[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
"Az orosz fegyveres erők nehéztüzérsége akcióban. A "Malka" önjáró ágyúk 50 km-es távolságban pusztítják el Ukrajna fegyveres erőinek állásait. Egy ilyen gránát több mint 100 kilogrammot nyom, és még a megerősített beton erődítményeken is áthatol."
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
591
2 508
93
FT2u4vKWIAACBb6
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Hol állítottam olyat, hogy az M777 game charger kategória? Sehol, az M777 mennyiségével szittya MLRS-l kapcsolatos hozzászólására válaszoltam.
“ szerintem biztos lehet mindenki benne, hogy olyan mennyiséget kapnak amellyel az ukránok is elégedettek lesznek elég csak az M777-k darabszámban figyelembe venni.”
Ok csak homályos utalást tettél, ahogy mindig. Legközelebb majd ügyelek arra, hogy ne a tartalmat próbáljam értelmezni, hanem szigorúan csak a leírt betűket kedves Petrocelli olvtárs.
PS : a hoholok csak annyi fegyverrel lennének elégedettek, amennyivel Vlagyivosztokig eljuthatnak. ;)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 449
113
Ez a Fekete lovag érvelés...Van még egy lábod azon ugrálsz...Aztán az se lesz akkor egyezzünk ki döntetlenben...Csak emlékezzünk :a hoholok győzni indultak.
Nem, az oroszok indítottak támadást az ukránok ellen. Ezt a háborút nem az ukránok akarták.
És akkor még itt vagyunk mi is, akikkel eddig patkánykodtak és egyszercsak becsekkolunk Kárpátaljáért :rolleyes: :rolleyes:
Dehogy is, ezzel csak hergelik az embereket, de esze ágában sincs a kormányak.
A nyugati mintájú wermacht is mennyivel jobban működött... Olyan kár hogy Steiner nem tudott elég katonát összeszedni Berlin felmentéséhez...
Egyébként tényleg, az oroszok a mennyiséggel győztek.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113

Itt van az orosz olaj ára a tavalyi év elejétől:

75b5e603b0cc2450eb254892e1c3fd59.jpg


forrás: https://www.neste.com/investors/market-data/crude-oil-prices

A tavalyi év elejétől az ár felment valami 50 dollárról egészen 100 dollárig bő egy év alatt, majd a konfliktus és szankciók miatt lement 60-70-re. Az igaz, hogy az orosz olajbevétel 50%-kal nőtt idén. De ennek az az oka, hogy az idei év nagy részében a háború előtti magas olajár volt. Utána viszont visszaesik az olajár. Vagyis a konfliktus miatt, a konfliktus miatt áresés miatt brutális mennyiség olajpénzektől esett el Oroszország.

Tehát igaz, hogy Oroszország olajbevétele nőtt idén 50%-kal és az is igaz, hogy a konfliktus miatt visszaesett a bevétele. A két dolog azért lehet egyszerre, mert az idei év nagy része a konfliktus előtti idő. Ahogy telik az idő egyre kevésbé lesz igaz, hogy nőtt az idei bevétel, idővel meg alacsonyabb bevétel lesz az idei, ha nem változik valami radikálisan.

A cikk hazudik, amikor a kettőt összemossa és úgy állítja be, hogy a szankciók miatt nőtt volna a bevétel. Ami nem is túl meglepő, mert a Világgazdaság az NER lap...
 
W

Wilson

Guest
“ szerintem biztos lehet mindenki benne, hogy olyan mennyiséget kapnak amellyel az ukránok is elégedettek lesznek elég csak az M777-k darabszámban figyelembe venni.”
Ok csak homályos utalást tettél, ahogy mindig. Legközelebb majd ügyelek arra, hogy ne a tartalmat próbáljam értelmezni, hanem szigorúan csak a leírt betűket kedves Petrocelli olvtárs.
PS : a hoholok csak annyi fegyverrel lennének elégedettek, amennyivel Vlagyivosztokig eljuthatnak. ;)
Hogy eloszlassam a homályt....:)

Arra próbáltam célozni ezzel, hogy nyilván van egy szakadék az ukrán igények és a szállított nehéz fegyverzet mennyiségében, az ukránok nyilván azt szeretnék, hogy minél többet kapjanak ezekből, a nyugati kormányok és az USA kormánya nyilván nem tud és nem is akar végtelen mennyiséget biztosítani a számukra, de akkora mennyiséget kell adniuk az ukriknak amellyel már komolyan lehet számolni az ukrán haderő hadműveletei során.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and kriss02

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Akkor meg miről hinted az észt? Elképzeléseken vitatkoznak. Egy rohadt LNG termináljuk nincs,most vontatnak oda egyet,ami a molyfing kategória a szükséglethez képest. Vizionálsz itt rózsaszín álmokat,csak éppen vannak realitások,amiket pont most rágnak,csak éppen nem tudnak kiköpni. Tehát nincs embargó,majd valamikor lesz,ha lesz,mert az orosz olaj kiváltása az elkövetkezendő pár évben a lehetetlen kategória.
Pár évig tartani fog az átmenet...
Mondd! Ismered te a Németeket? Így teljesítmény-mentalitás szinten értem.
Németeink nem csak az első ballisztikus rakétát rakták össze eddig...
Szerinted egy gyorsított energiagazdálkodási átalakítást össze tudnak hozni?
Greta Thunberg köszönőbeszédet fog mondani Pujtyin halálának huszadik évfordulóján (remélem nem kell már soká várni). Meglássad te a végén még!
Annyi az egész, hogy Merkel volt kancellár asszony túlreagálta, amikor Fukushima után befejeztette a német Atomenergiaprogrammot. Futtatni kell még azokat. Le kell másolni a Finnek atomhulladéktárolási technikáját és elszórni az EUban ilyeneket.

Off lett?

Amit nem értek, hogy miért nem futtatták még fel a az Észak Európai kitermelést.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
hogy is van ez ? A Németek annyira akarják az olaj,földgáz embargót a Ruszkik ellen ,hogy a Magyaroknak meg a Slovákoknak mentességet adnának mert nincs tengeri kikötőjük ...JA és természetesen maguknak is :D Nevetséges politikai vicc ez a most majd megmutatjuk nekik (de természetesen más kárán) Brüsszeli hozzáállás . Nem értem azt se miért áll az Orosz szóba olyan ország vezetőjével aki fegyvert ad az ellenfeleinek. már arra várok mikor unja meg az Orosz ezt és leradírozz valami célpontot egy taktikai nukival valahol nyugat Ukrajnában hogy a szelét érezzék a lengyelek is..mert ki mit tud vagy mer tenni valamit is utána? Az Angol bohóc hisztizik ,a Német majrézik és elitél a Francia meg megprobál közvetiteni??? Nagyon erre tart az egész a sok retardált politikus miatt. nem adok fél évet és meglátjuk (bár inkább ne)
És még a komenizmusra mondták, hogy az az eszme diadala a józan ész felett...