[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 841
113
Nekem olyan "fuhrer" feelingem van. Hitler is szeretett tetszelegni a nagy hadvezer pozaban. Ugy latszik Putykonal is megvan erre a hajlam.

Unalmas már ez a Führerezés, Oroszország mindig ilyen volt, felül döntenek, lent végrehajtanak. Joszif is rendszeresen felvette a telefont és rácsörgött xy hadosztályparancsnokra és utasítgatta (tilos a visszavonulás, támadni kell, ha öngyilkosság is stb.) Putyin ilyen PR-videóbeszélgetéseket szokott folytatni mindenféle területen lévő vezetőkkel, nem csak katonákkal.
Hitler nem tetszelgett a nagy hadvezér pózában, de párszor igaza volt a tábornokaival szemben, akik túl óvatosak voltak. Máskor nem. De ebbe a képbe azért belejátszik az, hogy a háború után szinte az összes életben maradt Wehrmacht-tábornok rákente az összes kudarcot, és azt állította, hogy ha ez a hülye bajszos nem szól bele, ők megnyerték volna a háborút. Azért a valóságban ez nem volt ilyen egyszerű. Moszkva alatt megtiltotta a visszavonulást, ami jó döntés volt, a szovjet ellentámadás sikerei nem voltak stratégiai jelentőségűek. Ha a tábornokaira hallgat, úgy jár a Wehrmacht 1941-42 telén, mint a Grande Armée.
De tény, hogy voltak súlyos melléfogásai, ragaszkodott Kijev és a Krím bevételéhez a további gyors előrenyomulás helyett, pedig jó eséllyel összeomlottak volna az oroszok, ha Moszkvát sikerül előbb elérni. Dunkerque-nél úriemberként menekülni hagyta a briteket, ahelyett hogy egyszer és mindenkorra véget vetett volna a brit birodalomnak, mert ha odaveszik, fogságba esik az egész bagázs, és nem tudják visszacsónakáztatni, akkor ez bekövetkezhetett volna. De ő még mindig békében reménykedett az "angolszász testvérnép" britekkel. Kb. mint ahogy Putyin az ukránokkal kapcsolatban ápol hasonló téveszméket.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 904
113
Belső késztetésből jön, hogy szerinted meg kell védened őket valamitől állandóan?
Nézd, ha egy újságíró nem nevezi meg XY katonai, bizt.pol, volt titokzatos szolgálati szakértőt, akkor a "nyugati források" meg az "amerikai tisztviselők" azt jelenti, h vagy ordas nagy kamu*, vagy kormányzati megrendelésre készült "fizetett hirdetés". Szerencsére azért még mindig van, aki megeszi.

* Mert azért a kellő számú cikket le kell adni a szerk-be, h jöjjön a fizu.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 795
113
Stephane Buffeteau francia politikus, az EU-Oroszország bizottság volt elnöke.

A francia politikus biztos abban, hogy az európai országok "érthetetlen hibát" követtek el a Szovjetunió összeomlása során, amikor Oroszországot be kellett volna integrálni az európai politikába, és így biztosítani kellett volna az egyensúlyt Eurázsiában. Az államok azonban az amerikai doktrínának való behódolás útját választották, amely szerint Nyugat-Európa közeledése Oroszországhoz elfogadhatatlan. „Emlékeznünk kell arra, hogy az Egyesült Államok, egy elszánt birodalmi nemzet, elsősorban saját érdekeinek védelmével foglalkozik” – mondta Buffo.


“Von der Leyen asszony téved, amikor azt mondja, hogy Oroszország a „legközvetlenebb veszély” a világrendre. Az elmúlt években az Egyesült Államok destabilizálta a világot közel-keleti politikájával, amiért az európaiak nagy árat fizettek.”
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
532
4 797
93
https://topwar.ru/196341-v-harkovskoj-oblasti-zaderzhan-ukrainskij-vrach-sadist-veretenchenko.html

Volcsanszkban (Harkovi terület) elfogták azt az ukrán sebészt, Viktor Veretencsenkót, aki korábban egy tévéműsorban szólított fel a fogságba esett orosz katonák megkínzására és kasztrálására. Az orvos apja a második világháborúban a Bandera-hadsereg tábori orvosa volt, fia is Bandera követőjének vallotta magát. Az interjú elején látható "relikviák" (Bandera és Suhevics mellszobra és írásai, jelvények, piros-fekete UPA-zászló) az orvos saját gyűjteményéből valók. Az orosz riportereknek Veretencsenko elmondta, hogy ma már "szégyelli magát".

Interjú a sebésszel:
https://ok.ru/video/4225538460280
"Az orosz riportereknek Veretencsenko elmondta, hogy ma már "szégyelli magát"."

Gondolom, az álláspontja helyzetfüggő lett. :) :) Néhány itteni fotelharcos véleménye is megfelelő körülmények között pillanatokon belül megváltozna. Azért remélem, hogy Szibériának vannak olyan részei, ahol úgy 10 évig elgondolkozhat a kijelentésén. Vannak ott olyan helyek, ahol elmélkedni lehet a következményeken. Még sima polgártól sem lehet elfogadni ilyen kijelentéseket, de olyantól aki, akár utasításokat is adhat ilyen cselekményekre, az messzemenően büntetendő. És nem a hágai érzékenyített bírók kell, hogy döntsenek felette.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Nézd, ha egy újságíró nem nevezi meg XY katonai, bizt.pol, volt titokzatos szolgálati szakértőt, akkor a "nyugati források" meg az "amerikai tisztviselők" azt jelenti, h vagy ordas nagy kamu*, vagy kormányzati megrendelésre készült "fizetett hirdetés". Szerencsére azért még mindig van, aki megeszi.

* Mert azért a kellő számú cikket le kell adni a szerk-be, h jöjjön a fizu.
Szerintem ne tegyél feltétlen egyenlőségjelet a híresen 'független' HU sajtó és egy Times működése közé :D
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Egy török-orosz nyílt fegyveres konfliktusnak nem sok esélyét látom, max. valami határvillongásnak.
A török részéről talán a görögökkel való helyzete az ami könnyeben kezelhető NATO-n belülről, mert így abba nem szól bele senki.
Azért nem látsz esélyt rá, mert NATO tagok. És pont ezért NATO tagok. Az orosz igény a Földközi tengeri kijáróra meglenne ha reális esély lenne Törökország "lenyomására". Be is borítékolták az oroszok 45 után, hogy szétkapják Törökországot, csak belépett a NATOba...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 985
113
Kronológiai sorrend szerint FI+SE NATO felé történő mozgása (még pontosabban mozgatása) nem most kezdődött el. Még csak nem is pl. az elmúlt 8 évben, de tény, hogy ekkor pörgött full -ra az "agymosoda" e téren. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy "nagyondemokrata" hagyományokhoz hűen illetve "Ójropai értékek" -kel kompatibilis módon természetesen ezúttal is olyanformán, hogy a nép véleményét nem kérték ki (hasonlóan oly sok minden máshoz).
.
.
Erdekesseg, az oroszok mar 2013-ban azon poenkodtak, hogy a svedek a NATO-ba keszulnek, mert szerintuk orosz tamadas eseten egy hetig se tartanank ki. Erre a temara keszult egy eleg abszurd orosz Mamma Mia parodia:
.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Kronológiai sorrend szerint FI+SE NATO felé történő mozgása (még pontosabban mozgatása) nem most kezdődött el. Még csak nem is pl. az elmúlt 8 évben, de tény, hogy ekkor pörgött full -ra az "agymosoda" e téren. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy "nagyondemokrata" hagyományokhoz hűen illetve "Ójropai értékek" -kel kompatibilis módon természetesen ezúttal is olyanformán, hogy a nép véleményét nem kérték ki (hasonlóan oly sok minden máshoz).

Az oroszt meg ezzel (is) választási kényszerbe lökve, hogy ugye ez mindenképpen lett volna most (avagy pár hónappal később - nem érdekes) - így akkor eldönthette, hogy a "két tüske" (UA vs FI+SE) közül legalább az egyiket "kihúzza" ... Túl hosszú NATO határszakasz lett volna és túl közel. Ugye UA szempontjából a NATO tagság mindegy is - Ők e nélkül is kaphatóak voltak a "mindenre is" ...



Ezzel kapcsolatban több cikket is olvastam, de pontos útvonalakról nem volt szó. Egy-egy cikkben írták a Duna-deltát mint végcélt illetve Tulcsát amennyire jól emlékszem. Annyit tudok, hogy a Duna munkacsoport folyami hajózással kapcsolatos részlegének Ukrajna is tagja. Most az, hogy esetleg csak mint megfigyelő státuszban arra nem emlékszem pontosan, de azt tudom, hogy Ők is molyoltak benne. Régebben olvastam hajózási útvonalaknak meg fejlesztési terveknek, de most inkább nem akarok hülyeséget leírni.

Ami biztos még, hogy a tervezett bolgár kikötőkbe is uszályon jutna el a gabona. Ez mondjuk már jókora kerülő és max. kapacitásáteresztő képesség szűkössége lehet az oka ...




Amennyiben a kínaiakat kirúgnák, akkor még lehetnének "BRITS" is ... :) Aztán mehetne a haverkodás UK -vel ... ;)

Szerinted a bankrabló azért rabol, mert úgyis letartóztatják.
:D
Vastag bőr kell az arcra, ilyen ordas hazugságokhoz.
Nem érzed, hogy milyen megalázó ez a magyarázkodás.
A finn, svéd párosnak volt 30 éve, mégsem léptek be....
Putyin háborút indít a nyugati országok ellen, ezért belépnek a NATO -ba.

Ez egy olyan következmény, amivel a háború előtt kellett volna számolni.
Putyin új vasfüggönyt épít, amivel elkeriti magát.
És még a háborút is elveszíti.
:)