, de lehet, hogy már az eredeti ukrajnai állomány negyedét, harmadát is kiteszi. A harckocsi veszteség is lehet a teljes aktív állományú hk. állomány úgy negyede. A letárolt technika állapotáról meg lehetne vitatkozni, a T-80-as topikban ez már folyik is.Azért azt szögezzük le,hogy eddig kb lepkefing veszteséget vesztettek az Oroszok mindenből,a teljes készleteikhez képest,ha egybe vesszük a szakikkal őket, akkor meg lepkefingot sem,csak a.szakik voltak 60 000 körül,1000 körüli hk-val,5000 körüli szállító jârművel,ivf-el,stb.
Légierőből veszthettek 1-2%‐ot,folding cuccból,élőerőből 2-4%-ot.
A besorozható Orosz élőerő,meg tarcsi harci szekerek meg nem is összevethetőek az Ukrán mennyiséggel.
Ne feledjük,a.földön is harcolnak,nem csak 10km-ről bombáznak.
Vietnamese is a fogyott a yenki élőerő rendesen,ezek a veszteségek csak nekünk nagyok, ahol 1 nehéz dd-t sem tudunk kiállítani 9millió lakosból.
Persze az egyéni veszteségek pótolhatatlanok,respect minden elesett katonának,és családjának.
Ez valóban így van a cirkáló egyik feladata a légi- és rakétavédelem a flotta számára mivel a hajó fedélzetén S-300 Fort nagy hatótávolságú légvédelmi rendszereket szállít.Két következménye is van a sikeres támadásnak.
A lehetséges Odesszai partraszállás elmarad,a Moszkvának kellett volna légvédelmi ernyőt biztosítani a partraszállitó hajóknak.
Így az ott állomásozó ukrán gépesített dandárt át tudják dobni a front egy másik pontjára,akár Donbas ba is.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..