Na itt nagyon nagyot tévedsz! Szerintem kevered a pszichopatát a szociopatával.
És ez megmagyarázza, hogy miért nem érted, amit a hősies viselkedésről írtam. Hősies viselkedés alatt a megyek mint a terminátor, lekaszabolok mindenkit és ilyeneket értek. Ezzel megmentheti a bajtársait és tetszik neked, de ha a civil ugyanez az ember elszabadul, akkor már más a leányzó fekvése, pláne, ha te, vagy családtagod az áldozat. A háború egy pszichopatának a "licence to kill" szitu.
A pszichopata embernek az agyában nincsenek jól drótozva a dolgok. Tehát ez egy fizikai tüneteket is mutató mentális állapot. Nézet szerint genetikailag örökölt. Jellemzően az agy morális, érzelmi központjai nem, vagy alul működnek. Tehát nem érzi a cselekedeteinek a morális súlyát, nincsenek érzelmei. Intelligencia morál és érzelmek nélkül.
Szélsőséges esetben pl. ha megöl vagy megkínoz valakit (vagy egyéb élőlényt) nem tudatosul benne a súlya, nincs benne együttérzés. Extrém példa, ha elvágja valaki torkát, érzelmileg úgy viszonyul ehhez, mint amikor egy normális ember lemetsz egy rózsát vagy kettévág egy almát.
Amiről te beszélsz, az egy teljesen más eset, ott komoly mentális betegség van a háttérben, és jellemzően a körülmények, környezeti behatások következtében alakult ki a probléma. Jellemzően ezek a szociopaták.
https://www.hazipatika.com/psziche/...patak_kik_ok_es_mi_a_kulonbseg/20140806112246
Hol mondtam, hogy a hősies viselkedés pszichopata!!!??
Úgy kommunikálsz mint valami politikus! Ha valaki nem olvas vissza, teljesen hülyének tűnök!!!
A 2. komment már csak visszautalt az elsőre, nem önálló megjegyzés! Politikai kampányban érzem magamat, ahol kiragadnak egy sort a kontextusból, én meg magyarázkodok mint egy hülye, hogy kérem nem is így mondtam!
A hősiesen viselkedő katonák egy részéről volt szó!
TESSÉK SORRENDBEN, ÉS EZZEL VÉGEZTEM:
Igazad van, nyertél. Elhamarkodottan írtam, fogalmaztam, ráadásul régen láttam a bizonyos műsort, csak a témára emlékszem jól, számokra nem. Azt tudom, hogy meglepődtem akkor.
Befejezhetjük ezt is?
És még mindig nem értem, miért kell kioktató stílusra váltani állandóan. Miért nem lehet beszélgető stílusban visszakérdezni, ha valamivel nem értesz egyet? Ezt a kérdést már nem először teszem fel itt sajnos. Vihar egy pohár vízben.