[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Osztok-szorzok, egy korábbi téma kapcsán (NLAW olcsóbb mint egy T72), és arra jutottam, hogy megközelítőleg 2 millió dollárért tud a NATO jelenleg kilőni egy T72-őt. Ez most kinek rossz üzlet, az orosznak vagy a NATO-nak? Ugye adva vannak ezek a csöppségek ezerszámra leszállítva Ukrajnának, a bililemez cső, némi Ipod elektronikával 100-180.000 USD kostál, a belevaló tüzijáték meg 35-80.000 USD/ db. A leszállított mennyiségekből, jó ha minden 10-20-ik talál el valamit, rosszabb esetben az orosz hadiraktárakat gazdagítja.

Hagyjuk is a T72-t azon túl, hogy elavult, még akciós is, mennyibe is kerül egy T90M ?
 
W

Wilson

Guest
Osztok-szorzok, egy korábbi téma kapcsán (NLAW olcsóbb mint egy T72), és arra jutottam, hogy megközelítőleg 2 millió dollárért tud a NATO jelenleg kilőni egy T72-őt. Ez most kinek rossz üzlet, az orosznak vagy a NATO-nak? Ugye adva vannak ezek a csöppségek ezerszámra leszállítva Ukrajnának, a bililemez cső, némi Ipod elektronikával 100-180.000 USD kostál, a belevaló tüzijáték meg 35-80.000 USD/ db. A leszállított mennyiségekből, jó ha minden 10-20-ik talál el valamit, rosszabb esetben az orosz hadiraktárakat gazdagítja.

Hagyjuk is a T72-t azon túl, hogy elavult, még akciós is, mennyibe is kerül egy T90M ?
Hogy jött ki neked a 2 millió dollár?
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 344
113
:D
Olvassd el a cikket.
NATO tagság?

Nagyon megérte Putyinnak. Azért fenyegetőzik, jajveszékel a biztonsága miatt...
Ezt február 24-én kellett volna végig gondolni.

Csak akkor még ruszki nagy pofával ment az ugatás....
Most meg picsognak a bukott háború következményei miatt.
Milyen bukott háború? Csak Különleges Hadművelet folyik.. Tényleg különleges, a fene se tudja milyen folyamatok zajlanak a médiafüggöny mögött (az orosz Medve most Elefántot játszik egy pircelánboltban, fosik nehogy valaki lábára lépjen, és világszintű médiahiszti legyen az afférból..) Felköthetjük a gatyánkat ha Putyin valóban megfújja a harci kürtöt, és Európán próbálja ki először élesben az új fegyvereit, ha túllép egy bizonyos határt a közreműködésünk.. Az energiafegyvert, a nyersanyagfegyverrel együtt épp Európa élesítette, és tette a fejét a két cső elé...
Érik ez a pillanat, de rossz álmainkba se jöjjön elő..
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nincs meg mert az Ukránoknak több müködőkepes tankjuk van most mint a az invázió előtt.
Te melyik filmet nézed?
"az első Javelenig" látszik ,hogy fogalmad sincs az ukrán T-64-s és az orosz T-72B3 közötti különbségekről harcérték tekintetében.
Ki beszélt az ukrán elavult vasról? Arról beszéltem, hogy anyagháborúban ebben a szakaszban nem kell T90M.
Ember fogalmad sincs mennyi nyugati eredetű elektronikai alkatrész van pl egy T-90M harckocsiban, ha fogalmad sincs róla akkor áruld már el nekem, hogy miért próbálod erőltetni az ellenkezőjét?
Valóban nincs, kezd el felsorolni azonnal jegyzetelek. Tippelhetek? Samsung légkondi?
Dehogy adja el, ez az orosz propaganda amit szajkózol, semmi köze a valósághoz, mivel több évre elegendő készletek vannak és valójában az ukrán gabona export valamilyen szintű újraindításáról van szó , amit az orosz propaganda úgy próbál beállítani, hogy Zelenszkij eladja az összes gabonát,és éhínség lesz minek szajkózod ezt a hülyeséget?
Ukrán propaganda, éheznek az emberek. A gabona nem kész élelmiszer, az élelmiszernek el kell jutnia a rendeltetés helyére.
A Magyarországon keresztül zajló gabona szállítmányok már a 4-szerese a tavalyinak.
Zselé mindent elad amit tud, bármiből pénzt szeretne teremteni, érthető, hogy mire fordítja azt homály fedi.
Érdekes módon az Ukrán ellenőrzés alatt lévő területen mindenhol van áram és gáz, a fronton sem éheznek az ukrán katonák, tehát semmi gondot nem okoz az Ukránoknak ,hogy pl lisztet mutassanak el az ukrán lakossághoz.Ellentétben pl a fronton harcoló orosz katonákkal akik kénytelenek voltak ukrán élelmiszer boltokat kifosztani.
Mást TV-t nézünk.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 440
16 741
113
Ne nézz már hülyének senkit sem....

Itt az általad berakott videofelvétel képernyő felvétele...

Screenshot-2022-05-14-20-51-48-997.jpg


Itt az általam berakott felvétel...

Screenshot-2022-05-14-20-55-19-802.jpg


Most komolyan ennyire hülyének tartasz itt mindenkit ,hogy nem vesszük észre ,hogy nem ugyanazon a helyszínen készült a két videó?
Ellenkezőleg,te akarsz mindenkit hülyének nézni,de sosem sikerül. A Kígyó-szigeti buliról is mondanál valamit,ha jól emlékszem ott is igen lelkes voltál,de valami ok folytán a hivatalos ukrán beismerést nem linkelted,pedig kellett volna. https://t.me/opersvodki/4680
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 868
27 423
113
Az egész nyugati politikai elit kulturmarxista, csak címszavakban: PC, BLM, LMBTQ, klímahiszti, genderideológia, migránssimogatás, Európai Egyesült Államok. Az egész tevékenységük arra irányul hogy felszámolják a vallást, a nemzeteket és a családot.
A csoportsérelmek egyéni teljesítmény elé helyezése, a múlt végképp eltörlése (szobordöntögetés).
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
538
2 743
93

Tankok (163, ebből megsemmisült: 70, sérült: 3, elhagyott: 8, elfogott: 82)​


Ne haragudj, de ez viccnek is rossz.
Eleve egy az ukránok felé végtelenül elfogult oldalról beszélünk, mindezt úgy, hogy az oroszok nem töltenek fel mindent a netre.
Sőt, színte semmit.
És már így is 163 tank veszteség van. Szerintem nyugodtan szorozd 3al