Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kijev sosem volt cél.Ja,és Ukrajnának nem marad tengerpartja.Kinek mi a nagy sztem elég nagy.
A legföbb stratégiai prioristás Kijev volt.
De harkiv is fő cél volt. És még nagyon fontos lenne orosz szempontból odessza nagyon nem mindegy, hogy marad ukrajnának tengeri kikötője vagy sem.
És még nagyon fontos lenne orosz szempontból odessza nagyon nem mindegy, hogy marad ukrajnának tengeri kikötője vagy sem.
"nehogy azt hidd hogy orosz megszallas alatt olyan rohadt jo lenne magyarnak lenni karpataljan."nehogy azt hidd hogy orosz megszallas alatt olyan rohadt jo lenne magyarnak lenni karpataljan.
plusz az ott levo magyarok jelentos resze roma, azokert meg felteszem az itt forumozok tobbsege nem lenne oda, ha megjelennenek itt nalunk... mert ugye ok nem is magyarok sokak szerint, meg akkor se ha magyarul beszelnek...
Ez számomra azt mutatja, hogy északon feladták Harkov környékét, délen meg nyertek valamennyit. Lehet végre belátták, hogy ennyi ráfordítással csak kisebb területen tudnak tevékenykedni? Én a helyükben a tengerpartot vágnám le most és csak utána ülnék le. Hozzá sem nyúlnék Odesszához, csak elvágnám. Jó sokáigEgyetértünk tényleg jól halad az ukrán hadsereg..
2022.március 28.
2022.május 3.
" krim inkabb orosz egyebkent tenyleg."orosz menekultek mondtak.
harkovot ami orosz varos bombazzak az oroszok.
az orosz lakta teruletet bombazzak az oroszok.
ehhez kepest jobban elvoltak szerintem az ukranok.
krim inkabb orosz egyebkent tenyleg.
de a nyelvtorveny csak itt volt felfujva.
semmilyen masik megye nem allt at csak ez a ket szerencsetlen donbas es luhansk.
rohadtul elkoltozott onnan mki aki tudott.
pedig putyin mindenhol probalkozott keleten a lazitassal.
Ezt jelentem a moderátornak.
Tudnak csipet csinálni és most raktak el 40 milliard dollart a sajat csipgyartas fejlesztesere. Robosztusabb lesz mint a tajvani de a celnak megfelel. Kina meg nem ingyen de olcson fog nekik adni mindent is. Van legzsak orosz autokban is, amelyikben nincs az veszélyesebb lesz, szar ugy de kibirhato. Inzulin meg minden mas gyógyszer is van, India mindent ad nekik ami kell es nincs saját. Minek a meleg vizes kikötő, megfáznak a hajók? Ugyan már kérlek, európa nem fogad hajót az ő baja. Europanak jobban fog fajni minden majd belátja a nép es elzavarja ezeket a kóklereket az eu éléről. Sajnálom hogy megsértettelek, de tudom hogy leugrasz a mekibe és jobb kedvű leszel, igyál kólát is és már nem is fog fájni amit mondtam.
kijev sosem volt cel, de hat deszantosokat kuldtek oda, meg egy menetoszlopot, harom oldalrol probaltak bevenni.Kijev sosem volt cél.Ja,és Ukrajnának nem marad tengerpartja.
Hadd tegyem fel a kérdést, hogy is áll a matek?Kinek mi a nagy sztem elég nagy.
A legföbb stratégiai prioristás Kijev volt.
De harkiv is fő cél volt. És még nagyon fontos lenne orosz szempontból odessza nagyon nem mindegy, hogy marad ukrajnának tengeri kikötője vagy sem.
Tudnak csipet csinálni és most raktak el 40 milliard dollart a sajat csipgyartas fejlesztesere. Robosztusabb lesz mint a tajvani de a celnak megfelel. Kina meg nem ingyen de olcson fog nekik adni mindent is. Van legzsak orosz autokban is, amelyikben nincs az veszélyesebb lesz, szar ugy de kibirhato. Inzulin meg minden mas gyógyszer is van, India mindent ad nekik ami kell es nincs saját. Minek a meleg vizes kikötő, megfáznak a hajók? Ugyan már kérlek, európa nem fogad hajót az ő baja. Europanak jobban fog fajni minden majd belátja a nép es elzavarja ezeket a kóklereket az eu éléről. Sajnálom hogy megsértettelek, de tudom hogy leugrasz a mekibe és jobb kedvű leszel, igyál kólát is és már nem is fog fájni amit mondtam.
kijev sosem volt cel, de hat deszantosokat kuldtek oda, meg egy menetoszlopot, harom oldalrol probaltak bevenni.
hihetetlen miylen tagadas van itt
ukrajna sem volt cel, csak eltevedtek mi ?
Március 28 óta jelentős területeket vesztett az orosz haderő? A válasz igen.Megtennéd,hogy nagyjából kiszámolod a két terület közti különbséget? Szerintem nem jelentős,de a stratégiai prioritás gondolom valami szitokszó nálad.
Tájékozódj a donbasszi civil áldozatokról, aztán arról ilyen-e a jó együttélés.orosz menekultek mondtak.
harkovot ami orosz varos bombazzak az oroszok.
az orosz lakta teruletet bombazzak az oroszok.
ehhez kepest jobban elvoltak szerintem az ukranok.
krim inkabb orosz egyebkent tenyleg.
de a nyelvtorveny csak itt volt felfujva.
semmilyen masik megye nem allt at csak ez a ket szerencsetlen donbas es luhansk.
rohadtul elkoltozott onnan mki aki tudott.
pedig putyin mindenhol probalkozott keleten a lazitassal.
Ellenben szó szerint írja a definíciód,hogy a támadás által veszélyeztetett területről kell történnie,hogy az állítás megállja a helyét. Ebben az esetben pedig / ahova kerülnek az azovosok/ az számukra szintén támadás által veszélyeztetett terület ,tehát szó sincs ebben az értelemen az evakuációról. Azonban ez mindenki számára világos. Bárhogy csűröd csavarod nem tudsz belőle jól kijönni. Inkább ne is erőltesd mert csak lejáratod magadat.Engedd el ami nem tartható.Ha elolvastad a meghatározást abban egy szó sincs arról, hogy hova evakuálják az embereket...
Nem tudják elvágni Odesszát ,hiszen még Donbasszal sem bírnak Nikolaevtől Odesszáig mocsaras vizes terület helyezkedik el ahol jó sok pontont kellene létesíteniük ha még egyetlen egy folyón sem tudnak átkelni, akkor hogy lennének képesek ezt megoldani Odesszánál sokkal több alkalommal...Ez számomra azt mutatja, hogy északon feladták Harkov környékét, délen meg nyertek valamennyit. Lehet végre belátták, hogy ennyi ráfordítással csak kisebb területen tudnak tevékenykedni? Én a helyükben a tengerpartot vágnám le most és csak utána ülnék le. Hozzá sem nyúlnék Odesszához, csak elvágnám. Jó sokáig
Örülök, hogy engem találtál meg ezzel, mert kb. annyira számít a szememben, hogy ki kit vontat, mint az, hogy a szomszéd kutyája mekkorát kakkantott. Vért izzadva bizonygatjátok az ukrán hősiességet, pedig lehetnének nagyhatalom a mezőgazdaságban pl., csak ez nem olyan elegáns, mint azt hirdetni, hogy Európában ők a vezetésre hivatott kiválasztott nép. (lásd a korábban itt idézett tankönyvet, Konstantinápoly ukrán gyarmat volt stb.). Békés ember vagyok, de ha az elmúlt 5 évben valaki annyit b.sztatott és fenyegetett volna, mint minket az Ukránok, már vettem volna egy baseball ütőt és valószínűleg használtam is volna a következő alkalommal. Ezért sajnos nem tudok osztozni a TI ukrán szimpátiátokban.Kár, hogy ez egy korábban elhagyott és az ukránok által zsákmányolt T-90-es
Tényleg. Hol van az ő véleménye a tiédhez képest?Jahhh....
Mondta egy helyi lakos
Azt ,hogy én minek akarok látszani ahhoz neked nincs semmi közöd, dehogy a hozzászólásod többi részére is válaszoljak,nem kell az Ukránoknak a kansasi határig elmenni ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.Nem. Legutóbb Salina előtt mentek át az ukránok ellentámadásba,de a Kansasi határnál sikerült megállítani őket. Ne akarj jópofának látszani,mert neked még az sem megy.