[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

Azért valamit írhatnál mellé, hogy mi ez és miért ide...
Semmi leírás nem volt hozzá, annyi hogy érdeklődtek egy reddit bejegyzésben, hogy milyen fegyver van a képen. Gondoltam ennyi magyar vonatkozása van (ugye, hogy mi, meg egyértelmű), és érdekes, hogy hova el nem jutott (talán Etiópia, de nem vagyok benne biztos) nem találtam neki más topicot; de ha tudod, hogy hol lenne helye, akkor nyugodtan átrakhatod.

Itt vannak ugye a reszletek a magyar fejlesztesu fegyverekrol.

Most hogy a SIG megnyerte az amerikai NGSW versenyt nem kene kompatibilisse tenni(attervezni) mondjuk a G308BR-t a

https://en.wikipedia.org/wiki/.277_Fury -vel is?

Mert ugyebar a Gestamen lenne az amerikai NGSW magyarositott verzioja(legalabb is gondolom(remelem) hogy ez a hosszutavu elgondolas es nem egy ujabb BREN 2+ tervezese)

FQyD1Q5VsAkXIYT

Mi amugy a katonak velemenye errol az eredmenyrol ugy altalaban? @dudi, @krisss? Nem lesz ez a 6.8-at mindenkinek "nehezkes" egy kicsit? Tokkal-vonoval(optikaval, hangtompitoval, ami ugye standard lesz mindenkinek, az egesz gepkarabely ugy 5kg korul lesz), meg ugy irjak hogy 100db 5.56 sulya egyezik meg 63 Fury-evel. Ezert gondoltam hogy lehet eleg lenne a modositas a G308BR -on a G224AR meg megmaradhatna 5.56 -al?

Most hogy a SIG megnyerte az amerikai NGSW versenyt nem kene kompatibilisse tenni(attervezni) mondjuk a G308BR-t a

Mert ugyebar a Gestamen lenne az amerikai NGSW magyarositott verzioja(legalabb is gondolom(remelem) hogy ez a hosszutavu elgondolas es nem egy ujabb BREN 2+ tervezese)

FQyD1Q5VsAkXIYT

Mi amugy a katonak velemenye errol az eredmenyrol ugy altalaban? @dudi, @krisss? Nem lesz ez a 6.8-at mindenkinek "nehezkes" egy kicsit? Tokkal-vonoval(optikaval, hangtompitoval, ami ugye standard lesz mindenkinek, az egesz gepkarabely ugy 5kg korul lesz), meg ugy irjak hogy 100db 5.56 sulya egyezik meg 63 Fury-evel. Ezert gondoltam hogy lehet eleg lenne a modositas a G308BR -on a G224AR meg megmaradhatna 5.56 -al?
Csináltak egy lőszert egy olyan feladatra, ami az esetek 90%ban túlzás. Ráadásul az 5.56 javadalmazásnak pont a 63%-át tudja magával vinni a katona (minusz a fegyver többletsúlya). Szerintem :)

Az érdekelne, hogy ez a csodaoptika tényleg ennyire fontos, mondhatni "erőtöbbszöröző" lenne? Ennyire szarul lő az egyszeri lövész, hogy távmérős, ballisztikai számítógépes cucc kell mindenkinek?
Végül, de nem utolsósorban: mi ez a nagy hangtompítócsökkentő mánia? Mindenki hirtelen specops lesz?

Mi folyik Gyöngyösön???

Végül, de nem utolsósorban: mi ez a nagy hangtompítócsökkentő mánia? Mindenki hirtelen specops lesz?
Esetleg mégsem értelmetlen? :rolleyes:
Ugyanúgy alapfelszereltség lesz lassan mint az éjjellátó.

Gépkarabély és pisztoly lövészetet, valamint menetgyakorlatot hajtott végre a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) állománya a bakonykúti lőtéren.

➡️ https://honvedelem.hu/hirek/a-loteren-is-celtudatosan.html

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Érdekes, hogy frissen kapták, és 7,62-es...

Esetleg mégsem értelmetlen? :rolleyes:
Ugyanúgy alapfelszereltség lesz lassan mint az éjjellátó.

Érdekes, hogy frissen kapták, és 7,62-es...
Még mindig ott tartunk, hogy nincs két egyforma öltözetű/felszerelésű magyar katona. Barett sapka, téli sapka, bocskai vegyesen, minden féle airsoftos mellények.
A horvátokra jó érzés ránézni. Rendes ballisztikai mellényben és sisakban hajtják végre a lövészetet. Komolyan veszik magukat és a feladatot.
Nem járatják le a mundért egy nemzetközi környezetben.

FQyD1Q5VsAkXIYT

Várj még ezzel.

Rengeteg 7.62x39 van raktáron az az oka. Erről beszéltem, hogy jó lett volna átállni 5.56-ra....Átadni lőszert cserébe hozni helyette 5.56-ot 1:1-be. Személyes véleményem szerint városban,illetve fedetebb terepen én a 7.62-re esküszöm, de Nato ország vagyunk utánpótlás esetén,ha baj van jobb, ha abból az űrméretből van használatban.
Az 5.56-nak vége van, ezt jó lenne már kognitív módon realizálni.
Jön a 6.8, erre kéne ráállni.

Az 5.56-nak vége van, ezt jó lenne már kognitív módon realizálni.
Jön a 6.8, erre kéne ráállni.
Most kezd el vakarózni vele az USA rendszeresítés terén....ott is kemény évek amíg átállnak.. Stanag szabvány mond neked valamit egyenlőre a Nato szabvány 5.56 és az is marad egy darabig....

Most kezd el vakarózni vele az USA rendszeresítés terén....ott is kemény évek amíg átállnak.. Stanag szabvány mond neked valamit egyenlőre a Nato szabvány 5.56 és az is marad egy darabig....
A lövedéket már évek óta rendszeresítette, a lőszer és a gépkarabélyt pedig 1 hete.
Én pedig nem szeretném, ha egy újabb vesztes háború után lennénk megint nagyon okosak, hogy mit kellett volna csinálni.

A lövedéket már évek óta rendszeresítette, a lőszer és a gépkarabélyt pedig 1 hete.
Én pedig nem szeretném, ha egy újabb vesztes háború után lennénk megint nagyon okosak, hogy mit kellett volna csinálni.
A lövedék is most lett végkegesítve. 6.8-ból is van többféle. (6.8 grendel)

Amúgy rúg mint a ló, nehéz a fegyver és nehezen uralható és még az amerikaiak is szkeptikusak a teljes cserében.

• Tetszik
Reactions: Ocses and cirqle
Ennyire? Miért esett ki hirtelen a pikszisből az 5,56? Mindenhol azt olvasom az új kaliberről, hogy az esetek 99%-ban overkill.
Még eltart egy ideig, míg realizálják, van ennek a folyamatnak egy komoly tehetetlensége, de előbb-utóbb ez lesz.
(Mert ÁMERIKA így döntött...)
És jobb nekünk nem pöcsölni az 5.56-tal (eleve nem is lett volna szabad ebbe belemenni).
Most voltak gyakorlaton a 7.62x39-es Brenek, ezt eleve így kellett volna kezdeni.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Még eltart egy ideig, míg realizálják, van ennek a folyamatnak egy komoly tehetetlensége, de előbb-utóbb ez lesz.
Végül is a legnagyobb nato szövetségesek most cseréltek 5.56-os karabélyt vagy a csere közepén vannak. Biztos sietni fognak, hogy cseréljenek.

Az előző kaliber átállás 30 évig tartott.