Ki beszélt gl. alegységekről?
Fuck logic. Amin nincs, az miben cáfol meg? Semmiben.
Ugye onnan indul a dolog, amikor azt írtam, hogy:
"Na ezek közül a legélhetőbb verzió jelenleg a PKM modernizációja szereléksínekkel, hangtompítóval, éjjeli és nappali optikákkal, lézeres irányzékkal. Ha a mindenhez hozzáférő ukrán (SzBU) SOF ezt használja és a hozzájuk csatlakozott nyugati zsoldosok is, akkor nehogy már ne legyen jó."
Te onnan indultál, hogy a Gestamen is szar mert csak. A PKM jelenleg azért előnyös, mert: van, bevált, nagy darabszámú típus, nem a nulláról indulunk több éves szállítási határidőkkel. Kb. raktárról összevásárolható hozzá ami kell. Könnyű, ergo a növekedő súly kevésbé jelent problémát. Valamivel nagyobb a lőtávolsága. Semmivel nem tud kevesebbet mint a fancy "modern" alternatívák horror áron. Itt pedig visszakanyarodunk oda, hogy miért használják azok akik minden máshoz is hozzáférnének...
Persze kell majd új típus, de előtte gondolkodjunk is.
Elméletileg. Gyk. meg lsd. Ukrajna. Ahogy sikerül...
Ne forgasd ki, mert attól, hogy nem akarod érteni, hogy tendenciáról beszéltem az ukránok kapcsán, még nem egy nekem tetsző kép alapján mondom, hogy a supressor nem lenne hülyeség a PKM-re. OPCIÓKÉNT.
De megint megtudtam, hogy mindenki hülye aki használ ilyet (nem mintha nem lehetne letekerni de ez ugye részletkérdés), meg általában aki minden nyugati gucci cucchoz hozzáfér és mégis modernizált PKM-et használ....
Az ukrán SOF nem így gondolja, rendszeresen látni náluk.
Ezeket tudom, de nem erről van szó, hanem arról, hogy egy PKM modernizáció során opcióként nem lenne rossz, erre hoztam példának, hogy az ukránok vérrel szerzett tapasztalatukkal bizony bizony használják. (Nem, még mindig csak egy szemléltető ábra volt a kép amit beraktam, nem az egyetlen.)