[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
A Zaporozsjei Atomerőmű gondoskodhat Ukrajna villamosenergia-ellátásáról, ha készen áll annak fogadására és fizetésére – nyilatkozta Marat Husznullin, Oroszország építésügyi és regionális politikáért felelős miniszterelnök-helyettese.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
318
1 579
93

A világ összes jelentős médiája arról vitatkozik, hogy az orosz tévé adásában hogyan kételkedtek a „különleges művelet” sikerében. Ezt Mihail Khodarenok katonai szakértő, Szkabejeva műsorának állandó vendége tette. Ezt mondta​

2022. május 18., 15:06
Forrás: Meduza

Május 16-án a 60 perc című műsorban, amelyet Olga Skabeeva vendég katonai szakértő, nyugalmazott ezredes és a Gazeta.ru oszlopos tagja, Mihail Hodarenok a Russia 1 tévécsatornán azt mondta, hogy az ukrajnai helyzet csak rosszabb lesz orosz hadsereg és "ki kell szállni belőle".


Ez az epizód óriási visszhangot váltott ki a nyugati és az ukrán médiában. Íme csak néhány címsor:

  • Newsweek : Az oroszok meglepődtek, amikor az állami tévében megtudták, hogy az ukrajnai háború nem megy jól
  • UNIAN : A RosTV-n az ezredes megjósolta az Orosz Föderáció feladását, Skabeeva dühös (videó)
  • The Telegraph : "Az egész világ ellenünk van": nyugalmazott orosz ezredes a Kreml hadigépezete ellen emel szót
  • "Megfigyelő" : "Lehetetlen megadni magát": az Orosz Föderáció propagandistái megváltoztatták retorikájukat, Skabeeva nem talált új szavakat. Videó
  • Reuters : Az ukrajnai helyzet tovább romlik az elszigetelt Oroszországban - állítja az állami tévé elemzője

Mit mondott Khodarenok​

Mihail Khodarenok rendszeresen részt vesz a 60 Minutes talk show-ban, amely a háború alatt a Kreml propaganda egyik fő szócsöve lett, és naponta kétszer sugározták. A szakértő május 16-i monológjában, amelyet Olga Skabeeva csak időnként szakított meg vezető kérdésekkel, aggodalmának adott hangot az ukrajnai mozgósítással és Kijev modern fegyverekkel való ellátásával kapcsolatban.

Általános stratégiai helyzetből az a helyzet, hogy Ukrajna fegyveres erői egymillió embert tudnak fegyver alá helyezni. És ők maguk mondják ezt, hogy nem okoz nehézséget egymillió ember mozgósítása. Az egész kérdés az, hogy mennyire tudják ezt a hadsereget modern fegyverekkel, katonai és speciális felszereléssel ellátni. Önmaguktól persze nem tettek volna semmit, de tekintettel arra, hogy az amerikai hitelbérlet és az európai segítség hamarosan beindul, a közeljövő realitásaként kell felfogni egymillió fegyveres ukrán katonát. És ezt figyelembe kell vennünk a működési-stratégiai számításaink során, hogy a helyzet e tekintetben őszintén tovább fog romlani számunkra.

Inform Detox

Továbbá a geopolitikai helyzetet értékelve Hodarenok nehezményezte, hogy Oroszország teljes elszigeteltségben van.

Visszatérve a NATO-ra, mit kell itt mondani. Számunkra a legfontosabb, hogy mindig a katonai-politikai realizmus álláspontján maradjunk. Ha túllépsz ezeken a határokon, akkor előbb-utóbb a történelem valósága annyira az orrodba csap, hogy nem tűnik elégnek...

Ne hadonászjanak itt rakétákkal, például Finnország felé. Valójában elég viccesen néz ki. Pedig katonai-politikai helyzetünk fő hátránya az, hogy valahogy teljes geopolitikai magányban vagyunk, és gyakorlatilag ellenünk van, nos, bármennyire is nem akarjuk beismerni, az egész világ...

Ami Indiát és Kínát illeti, amelyekről Ön beszél, az országunknak nyújtott támogatásuk nem olyan feltétlen. Lehetetlen felismerni egy normális helyzetet, amikor egy 42 országból álló koalíció áll ellenünk, és katonai-politikai és haditechnikai képességeink továbbra is korlátozottak. Mindenesetre ki kell lépnünk belőle.

Olga Skabeeva Hodarenko beszéde után azt mondta: „Kevesen tartják normálisnak azt, ami most történik. De még egyszer mondom, ez szükséges intézkedés. A létünk forog kockán. Az átadás nem lehetséges. Nem lehetséges közös nyelvet találni azokkal, akik az eltűnésünket hirdetik. A végére kell mennünk – és itt már valaki megteszi.

Khodarenok korábban figyelmeztetett, hogy „nem lesz ukrán villámháború”​

A világmédia azon töpreng, hogyan hallható egy népszerűtlen nézőpont a többmilliós nézőszámú orosz televízióban. Mi volt ez - egy spontán és váratlan "ébresztő" az Ukrajnában zajló eseményekről, vagy egy előre megtervezett valóságkitörés, hogy felkészítsék az orosz közvéleményt a "különleges hadművelet" menetével kapcsolatos negatív hírekre - teszi fel a kérdést a BBC .

Meduza megkereste Khodarenko véleményét, de ő nem volt hajlandó válaszolni a kiadvány kérdéseire.

Mihail Khodarenok még a háború kezdete előtt, 2022 januárjában azt mondta a Meduzának , hogy ha Ukrajnában fegyveres konfliktus tör ki, „az elhúzódó és véres formákat ölt”. Azt is megjegyezte, hogy a Kreml nyilvánvalóan nem áll készen egy olyan forgatókönyvre, amelyben a Nyugat konszolidáltan szállít fegyvereket Ukrajnának.

Február elején Khodarenok cikket publikált „Vérszomjas politológusok előrejelzései. A lelkes sólymokról és a sietős kakukkokról" a „Független Katonai Szemlében". Figyelmeztetett, hogy „nem lesz ukrán villámháború”, és megjegyezte, hogy az Ukrajnával folytatott háború „alapvetően nem szolgálja Oroszország nemzeti érdekeit
Miért ne kételkedhetne? Az adásban több vélemény is elhangzott. Az övé volt az óvatos bácsi szerepe, még a szovjet időkből is idézett bölcsességeket.
Van benne "héja" szereplő is, az terrorbombázást javasol, meg a villany lekapcsolását. Nem érti, hogyan működhetnek még ukrán ellenőrzéssel erőművek a "mi" területünkön.
Mértékadó műsor na, olyan politikai Mó(u)nika-show.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Kalormen

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 998
41 586
113
Na most az a bunkócskás antenna a tetején, az nem a fölülről jövő áldás elleni védelem érzékelője?

BMPT-at-Engineering-Technologies-2012-8-jpg.webp

A parancsnok B07-K1 panorámairányzója a BMPT tetején található, és 360°-os látómezővel rendelkezik.
Igaz ez már a III. verzió!
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Klasszikus. Azért felhívom a figyelmet arra, hogy az "akció" végén a delikvens egészséges és nincs lábon lőve/kivégezve. Ijesztgetve van, de ez háborúban belefér. Nem túl "genfi" de nem is annyira háborús bűn, mintha megcsonkítják/kivégzik. Az információszerzés egyik egyszerűbb módja. A CIA durvább és hatékonyabb. Az FSB szintén. Az SBU-t nem ismerem, de valószínűleg ők sem kispályáznak. Ezen igazából senki nem háborodik fel, aki látott már ilye

olvasgass egy kicsit a témában hogy értsd miért hülyeség amit írtál.
Ne légy már ennyire okoskodó, kioktatsz a semmi tudásoddal, a félműveltségeddel? Nyugodtan művelődj mert amit meg te artál nettó baromság.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 041
83 208
113
A felderítők kettészakítják a meghódoló AFU katonát, aki átadja nekik "testvérei" állásait.

A jó és a rossz zsaru klasszikusok.
Szerencsétlen.
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Oroszország a lézerfegyverek új generációját használja egy különleges műveletben Ukrajnában Boriszov: Oroszország a lézerrendszerek új generációját használja Ukrajnában
Nem is tudtam h van orosz lézerfegyver, de most h megnyitottam a cikket, ismerős volt a Peresvet név.
 
  • Tetszik
Reactions: Aurél

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 685
55 477
113

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 856
113
Az LNR beszámolója arról, hogy az ukrán hadifoglyok önkéntes munkát vállalnak a temetkezési csapatokkal a felszabadított területeken szétszórt halott ukrán katonák holttestének összegyűjtésében.
Hasznos ügy, a hadifoglyok nem ülnek tétlenül, és segítenek eltakarítani a holttesteket, a további azonosítás lehetőségével, ami lehetőséget ad a hozzátartozóknak, hogy megtudják, mi rejlik Zelenszkij bandájának hamis állításai mögött az "eltűnt személyekről" és a "kovászhalottakról".

https://t.me/boris_rozhin/49289
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 896
27 557
113
Gerhard Schröder ellen is terveznek szankciókat. Sőt lehet az osztrák Karin Kneissl ellen is.


Schrödert ha jól tudom már otthagyta a munkatársainak egy jelentős része. De kiraknák a pártból is. Még a fényképét is levennék az egyik falról :) Ez mind persze azért, mert nem távolodott el Putyintól a háború óta és tagja még az egyik orosz vállalat bizottságának. Kneissl dettó. Ővele táncolt Putyin az esküvőjén.
Szégyelld magad, h zsidónál vásároltál. :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 041
83 208
113