Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha nincs béke akkor 2 dolog azért maradna a "felfüggesztett akció " után:Jó lenne ha az oroszok megelégednének a tengerpart és a kikötők elfoglalásával. Ha az az övék, akkor minden az övék. Azt felügyelni tudják, kontrolálni. Viszonylag nem nagy rész az országból. Ha azt megszállják,az ukri azt nem veszi vissza. Utána meg emelt fővel felfüggesztenék az ,,akciót".
Pucoltak a helyszínről. Vagy azért, mert tudták mi történ, vagy azért mert nem. Részemről ez csak egy gondolat volt. Az igazat talán majd megtudjuk valakinek a visszaemlékezéséből, valamikor.bocs, pontatlan voltam: nem a Moskva SAG, hanem a térségben lévő többi RU hajó.
![]()
Russia says its Black Sea flagship has sunk but claims the cause was an accident not Ukrainian missiles
Russian Black Sea Fleet flagship Moskva has sunk following an explosion aboard, Russian confirmed, in a blow to its naval force.www.businessinsider.com
Előre LESZERELT mindenki, nyugodt legyél!Mi számítana külföldi nagyhalnak? Valami hivatásos amerikai tiszt vagy egész csapat? Azoknak szerintem meg van írva otthon a felmondásuk s ha kell megírják, hogy elmondhassák, hogy felmondtak és saját szakálukra mentek Ukrajnába harcolni és semmi közük hozza.
Àtolvastam szerintem is korrekt elemzés..Még egy egész fogyasztható elemzés, lehetséges okokkal, amik elvezettek a veszteséghez.
/elégtelen kiképzés, radarok, CIWS alkalmatlansága stb./
![]()
Analysis: Chain of Negligence caused the loss of the Moskva cruiser - Naval News
The shock of the sinking of Moskva continues. In the absence of a satisfactory explanation for the event, there has been much speculation.www.navalnews.com
Nekem is ez jutott eszembe, hogy valami csak működött a diplomáciában, mert a régi sérelmeket csak félretették, legalábbis azok, akiket itt látunk. Persze rengeteg pénzt is beléjük nyomtak, nem hagyták ott a szarrálőtt nyomorban őket, az biztos sokat számított.Nekem tetszik,hogy a föderációban együtt harcolnak amuszlimok a keresztényekkel,egy ügyért,egy zászló alatt,valamit tudnak az Oroszok,állam szervezés kérdéskörben.
...és nem (csak) azért vagyok velük elfogult mert ismerem sokukat hanem mert tisztelem a nálam okosabb,fizikailag kiválóbb embereket (merthogy ők mérnök emberek akik nem mellesleg olyan fizikai állapotban vannak ami manapság nem mindennapi! ) . Persze ha te valami szuperember vagy akkor oszthatod őket ahogy akarod...Elképesztő baromságokat összehordanak itt a fotelhuszárok a harcihelikkel kapcs...nem értik mit látnak,de vélemény azért az van!
Tudom nehéz manapság elfogadni,de tény: NEM ÉRTESZ/ÉRTUNK mindenhez!
Uhhh...boccs kicsit nehezen viselem a harciheli pilóták kritikáját és nem csak azért mert több száz c-5-ös ment át a kezeim között...
Szerintem a külföldiek már az üzem valamelyik kohójában, vagy kazánjában füstté válltak..Attól tartok, eleven külföldi "nagyhal" nem fog előkerülni. Túl nagy lenne az arcvesztés.
Lattal már 240-es gránátot hozzá? A 160 is brutális, de a 240-es…Akkor ez a fegyver az önjáró aknavetö a tulipán volt.Odabasz nagyon.
Egyetértek. Élve nem juthatnak az oroszok fogságába az tuti. A halott légiós a jó légiós, mert az már nem beszél se angolul se franciául!Szerintem a külföldiek már az üzem valamelyik kohójában, vagy kazánjában füstté válltak..
A muszlimok tisztelik az erőt.Fejet hajtottak.Nyílván a győző is nagylelkű volt.Ezt nem lehet csak elnyomással magyarázni hogy magukévá tették az oroszok ügyét.Nekem is ez jutott eszembe, hogy valami csak működött a diplomáciában, mert a régi sérelmeket csak félretették, legalábbis azok, akiket itt látunk. Persze rengeteg pénzt is beléjük nyomtak, nem hagyták ott a szarrálőtt nyomorban őket, az biztos sokat számított.
Nekem is ez jutott eszembe, hogy valami csak működött a diplomáciában, mert a régi sérelmeket csak félretették, legalábbis azok, akiket itt látunk. Persze rengeteg pénzt is beléjük nyomtak, nem hagyták ott a szarrálőtt nyomorban őket, az biztos sokat számított.
Csak persze 16000 méterről el is kell találni a vasmüveket.A FAB-5000 M-54-et katonai-ipari létesítmények és gyárépületek megsemmisítésére tervezték, ha 16 000 m magasságból, akár 1200 km/órás repülési sebességgel bombázzák. 3 gyújtószerkezettel van felszerelve.
Lejárt az idő. Adjatok az azovi náciknak egy jó kis nótát.
Наздаровье тебе и пилотам!...és nem (csak) azért vagyok velük elfogult mert ismerem sokukat hanem mert tisztelem a nálam okosabb,fizikailag kiválóbb embereket (merthogy ők mérnök emberek akik nem mellesleg olyan fizikai állapotban vannak ami manapság nem mindennapi! ) . Persze ha te valami szuperember vagy akkor oszthatod őket ahogy akarod...
Nazdarovje! "Beartime"
Peace
Láttam,de csak képen.Ember nagyságú,brutális rombolóerö van benneLattal már 240-es gránátot hozzá? A 160 is brutális, de a 240-es…
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..