[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
3179744_900.jpg
Ezt jelentem a moderátornak.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Tudnak csipet csinálni és most raktak el 40 milliard dollart a sajat csipgyartas fejlesztesere. Robosztusabb lesz mint a tajvani de a celnak megfelel. Kina meg nem ingyen de olcson fog nekik adni mindent is. Van legzsak orosz autokban is, amelyikben nincs az veszélyesebb lesz, szar ugy de kibirhato. Inzulin meg minden mas gyógyszer is van, India mindent ad nekik ami kell es nincs saját. Minek a meleg vizes kikötő, megfáznak a hajók? Ugyan már kérlek, európa nem fogad hajót az ő baja. Europanak jobban fog fajni minden majd belátja a nép es elzavarja ezeket a kóklereket az eu éléről. Sajnálom hogy megsértettelek, de tudom hogy leugrasz a mekibe és jobb kedvű leszel, igyál kólát is és már nem is fog fájni amit mondtam.

ja orosz szilikon volgyrol is szo volt, koltottek tobbet is mar ra mint 40 milliard. nem latni sehol.
penzuk van.
a csip gyartas technologiajahoz nincs semmijuk, par ceg uralja a paicot, mind nyugati, az egyik holland konkretan.
40 milliard dollarbol elfogjak lopni a felet.
20 milliard az egy uzem, ha minden jol megy. de nem tudnak hozza venni gepet, gyartot, mert nem ad el nekik senki,
maguktol meg nem tudnak csinalni mindent meg hozza.

figyu nem lesz legzsak a 2022-ben gyartott orosz autokban mert nincs hozza technologiajuk es akkor majd csipeket fognak gyartani. rohej, ha ezt elhiszed.

gondolom ha nekem mekis burger jar, akkor te meg kvaszt iszogatsz uborkaval vodkval. nazdarovie.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Kinek mi a nagy sztem elég nagy.

A legföbb stratégiai prioristás Kijev volt.

De harkiv is fő cél volt. És még nagyon fontos lenne orosz szempontból odessza nagyon nem mindegy, hogy marad ukrajnának tengeri kikötője vagy sem.
Hadd tegyem fel a kérdést, hogy is áll a matek?
Ki vesztett többet emberben, erőforrásban, infrastruktúrában, pénzben és területben? Ja és szuverenitásban ugye...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Tudnak csipet csinálni és most raktak el 40 milliard dollart a sajat csipgyartas fejlesztesere. Robosztusabb lesz mint a tajvani de a celnak megfelel. Kina meg nem ingyen de olcson fog nekik adni mindent is. Van legzsak orosz autokban is, amelyikben nincs az veszélyesebb lesz, szar ugy de kibirhato. Inzulin meg minden mas gyógyszer is van, India mindent ad nekik ami kell es nincs saját. Minek a meleg vizes kikötő, megfáznak a hajók? Ugyan már kérlek, európa nem fogad hajót az ő baja. Europanak jobban fog fajni minden majd belátja a nép es elzavarja ezeket a kóklereket az eu éléről. Sajnálom hogy megsértettelek, de tudom hogy leugrasz a mekibe és jobb kedvű leszel, igyál kólát is és már nem is fog fájni amit mondtam.

Persze tudnak. Kőkor szinten 90nmen. Már amíg üzemletetni tudják a gépeket és hát az support nélkül nem fog menni.
Autó--- gyártásnál a kérdés kb annyi, hogy 70-80 vagy 90%al fog bezuhanni az orosz gyártás. És ezen nem segít a nem kell légzsák. btw még sehol se vagyunk de már most 70%al kevesebb autót adnak el oroszoknál. Mert nincs.

Kína tökéletesen tisztában van avval, hogy oroszok mekkora szarban vannak és mindent aranyárban fog adni. De pont addig amíg nem kockáztatja az EU+US piacokat. Abban a pillanatban, hogy ez felmerül elköszönnek az oroszoktól.

Gógyszereket tudtommal Oo uugy vehet a nytól ahogy eddig. Ilyen területeken sosincsenek szankciók. Gondolom Oroszok nem akarnak innen vásárolni és mondjuk nem itt de van jópár terület ahol nem lehet máshonnan.
 
W

Wilson

Guest

A Deutsche Bahn segíti az ukrán gabona exportját​

2022. MÁJUS 17., KEDD, 23:16.

Volker Wissing német közlekedési miniszter szerint a Deutsche Bahn megkezdte a vasúti szállítást az ukrajnai gabonaexport támogatására.

Erről a Spiegel Online számolt be, írja a European Truth .

A DB Cargo, amely a Deutsche Bahn összes nemzeti és nemzetközi tevékenységét integrálja a vasúti árufuvarozás területén, egy "vasúti hidat" hoz létre, amely nagy mennyiségű mezőgazdasági terméket szállíthatna az északi-tengeri és adriai kikötőkbe. mondta a miniszter.kedden Berlinben.

A DB Cargo már az ukrajnai magán gabonaexportőrök megbízásából szállít. A vasút vezetője, Richard Lutz napi két-három vonatról beszélt Ukrajnából Lengyelországon és a megfelelő terminálokon keresztül Nyugat-Európába.

Az orosz háború miatt megtorpant az ukrajnai tengeri kikötőkön keresztül történő gabonaexport. Ez különösen Észak-Afrika és Ázsia ellátását veszélyezteti.
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
kijev sosem volt cel, de hat deszantosokat kuldtek oda, meg egy menetoszlopot, harom oldalrol probaltak bevenni.
hihetetlen miylen tagadas van itt
ukrajna sem volt cel, csak eltevedtek mi ?

Csak szórakozásból ment a VDV meg a 60kmes menetoszlop.

btw Harkiv se volt. :D Ja és persze háború sincs. Imádom amikor szajkozzák, hogy ők hülyék. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000 and Robur
W

Wilson

Guest
Megtennéd,hogy nagyjából kiszámolod a két terület közti különbséget? Szerintem nem jelentős,de a stratégiai prioritás gondolom valami szitokszó nálad.
Március 28 óta jelentős területeket vesztett az orosz haderő? A válasz igen.

Akkor miről is beszélünk....

A stratégiai prioritás nem nálam szitokszó hanem a Kremlben....:)
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 271
93
orosz menekultek mondtak.
harkovot ami orosz varos bombazzak az oroszok.
az orosz lakta teruletet bombazzak az oroszok.
ehhez kepest jobban elvoltak szerintem az ukranok.
krim inkabb orosz egyebkent tenyleg.

de a nyelvtorveny csak itt volt felfujva.

semmilyen masik megye nem allt at csak ez a ket szerencsetlen donbas es luhansk.
rohadtul elkoltozott onnan mki aki tudott.


pedig putyin mindenhol probalkozott keleten a lazitassal.
Tájékozódj a donbasszi civil áldozatokról, aztán arról ilyen-e a jó együttélés.
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Ha elolvastad a meghatározást abban egy szó sincs arról, hogy hova evakuálják az embereket...
Ellenben szó szerint írja a definíciód,hogy a támadás által veszélyeztetett területről kell történnie,hogy az állítás megállja a helyét. Ebben az esetben pedig / ahova kerülnek az azovosok/ az számukra szintén támadás által veszélyeztetett terület ,tehát szó sincs ebben az értelemen az evakuációról. Azonban ez mindenki számára világos. Bárhogy csűröd csavarod nem tudsz belőle jól kijönni. Inkább ne is erőltesd mert csak lejáratod magadat.Engedd el ami nem tartható.
 
W

Wilson

Guest
Ez számomra azt mutatja, hogy északon feladták Harkov környékét, délen meg nyertek valamennyit. Lehet végre belátták, hogy ennyi ráfordítással csak kisebb területen tudnak tevékenykedni? Én a helyükben a tengerpartot vágnám le most és csak utána ülnék le. Hozzá sem nyúlnék Odesszához, csak elvágnám. Jó sokáig;)
Nem tudják elvágni Odesszát ,hiszen még Donbasszal sem bírnak Nikolaevtől Odesszáig mocsaras vizes terület helyezkedik el ahol jó sok pontont kellene létesíteniük ha még egyetlen egy folyón sem tudnak átkelni, akkor hogy lennének képesek ezt megoldani Odesszánál sokkal több alkalommal...
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Kár, hogy ez egy korábban elhagyott és az ukránok által zsákmányolt T-90-es
FS-ozjpWQAAAF_o

FS-o15aWQAAJFKE

FS-pQwyXwAEYTna
Örülök, hogy engem találtál meg ezzel, mert kb. annyira számít a szememben, hogy ki kit vontat, mint az, hogy a szomszéd kutyája mekkorát kakkantott. Vért izzadva bizonygatjátok az ukrán hősiességet, pedig lehetnének nagyhatalom a mezőgazdaságban pl., csak ez nem olyan elegáns, mint azt hirdetni, hogy Európában ők a vezetésre hivatott kiválasztott nép. (lásd a korábban itt idézett tankönyvet, Konstantinápoly ukrán gyarmat volt stb.). Békés ember vagyok, de ha az elmúlt 5 évben valaki annyit b.sztatott és fenyegetett volna, mint minket az Ukránok, már vettem volna egy baseball ütőt és valószínűleg használtam is volna a következő alkalommal. Ezért sajnos nem tudok osztozni a TI ukrán szimpátiátokban.
 
W

Wilson

Guest
Nem. Legutóbb Salina előtt mentek át az ukránok ellentámadásba,de a Kansasi határnál sikerült megállítani őket. Ne akarj jópofának látszani,mert neked még az sem megy.
Azt ,hogy én minek akarok látszani ahhoz neked nincs semmi közöd, dehogy a hozzászólásod többi részére is válaszoljak,nem kell az Ukránoknak a kansasi határig elmenni ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.
 
  • Vicces
Reactions: Flamand

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Elképzelhető - ez lenne normális - hogy a nyugat erre nagyon haknis lenne. Hogy ha így meg akarná fojtani Oroszország Ukrajnát. Persze ma már ennek nem sok esélye van, de ha Oroszország elfoglalná Odesszát, akkor addig nem lenne elengedve szankció, amíg orosz kézen van a város.

Ha junius közepéig ukránok kitartanak Mikolajevnél ez jelenleg elég valószínű akkor oroszok még veszélyeztetni se tudják odesszát.
Tippem szerint képzéssel junius végén elkezd mennyiségben beömleni az US hadianyag. A jelenlegi felállással Oroszok sztem nem tudják még Khersont se megtartani.

Ahoz hogy a szankciók véget érjenek min egy valós Ukrán-Orosz békére lenne szüség. Erre jelenleg vajmi kevés esélyt látok.
 
W

Wilson

Guest
Ellenben szó szerint írja a definíciód,hogy a támadás által veszélyeztetett területről kell történnie,hogy az állítás megállja a helyét. Ebben az esetben pedig / ahova kerülnek az azovosok/ az számukra szintén támadás által veszélyeztetett terület ,tehát szó sincs ebben az értelemen az evakuációról. Azonban ez mindenki számára világos. Bárhogy csűröd csavarod nem tudsz belőle jól kijönni. Inkább ne is erőltesd mert csak lejáratod magadat.Engedd el ami nem tartható.
Hiába emeled ki feketével, a meghatározásában nem határozzák meg ,hogy az evakuációt milyen területre kell végrehajtani, úgyhogy szerintem feleslegesen erőlködsz...
 
  • Vicces
Reactions: bigos and grigorij3

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 324
113
Elképzelhető - ez lenne normális - hogy a nyugat erre nagyon haknis lenne. Hogy ha így meg akarná fojtani Oroszország Ukrajnát. Persze ma már ennek nem sok esélye van, de ha Oroszország elfoglalná Odesszát, akkor addig nem lenne elengedve szankció, amíg orosz kézen van a város.

Ez már sokkal többről szól. Az NWO már a lehetőséget látja a háborúban az eltervezett világkormány életbe léptetésére, ott van előtte a forgatókönyv, a II. VH., amiről aztán évtizedeken át mosta az emberek agyát a propi a hőstörténetekkel, a jó és a gonosz harcáról. Nem véletlenül húzzák elő az akkori terminológiát, Lend-Lease stb.
Eldöntötték, hogy Európában a belátható jövőben mindenképpen kurva drágává teszik az energiát. Az iparnak annyi, majd áttelepül a maradék ipari tevékenység máshova. Persze lehetne lassan változtatni az energiamixen, ésszel, de voluntarizmus uralkodik. Az is esélyes, hogy migránsok millióival akarják majd elárasztani az EU-t, jöhet az éhínség számos országban. A nagy reset mellett a nagy népességcsere felé is további nagy lépések fognak történni.
Semmi sem utal arra, hogy a szankciókat bármikor is el akarnák engedni a jövőben, ezeket gyakorlatilag örök időre szánják, hiszen egyes szankcióknál még a teljes bevezetést is sok év múlva szándékoznak megtenni, belátva, hogy nem lehet most mindent.
Az EU-t EEÁ-vá fogják tenni, erre is megvolt rég a terv, most ezt is meg lehet próbálni keresztülverni. Azzal a különbséggel, hogy a tagállamoknak bizonyos téren az USA tagállamainál is kevesebb önállósága lenne a jövőben.
 
W

Wilson

Guest
Ha junius közepéig ukránok kitartanak Mikolajevnél ez jelenleg elég valószínű akkor oroszok még veszélyeztetni se tudják odesszát.
Tippem szerint képzéssel junius végén elkezd mennyiségben beömleni az US hadianyag. A jelenlegi felállással Oroszok sztem nem tudják még Khersont se megtartani.

Ahoz hogy a szankciók véget érjenek min egy valós Ukrán-Orosz békére lenne szüség. Erre jelenleg vajmi kevés esélyt látok.
Hersont szerintem megtudják tartani az oroszok mert teljesen más műfaj támadni egy kiépített védelemmel szemben, mint védekezni
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu