Szerintem oktató/gyakorló…Ezaz zárt térben! Hátha elsül!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem oktató/gyakorló…Ezaz zárt térben! Hátha elsül!
Milyen nagy terv?!
Nem tűnik fel, hogy FI+SE az RU támadás után kezdett el a NATO felé mozogni?
Ne tagadjuk már le a teljesen egyértelmű dolgokat és kronológiai sorrendet.
Az uszályok honnan hova mennek?
Ez sem öngól?
Törökország a BRICS-hez kíván csatlakozni...
Komoly vetélytársat kaphat a nyugati világrend
Új, nemzetközi összefogás formálódik a fejlődő országok vezetésével, akik elégedetlenek a mostani állapottal.www.origo.hu
hogy számoltok el magatokban - roppant egyszerűen, kösz az érdeklődést.Elolvastam a cikket, bár ne tettem volna.
Egy kérdésem van az itt sűrűn előforduló, ukrajnát még működő, valamirevaló országként nyilvántartó egyedeknek:
Azzal hogy számoltok el magatokban, hogy ma már ott tartunk, hogy egy ilyen senkiházi, mint kulabá, egy EU-n kívüli, kupleráj ország külügyminisztereként aktív résztvevője az EU szankciós politikáját kialakító társaságnak?
Ez egy bugris. Az EU pedig jobban tenné, ha kiutasítaná ezt a biomasszát, menjen ahova akar a hülyeségeivel!
bkker, Ti aztán tényleg bármit hozzáferdítetek a Putini Kánonhoz.Kronológiai sorrend szerint FI+SE NATO felé történő mozgása (még pontosabban mozgatása) nem most kezdődött el. Még csak nem is pl. az elmúlt 8 évben, de tény, hogy ekkor pörgött full -ra az "agymosoda" e téren. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy "nagyondemokrata" hagyományokhoz hűen illetve "Ójropai értékek" -kel kompatibilis módon természetesen ezúttal is olyanformán, hogy a nép véleményét nem kérték ki (hasonlóan oly sok minden máshoz).
Az oroszt meg ezzel (is) választási kényszerbe lökve, hogy ugye ez mindenképpen lett volna most (avagy pár hónappal később - nem érdekes) - így akkor eldönthette, hogy a "két tüske" (UA vs FI+SE) közül legalább az egyiket "kihúzza" ... Túl hosszú NATO határszakasz lett volna és túl közel. Ugye UA szempontjából a NATO tagság mindegy is - Ők e nélkül is kaphatóak voltak a "mindenre is" ...
Ezzel kapcsolatban több cikket is olvastam, de pontos útvonalakról nem volt szó. Egy-egy cikkben írták a Duna-deltát mint végcélt illetve Tulcsát amennyire jól emlékszem. Annyit tudok, hogy a Duna munkacsoport folyami hajózással kapcsolatos részlegének Ukrajna is tagja. Most az, hogy esetleg csak mint megfigyelő státuszban arra nem emlékszem pontosan, de azt tudom, hogy Ők is molyoltak benne. Régebben olvastam hajózási útvonalaknak meg fejlesztési terveknek, de most inkább nem akarok hülyeséget leírni.
Ami biztos még, hogy a tervezett bolgár kikötőkbe is uszályon jutna el a gabona. Ez mondjuk már jókora kerülő és max. kapacitásáteresztő képesség szűkössége lehet az oka ...
Esetleg nézd meg a másik oldalát is... Akkora betűkkel van rajta, hogy szemüveg sem kell hozzá...Akkor jól nézd meg a képen a felső gyakorló M72-t meg a Training felirat sincs rajta...
Nekem olyan "fuhrer" feelingem van. Hitler is szeretett tetszelegni a nagy hadvezer pozaban. Ugy latszik Putykonal is megvan erre a hajlam.
Nem az. Azt külön jelzik.Szerintem oktató/gyakorló…
Nézd, ha egy újságíró nem nevezi meg XY katonai, bizt.pol, volt titokzatos szolgálati szakértőt, akkor a "nyugati források" meg az "amerikai tisztviselők" azt jelenti, h vagy ordas nagy kamu*, vagy kormányzati megrendelésre készült "fizetett hirdetés". Szerencsére azért még mindig van, aki megeszi.Belső késztetésből jön, hogy szerinted meg kell védened őket valamitől állandóan?
A másik oldalát nem fogom megnézni mivel nem tudom te mit látsz a másik oldalán?... Mert a képen két különböző gyakorló M72-s van és a Training feliratot mind a két oldalára fel szokták rakni.Esetleg nézd meg a másik oldalát is... Akkora betűkkel van rajta, hogy szemüveg sem kell hozzá...
"Az orosz riportereknek Veretencsenko elmondta, hogy ma már "szégyelli magát"."https://topwar.ru/196341-v-harkovskoj-oblasti-zaderzhan-ukrainskij-vrach-sadist-veretenchenko.html
Volcsanszkban (Harkovi terület) elfogták azt az ukrán sebészt, Viktor Veretencsenkót, aki korábban egy tévéműsorban szólított fel a fogságba esett orosz katonák megkínzására és kasztrálására. Az orvos apja a második világháborúban a Bandera-hadsereg tábori orvosa volt, fia is Bandera követőjének vallotta magát. Az interjú elején látható "relikviák" (Bandera és Suhevics mellszobra és írásai, jelvények, piros-fekete UPA-zászló) az orvos saját gyűjteményéből valók. Az orosz riportereknek Veretencsenko elmondta, hogy ma már "szégyelli magát".
Interjú a sebésszel:
https://ok.ru/video/4225538460280
Szerintem ne tegyél feltétlen egyenlőségjelet a híresen 'független' HU sajtó és egy Times működése közéNézd, ha egy újságíró nem nevezi meg XY katonai, bizt.pol, volt titokzatos szolgálati szakértőt, akkor a "nyugati források" meg az "amerikai tisztviselők" azt jelenti, h vagy ordas nagy kamu*, vagy kormányzati megrendelésre készült "fizetett hirdetés". Szerencsére azért még mindig van, aki megeszi.
* Mert azért a kellő számú cikket le kell adni a szerk-be, h jöjjön a fizu.
Azért nem látsz esélyt rá, mert NATO tagok. És pont ezért NATO tagok. Az orosz igény a Földközi tengeri kijáróra meglenne ha reális esély lenne Törökország "lenyomására". Be is borítékolták az oroszok 45 után, hogy szétkapják Törökországot, csak belépett a NATOba...Egy török-orosz nyílt fegyveres konfliktusnak nem sok esélyét látom, max. valami határvillongásnak.
A török részéről talán a görögökkel való helyzete az ami könnyeben kezelhető NATO-n belülről, mert így abba nem szól bele senki.
.Kronológiai sorrend szerint FI+SE NATO felé történő mozgása (még pontosabban mozgatása) nem most kezdődött el. Még csak nem is pl. az elmúlt 8 évben, de tény, hogy ekkor pörgött full -ra az "agymosoda" e téren. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy "nagyondemokrata" hagyományokhoz hűen illetve "Ójropai értékek" -kel kompatibilis módon természetesen ezúttal is olyanformán, hogy a nép véleményét nem kérték ki (hasonlóan oly sok minden máshoz).
Nagyjából olyan Tony Blair szint,Szaddam vegyi fegyvereiről.Jól emlékszem?bkker, Ti aztán tényleg bármit hozzáferdítetek a Putini Kánonhoz.
Fogadd gratulációmat.
Szvsz rá fog bólintani a SE,FI dologra is csak gondolom kér valamit cserébe.Azért nem látsz esélyt rá, mert NATO tagok. És pont ezért NATO tagok. Az orosz igény a Földközi tengeri kijáróra meglenne ha reális esély lenne Törökország "lenyomására"