A magyar hadiipar napjainkban

Mindenki az önkéntes tartalékos plusz pontokra hajt! :cool:
Az én időmben mind központi felvételi matek & fizika érettségit írtunk, ami most az emeltnek felelt meg. Csak a BME-re kb. 10.000 gyerek jelentkezett. És akkor még mentek az ELTE, KLTE, PTE, JATE stb. stb. matfiz képzéseire. A műszaki és tanárképző főiskolákat nem is említem.

Mosolyognék azon, amit írtál, ha nem lenne szomorú, hogy a tanulást mással akarja pótolni. Bekerülni be lehet, de bentmaradni.... Akkor inkább menjen egyből katonai ösztöndíjjal egyetemre, legyen mérnök hadnagy.

(Az átkosban Debrecenben az egyik évfolyamtársam a tarcsis tisztképzőn, amikor az egyik elöljáró úgy írt alá, hogy mérnök alezredes, aláírta, hogy mérnök tizedes. Lett belőle patália.... )

Csaxólok, hogy tegnap bemondták: a ~110.000 érettségizőből 5.000 tett emelt szintű matematika vizsgát. Milyen jövőbeli mérnöktársadalomról beszélünk?
Nem biztos, hogy mindannyian mérnöknek készülnek, lásd az ELTE TTK-n meghirdetett szakokat. Csodálkozni fogsz, hogy a matek nem csak a mérnökök tudomány ága.

Most vettem csak észre, hogy a Gidrán logóját használják, nem a sárkányt.
Vajon magyar küldöttség is lesz a kiállítók közt?

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Ki indította a szlovák tenderen? :cool:
RM logó vagy magyar zászló alatt veszik majd jobban az érdeklődők? :p
Most annyira szeretnek minek a V4-ben, hogy jobban jár az RM ha nem velünk nyomul. :P

RM-nek mindig van saját standja az IDET-en amúgy - múltkor is ott volt a Lynx.

• Tetszik
Reactions: Catles