[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 101
92 258
113
2 féle benzin es dieselt kell árulni a kutakon. Olcsóbb orosz kőolajból, te pedig veheted a drágább osztrák import északit, amcsit, arabot stb.. Így vállalhatod a szolidaritást az ukránokkal.bar a trsnzitdíjtól így elesnek.

Hernádi jó kérdéseket feszegetett a telexen.

Mintha ezt a gáz esetében jobban elfogadnák a döntéshozók, de az olajban, olajtermékekben reálisabbnak vélnék a szankciós lépéseket…

Igen, mert a gáz az Elbától keletre mindenkit érint. De ha a nyersolajat nézem, akkor is súlyos a helyzet, főleg a tengerpart nélküli országokban. Mégis kevesebbet beszélünk a termékekről, pedig, ha a dízelt és az LPG-t (liquified petroleum gas, ismertebb nevén autógáz) vizsgálom, akkor is nagyon sok ország érintett. Ugyanakkor mindenki ott lát szankciós esélyeket, ahol neki nem fáj. Legutóbb Németország beszélt arról, hogy nincs szüksége orosz olajra, nem csoda, hiszen az ország sok finomítója közül csak egyetlen, egy orosz tulajdonú érintett, az pótolható. Igaz, a dízelhiánnyal vagy a gázhiánnyal már ő sem tudna mit kezdeni. Ezért ezeket érdekes módon nem is akarják szankcionálni.

...
Ne legyünk naivak. Nem véletlen, hogy olyan szankciókról hallani, amik csak nekünk, vagyis itt Kelet-Közép-Európában fáj, de nekünk nagyon
Ebből a nyereségből év végéig finanszírozhatja MOL a benzinárstopot.

1 rizikó van ha az ukránok elzárják a Barátság kőolajvezetéket.


Jó nagy hátszelet ad a Molnak a külső környezet alakulása, az olajár magasan áll, a forint gyenge és a vállalat továbbra is hozzájut az olcsó orosz olajhoz, ezek eredőjéből pedig rekorderedmény jöhetett ki az első negyedévben.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 954
27 930
113
A videó alapján vékonyabb testalkatú fiatalok voltak, nem kifejezetten így képzelem el az itt legénybúcsúzó angolokat - bár tévedhetek is.
Nem tudom, de ők azok, akik ritka ocsmány részegek. Prágában volt "szerencsém" egy szintén nem túl vállas angol seggrészeget látni, ahogy hozzávágja a sörösüveget a villamoshoz. Mer csak. Hőbörögnek, összehánynak mindent, vandálok, és mindezt 1-2 korsó sörtől, nem ám 3 üveg vodka vagy valami komoly. Rászabadulnak az olcsó piára, és végük.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
612
2 964
93
Reagen szobra nem. Sőt örülök neki. Megcsuklóztatta a vörösöket, megérdemli a szobrot.
Mi alapján döntöd el, hogy melyik a jó gyarmattartó? A vörösök szar gazdaságpolitikát folytatattak, de egyenrangúként kezelték az országot. Az a szinész izé, meg egy kiírtandó gyarmatként kezelte. Mindkettő szar nekünk. Egyik se kell. De akkor miért a gyarmatosító?
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Ez még nagyon nincs lefutva és sztem a pénzről szól szokas szerint.

A szlovákok 3 év felmentést akarnak a vezetékes olajra, 2025 végéig. A csehek is kértek felmentést. V3 :D


Amikor a valóság bekopog az ablakon l.

Nem, nemcsak a pénzről szól. Hanem pl. kitalálhatnának valami olyasmit is szankciók terén a változatosság kedvéért ami a nyugatot is érinti valamennyire és nemcsak minket ... Szerintem a szándék teljesen világos.

Amit emlegettem pl. opcionális szankciózás az olajra - sőt akármire. Hamar kiderülne ki mennyire szolidáris az ukránokkal ...

"B terv" lehetne a dízel meg LPG. Ugye ezek lennének a nagyobb hozzáadott értékű és komolyabb árréssel rendelkező tételek. Ugye amikből a muszka finanszírozza a bombáit. Csakhogy ugye a német, lengyel, a baltiak meg román egyből lehúzhatná a redőnyt. Nem véletlenül acsarkodik mindegyik artikulálatlan módon, hogy "el a kezekkel az orosz energiahordozóktól" szankciózás terén, ha e kettő akár csak szóba kerül ...

És itt kb. a kör bezárult ...
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 171
13 673
113
Uralhatja a tengert, ha nem szállít neki senki.
Akkor az a "senki" lehet hogy másnak se fog szállítani, de mások szállítmányaira se számithat. :cool: Aki uralja a tengeri kerskedelmi útvonalakat, az donti el, hová mi mehet és hová nem. Dominó ként omlanának osze a "senkik" gazdaságai és ezzel tiszában vannak. :oops:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 764
48 036
113
Akkor az a "senki" lehet hogy másnak se fog szállítani, de mások szállítmányaira se számithat. :cool: Aki uralja a tengeri kerskedelmi útvonalakat, az donti el, hová mi mehet és hová nem. Dominó ként omlanának osze a "senkik" gazdaságai és ezzel tiszában vannak. :oops:
Egy barátságos, blokáddal kombinált szankciócsomag? Igen, nagyon jó megoldás, nem eszkalálna ám semmit, ahogy azt már láthattuk párszor.
Továbbra is hülye ötlet a sarokbaszorítósdi.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 215
67 031
113
Akkor az a "senki" lehet hogy másnak se fog szállítani, de mások szállítmányaira se számithat. :cool: Aki uralja a tengeri kerskedelmi útvonalakat, az donti el, hová mi mehet és hová nem. Dominó ként omlanának osze a "senkik" gazdaságai és ezzel tiszában vannak. :oops:
Még mindig egy atomhatalmat akarnál sarokbaszorítani. Nukiálló vajon az a nagyon a tengereket uraló flotta? :rolleyes:
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 927
13 202
113
Ha esetleg van valakinek itt kormányközeli spanja kérje már meg, hogy bontsák már le a Szovjet emlékművet a város közepéből. Most, hogy a zsidók is szállítanak valamit az ukrinak lehet nem pampognának ők sem.

Ott van a Szabadság téren a szovjet katonai emlékmű. A német megszállás áldozatainak emlékműve. A Reagan szobor. A Bandholtz tábornok szobor (ő legalább kivételesen olyan amerikai volt, aki nem ellenünk tett valamit, hanem értünk). A jenki nagykövetség. A Szabadság tér mellett, a Batthyány téren az örökmécses. A Kossuth tér sarkában a nemzeti vértanúk emlékműve. Szintén a Kossuth téren a Trianon emlékmű. Végül egy kicsit arrébb, a Duna-parton a cipők.

Ezek emlékeztetnek minket a Habsburg nagytestvér itteni rémuralmi éveire. Trianonra, amikor az amerikaiak, angolok, franciák rúgtak belénk. A Tanácsköztársaság vörös terrorjára. A német nagytestvér általi megszállásra. A nyilas rémuralomra. A felszabadulásra/szovjet megszállásra. Végül a jelenlegi gyarmattartóink (segítek: USA) jelenlétére. Közel sem állítanám, hogy pont a szovjetek lettek volna a legrosszabbak ezen felsorolt csodálatos "barátaink", "szövetségeseink" és nagytestvéreink közül. Mondjuk speciel mindegyikük úgy hiányzott nekünk, mint üveges tótnak a hanyattesés.

De ezek közül egyedül csak a szovjet katonai emlékmű szúrja a szemed. Ami egyébként tényleg hősi halottaknak állít emléket és annak az eseménynek, ami egyik nézőpontból lehet szovjet megszállás (bár ezért a pofonért mi mentünk házhoz, mivel mi támadtuk meg a Szovjetuniót), de másik szemszögből valóban a nyilas és náci német uralom alóli felszabadítás is volt. És az ő megszállásuk végül is békét hozott, szemben az előző, német megszállással, ami pont a háborúban maradásunkat szolgálta. Alig hiszem, hogy abban a helyzetben a jónép inkább a további nyilas uralomra, a német megszállásra és a háború folytatására szavazott volna, ha megkérdezik. Amúgy az itt meghalt szerencsétlen szovjet kiskatonák sokkal kevésbé tehettek a malenkij robotról és a későbbi magyar kommunizmusról, mint az általuk legyőzött nyilasok és megszálló náci németek az auscwitzi szállítmányokról, munkaszolgálaton elpusztítottakról, rögtönítélő felkoncolásosdiról, vagy a gyerekek, meg úgy általában minden kezükbe kerülő katonakorú férfi frontra (értelmetlenül vágóhídra) hajtásáról és az értelmetlen pusztításról.

Szerintem egyik emlékműhöz sem kell hozzányúlni, elvinni, vagy lerombolni. Ez egy végtelenül kicsinyes és csak minket minősítő lépés lenne az aktuális ideológiai ámokfutás jegyében. Aki emlékműveket rombol, vagy költöztet át érdektelen helyekre, az árnyékoktól retteg. Aki halottak, áldozatok emlékműveit rombolja, vagy dugja el valamelyik távoli sarokba, hogy ne kelljen látnia, az simán kegyeletsértő. Aki olyan ország halott katonáinak emlékművét helyezné át, amely ország a mi kicsit sem felszabadító, de legalább erőteljesen megszálló magyar katonáink sírjait tisztességesen gondozza, az még saját külföldön nyugvó magyar hősi halottainkat sem tiszteli és odadobná az emléküket csak azért, hogy az itt meghalt szerencsétlen szovjet kiskatonák emlékébe belerúghasson.

Egyébként a nettó orosz gyűlölet ködén úgy tűnik még az sem látszik át, hogy a szovjet katonai emlékmű például ukrán katonáknak is emléket állít, méghozzá elég nagy arányban. Pedig őket most kevésbé divat gyűlölni azon a térfélen, ahol az orosz gyűlöletből sportot űznek. Csak azok az ukránok nem a náci oldalon álltak, mint a mai banderista "hősök".
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 101
92 258
113
Mi alapján döntöd el, hogy melyik a jó gyarmattartó? A vörösök szar gazdaságpolitikát folytatattak, de egyenrangúként kezelték az országot. Az a szinész izé, meg egy kiírtandó gyarmatként kezelte. Mindkettő szar nekünk. Egyik se kell. De akkor miért a gyarmatosító?
A szovjetek kit kezeltek egyenrangúként?? Ez nekem már nagyon alternatív történelem. Nem amcsi, szovjet tankok taposták Bp. utcáit. Sosem gondoltam volna, hogy magukat jobboldalinak nevező emberek a szovjet megszállási emlékművet fogják védeni.
 
  • Tetszik
Reactions: eszena and PavolR

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 101
92 258
113
Ott van a Szabadság téren a szovjet katonai emlékmű. A német megszállás áldozatainak emlékműve. A Reagan szobor. A Bandholtz tábornok szobor (ő legalább kivételesen olyan amerikai volt, aki nem ellenünk tett valamit, hanem értünk). A jenki nagykövetség. A Szabadság tér mellett, a Batthyány téren az örökmécses. A Kossuth tér sarkában a nemzeti vértanúk emlékműve. Szintén a Kossuth téren a Trianon emlékmű. Végül egy kicsit arrébb, a Duna-parton a cipők.

Ezek emlékeztetnek minket a Habsburg nagytestvér itteni rémuralmi éveire. Trianonra, amikor az amerikaiak, angolok, franciák rúgtak belénk. A Tanácsköztársaság vörös terrorjára. A német nagytestvér általi megszállásra. A nyilas rémuralomra. A felszabadulásra/szovjet megszállásra. Végül a jelenlegi gyarmattartóink (segítek: USA) jelenlétére. Közel sem állítanám, hogy pont a szovjetek lettek volna a legrosszabbak ezen felsorolt csodálatos "barátaink", "szövetségeseink" és nagytestvéreink közül. Mondjuk speciel mindegyikük úgy hiányzott nekünk, mint üveges tótnak a hanyattesés.

De ezek közül egyedül csak a szovjet katonai emlékmű szúrja a szemed. Ami egyébként tényleg hősi halottaknak állít emléket és annak az eseménynek, ami egyik nézőpontból lehet szovjet megszállás (bár ezért a pofonért mi mentünk házhoz, mivel mi támadtuk meg a Szovjetuniót), de másik szemszögből valóban a nyilas és náci német uralom alóli felszabadítás is volt. És az ő megszállásuk végül is békét hozott, szemben az előző, német megszállással, ami pont a háborúban maradásunkat szolgálta. Alig hiszem, hogy abban a helyzetben a jónép inkább a további nyilas uralomra, a német megszállásra és a háború folytatására szavazott volna, ha megkérdezik. Amúgy az itt meghalt szerencsétlen szovjet kiskatonák sokkal kevésbé tehettek a malenkij robotról és a későbbi magyar kommunizmusról, mint az általuk legyőzött nyilasok és megszálló náci németek az auscwitzi szállítmányokról, munkaszolgálaton elpusztítottakról, rögtönítélő felkoncolásosdiról, vagy a gyerekek, meg úgy általában minden kezükbe kerülő katonakorú férfi frontra (értelmetlenül vágóhídra) hajtásáról és az értelmetlen pusztításról.

Szerintem egyik emlékműhöz sem kell hozzányúlni, elvinni, vagy lerombolni. Ez egy végtelenül kicsinyes és csak minket minősítő lépés lenne az aktuális ideológiai ámokfutás jegyében. Aki emlékműveket rombol, vagy költöztet át érdektelen helyekre, az árnyékoktól retteg. Aki halottak, áldozatok emlékműveit rombolja, vagy dugja el valamelyik távoli sarokba, hogy ne kelljen látnia, az simán kegyeletsértő. Aki olyan ország halott katonáinak emlékművét helyezné át, amely ország a mi kicsit sem felszabadító, de legalább erőteljesen megszálló magyar katonáink sírjait tisztességesen gondozza, az még saját külföldön nyugvó magyar hősi halottainkat sem tiszteli és odadobná az emléküket csak azért, hogy az itt meghalt szerencsétlen szovjet kiskatonák emlékébe belerúghasson.

Egyébként a nettó orosz gyűlölet ködén úgy tűnik még az sem látszik át, hogy a szovjet katonai emlékmű például ukrán katonáknak is emléket állít, méghozzá elég nagy arányban. Pedig őket most kevésbé divat gyűlölni azon a térfélen, ahol az orosz gyűlöletből sportot űznek. Csak azok az ukránok nem a náci oldalon álltak, mint a mai banderista "hősök".
Ez a szovjet emlékmű egy szimbolikus emlékmű. Nem a szovjet katonák, hanem a független Mo. elnyomásának szimbóluma. Értem, hogy külpolitikai okokból nem lehet eltávolítani, de kellő időben el kell tüntetni. A szovjet katonákra, már aki akar, én ugyan nem, lehet a temetőben megemlékezni.

A szovjet megszállók elvárták, hogy ünnepeljük meg a megszállásunk. Igy aláztak meg bennünket igazán. Ehhez asszisztált a hazaáruló, kommunista baloldal. Ez az ő közös diktatúrájuk emlékműve. 1990ben kellett volna eltakarítani, ahogy a többséget anno sikerült. .
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 276
62 021
113
A szovjetek kit kezeltek egyenrangúként?? Ez nekem már nagyon alternatív történelem. Nem amcsi, szovjet tankok taposták Bp. utcáit. Sosem gondoltam volna, hogy magukat jobboldalinak nevező emberek a szovjet megszállási emlékművet fogják védeni.
A szovjet megszállás, az szovjet megszállás volt, nem baráti látogatás.
De előtte meg mi mentünk el hozzájuk, szintén nem barátként.
Bizarr módon mégis van magyar “megszállási” emlékmű a Don-kanyarnál.
Az ott elesett magyar katonák emlékműve.
Ez pedig nálunk a Szabadság téren az itt elesett szovjet katonáké.

Ezek az emlékművek az elesett katonákról szólnak.
Nem pedig a nemi erőszakról, a malenkij robotról, Recskről, a Gulagról, 1956 leveréséről, vagy az itt eltöltött negyven évről.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 101
92 258
113
A szovjet megszállás, az szovjet megszállás volt, nem baráti látogatás.
De előtte meg mi mentünk el hozzájuk, szintén nem barátként.
Bizarr módon mégis van magyar “megszállási” emlékmű a Don-kanyarnál.
Az ott elesett magyar katonák emlékműve.
Ez pedig nálunk a Szabadság téren az itt elesett szovjet katonáké.

Ezek az emlékművek az elesett katonákról szólnak.
Nem pedig a nemi erőszakról, a malenkij robotról, Recskről, a Gulagról, 1956 leveréséről, vagy az itt eltöltött negyven évről.
Nekem semmi bajom a katonai emlékművekkel. Legyen, helyes. Mki azt koszorúzza meg, amelyiket akarja. Én inkább eltörném a kezem, de szovjet katonait soha. Az egyik legprimitivebb hadsereg volt. Végigfosztotta, erőszakolta Magyarországot.

Nem a Szabadság térre, központi helyre való. Sértő és megalázó, hogy még ott van. Igazából az is zavar, hogy erről vita van. Még ha a komcsik védenék....
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
Ott van a Szabadság téren a szovjet katonai emlékmű. A német megszállás áldozatainak emlékműve. A Reagan szobor. A Bandholtz tábornok szobor (ő legalább kivételesen olyan amerikai volt, aki nem ellenünk tett valamit, hanem értünk). A jenki nagykövetség. A Szabadság tér mellett, a Batthyány téren az örökmécses. A Kossuth tér sarkában a nemzeti vértanúk emlékműve. Szintén a Kossuth téren a Trianon emlékmű. Végül egy kicsit arrébb, a Duna-parton a cipők.

Ezek emlékeztetnek minket a Habsburg nagytestvér itteni rémuralmi éveire. Trianonra, amikor az amerikaiak, angolok, franciák rúgtak belénk. A Tanácsköztársaság vörös terrorjára. A német nagytestvér általi megszállásra. A nyilas rémuralomra. A felszabadulásra/szovjet megszállásra. Végül a jelenlegi gyarmattartóink (segítek: USA) jelenlétére. Közel sem állítanám, hogy pont a szovjetek lettek volna a legrosszabbak ezen felsorolt csodálatos "barátaink", "szövetségeseink" és nagytestvéreink közül. Mondjuk speciel mindegyikük úgy hiányzott nekünk, mint üveges tótnak a hanyattesés.

De ezek közül egyedül csak a szovjet katonai emlékmű szúrja a szemed. Ami egyébként tényleg hősi halottaknak állít emléket és annak az eseménynek, ami egyik nézőpontból lehet szovjet megszállás (bár ezért a pofonért mi mentünk házhoz, mivel mi támadtuk meg a Szovjetuniót), de másik szemszögből valóban a nyilas és náci német uralom alóli felszabadítás is volt. És az ő megszállásuk végül is békét hozott, szemben az előző, német megszállással, ami pont a háborúban maradásunkat szolgálta. Alig hiszem, hogy abban a helyzetben a jónép inkább a további nyilas uralomra, a német megszállásra és a háború folytatására szavazott volna, ha megkérdezik. Amúgy az itt meghalt szerencsétlen szovjet kiskatonák sokkal kevésbé tehettek a malenkij robotról és a későbbi magyar kommunizmusról, mint az általuk legyőzött nyilasok és megszálló náci németek az auscwitzi szállítmányokról, munkaszolgálaton elpusztítottakról, rögtönítélő felkoncolásosdiról, vagy a gyerekek, meg úgy általában minden kezükbe kerülő katonakorú férfi frontra (értelmetlenül vágóhídra) hajtásáról és az értelmetlen pusztításról.

Szerintem egyik emlékműhöz sem kell hozzányúlni, elvinni, vagy lerombolni. Ez egy végtelenül kicsinyes és csak minket minősítő lépés lenne az aktuális ideológiai ámokfutás jegyében. Aki emlékműveket rombol, vagy költöztet át érdektelen helyekre, az árnyékoktól retteg. Aki halottak, áldozatok emlékműveit rombolja, vagy dugja el valamelyik távoli sarokba, hogy ne kelljen látnia, az simán kegyeletsértő. Aki olyan ország halott katonáinak emlékművét helyezné át, amely ország a mi kicsit sem felszabadító, de legalább erőteljesen megszálló magyar katonáink sírjait tisztességesen gondozza, az még saját külföldön nyugvó magyar hősi halottainkat sem tiszteli és odadobná az emléküket csak azért, hogy az itt meghalt szerencsétlen szovjet kiskatonák emlékébe belerúghasson.

Egyébként a nettó orosz gyűlölet ködén úgy tűnik még az sem látszik át, hogy a szovjet katonai emlékmű például ukrán katonáknak is emléket állít, méghozzá elég nagy arányban. Pedig őket most kevésbé divat gyűlölni azon a térfélen, ahol az orosz gyűlöletből sportot űznek. Csak azok az ukránok nem a náci oldalon álltak, mint a mai banderista "hősök".
Hasonlítsd már össze azokat az emlékműveket amiket felsoroltál a szovjet emlékművel. Méretben, elhelyezkedésben, jelképes jelentésüket, felirat tartalmát, stb. Aztán gondolkodj egy kicsit. Nem kell lerombolni! A szovjet katonák temetőjébe való nem a város szívébe.
Az örökmécses, hogy jön ide? Tudod miért van ott?
Mond az első magyar miniszterelnököt, aki mártír volt hogy mered egy lapon említeni itt bárkivel? Akit kötél általi halára ítélnek de mivel nemes ember, ezért el akarja kerülni a szégyent és egy késsel elvágja nyakán az inakat, hogy ne lehessen felakasztani. Nem öngyilkos akar lenni mint mondják róla mert hívő, keresztény. Csak a kötél ami a rablóknak jár az nem, az ne legyen. Ha az ő emlékműve lenne akkora mint a szovjet akkor minden rendben lenne. De nem, nem az övé akkora.
Kit zavarnak a cipők? Engem biztos nem. Nagykövetség, mi köze van annak itt mindehez amiről írtam. Sokszor írod a halottak emlékét meg kell őrizni. Persze, nincs is ezzel gond. A megfelelő helyen, pld. hősi temető.
Terelsz itt, írsz össze-vissza mindent: malenkij robot, holokauszt, f@sz tudja még miket amiről szó sincs. Nem kell lerombolni semmit. Csak minden a helyén legyen. Az ország szívében az legyen ami oda való. Pld. az örökmécses.
Milyen nettó orosz gyülölet vagy akár ukránról írsz velem kapcsolatban? Olvasd már vissza a hozzászólásaimat hol találsz bármilyen gyűlöletet? Pont leszarom az itt megnyilvánuló elfogultságot minden irányban.
Azt próbáld értelmezni amit én írtam és ne a gondolataidat vetítsd rám.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and SilvioD
Status
Not open for further replies.