Maradékfény illetve hőképalkotó avagy FLIR amire utalsz szerintem, ezek vannak leginkább katonai használatban manapság, a klasszikus infratávcsövek már nem nagyon.Sok orosz videón nem infra , ha nem termál tácső van az elől nem lehet elbujni.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Maradékfény illetve hőképalkotó avagy FLIR amire utalsz szerintem, ezek vannak leginkább katonai használatban manapság, a klasszikus infratávcsövek már nem nagyon.Sok orosz videón nem infra , ha nem termál tácső van az elől nem lehet elbujni.
Nem tudok oroszul.Ezt oroszból forditottad?
Vigyázz, az orosz hazudik.agamak is.
Két hónapja nem ér el eredményt a ruszki.
Szerinted miért?
Nem tudom eldönteni, hogy ez most tényleg ekkora pöcs, vagy csak megjátsza magát?
A neoszovjet imperialista elvtársak most egy 110 éves mentőhajóval próbálkoznak:
https://www.thedrive.com/the-war-zo...salvage-ship-deploying-to-moskva-wreck-report
Távol álljon tőlem hogy védjem a mentális épségét ennek a szegény demens kisöregnek, de ez most itt belemagyarázás. A múltkori az keményebb volt, ez szerintem csak kiintett valamit ki is szólt közben a szélére!
A hírben szerintem ez a lényeges momentum...Hat a 4 az tenyleg szamos. Nagy segitseg lesz az biztos mind a 4. Mi lesz ha eladjak? Kubinkaban zsakmanyolt lovegeket is mutogatnak egyebkent?
Hobagoly ezt meg neked:
![]()
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️"О" значит особая. Бойцы Уральской ударной бригады на патрулировании занятых территорий t.me/RVvoenkort.me
Ez belemagyarázás már szerintem.Nem tudom eldönteni, hogy ez most tényleg ekkora pöcs, vagy csak megjátsza magát?
Pedig ez az egyik oldal propagandája. Szó szerint.Nem tudok oroszul.
Csak használom kis szürke sejtjeimet és nem hiszem egyik oldal propiját sem el,ellentétben másokkal.![]()
Az 1. gen és a 3. gen éjjellatók közt annyi a különbség, mint egy Trabant és a legújabb 7-es BMW közt.Valaki írta korábban, hogy a magyar vadászboltokból is lerabolták az ukránok éjjellátókat, ezek szerint mégscsak vehet civil.
Igaz elvileg 1. generációst csak, amihez fényvető kell... valamiért mégis vitték.
Ignoráld az egész világot.Most mentél nálam ignore listára, hallod, hihetetlen ez a hülyeség, a tények ilyen szintű tagadása, amit napról napra előadsz itt a topicban!
Voltam kint Münchenben gyárlátogatáson pár éve a Bosch főhadiszállásán, hadititok szintű proto cuccot mutattak, BESZARÁS volt. Gyakorlatilag a holdfény 1%-ra állított sötét szobában nappali fénynek megfelelő szinten láttam vele, csak fekete-fehérben. A cucc nélkül az érzékelésem szerint a szobában kb. VAK SÖTÉT volt.Az 1. gen és a 3. gen éjjellatók közt annyi a különbség, mint egy Trabant és a legújabb 7-es BMW közt.
Az orosz invázió előtt erre semmi esély sem volt,most már más a hozzáállás a nyugati nagyhatalmak részéről,de az F-15-t még mindig nem látom a realitását....Engem kinevettek, mikor azt mondtam, hogy ebben az évtizedben Ukrajna simán kaphat "majd kifizetjükre" F-16-os vagy F-15-ös gépeket. Szerintem folytatódni fog az, hogy egyre komolyabban vehető eszközöket kapnak.
Nem is biztos hogy Kamala lenne a következő hiába az aki .... viszont a kiszolgáló feladatra alkalmas ez tény, nekem egyébként nem tűnik belemagyarázásnak szimplán bolond az öreg, az amerikaiak meg talán még inkább ha ez volt a legélesebb kés a fiókban! Egyébként ha megnézed megint keresi azokat, akik ott sincsenek,amivel semmi gond nem lenne ha mondjuk Stevie Wonder lenne az USA elnöke, de sajnos nem Stevie az elnök, a döntések kimondása meg egy vén bolondon múlik. Szerintem ez aggasztó, mint ahogyan nekem aggasztó volt Jelcin is anno.. az maximum másnap megbánta a döntését ha kijózanodott, ez meg nem emlékszik rá mi történt 10 perccel ezelőtt, nem tudom melyik a rosszabb.Távol álljon tőlem hogy védjem a mentális épségét ennek a szegény demens kisöregnek, de ez most itt belemagyarázás. A múltkori az keményebb volt, ez szerintem csak kiintett valamit ki is szólt közben a szélére!
Nem kell a kamugyártás, elég gázos Biden a belemagyarázások nélkül is, így pont hiteltelen lesz az egész. Hozzáteszem magam részéről ha esetleg eltávolítanák, biztos vagyok benne hogy sem az USA, sem mi, sem az egész világ nem járna jobban Kamala Harrissel.
Szerintem is aggasztó.Viszont egy minden hájjal megkent,profi tárgyaló az Egyesült Államok tagállamokra történö felbomlasztását is alá tudná iratni vele.Nem is biztos hogy Kamala lenne a következő hiába az aki .... viszont a kiszolgáló feladatra alkalmas ez tény, nekem egyébként nem tűnik belemagyarázásnak szimplán bolond az öreg, az amerikaiak meg talán még inkább ha ez volt a legélesebb kés a fiókban! Egyébként ha megnézed megint keresi azokat, akik ott sincsenek,amivel semmi gond nem lenne ha mondjuk Stevie Wonder lenne az USA elnöke, de sajnos nem Stevie az elnök, a döntések kimondása meg egy vén bolondon múlik. Szeritnem ez aggasztó
Amíg csak velünk, és nem az osztrákokkal..Az a baj, hogy velünk is....
Szét lenne bombázva a betonon. Egy század ilyenért bemennének akár a Tu-22M3 al is. Hamar kiderülne hogy a mennyiség át tud csapni minőségbe, ennyi. Előrébb ezzel sem lennének az ukránok.Az orosz invázió előtt erre semmi esély sem volt,most már más a hozzáállás a nyugati nagyhatalmak részéről,de az F-15-t még mindig nem látom a realitását....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..