[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

Kopi2000

Guest
Nekem sem áll össze a kép, hogy miért erőltetik az áttörést pont ott, ahol az ukrán csapatoknak is a legnagyobb a koncentrációja és ennél jóval kevésbé erőltetik olyan helyeken, ahol a védelem kiépítettsége sincs olyan méretű és az ukránok is kevésbé koncentrálják oda a csapatikat.
Nekem két válaszom, de jobb szó rá, hogy tippem van erre.

1, Ha csak taktikai mélységet nézzük, akkor könnyen hihető, hogy létre akartak hozni egy második hídfőt azért, hogy ha ezt ki tudják szélesíteni, akkor az esetleg csapatokat von el Izjumtól és így meglazítják az ottani védelmet. Logikus ötlet lenne, hogy a meglévő első sikeres átkeléstől északra próbálják meg, hiszen ott valószínűleg nem találkoznak a 8 éve kiépített állásokkal és belőtt tüzérségi rutinnal.

2, Stratégiai mélységet nézve stratégiai tévedésnek tűnik. Mintha nem pusztán harcászati döntések születnének, hanem húzná az orosz hadvezetés fejét a két szakadár terület önös érdeke. Szeretjük az egészet úgy szemlélni, hogy egy jól képzett orosz tiszti kar vagy egy személyben Putyin a tanácsadóit meghallgatva dönt minden apró dologról, de a történelem során megfigyelhető, hogy a kezed alatt lévő szuronyok száma jelentősen befolyásolni tud akár egy erősebb barátot is.
Mire gondolok? Nem csak Putyin állította ki a szakadár erőket, hanem azok vezetői is aktívan részt vettek a toborzásban, az embereik lelkesítésében. Őket kevésbé hajtja előre, ha Herszon egész megye területe felszabadul, amennyiben ők nem kapnak egy talpalatnyival sem több földet.
Én úgy érzem, hogy van egy politikai nyomás, egy politikai kényszer, hogy márpedig a szakadár csapatokat ne vessék be a két megyén kívül tömegesen. Ezért az orosz hadvezetés abból próbál meg főzni, ami van, egy kockázatos manőverben feláldozható erőket a nyomásnak engedve ott vetik be a megye területén és nem egy jóval célszerűbbnek tűnő helyen. Bár a felszerelést nehéz lesz pótolni, de a most elvesztett emberanyagot nem, hiszen amíg haladnak előre akár csak lépésben is a két megye területén, addig a szakiknál a sorozott katonák behívása nem lesz politikai kérdés.

Szerintem a második az jóval esélyesebb, mármint a szakik politikai és katonai vezetői nyomást gyakoroltak az orosz tábornokokra is, hogy ha ágyútöltelékeket akarnak, akkor fokozzák a két megye felszabadítására az erőfeszítéseiket, mielőtt beállna a patthelyzet és ők hoppon maradnának. (Ami nem igaz, mert már így is kaptak az offenzíva során újabb területeket. De a 100% felszabadítás annak is a függvénye, hogy mikor csatlakozhatnak teljes jogú tagként a Föderációhoz és mikortól élvezheti az atomvédernyőt.)

De mint mondtam, nekem is zavaros a történet. Szeretjük az eseményeket központi döntések fényében magyarázni és mindent felülről vezéreltnek, ehhez a szemlélethez pedig nem illeszkedik ez a magyarázat.
Az igy sorozottaknak, ahogy te az elobb leirtad, mekkora lehet a harcerteke? Nekem ez a tatarjarasra, 1241-42, kezd emlekeztetni. A meghoditott teruletek, meg eletben levo ferfi lakossaga lehetett az "agyutoltelek". Meg, ha ez anakroizmus is.....
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Azt a 10 %-os kiesést könnyen pótolják, nincsenek úgy kiszolgáltatva, mint mi.
"2021. december 06. 20:21

A svéd Vattenfall AB bekapcsolta néhány tartalék dízelgenerátorát a Balti-tenger egyik szigetének áramellátására, mivel a hideg időszak az energiakereslet és az árak megugrását okozta – számol be a hírről a Bloomberg.


A valaha volt második legmagasabb szintre ugrottak hétfőn a nagykereskedelmi villamosenergia-árak a skandináv piacon, miután a hőmérséklet -40 Celsius-fok alá süllyedt Skandinávia északi részén.
A Vatterfall két dízelmotorjának összteljesítménye 35 megawatt, amelyek Visby közelében, Gotland szigetén találhatóak.
A szárazföldön egy olajtüzelésű téli tartalék üzemet is begyújtottak néhány órára hétfő reggel.
Nemcsak Svédországban vannak gondok az áramellátással, Lengyelországnak is más országoktól kellett segítséget kérnie."

Mivel a svédektől kérik a saját 10%-ukat egy dologért kell imádkozniuk és az a globális felmelegedés... Persze ez vicc. Ilyen soha többé nem fordul majd elő. Meg olyan messze van még a tél!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 880
27 488
113
A Nagyoroszokhoz köthető emberek viszont mostanság a gazdasági háború miatt nehezebben tudják átváltani más címletekre, bakszámlára befizetni a pénzüket.
Trükközésre kényszerülnek és megint pénzt buknak.
Nem is tudnak valószínűleg olyan könnyen hozzá férni a a Szabad-Világban bunkerelt bankókhoz.
És bizony az Oligarchia tőkéjének jelentős részét tartja/tartotta minálunk... a személyes tulajdon jobb védelme miatt... ami védelem a háború megkezdése óta kevésbé érvényes rájuk... mondjuk úgy, hogy a jövőben szükségünk lesz sok pénzre Ukrajna helyreállításához.
Nagy, válság utáni építési projektet csinálunk. Jó?
És a legjobb... ti mint a Szabad-Világhoz tartozó ország, ti is, munkátokkal kiveszitek majd belőle a részeteket, ahogy manapság a háborúból veszitek közvetetten.
Gratulálok!
Nem is tudnak valószínűleg olyan könnyen hozzá férni a a Szabad-Világban
Lol. A szabad világ. Sőt. "Szabad-Világ". Ahol nem szabad hozzáférni a pénzedhez. Nem szabad orosznak lenni. Nem szabad azzal lefeküdni, akivel akarsz. Nem szabad mást gondolni mint a központi direktíva.
És még mindig nem érzed benne az 1984-et, amikor szabadvilágozol.
Még jó, h pedofilnak lenni szabad, Erzsébet pedo kölykét nem szankciózzák az ángliusok.
 
K

Kopi2000

Guest
Azért műhold felvételek vannak a letárolt harckocsik számát ez alapján meg lehet becsülni. Az ebből bevethető állomány aránya vitatható, de az túlzás, hogy mind roncsállapotúak lennének. Azt se felejtsük el, hogy az orosz haderő tárolás alatt álló harckocsijainak a mennyisége 1995-ben 30 ezer, 2005-ben 23 ezer és 2015-ben 12 ezer volt. Jó eséllyel elsősorban a csökkenés jelentheti a kannibalizált állományt.
Meg ebbol hany volt a T-34-es tipus????
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 936
48 702
113
Szerintem, ha kevesebb ilyen elemzest irnal, tobbet buliznal, mint egyetemista, nyugodtabb lenne az eleted.. Nem lennel mar huszonevesen nyugger.... ( Esetlev, ha eljutottal volna Sziveriaba...) Bakker, mindhart elokeresem a 90 koruli diakat es digitalizalva a kepedbe tolom.... Ott, akkor sok helyen meg vezetekes ivoviz sem volt.... Ne Moszkca belcarosarol iteld meg az atlag ruszkikat...
Állj le a hülyeségeiddel kérlek!
Kit érdekel és hogy jönnek ide a “90 körüli” diáid? Hogy releváns az, hogy akkor nem volt sok helyen vezetékes víz?
Te például honnan ítéled meg az “átlag ruszkikat”??
 
K

Kopi2000

Guest
"2021. december 06. 20:21

A svéd Vattenfall AB bekapcsolta néhány tartalék dízelgenerátorát a Balti-tenger egyik szigetének áramellátására, mivel a hideg időszak az energiakereslet és az árak megugrását okozta – számol be a hírről a Bloomberg.


A valaha volt második legmagasabb szintre ugrottak hétfőn a nagykereskedelmi villamosenergia-árak a skandináv piacon, miután a hőmérséklet -40 Celsius-fok alá süllyedt Skandinávia északi részén.
A Vatterfall két dízelmotorjának összteljesítménye 35 megawatt, amelyek Visby közelében, Gotland szigetén találhatóak.
A szárazföldön egy olajtüzelésű téli tartalék üzemet is begyújtottak néhány órára hétfő reggel.
Nemcsak Svédországban vannak gondok az áramellátással, Lengyelországnak is más országoktól kellett segítséget kérnie."

Mivel a svédektől kérik a saját 10%-ukat egy dologért kell imádkozniuk és az a globális felmelegedés... Persze ez vicc. Ilyen soha többé nem fordul majd elő. Meg olyan messze van még a tél!
Ha kuldenenek nekem ide valami jeget, megkoszonnem. Nem egeszseges dolog naphosszat egy alsoban meg egy poloban lenni mostansag nalunk.....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
281089905-5195940490428465-4967780421227513264-n.jpg

2022. május 14 Orosz tankok a Szeverszkij-Donyec folyóban, Belogorovka közelében, Luhanszk régióban

Az oroszok a "Belogor hídfő" elől menekülve vízbe fojtották a harckocsi társaságot....​


Az orosz egységek újabb veszteségeket szenvedtek, amikor megpróbáltak átkelni a Szeverszkij-Donyec folyón Belogorivka falu közelében.

Pavlo Kashchuk , az Infokar alapítója közzétett egy fotót egy másik az orosz haderő, folyón való átkelési kísérletének következményeiről.
Amint a képen látható, 8 ellenséges tank volt a vízben.

Kascsuk szerint ez a menekülés eredménye. Az oroszok megpróbálták elhagyni az ukránok által ellenőrzött folyó partját. Megpróbáltak átgázolni a Seversky Donetsen, de nem készítették fel a harckocsikat egy ilyen manőverre.

„A képen nem látszik, de ezek a tankok valójában megpróbáltak visszajutni a gázlóba, és a lövegeiket az ellenség felé fordították De megfeledkeztek a sznorkelezésről, így nem jutottak messzire. Néhány harckocsi még az úszási vizsgát is teljesítette. De nem az összes.

Úgy tűnik, hogy a Moszkva cirkáló dicsősége nem adott nekik békét
” – írta Kascsuk.
281321608-7665903360116560-5290341497828062865-n-768x576.jpg

Belogorivka falu, Luhanszk régió. FOTÓ: Jurij Butusov

A Censor.Net szerkesztője, Jurij Butusov szerint Belogorivka falu mára teljes mértékben a fegyveres erők ellenőrzése alatt áll. Az oroszok elhagyták a Belogorovszkij hídfőt, de folytatták a falu tüzérségi ágyúzását.


Ezt megelőzően az orosz erők 8 napon keresztül megpróbálták erőltetni a Szeverszkij-Donyeceket, és ideiglenesen három hídfőt hoztak létre. Az ukrán csapatok fokozatosan kiűzték mindegyikükből az oroszokat. Az orosz harceszközök teljes vesztesége Butusov szerint körülbelül száz egység.

FSj5hn-NWUAALGMT-768x576.jpg

Emlékeztetni kell arra, hogy az OSINT kutatói korábban 73 egységet számoltak meg az oroszok által elveszett felszerelésből a sikertelen átkelési kísérlet során.

Az oroszoknak szükségük van a Belogorovszkij hídfőre, hogy megvalósítsák a Liszicsanszk-Szeveronyeck agglomeráció bekerítését célzó terveket.
Vannak kérdéseim ezzel kapcsolatban.
Megnéztem a térképen. Ha ott van az átkelés pontja, ahol gondolom, (koránt sem biztos) az elég meredek dolog, mert a folyókanyarulatot szinte teljesen lezárja egy a felszíntől 50 méternél magasabb "sánc". Viszonylag szűk kijáratokkal.
Oké, vagy előnynek gondolta a parancsnok, vagy tényleg hülye.
Egyetlen úton lehet az átkelés helyét megközelíteni az erdőn keresztül. Ez sem feltétlen előny esetleg egy tüzérségi támadás miatti szétbontakozásra.
Az írják, hogy "Belogorivka falu mára teljes mértékben a fegyveres erők ellenőrzése alatt áll." Na de a falu 3 km-re van a hídfőtől. Tehát magától a hídfőtől megtörtént a kibontakozás. De akkor a; hol vannak róla a képek; b; hogy tudtak volna egy 3 km-es területet teljes mértékben tűz alatt tartani?
És ez azt is jelenti, hogy ebben az esetben pont az oroszoknak kedvezhetett a kanyarulatban található szintkülönbség. De semmiképpen sem látom értelmét egy tüzérségi tűz esetén való a legrosszabb helyre való visszavonulásnak.
Persze, lehet, hogy erős túlzásként a településnek vette a cikk írója a kanyarulatban lévő néhány épületet.
Hol a gyalogság? Ennyi BTR és BMP mellett -habár valóban látunk a vízben levő harckocsiről a vízbe ugró embert- de hol a nagyszámú gyalogság? Az is teljesen fel lett számolva?

N-vtelen.jpg
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 983
41 453
113
Na akkor még egyszer, hogy tiszta legyen a kép!
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nem is én beszéltem arról, hogy Kínát megszankciózzák úgy mint az oroszokat Kína megszankcíózását te vetetted fel.
De, igen a félelmüket hangsúlyoztad, és hogy ezért nem szállítanak:)
Amilyen tartalmakat én "beollózok" azok nem 75 napra érvényesek légy szíves ne csúsztass.
Értem, akkor most gyorsan nézz utánna, a csökkenés csakis a covid időszak alatt érthető tetten, valamint csak és kizárólag a háború idején. Gyorsan mondom, 2021 decembertől 2022 februárig egy teljes évnyi szállítási volument nyomott át Kína Oroszországnak.
Most is szállít, és arányaiban mindenkinél érzékelhető a Kínai szállítmányok csökkenése 2022 februártól.
Tehát egyértelmű csúsztatás részedről azt kijelenteni, hogy ez csak Oroszországra vonatkozik, ahogyan az is hogy ennek a szankcióktól való félelem lenne az oka. Nyugati idióta mainstream.
Kínát semmivel nem tudja se az EU sem az USA befenyíteni, ez sajnos a múlt, most Kína tudja mindkettő tökét megszorongatni.

Jelenleg az a helyzet és ezt az általam berakott adatok is ezt támasztják alá, hogy a másodlagos szankciók miatt Kína nem siet Oroszország segítségére, mivel fontosabbak nekik a nyugati amerikai piacok mint az orosz piac, ami persze teljesen érthető látva a Kínai export volumenét és összetételét Oroszországba és a nyugati és amerikai piacokra.
Ismét a mainstreamet tolod Wilson, siet ahogy tud, de senkinek sem tud most szállítani, de ezzel Te ismét alá akarod támasztani, a nyugati mainstreamet " nem siet Oroszország segítségére".
Oroszország már 2021 év végétől egészen 2022 februárig rekord szállításokat kapott Kínától, feltételezem ez a Te olvasatodban, a "nem siet a segítségére" kategória, holott 150.000 katona parkolt már ukrajna mellett. :)

Kína export felbontás:
Teljes amerikai kontinens (nem csak USA) + EU export egyenleg 47%
Ázsia export egyenleg 47%
Mindenki más a maradék.
 
K

Kopi2000

Guest
Hát én úgy tudom, hogy ukrajnának van szüksége egymillió kiképzetlen öngyílkosra, ezért sajnos Neked kell indulnod! Pedig szívesen nézegettem a megosztott videóid.
Ha meg nem derult volna rolam ki, en nem vagyok agressziv, haboruparti.... De, ha lesz idom, szicesen meg osztok meg videokat, felteve, ha lesz mit...
 
  • Tetszik
Reactions: Aurél
K

Kopi2000

Guest
Az lehet a gond - amit már a D-20 topikban is említettem -, hogy a NATO vonásskála eltér az orosztól, ezért nem tudja pontosan az orosz felderítő eszközök által küldött paraméterekkel pontosan eltalálni a célt. Megoldható az átszámítás, valószínüleg alkalmazzák is, de kicsit lassítja a tűzvezetést.
Lehet, átírják a szoftvereket. Vagy oldják meg anélkül.
Meg a neten is at tudod szamolni a kulonbozo mertekegysegeket. Ha csak nem papiron szeretned ezt megoldani...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Na akkor még egyszer, hogy tiszta legyen a kép!
Legalább az összegzést egyszer mellérakhatnád magyarul:
"Nos, elég adatot gyűjtöttünk. Térjünk át a következtetésekre.
1) A leégett berendezés összetétele szerint az orosz és az ukrán hadsereg, valamint az LPR vagy a DPR erőinek jelenlétét látjuk. Többé nem lehet az egész csomót orosz veszteségekbe írni.
2) Amint az 5. képen látható, ott jól járható az ösvény, ami érthető. A hidak felrobbanása után egy ilyen kényelmes átkelőhelyet nem hagyhatott figyelmen kívül mindkét fél.
3) Így közelítünk a Belogorovka környéki átkelőnél történtek legvalószínűbb változatához. Az átkelőhely mindkét oldalt megszerette. És eleinte az ukránok gereblyéztek ott, de az orosz (szövetséges) erők is veszteségeket szenvedtek az átkelés során.
4) A felszerelés „keveréke” és állapota azt jelzi, hogy a felek egy ideig (talán egy hétig) küzdöttek az átkelésért, mígnem a szövetséges erők kezébe került.
5) Erre utalnak a tisztes távolságból készült ukrán fotók és videók is. Az átkelő egyértelműen nem áll az ukrán erők ellenőrzése alatt, különben elárasztottak volna minket a csontokon hopakkal ellátott anyagok és törött felszerelések. Ismert hajlamuk van a tik-tok nyerésre.
6) A holttestek egyébként nem látszanak, ami arra utal, hogy az egyik félnek lehetősége volt kivinni őket.
7) Egy másik érdekes részlet. Az ukrán vezérkar közölte, hogy május 11-én este „az ellenség a jobb parton próbál állásokat elfoglalni”, másnap reggelre pedig „az ellenség támadólag átkelt a Sziverszkij-Donyec folyón”. Később olyan hírek érkeztek, hogy az orosz csapatok nemhogy nem vonultak ki a területről, hanem kiterjesztették a hídfőt is. Hogy ez most mennyire igaz, azt nehéz megmondani, de május 11-én a közzétett műholdképekből ítélve leállt az átkelés a Szeverszkij-Donyec felett."
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nem hinném. Nem ismerem a konstrukciót (mennyi az indiai, nyugati és orosz beszállított alkatrész), de azt hiszem nem határos a két ország. Még.
Ha India a ruszkiknak adna tankot, akkor jelen helyzetben kivívná az USA rosszallását.
Ez kenyértörést eredményezne komoly hadiipari programokban, és gazdasági -politikai területén elszigetelné Indiát.
(Senki nem támogatja most sem Putyint, mert szarul áll.)
A gyakorlatban ez úgy működik, hogy ahogy elindulnak az indiai eszközök, valahogy Pakisztán egyből kapna megint F-16-ost, és egyebeket.
Ilyenekor általában hamar megérti mindenki helyét, szerepét a térségben.
Tudom, hogy sokan hisznek benne, hogy ez most fog megváltozni, hisz a ruszki végre az imperialista USA ellen küzd, de a vesztes háború arra figyelmeztet mindenkit: még mindig nem érdemes az USA ellenségévé válni.
Ennyit pár száz T-90 nem ér meg Indiának.
Mert vesztésre állnak a ruszkik. Más lenne, ha közel lennének a teljes győzelemhez, de akkor meg ugye nem is kell annyira a tank....
Most viszont úgy tűnik nagyon kel kel kellene....
:)

"Ilyenekor általában hamar megérti mindenki helyét, szerepét a térségben."

Gyönyörűszép gondolat ... Különösen rímel a "szuverén országok" meg azok "önálló döntései" mantrátokra ... :)

Arról nem is beszélve, hogy India két óceánnyi távolságra van az USA -tól ... Azaz nem olyan, mint a muszka, akik a szomszédban a népüket tízezerszámra legyilkoló, milliókat a házukból kibombázó, nukival/piszkos bombával fenyegetőző hiperagresszív elszabadult hajóágyú entitást pofoz vissza a helyére éppen ...

India nem szállíthatna fegyót a muszkának? Aztán miért nem? Az egy dolog, hogy az USA és Pakisztán között most éppen mosolyszünet lett, de a lényeg hogy a nyugat rendesen borította a fegyvert a muszkának az elmúlt 8 évben (ezzel is támogatva a Putyini hadigépezetet). Most is rendesen borítják a térségbe. Egyedül Indiának tilos?

Nem, nem ezért nem küld India T-90M -et a muszkának. Hanem többek között a muszkának van saját tankgyára ... No meg van még bőven nekik, ahonnan az eddigiek is jöttek ...

Aztán az USA -nak lehet érdemes lenne odafigyelnie a nagy "szigetelés" közben nehogy véletlenül egyedül maradjanak azon a szigeten ...

Jujjjjj..... Azert az idealizmusod tulteng.... Nekem ez faj. Vagy nagyo oreg vagy vagy tul fiatal... Tudom, szar dolog, amikor a Felcsut, mint focicsapat veszit, de Putykonal a koporsogyartpk jarnak a legjobban.... A halottak meg nem feltamaszthatok, legalabbis brit tudosok szerint... Latom, 20 evig csak a disszemleket nezegetted.... De besegithetnel nekik. Onkenteskent gyorsitott eljarassal kaphatsz orosz allampolgarsagot... Ha nem akarsz agyutoltelek lenni naluk, akkor miert nekik szurkolsz????

WUT? Ez miben kapcsolódik ahhoz amit írtam? Avagy megint gyógyszerre vedeltél, mint ahogy a múltkor oldalakon keresztül fejtegetted?
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Meg ebbol hany volt a T-34-es tipus????
1990 körül a Szovjetunió 60 ezer harckocsival rendelkezett, ebből a tudomásom szerint 3 ezer körül volt a letárolt T-34 száma. A Szovjetunió felbomlása után Oroszország mintegy 5000 db T-80, 9000 db T-72, 4000 db T-64, 8000 db T-62, 10 000 db T-54/55 alapharckocsit és mintegy 1000 PT-76 úszó harckocsit örökölt.