[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 239
42 955
113
.
.
Jó kérdés mi lett ezekkel, de olyanok, mint a viccben a mérges kismalac, hogy szaladgálnak össze-vissza az erdőben, mindenkibe belekötnek, mindenhol fenyegetőznek, azután csodálkozik, amikor a seggberúgják.
Lavrov is éveken át egy pragmatikusnak, normálisnak tűnő diplomata volt, erre most ő is elkezdte az ámokfutást, mint aki megbolondult. :(
Vagy tud valamit.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 033
113
Vagy Lavrov tudja, hogy Putyinnak vége, valószínű a hazai kilátások alapján neki is vége (nem tudom) és így tönkrevágja az utódai külpolitikai mozgásterét.

.
Nem vágja tönkre. Ha putyin megbukik, meghal, eltűnik, stb, akkor az utódja teljes hatalmi cserét hajt végre, és ezzel a világ is megnyomja a reset gombot. Mindet putyinra fognak, és hamarosan eltűnnek a szankciók, és tiszta lapot kapnak bizonyos feltételek mellett.
Németország nyugati felét is igen gyorsan rehabilitálták a teljes Európát lenullázó II.Vh után.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 703
113
Eddig úgy látom hadifogoly státuszban vannak. Megilleti a tisztességes bírósági eljárás. A cikk nem mondja azt, hogy halálra vannak ítélve, az csak a legsúlyosabb kiszabható ítélet, amennyiben a bíróság úgy dönt.
Már ha áll a-f pontig rájuk minden.
Ami szvsz nincs meg.
A c biztos nem, de sztem az e sem.
(c: biztos vagyok benne, hogy nem kapnak magasabb juttatást -ha kapnak, d: szinte biztos, hogy lepapírozták,
hogy vmik UA fegyv testület tagjai lettek)
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Már ha áll a-f pontig rájuk minden.
Ami szvsz nincs meg.
A c biztos nem, de sztem az e sem.
(c: biztos vagyok benne, hogy nem kapnak magasabb juttatást -ha kapnak, d: szinte biztos, hogy lepapírozták,
hogy vmik UA fegyv testület tagjai lettek)
Annyi biztos, nem lennék a helyükben. A kivégzést kizártnak tartom viszont egy jó hosszú börtön valahol oroszországban az adott lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins
W

Wilson

Guest
Az Ukrajna Védelmi Stratégiák Központja azt állítja, hogy Oroszország elsősorban a távol-keleti és szibériai régiókban gyűjt "önkénteseket" az ukrajnai háborúhoz, Moszkvában azonban nem - írja a The Times.

A központ szerint a Kreml propaganda segítségével napi 200 önkéntest toboroz. A toborzás során olyan technikákat alkalmaznak, amelyek megkérdőjelezik Ukrajna szuverenitását, és a háborút a „kollektív Nyugattal” való konfrontációként mutatják be. Az önkénteseknek anyagi támogatást és juttatásokat is ígérnek.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Nem 'beszéltek róla', hanem konkrétan megígérték.
Az oroszok naivak voltak, azt gondolták, hogy egy komoly nagyhatalommal tárgyalnak, gentleman's agreement, ha megígérték, az úgy is lesz. Hiba volt. Nem követik el többet.
Nagyon helyes.
Sosem késő tanulni... vagy ez az egész "megígérték" dolog egy mellébeszélés... pont ilyen háborúkat igazolandó.
Ami szerintem vicces, az az, hogy pont azért csatlakoznak az országok a NATO-hoz, mert nem akarják, hogy a terjeszkedéssel,/birodalomépítéssel foglalkozó Nagyoroszok megint elfoglalják őket. Egyszer már meg volt az közelmúltban és nem volt jó.
Amit nem értek, hogy miért kell ilyesmit Magyaroknak mondanom... végül is nemrég még Nagyorosz gyarmat volt Magyarország.
Szerintem nem volt jó a Nagyoroszok által lefoglalva élni.
Emlékszem... nekem a telefonban (szülőm munkája miatt volt nálunk... amúgy privilégium volt az ilyesmi) kisgyerekként is vigyáznom kellett, hogy mit mondok, mert lehallgathatták...

Nem volt jó.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 239
42 955
113
.
.
Szerintem simán fél.
Putyin valószinűleg mostanra teljesen bolond, paranoid lett, és aki nem nyomja teljes erővel a háborús propagandáját, az feltehetően nagy bajba kerülhet.
Forwarded from Сладков +
РАЗГОВОРОВ О ЯДЕРНОМ ОРУЖИИ ВСЁ БОЛЬШЕ, И
РОССИИ, КСТАТИ, ТОЖЕ ЕСТЬ, ЧТО НА ЭТУ ТЕМУ СКАЗАТЬ.

Решения вопроса по Украине у нас есть. Их несколько. Но, почему-то нам напоминают сразу о самом крайнем: применение ЯО.

Если нас никто не услышит, и сорок стран продолжат помощь украинским неофашистам, нам отступать будет некуда.

Американцы применили ЯО в Японии, показательно применили. Вот и нам, россиянам, придется показательно это сделать на Украине.

Чтоб снять вопрос о дальнейшем противостоянии со всеми известными сорока странами. Воронка размером в несколько областей будет доходчивым примером серьезности обращения России к НАТО с просьбой вернуться к миролюбию и согласию.

Но куда денется Украина? Туда же, куда она катится сейчас. Только не долго все будет, а быстро, и для России дешевле. Европейцы и американцы никак не поймут, что нельзя пытаться гнобить страну-соседа с таким гигантским ядерным потенциалом.

Я размышляю об этом памятуя с какой легкостью Штаты применили ЯО по Хиросиме и Нагасаки, с какой легкостью они едва не применили ЯО в Дьенбьенфу в 1954. А боеприпасы с обедненным ураном в Ираке и Сербии?

Всё возможно, и американцы сами нас учат этому. А мы учимся. Но Украине от всего этого будет не легче.

EGYRE TÖBB SZÓ ESIK A NUKLEÁRIS FEGYVEREKRŐL, ÉS
OROSZORSZÁGNAK EGYÉBKÉNT SZINTÉN VAN MONDANIVALÓJA A TÉMÁBAN.

Van megoldásunk Ukrajna kérdésére. Több is van belőlük. De valamilyen oknál fogva azonnal a legszélsőségesebb jut eszünkbe: a nukleáris fegyverek használata.

Ha senki sem hallgat meg minket, és negyven ország továbbra is segíti az ukrán neofasisztákat, akkor nem lesz hová visszavonulnunk.

Az amerikaiak nukleáris fegyvereket használtak Japánban, bizonyíthatóan használták őket. Nekünk, oroszoknak tehát demonstratív módon kell ezt megtennünk Ukrajnában.

Annak érdekében, hogy a további konfrontáció kérdése az összes ismert negyven országgal megszűnjön. A több terület nagyságú örvény érthető példája lesz annak, hogy Oroszország komolyan kéri a NATO-t, hogy térjen vissza a békéhez és a harmóniához.

De hová megy majd Ukrajna? Ugyanoda, ahová most is megy. Csak nem sokáig, hanem gyorsan, és Oroszország számára olcsóbban. Az európaiak és az amerikaiak soha nem fogják megérteni, hogy nem kellene megpróbálniuk megfélemlíteni egy ilyen hatalmas nukleáris potenciállal rendelkező szomszédot.

Arra gondolok, hogy emlékszem, milyen könnyen használtak az USA atomfegyvereket Hirosimában és Nagaszakiban, és milyen könnyen nem használtak majdnem atomfegyvereket Dien Bien Phuban 1954-ben. És a szegényített uránnal töltött lőszerek Irakban és Szerbiában?

Bármi lehetséges, és ezt maguk az amerikaiak tanítják meg nekünk. És tanulunk. Mindez azonban nem könnyíti meg Ukrajna helyzetét.