[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 028
10 836
113
Mert junius vége fele elkezd beáramlani az US hadianyag. Onnan jelen felállásban az csoda lesz ha az állásaikat tartani tudják.

Már rég nem orosz tobbségű területeken harcolnak.

Vszeg el fog húzódni télig így meglátjuk. Bár ha oroszok így folytatják nem biztos.
Milyen us hadianyag?

Eddig is jött mindenféle hadianyag, mégis elintézték az oroszok Azovstalt is.

A legütőképesebb ukrán egységeknek, a náciknak annyi.

Itt igazándiból az oroszokon múlik minden.

1.ukrajna sorsa
2.Eu sorsa
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Milyen us hadianyag?

Eddig is jött mindenféle hadianyag, mégis elintézték az oroszok Azovstalt is.

A legütőképesebb ukrán egységeknek, a náciknak annyi.

Itt igazándiból az oroszokon múlik minden.

1.ukrajna sorsa
2.Eu sorsa


Ha jól emlékszem 30milliárd$nyit válogathatnak Ukránok.
Ehez képest eddig semmi se jött.
Itt valami nálad félrement. Ebben a háborúban az oroszok a nácik. Az ukránok a honvédők.
Hát ha rajtuk múlik akkor edönthetnék mit akarnak. Mert eddig amit összeraktak az katonailag egy nagy beégés. geopolban meg ld Finn, Svéd NATO csatlakozást.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
ja orosz szilikon volgyrol is szo volt, koltottek tobbet is mar ra mint 40 milliard. nem latni sehol.
penzuk van.
a csip gyartas technologiajahoz nincs semmijuk, par ceg uralja a paicot, mind nyugati, az egyik holland konkretan.
40 milliard dollarbol elfogjak lopni a felet.
20 milliard az egy uzem, ha minden jol megy. de nem tudnak hozza venni gepet, gyartot, mert nem ad el nekik senki,
maguktol meg nem tudnak csinalni mindent meg hozza.

figyu nem lesz legzsak a 2022-ben gyartott orosz autokban mert nincs hozza technologiajuk es akkor majd csipeket fognak gyartani. rohej, ha ezt elhiszed.

gondolom ha nekem mekis burger jar, akkor te meg kvaszt iszogatsz uborkaval vodkval. nazdarovie.
Kvaszt az ukranok is isznak. De ha mar valasztani kell akkor inkabb az uborka mint a kapor. De a legjobb a paprika palinka :)
Jo akkor nem lesz legzsak, minden orosz meghal koccanasban, de elotte meg legyaluljak az ukranokat.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Persze tudnak. Kőkor szinten 90nmen. Már amíg üzemletetni tudják a gépeket és hát az support nélkül nem fog menni.
Autó--- gyártásnál a kérdés kb annyi, hogy 70-80 vagy 90%al fog bezuhanni az orosz gyártás. És ezen nem segít a nem kell légzsák. btw még sehol se vagyunk de már most 70%al kevesebb autót adnak el oroszoknál. Mert nincs.

Kína tökéletesen tisztában van avval, hogy oroszok mekkora szarban vannak és mindent aranyárban fog adni. De pont addig amíg nem kockáztatja az EU+US piacokat. Abban a pillanatban, hogy ez felmerül elköszönnek az oroszoktól.

Gógyszereket tudtommal Oo uugy vehet a nytól ahogy eddig. Ilyen területeken sosincsenek szankciók. Gondolom Oroszok nem akarnak innen vásárolni és mondjuk nem itt de van jópár terület ahol nem lehet máshonnan.
Na jó akkor belátjáthatjátok végre, hogy mindannyiunknak az Eurazsiai Unio lenne a jobb, Sam bácsi meg huzzon a bolhás f@szba.
 
K

Kopi2000

Guest
Egy súlyos égési sérülttel, aki üvölt a fájdalomtól, könyörög a halálért, te mégis mit tennél? Hagynád szenvedni még percekig had sikoltozzon? Vagy megrövidítenéd a kínjait? Mert én az utóbbit választanám, ha én szenvednék...
A peldaban, amire reagaltal, csak annyit kerdeztek a sebesulttol, hogy "tud-e jarni"? Amikor azt mondta, hogy nem, agyonlotte a parancsnok... Szo nem volt benne ego, stb... szerencsetlenekrol....
 
  • Vicces
Reactions: megazez

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 824
113
Fogalmi értelmezés torzítása nélkül tudják értelmezni az ok okozati összefüggést az Ukrán drukkerek?
Ha a mieinket bántották volna ennyire és mi ezért benevezzük az Ukránokat egy picsánrugó versenyre akkor is őket sajnálnák mert mi kezdtünk el valamit amit "nem illik"?
Vagy mi lenne az álláspontot?
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 824
113
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Orosz többségű területeket birtokolnak pl Harkovot és környékét?
Azt majd később húzzák be, apropó, ha már orosz többség, te miért nem támogatod a népek önrendelkezési jogát? Mi abban olyan nagyon európai, hogy milliós tömb oroszságot nem engednek önrendelkezni? Az egész háború okafogyott lenne, ha legalább nagyjából etnikai határokat húznának meg.
 
K

Kopi2000

Guest
Gondolom itt nem új info, de leírom:
a 6. Hds élelmezési létszámának 1/3 korábban szovjet állampolgár volt.
Es ezzel mit akartal sugallani? Hogy jelentos volt a HIWI-k szama az ellato reszlegeknel, mert a wermaht mar 42-ben is emberi eroforrasok hianyaval kuszkodott, vagy valami mast?
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Jönnek az első amcsi Mi-17-esek, Ukrajnába:
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby
K

Kopi2000

Guest
ez mikor vólt mert máérciusba méga krímet sem ismerték el orosznak és az vólt hogy 1 cm3 se adnak át az orosznak. nem rémlik hogy mariupolt csak úgy átengedte vólna...

masreszrol meg ki franc akarja oket megtamadni, 6200 atombombajuk van, ezt ugy tudja mar mindenki.
ukrajnaba se megy egy orszag sem segiteni , az oroszok meg allandoan paraznak .
megegyszer nehezen elkepzelheto hogy el lehet jutni barkinek is moszkvaig tankokkal..

Szerintem az oroszok nem azert paraznak, mert felnek a NATO katonai csapasaitol. Az csak duma a nepnek, hogy azt higgyek torodnek veluk. Valojaban azt latjak, hogy egyre inkabb dugaba dol az o vezetesuk alatt allo eurazsiai szervezet.... Azert olyan agresszivek, mert latjak, ez sem mukodik, mert a volt csatlosok, stb... nem felejuk, hanem egyre inkabb toluk elfele orientalodnak, a Nyugat fele... Valojaban attol felnek, hogy a kigondolt birodalmuk magara marad...es igy csokken Oroszorszag politikai sulya. Szerintem azt gondoljak meg mindig, hogy a politikai befolyas meg a katomai ero mitosza az eleg masoknak azert, hogy elfogadjak Oroszorszag vezeto szerepet...