[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Kérdés Kína hogy áll élelemmel?
Mert oka volt annak hogy 2020. 2021. évben amit tudtak felvásároltak.
Valamennyire tudtak tartalékolni.
Idei évre magyarban is vannak lekötéseik csak kérdés hogy mit lehet szállítani mi lesz a szerződésekből?
Úgy értve orosz és ukrán gabona ha marad e államokban akkor idei ősz végére kérdéses lehet kína ellátása is szerintem gabonából meg a erre épülő húsból.
Ezt érdemes lehet figyelembe venni.
Köze nincs a "válaszod" az eredeti, értelmes hozzászóláshoz! Csak azért írsz, hogy rombolj? Állítsd már le magad.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 812
35 304
113

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Nem értek veled egyet Monte. Megértem a csalódásodat, megértem az okait, de határozottan nem értek egyet azzal, hogy ha bármit teszünk, ha bármit is akarunk ezen a világon még tenni, akkor azzal indirekte a "háttérhatalom" tervét valósítanánk meg.
Valójában véve az a letargikus passzivitás, amire most te áttételesen biztatod a közönséget, viszi közelebb a háttérhatalmat ahhoz,
hogy a terveit megvalósítsa.
Ezért beszélhet arról örömködve Yuval Noah Harari, hogy a tömegek már erőtlenek, nem lesz, nem lehet újabb 1917, mert az emberek többsége már felesleges. Hiszen nem akar már semmit.
Ne biztasd te is ugyanerre a kétségbeesett passzivitásra az embereket, légyszives. Igenis a fasizmus ellen újabb 1917 (és 1922) kell.

Többieknek: számítsatok arra, hogy az Ukrajna-projekt bukása esetére Magyarországot is fasizálni fogják a kapitalista erők.
Már el is kezdték, lásd az HBO legújabb magyar filmsorozatát, amely az új szovjet hatalom ellen lázítja a magyar népet történelmet meghamisító hazugságokkal és látvány-trükkökkel.

Nem furcsa, hogy pont az orosz-ukrán háború idején indították a sorozatot?



Vertek rendőröket a magyar márc. 15-i tüntetők a múlt rendszer idején? Szerintem nem!
Honnan származnak az archívnak tűnő (VHS videó jellegű) bevágások? Sehonnan. Magából a filmből vannak, számítógépes trükkökkel készítve.

Látjátok? Így készül a Magyar Majdan.
A szimpla véleményemet írtam le, nem teljesen megalapozatlanul, az én felelősségem maximum addig terjed, hogy megosztok gondolatokat, de semmiféle letargikus passzivitásra nem biztatok senkit, mint ahogy ahogy semmiféle aktivitásra sem. Illetve a felelősségem még annyi, hogy mit osztok meg, de...

... de ide - jó esetben - nagyfiúk és nagylányok járnak, ergo mindenki el tudja dönteni, hogy mire fordítja az idejét és mit tesz vagy nem tesz. Ez már az egyén felelőssége, mint ahogy az is, hogy egyes infókkal vagy gondolatokkal mit tesz vagy nem tesz.

Óriási tévedés azt gondolni, hogy valamiféle letargikus passzivitásban töltöm az időmet, erről szó sincs. A fórumozás/hozzászólások azok, amelyek nálam a sor végére kerültek, de nem most, hanem már sok-sok évvel ezelőtt és ehelyett egyéb és sokkal effektívebb és valósabb területekkel foglalkozom, ami előre visz.

Nem az én dolgom az emberek/tömegek okítása, véleményformálása, természetsen akinek ehhez még van kedve és ideje, az tegye.
Néha olvasok erreféle és még ritkábban hozzászólok, ha van errefelé mondanivalóm, de ez egyre ritkább és nem látom azt, hogy ezen változtatnom kellene.Mindenkinek kevesebb és ritkább fórumozást javasolnék és azt is csak akkor, ha érdemi közölnivalója van, rengeteg idő szabadulna fel sokkal fontosabb és hasznosabb dolgokra - erről is írtam már korábban, tehát pont hogy nem passzivitásra, hanem aktivitásra biztattam az embereket.
Ja nem a képernyő előtt ülve, hanem a való világban valós dolgokat csinálva. Ez csak virtuális aktivitás virtuális eredményekkel és se nem helyettesíti, se nem változtatja meg a valóságot, maximum csak torzított tükörképet ad róla.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Felesleges. Elég az a pár LNG-terminált vezérlő PLC-ket kezelésbe venni, pluszt azt a pár LNG-terminálban tapasztalatot szerzett kivitelező céget figyelni.

Ahogy elnézem, ezekben a cégekben is elég komoly műszaki színvonal-zuhanás volt az elmúlt években. Az alapanyagok blokkolásával hónapokra vagy évekre el lehet csúsztatni bármilyen LNG-terminál projektet, puskalövés nélkül is.

plusz pénzüknél vannak. Ezért idiótaság várni a szankciók hatását. Az EU bárhonnan meg fogja venni az olajat, csak legyen, így mindenhol keresleti szűkülés van. Az orosz a világpiaci árhoz adja a diszkontot, de ha a világpiaci ár tartósan mondjuk a jelenlegi 120$-ról felmegy 140-re és erre ad 30%-os diszkontot, az még mindig majdnem 100$ és az orosz költségvetést már régóta 50-60$-s árra lőtték be (persze, erre most a háború rátesz).

USA-ban a palaolajosok örvendenek, az arab államok dettó. Venezuela meg továbbra is kint van a képből. Bármilyen nagy EU-s energetikai beruházás most a horror kategória, mert az alapanyag lutri, plusz hiányzik egy rakat ukrán/orosz melós a piacról is.

Kínában, Indiában is nagy pénzzel keresik az olajos/gázos embereket. Rengeteg olaj- és gáztározó építését jelentették be a hetekben. A kínaiak által megszankciózott ausztrál szén most megy az indiaiakhoz, az orosz meg Kínába. Ha megint beáznak a Dél-Ázsiában található bányák, akkor az ott megint érdekes helyzetet fog teremteni.

A Nagy Sakktábla műszaki/technikai vonulatai mindig rejtve vannak - nem beszélnek róla, mert nem ismerik, pedig az sem semmi. Kína iparilag kezd bezárkózni - ez egy nagyon hosszú bejegyzés lenne...
A Nagy Sakktábla alapvetően nem műszaki-technikai topik, viszont biztos, hogy nagyon hasznos lehet/lenne, ha van olyan érdemi infód, ami szervesen kapcsolódik ezekhez a témákhoz és azt egyszerű szinten megosztanád. Én örülnék neki. Ugyanúgy sokra szoktam értékelni Veér István részéről, amikor lényegi alapinfókat oszt meg pl. informatikai/hardver vonalon, a legutóbb pont az oroszoknál meglévő proci gyártásokról volt talán szó.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
+ Neutronbagolynak:
Egykoron kvázi Rád/Rátok "hagytam" a topikot, vagytok még egy páran, akik jó kis írásokat szoktak itthagyni. Mondhatnám a régi neveket is (Krokomach, Fip7, Python, Zotyek78, Xfotel, Cinikus, Desertfox, Nekerdez, stb) és tudom, hogy hatalmas hibát követtem most el ezzel, mert sok jó hozzászólót nem is nevesítettem, pedig ők is megérdemelnék. Tőlük bocsánatot kérek.
Sajnos sokan a régiek közül már sehol sincsenek, az viszont biztató és pozitív előjel, hogy ez a topik talán még mindig nem lett szellemi pöcegödör, bár érthetően teljesen ez sem tud kimaradni az "újhullámos divatból".
A lényeg annyi kedves Neutronbagoly, hogy hajrá, elemezzetek tovább, gyártsatok szkenáriókat, ezek izgalmas és szórakoztató dolgok és pont annyi realitásuk/alapjuk lehet, mint jónéhány "nagynevű szakértő" által mostanában a médiában kiokádott baromságoknak.
Sőt...!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 994
53 885
113
Az orosz nacionalizmust igen, azt erősíteni fogják jó eséllyel. Eddig is persze tele voltak frusztrációval és revansvággyal, de most aztán minden a narratívájukat fogja erősíteni. Ami persze nem most született. Oroszország az ortodox civilizáció, amiről Huntington beszélt.
Bolgár, szerb, magyar stb. oroszpártiság más, egyszerűen előbbi két nép történelmileg oroszbarát (és ortodox), őket a török alól az orosz segítség szabadította fel annak idején. A magyar nem, hogy miért alakult mégis úgy, hogy van sok oroszpárti, az hosszú történet. 2000-es évekig a baloldal volt oroszbarát, a jobboldal volt oroszellenes nagyrészt. Mára a baloldal átvette az importált ruszofóbiát, ami nem volt szervesülve nála, a jobboldal meg egyrészt a globalista elit ellenségeként szimpatizál velük, másrészt talán egyesek Trianon miatt éreznek velük valami "sorsközösséget".



Operation Unthinkable.

Nem tették meg, egyrészt mert a kommunista szimpatizánsok ott voltak a nyugati irányítás és média, az értelmiség kulcspozícióiban.
Ezzel ugye Joseph McCarthy szenátor próbált kezdeni valamit. Másrészt nem lehetett volna eladni a közvéleménynek. Amely nem volt még egyáltalán egyöntetűen kommunistaellenes (később is megosztott volt).
Másrészt dobálhatták volna a szovjet vagy a kínai vörösök által efoglalt városokra az atomot, azzal sem nyertek volna máris.



Az Oroszbarát elég félreérthető,ami engem illet,én egyáltalán nem vágyom a cccp-t vissza, semmilyen formában,sem az Oroszoknak, sem nekünk,egyszerűen nekik is van helyük a nap alatt, nekik is vannak geopolitikai igényeik,uram bocsá',de még nekünk is van,meg kell őket is hallgatni,figyelembe kell venni őket is,az nem megy,hogy olcsón adjon nekünk mindent,de tűrjön is el mindent,vágjon mindenhez jópofát,csak rá vonatkozzanak a szerződések, megállapodások,mert csak.
Legalább akkora szükségünk van rájuk,mint nekik ránk,egy kiegyenlített gazdaság, politikai,katonai viszonyt kellett volna kialakítanunk velük,a britt birodalom belepofázása nélkül.
Nem tettük,szopni fogunk...
Az más kérdés, hogy mivel a britt birodalom 1-2 évtizeden belül a sírba teszi ny európát,nekünk, meg akiknek még maradt némi esze,önvédelmi reflexe, csak az Orosz Föderáció marad mentsvárnak,nagytesónak,vagy együtt pusztulunk a nyugattal,ha nem lépünk át oda,a fent jelzett időn belül, akkor csengettek,lehúzhatjuk az 1100 évünket a klotyón,megszűnik az Európai fehér ember,mint olyan.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Erdő Pétert is a pápa lehetséges utódai közt említik

Isteni csoda lenne kb... 500 évvel ezelőtt se sikerült Bakócznak, a Medici-k megfúrták.

Ugyanakkor a Gondviselés működésének egy megnyilvánulása lenne, ha Benedek túlélné Ferencet.
Isteni csoda ide vagy oda, ez egyszersmind rendkívül baljós is... :eek: Nekem a hideg futkosott a hátamon amikor ezt a hírt elolvastam. Korábban ugye írtam már erről, többször is:

A fedőneve állítólag "Römer" volt. Ez ugye németül van és jelentése: "római"
Vesd össze az ír Malachiás jóslataival, amely szerint Szent Péter trónjának utolsó betöltője, "Péter a római" lesz!
Hááát, érdekes. Ráadásul pár éven belül megtudhatjuk, mert Ferenc ellenpápa már nem mai gyerek!

Szerintem Erdő Péter lesz az utolsó, ő Petrus Romanus, azaz "Péter a római"!
S, hogy mitől római?
Nyomozzátok ki! ;)
..
Arnoldo_Wion_1595_Lignum_Vitae_p311.png

Malachiás ír prófétáról itt olvashattok bővebben, Armagh püspöke volt! (Érdemes észrevenni, hogy a város neve, mintha az "armageddon" szó kezdeménye lenne egyúttal, hát érdekes...)
https://konteo.blogrepublik.eu/2012/12/03/szent-malakias-profeciai/
Röck Gyula sok évtizedes fejtegetését is érdemes elolvasni a témában (Szent Malachiás jóslata alcím):
Röck Gyula emellett hivatkozik Nostradamus jövendölésére is, aki szerint:
"Akkor lesz vége a világnak, mikor Husvét Márk napjára, Pünkösd Szent Antal napjára és Úrnap Szent János napjára esik."
Ez ugye azért roppant érdekes, mert 2038-ban lesz ilyen következőnek, mellesleg ez a lehető legkésőbbi dátum csillagászatilag, amikorra Húsvét, lévén mozgó ünnepről van szó, még egyáltalán eshet.
..
Erdő Péter pedig pápává választása esetén, ekkor még minden további nélkül regnálhat a legfőbb egyházi méltóságként (1952-ben született, 86 éves lenne)! https://hu.wikipedia.org/wiki/Erdő_Péter
A 2038-as év azért is érdekes, mivel kapcsolódik hozzá egy informatikai (Vízöntő analógia ez is) időanomália is, ami egyes számítástechnikai rendszerekben idő(vissza)ugráshoz vezethet. Érdekes szimbolika ez is, nálunk mellesleg Szt. István halálának, mennybemenetelének 1000. évfordulója!
Erdő Péter kapcsán egyébként jó ha szem előtt tartjuk, hogy 2013 tavaszán Bergoglio mögött szép számmal kapott szavazatot! Mindemellett Szt. Péter óta, aki megkapta a kulcsokat nem volt még Péter. Ki más szolgáltathatná azokat vissza, mint egy újabb Péter?
..
Egyébként a mandineres hír hallatán így most már nehéz ezt a korábbi, pár héttel ezelőtti tudósítást kihagyni az események értelmezési keretéből:
"Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtökön magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Ferenc pápa. Az április 3-i parlamenti választás óta a vatikáni látogatás a kormányfő első hivatalos útja. A pápai magánkihallgatás után a magyar kormányfő elmondta, hogy „nagy magyar tradíciót folytatott” azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként."
https://index.hu/belfold/2022/04/22/orban-viktor-vatikan-ferenc-papa-latogatas-ajandek/
Szerintem egyébként a Malachiás-prófécia vége úgy is értelmezhető, hogy az két személyre vonatkozik, s nem pedig egyre. Ugyanis, ha megnézitek a kéziratot, akkor a tördelés egyértelmű:
"In persecutione extrema Sacrae Romanae Ecclesiae sedebit.
Petrus Romanus qui pascet oves in multis tribulationibus quibus transactis civitas septicollis diruetur et Iudex tremadus iudicabit populum suum. Finis."
"Az Anyaszentegyház utolsó üldöztetése során.
Péter, a római ül a trónon. A juhokat sok szorongattatás közepette legelteti. Ezután a hét dombra épült várost elpusztítják, és a rettenetes bíró megítéli népét. Vége.”
..
Ha ugyanis Ferenc ellenpápa és nem igazi (mert Benedek pápát puccsal távolították volna el), akkor megáll a kurta jellemzés az eredeti tördelés szerint is, s eztán, azaz Ferenc után következne "Péter a római" a kulcsok visszaszolgáltatója.
..
Nos, hogy mi következik, azt rövidesen megtudjuk. Egy valami biztos, a Halak világkorszaka záródik... Erről is sokszor írtam, íme:

Egyébként nagyon érdekes, hogy a Pegazus éppen most röppent be a képbe! Nagyon beleillik a mesébe... Egyre csak szaporodnak a JELEK! Már, aki figyel!
PEGAZUS = "forrásló"
S minek is a forrása? :rolleyes: Hááát, ott van az Égen, fent a fejetek felett, csak föl kellene nézni! Bizony:

A majom sem játék!
---
"The CDC is now monitoring local residents for cold-like symptoms. That’s very comforting considering the lab leak from Wuhan that just destroyed the global economy. The monkeys are originally from Mauritius an island country off the African coast. Now the woman who came in contact with the monkeys says she is experiencing symptoms and has pink-eye and a cough. Michele Fallon says one of the monkeys “hissed” at her at the crash site.
..
The Danville woman is now experiencing symptoms, believed to be related to her close encounter with wild monkeys, when the trailer they were riding in collided with a dump truck and unloaded their cages all over Route 54, close to I-80, on Friday afternoon. (The monkeys were destined for an unidentified Centers for Disease Control lab, in the Midwest.)
..

The following day, Fallon developed a cough and something that resembled “pink-eye.” And, by Sunday, she was visiting the Geisinger Medical Center emergency room, where infectious disease doctors were consulted. Fallon has since received her first (of 4) preventative rabies shots; as well as a prescription for a 14-day course of Valacyclovir.
..
The stay-at-home mom, who shared that she was fully vaccinated and received her booster, was also tested for Covid, but the results at the ER were negative.
..
Fallon is still processing the sequence of events that unfolded on Friday. She pulled over to check on the condition of the accident victims, but she said they were more concerned about press coverage of the incident.
..
The driver of the truck hauling the monkeys, identified in a press release from PA State Police, as Cody M. Brooks, 31, of Keystone Heights, FL even went so far as to put his hand in the camera of a local Press-Enterprise reporter. “He was very, very upset,” said Fallon. “He was in a panic.” Brooks passenger, Daniel G. Adkins, 59, of Florahome, FL required transport to Geisinger Medical Center for an injury."
A korszakváltás újabb lenyomata egyébként a mi dimenziónkban a majomhimlő is, a Majom ugyanis a Vízöntő keleti zodiákusbeli megfelelője, ezt sem szabad szem elől téveszteni. Jelen van már egy ideje, ez nyilvánvaló. A Halak világkorszak Halak dekádjának derekán már behullámzott, méghozzá Darwin Károly nem nagyon átgondolt hipotézise révén, ugye emlékszünk...
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 677
113
+ Neutronbagolynak:
Egykoron kvázi Rád/Rátok "hagytam" a topikot, vagytok még egy páran, akik jó kis írásokat szoktak itthagyni. Mondhatnám a régi neveket is (Krokomach, Fip7, Python, Zotyek78, Xfotel, Cinikus, Desertfox, Nekerdez, stb) és tudom, hogy hatalmas hibát követtem most el ezzel, mert sok jó hozzászólót nem is nevesítettem, pedig ők is megérdemelnék. Tőlük bocsánatot kérek.
Sajnos sokan a régiek közül már sehol sincsenek, az viszont biztató és pozitív előjel, hogy ez a topik talán még mindig nem lett szellemi pöcegödör, bár érthetően teljesen ez sem tud kimaradni az "újhullámos divatból".
A lényeg annyi kedves Neutronbagoly, hogy hajrá, elemezzetek tovább, gyártsatok szkenáriókat, ezek izgalmas és szórakoztató dolgok és pont annyi realitásuk/alapjuk lehet, mint jónéhány "nagynevű szakértő" által mostanában a médiában kiokádott baromságoknak.
Sőt...!
OK, szoval ma lesz vege a bilderberg csoport talalkozojanak. Gondolom finomitanak a terveken a reszeredmenyek alapjan :p

Mi volt eddig a terv? Otlet: Kiszamitottak, hogy a NY-i ember fogyassza a legtobbet (ezt komunikaljak is a mediaban), de a termeles mar mashonnan jon, ergo "foloslegesse" valt. Mi a megoldas, elinditanak esemenysorozatokat, amikre tobbfele keppen is reagalhat a tomeg.

1. beeri ezentul egy silanyabb eletszinvonallal, ehezik, zsufolodik, fazik, elfogy "magatol" stb. -> problema megoldva, fogyasztas csokkentve
2. nem akar ujra nyomorogni -> nyakonhajintjak vegul egy rakat atommal -> problema megoldva, mert "ugyse termeltek mar semmit" + igy nem is kell oket etetni

x. alternativak ? - talan a mostani megbeszeles utan megfigyelhetoek lesznek esetleg valtozasok iranyokban vagy sebessegekben...
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 981
10 724
113
Isteni csoda ide vagy oda, ez egyszersmind rendkívül baljós is... :eek: Nekem a hideg futkosott a hátamon amikor ezt a hírt elolvastam. Korábban ugye írtam már erről, többször is:




Malachiás ír prófétáról itt olvashattok bővebben, Armagh püspöke volt! (Érdemes észrevenni, hogy a város neve, mintha az "armageddon" szó kezdeménye lenne egyúttal, hát érdekes...)
https://konteo.blogrepublik.eu/2012/12/03/szent-malakias-profeciai/
Röck Gyula sok évtizedes fejtegetését is érdemes elolvasni a témában (Szent Malachiás jóslata alcím):
Röck Gyula emellett hivatkozik Nostradamus jövendölésére is, aki szerint:
"Akkor lesz vége a világnak, mikor Husvét Márk napjára, Pünkösd Szent Antal napjára és Úrnap Szent János napjára esik."
Ez ugye azért roppant érdekes, mert 2038-ban lesz ilyen következőnek, mellesleg ez a lehető legkésőbbi dátum csillagászatilag, amikorra Húsvét, lévén mozgó ünnepről van szó, még egyáltalán eshet.
..
Erdő Péter pedig pápává választása esetén, ekkor még minden további nélkül regnálhat a legfőbb egyházi méltóságként (1952-ben született, 86 éves lenne)! https://hu.wikipedia.org/wiki/Erdő_Péter
A 2038-as év azért is érdekes, mivel kapcsolódik hozzá egy informatikai (Vízöntő analógia ez is) időanomália is, ami egyes számítástechnikai rendszerekben idő(vissza)ugráshoz vezethet. Érdekes szimbolika ez is, nálunk mellesleg Szt. István halálának, mennybemenetelének 1000. évfordulója!
Erdő Péter kapcsán egyébként jó ha szem előtt tartjuk, hogy 2013 tavaszán Bergoglio mögött szép számmal kapott szavazatot! Mindemellett Szt. Péter óta, aki megkapta a kulcsokat nem volt még Péter. Ki más szolgáltathatná azokat vissza, mint egy újabb Péter?
..
Egyébként a mandineres hír hallatán így most már nehéz ezt a korábbi, pár héttel ezelőtti tudósítást kihagyni az események értelmezési keretéből:
"Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtökön magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Ferenc pápa. Az április 3-i parlamenti választás óta a vatikáni látogatás a kormányfő első hivatalos útja. A pápai magánkihallgatás után a magyar kormányfő elmondta, hogy „nagy magyar tradíciót folytatott” azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként."
https://index.hu/belfold/2022/04/22/orban-viktor-vatikan-ferenc-papa-latogatas-ajandek/
Szerintem egyébként a Malachiás-prófécia vége úgy is értelmezhető, hogy az két személyre vonatkozik, s nem pedig egyre. Ugyanis, ha megnézitek a kéziratot, akkor a tördelés egyértelmű:
"In persecutione extrema Sacrae Romanae Ecclesiae sedebit.
Petrus Romanus qui pascet oves in multis tribulationibus quibus transactis civitas septicollis diruetur et Iudex tremadus iudicabit populum suum. Finis."
"Az Anyaszentegyház utolsó üldöztetése során.
Péter, a római ül a trónon. A juhokat sok szorongattatás közepette legelteti. Ezután a hét dombra épült várost elpusztítják, és a rettenetes bíró megítéli népét. Vége.”
..
Ha ugyanis Ferenc ellenpápa és nem igazi (mert Benedek pápát puccsal távolították volna el), akkor megáll a kurta jellemzés az eredeti tördelés szerint is, s eztán, azaz Ferenc után következne "Péter a római" a kulcsok visszaszolgáltatója.
..
Nos, hogy mi következik, azt rövidesen megtudjuk. Egy valami biztos, a Halak világkorszaka záródik... Erről is sokszor írtam, íme:




A korszakváltás újabb lenyomata egyébként a mi dimenziónkban a majomhimlő is, a Majom ugyanis a Vízöntő keleti zodiákusbeli megfelelője, ezt sem szabad szem elől téveszteni. Jelen van már egy ideje, ez nyilvánvaló. A Halak világkorszak Halak dekádjának derekán már behullámzott, méghozzá Darwin Károly nem nagyon átgondolt hipotézise révén, ugye emlékszünk...
Nagyon érdekes, amit írsz! Nem tudok, egylőre véleményt írni, de mivel imádom a latint, ezért bele fogom ásni magam! :)

Mindemellett, ha a realitásokat nézzük, nagyon kicsi az esély egy magyar pápára. Én döbbennék le a legjobban, ha az élet megcáfolna. Pedig és ez benne az érdekes, Európában mi teszünk a legtöbbet a kereszténységért, akár határokon belül, akár kívül. Ha a kereszténységért elvégzett munkát nézem, valóban jó esélyekkel indul(na) Erdő... de sajnos ez nem így működik. Egyéb erők is dolgoznak a világban, akik nem fogják ám csak úgy hagyni, hogy az a Katolikus Egyház magára találjon és elkezdje újra felemelni ezt a kontinenst.
 
K

kamm

Guest
Nagyon érdekes, amit írsz! Nem tudok, egylőre véleményt írni, de mivel imádom a latint, ezért bele fogom ásni magam! :)
:rolleyes: Caeli enarrant gloriam Dei...

Mindemellett, ha a realitásokat nézzük, nagyon kicsi az esély egy magyar pápára. Én döbbennék le a legjobban, ha az élet megcáfolna. Pedig és ez benne az érdekes, Európában mi teszünk a legtöbbet a kereszténységért, akár határokon belül, akár kívül. Ha a kereszténységért elvégzett munkát nézem, valóban jó esélyekkel indul(na) Erdő... de sajnos ez nem így működik. Egyéb erők is dolgoznak a világban, akik nem fogják ám csak úgy hagyni, hogy az a Katolikus Egyház magára találjon és elkezdje újra felemelni ezt a kontinenst.
:eek:
"Non nobis, Domine, non nobis - sed nomini tuo da gloriam..."

...sic erat dictum - sed ego sum catholico, cognosco over meas, ita 'ego te absolvo', asinus Dei. :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: Molon Labe

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 981
10 724
113
:rolleyes: Caeli enarrant gloriam Dei...


:eek:
"Non nobis, Domine, non nobis - sed nomini tuo da gloriam..."

...sic erat dictum - sed ego sum catholico, cognosco over meas, ita 'ego te absolvo', asinus Dei. :cool:
Ennyi gyarlóság talán belefér.. :)

Viszont a "Liber ad Milites Templi de laude novae Militiae" - t én beépíteném az iskolai tananyagba.

Sikerült megszereznem az egyik antikváriumban ezt a gyöngyszemet: https://moly.hu/konyvek/panczel-hegedus-janos-szerk-a-templomos-lovagrend-regulaja

Kevés a jó templomos könyv, a legtöbben csak marhaságokat, konteókat hordanak össze, de ez így ebben a formában egy kincs.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 405
16 631
113
Nagyon érdekes, amit írsz! Nem tudok, egylőre véleményt írni, de mivel imádom a latint, ezért bele fogom ásni magam! :)

Mindemellett, ha a realitásokat nézzük, nagyon kicsi az esély egy magyar pápára. Én döbbennék le a legjobban, ha az élet megcáfolna. Pedig és ez benne az érdekes, Európában mi teszünk a legtöbbet a kereszténységért, akár határokon belül, akár kívül. Ha a kereszténységért elvégzett munkát nézem, valóban jó esélyekkel indul(na) Erdő... de sajnos ez nem így működik. Egyéb erők is dolgoznak a világban, akik nem fogják ám csak úgy hagyni, hogy az a Katolikus Egyház magára találjon és elkezdje újra felemelni ezt a kontinenst.
Szerintem ugyanazért nem lesz pápa,mint annak idején Lustiger.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 633
55 163
113
Isteni csoda ide vagy oda, ez egyszersmind rendkívül baljós is... :eek: Nekem a hideg futkosott a hátamon amikor ezt a hírt elolvastam. Korábban ugye írtam már erről, többször is:




Malachiás ír prófétáról itt olvashattok bővebben, Armagh püspöke volt! (Érdemes észrevenni, hogy a város neve, mintha az "armageddon" szó kezdeménye lenne egyúttal, hát érdekes...)
https://konteo.blogrepublik.eu/2012/12/03/szent-malakias-profeciai/
Röck Gyula sok évtizedes fejtegetését is érdemes elolvasni a témában (Szent Malachiás jóslata alcím):
Röck Gyula emellett hivatkozik Nostradamus jövendölésére is, aki szerint:
"Akkor lesz vége a világnak, mikor Husvét Márk napjára, Pünkösd Szent Antal napjára és Úrnap Szent János napjára esik."
Ez ugye azért roppant érdekes, mert 2038-ban lesz ilyen következőnek, mellesleg ez a lehető legkésőbbi dátum csillagászatilag, amikorra Húsvét, lévén mozgó ünnepről van szó, még egyáltalán eshet.
..
Erdő Péter pedig pápává választása esetén, ekkor még minden további nélkül regnálhat a legfőbb egyházi méltóságként (1952-ben született, 86 éves lenne)! https://hu.wikipedia.org/wiki/Erdő_Péter
A 2038-as év azért is érdekes, mivel kapcsolódik hozzá egy informatikai (Vízöntő analógia ez is) időanomália is, ami egyes számítástechnikai rendszerekben idő(vissza)ugráshoz vezethet. Érdekes szimbolika ez is, nálunk mellesleg Szt. István halálának, mennybemenetelének 1000. évfordulója!
Erdő Péter kapcsán egyébként jó ha szem előtt tartjuk, hogy 2013 tavaszán Bergoglio mögött szép számmal kapott szavazatot! Mindemellett Szt. Péter óta, aki megkapta a kulcsokat nem volt még Péter. Ki más szolgáltathatná azokat vissza, mint egy újabb Péter?
..
Egyébként a mandineres hír hallatán így most már nehéz ezt a korábbi, pár héttel ezelőtti tudósítást kihagyni az események értelmezési keretéből:
"Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtökön magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Ferenc pápa. Az április 3-i parlamenti választás óta a vatikáni látogatás a kormányfő első hivatalos útja. A pápai magánkihallgatás után a magyar kormányfő elmondta, hogy „nagy magyar tradíciót folytatott” azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként."
https://index.hu/belfold/2022/04/22/orban-viktor-vatikan-ferenc-papa-latogatas-ajandek/
Szerintem egyébként a Malachiás-prófécia vége úgy is értelmezhető, hogy az két személyre vonatkozik, s nem pedig egyre. Ugyanis, ha megnézitek a kéziratot, akkor a tördelés egyértelmű:
"In persecutione extrema Sacrae Romanae Ecclesiae sedebit.
Petrus Romanus qui pascet oves in multis tribulationibus quibus transactis civitas septicollis diruetur et Iudex tremadus iudicabit populum suum. Finis."
"Az Anyaszentegyház utolsó üldöztetése során.
Péter, a római ül a trónon. A juhokat sok szorongattatás közepette legelteti. Ezután a hét dombra épült várost elpusztítják, és a rettenetes bíró megítéli népét. Vége.”
..
Ha ugyanis Ferenc ellenpápa és nem igazi (mert Benedek pápát puccsal távolították volna el), akkor megáll a kurta jellemzés az eredeti tördelés szerint is, s eztán, azaz Ferenc után következne "Péter a római" a kulcsok visszaszolgáltatója.
..
Nos, hogy mi következik, azt rövidesen megtudjuk. Egy valami biztos, a Halak világkorszaka záródik... Erről is sokszor írtam, íme:




A korszakváltás újabb lenyomata egyébként a mi dimenziónkban a majomhimlő is, a Majom ugyanis a Vízöntő keleti zodiákusbeli megfelelője, ezt sem szabad szem elől téveszteni. Jelen van már egy ideje, ez nyilvánvaló. A Halak világkorszak Halak dekádjának derekán már behullámzott, méghozzá Darwin Károly nem nagyon átgondolt hipotézise révén, ugye emlékszünk...
Darwin Károly Róbert!!
A nagy magyar! Mint Nagy Károly, Verne Gyula ,Meinl Gyula, Nagy Szent Gergely pápa stb. :)
 
  • Vicces
Reactions: kamm and Bubu bocs

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113
Tudja, miért váltott ki ekkora dühöt Henry Kissinger beszéde a Világgazdasági Fórumon?

Kissinger nem kritizálta sem az ukrajnai háború lebonyolítását, sem a helyi előrelépés hiányát. Nem. Amit Kissinger kritizált, az maga a politika volt , ez váltotta ki a tűzvihart. Egy vödör hideg vizet dobott azokra az emberekre, akik kitalálták ezt az ostoba politikát azzal, hogy a szemükbe mondták nekik, hogy „tévedtek”.

És valóban félreértették, mert az általuk jelenleg folytatott politika sérti az Egyesült Államok szövetségeseit és érdekeit. Ez az a mérőszám, amelyet használunk annak meghatározására, hogy egy adott irányelv hülyeség-e vagy sem, és sajnos ez a „hülye próbán” kitűnően megy.

Hadd magyarázzam el: Alapvető stratégiánk Oroszország „gyengítése” és „elszigetelése” azáltal, hogy megszakítjuk Oroszország gazdasági kapcsolatait Európával, és egy hosszú és költséges ukrajnai ingoványba tereljük őket. Ez a terv.

Most azt gondolhatja, hogy ez meglehetősen ésszerűen hangzik, de – Kissinger szerint – ez rossz terv.

Miért?

Mivel az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Stratégiája Kínát azonosítja Amerika első számú riválisaként (ami minden bizonnyal az is), ezért természetesen minden olyan politika, amely Kínát erősebbé teszi, ellentétes az Egyesült Államok stratégiai érdekeivel.

Megvan? Tehát a kérdés az: az ukrajnai proxyháborúnk erősebbé teszi Kínát?

És a válasz: Persze, hogy igen. Sokkal erősebbé teszi Kínát, mert arra kényszeríti Oroszországot, hogy erősítse kapcsolatait Kínával.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ez azt jelenti, hogy a világ feldolgozóipari nagyhatalma (Kína) és a világ második legnagyobb szénhidrogén-termelője (Oroszország) közötti kapcsolatok pokolian javultak a Washington kontraproduktív ukrajnai háborúja miatt. Ez az, amit jelent. Ez azt is jelenti, hogy a két ország közötti kapcsolatok javulásával az Egyesült Államok birodalmi hanyatlásának üteme felgyorsul, ahogy a nem dollárövezet bővül, és a kétoldalú kereskedelem fokozatosan felváltja a jelenlegi, USA által uralt globális kereskedelmi rendszert.

Már láthatja, hogy ez megtörténik. Az ukrajnai háború a globális kereskedelem megrázó összeomlását, a kritikus ellátási zavarokat, példátlan élelmiszer- és energiahiányt, valamint a világ legnagyobb felosztását idézte elő a Szovjetunió felbomlása óta. Washington úgy döntött, hogy a jövőjét és az amerikai nép jövőjét egy értelmetlen geopolitikai gambiton teszi kockára, és az az Egyesült Államok történetének legnagyobb stratégiai katasztrófája lehet.

Kissinger felfogja a helyzet súlyosságát, ezért döntött úgy, hogy bedobja kétcentesét. De nem csak a politikát kritizálta, hanem egy baljós figyelmeztetést is adott, amelyet a média szinte teljesen figyelmen kívül hagyott. Íme, amit mondott:

„A következő két hónapban meg kell kezdeni a tárgyalásokat, mielőtt olyan megrázkódtatásokat és feszültségeket okozna, amelyeket nem lesz könnyű leküzdeni. Ideális esetben a választóvonal a status quo ante visszatérése (…) A háború ezen túlmenő folytatása nem Ukrajna szabadságáról szólna, hanem egy új háborúról maga Oroszország ellen”.
Ott van fekete-fehérben, de bontsuk két részre, hogy jobban megértsük, mit mond:

  1. A politika rossz
  2. A politikát azonnal meg kell változtatni, különben az Egyesült Államokat és szövetségeseit ért kár súlyos és tartós lesz. ("A tárgyalásokat a következő két hónapban kell elkezdeni")
Lehet, hogy ez túlságosan apokaliptikusnak hangzik egyesek számára, de azt hiszem, Kissinger akar valamit. Végtére is, nézze meg azokat a hatalmas változásokat, amelyeket a világ már átélt a konfliktus kezdete óta; az ellátási zavarok, az élelmiszer- és energiahiány, valamint a globalizációs projekt visszahúzódása. Azt mondanám, elég nagy változások, de ezek valószínűleg csak a jéghegy csúcsát jelentik. Az igazi fájdalom még előttünk áll.

Hogyan fog kinézni az idei tél, amikor a lakások fűtési számlái tető alá kerülnek, az iparágak Európa-szerte bedőlnek a magasabb energiaköltségeknek, a munkanélküliség a nagy gazdasági világválság szintjére ugrik, és a folyamatos áramszünet a nyugati élet rendszeres jellemzője lesz? Ezt tartogatja a jövő Európa és Amerika számára, ha nem fordítják meg a politikát, és nem születik gyorsan tárgyalásos egyezség.

Putyin már kijelentette, hogy Oroszország nem hozza magát olyan helyzetbe, hogy gazdaságilag ismét Európától függjön. Azok a napok elmúltak. Ehelyett a kritikus energiaáramlásokat Kínába, Indiába és azon túlra irányítja. Európa már nem kiemelt vásárló, sőt, Oroszország túlélését fenyegető veszélyként jelentek meg, ami azt jelenti, hogy Oroszország továbbra is keleti irányba tereli a termelést.

Hogyan érinti ez Európát?
Ez könnyű. Európa többet fog fizetni az energiáért, mint a világ bármely országa. Ezt választották Oroszország jogos biztonsági követeléseinek vállrándításával, és ezzel az eredménnyel kell együtt élniük.

Tehát a következőket kell tudnia:

2021-ben Oroszország biztosította az EU-ban fogyasztott földgáz 40%-át.
2021-ben Oroszország biztosította az EU-ban felhasznált olaj több mint 25%-át.
Ha azt gondolja, hogy ezt a mennyiségű szénhidrogént a nigériai, iráni, szaúd-arábiai vagy más távoli hely termelői pótolhatják, akkor sajnos téved. Európa hanyatt-homlok belesétál történelme legnagyobb energiaválságába , és csak magát okolhatja. Íme még egy cikk az RT-ben:

„A jelenlegi energiaválság a történelem egyik legrosszabb és leghosszabb ideje lehet, és az európai országokat különösen súlyosan érintheti – mondta kedden Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség vezetője. A német Der Spiegel magazinnak adott interjújában Birol azt mondta, hogy az ukrajnai események következményei valószínűleg súlyosbítják a jelenlegi energiaválságot, mint az 1970-es évek válságait.
Akkoriban minden az olajról szólt. Most egyszerre van olajválság, gázválság és villamosenergia-válság ” – mondta Birol a kiadványnak, hozzátéve, hogy a folyamatban lévő ukrajnai események előtt Oroszország „a globális energiarendszer sarokköve volt: a világ legnagyobb olajexportőre. , a világ legnagyobb gázexportőre, a szén egyik vezető szállítója.”Az Ukrajnával kapcsolatos szankciói részeként az EU korlátozásokat vezetett be az orosz fosszilis tüzelőanyagokra, és ígéretet tett ezek fokozatos megszüntetésére. Birol figyelmeztetett, hogy Európa azon országai, amelyek jobban függenek az orosz gáztól, „nehéz tél” előtt állnak, mivel „lehet, hogy a gázt racionalizálni kell ”, beleértve Németországot is. Kifejezése az volt, hogy az orosz állami gázszolgáltató, a Gazprom megszakította egyes németországi, dániai, hollandiai és más országok energiacégeinek szállítását, miután az új követelményeknek megfelelően nem fizettek rubelben az üzemanyagért. ( „Jöhet az üzemanyag-adagolás Európába – IEA ”, RT)
Szóval, azt hiszem, a sötétben halálra fagyni jobb, mint ragaszkodni ahhoz, hogy Ukrajna maradjon semleges, és hagyjon fel a keleti oroszok gyilkolásával? Ez az az „elnök”, akit Európa megvéd?

Ha igen, akkor rossz választás.

Ezen érdemes elgondolkodni: Tudta, hogy nem minden „olajkeverék” egyforma?

Miért számítana?

Mert Németország jelenleg olajának 34%-át Oroszországból importálja. Az orosz olaj pedig egy teljesen bevált, kiváló minőségű uráli keverék, amelyet nagy mennyiségben szállítanak a Druzsba csővezetéken a német finomítókba, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek bizonyos feldolgozási követelményeknek. A különböző szolgáltatóktól származó különböző olajok kulcsfontosságúak az egész finomítói folyamatban . Jelentős „módosításra lenne szükség az új nyersanyagsorokon és infrastruktúrán, egy atmoszférikus desztilláló berendezésen, egy vákuumdesztillációs rendszeren, egy cat-crack egységen, egy viszkozitástörő berendezésen, egy alkilező egységen, egy katalitikus reformátoron, egy izomerizáló egységen és egy etil-tercier-butilban. éter (ETBE) létesítmény. Plusz vadonatúj raktározási létesítmények + kezelő berendezések a rostocki takarmányhoz a 24x7x365-ös sima Druzhba csővezeték helyére." („Németország finomítói problémája” , A kerecsensólyom)

Tehát nem minden olajkeverék egyforma?

Nem, közel sem. Ezen felül az iparági szakértők becslése szerint a finomítói módosítások nagyjából 6 évig tartanának. Mindeközben Németország gazdasági növekedése – amely szorosan összefügg az energiafogyasztással – drámaian visszaesik, a vállalkozások bezárulnak, a munkanélküliség megugrik, az EU legerősebb és legtermelékenyebb országa pedig térdre kényszerül.

Lehet, hogy valakinek a német kormányban el kellett volna gondolkodnia ezeken a dolgokon, mielőtt az orosz olaj bojkottálása mellett döntött?

A lényeg, amit megpróbálunk megfogalmazni, egyszerű: Kissingernek igaza van, és a neokon bohócok, akik kitalálták a sikertelen ukrajnai stratégiát, tévednek, halálosan tévednek. És ha nem hívjuk össze a „Tárgyalásokat… a következő két hónapban” , ahogy Kissinger tanácsolja, akkor az Oroszországgal való szakítás végleges és visszafordíthatatlan lesz, és ekkor Oroszország hatalmas energiaforrásai, ásványkincsei és mezőgazdasági termékei örökre megmaradnak. kelet felé irányítják a barátságosabb nemzetek felé . Ez pedig szörnyű szenvedést fog okozni mind az Egyesült Államoknak, mind európai szövetségeseinek.

Az egyetlen ésszerű lépés az azonnali tűzszünet felszólítása, hogy a béketárgyalások mielőbb megkezdődhessenek.

https://www.unz.com/mwhitney/kissinger-nails-it-for-once/
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113

100 Days of War: Hogyan nyer Oroszország Ukrajnában​

Ezt a blogot az első látogatásom után indítottam el az Ukrajna fennhatósága alá tartozó Novorosszijában, a legtöbb őseim földjén, akik „fekete-tengeri németek” voltak. Ez 2013 volt, és a régió fejleményeihez való ragaszkodásomat a közvetlenül ezt követő geopolitikai machinációk, a „méltóság forradalma” és annak utóhatásai söpörték át. 8 év elteltével minden őrült romlottság a végéhez közeledik. A legtöbbtől eltérően, a témával kapcsolatos elfogultságaim nem olyanok, amelyekbe beleszülettem, hanem olyanok, amelyeket egy furcsa, földkerekséget taposó életút során alakítottam ki. Úgy gondolom, hogy a többnemzetiségű politikák a történelem mélyén virágoztak, és különféle előnyöket biztosítanak a nemzetállamokkal szemben, elsősorban a népirtással szemben. A nacionalizmus, ahogy az akadémia megérti, egy fiatal, a francia forradalom utáni eszme, egy nagyon erőszakos ötlet, amelyet kategorikusan ellenzem. Az ukrán nacionalizmus is nagyon fiatal, kitalálták, előmozdították, és Bécs, Varsó, a Vatikán, London és Washington eszközölt Oroszország ellen. Különböző időszakokban való finanszírozásuk és hangszerelésük nélkül nem lenne orosz-ukrán ellenségeskedés, ahogy az előbbi és Kazahsztán, Azerbajdzsán, Fehéroroszország vagy mondjuk Csuvasia között nincs.
But I have not set out to write an apologetic for my position. Like many astute, critical-minded observers, I had assumed that the talk of war was simply more angloid propaganda. When Lukashenko and Putin started speaking of red lines regarding NATO infrastructure in Ukraine in 2021, I knew they were serious, they never use such terminology lightly, but I could only wonder what they had planned.
A különleges hadművelet kinyilvánított céljai Ukrajna demilitarizálása és denacifikálása. Ebben az esetben az ilyen kitűzött célok komolyan vétele segíti a művelet kibontakozását. Az előbbi magától értetődő, az utóbbi pedig komoly probléma. A The Rise and Fall of the Third Birodalom bevezetőjében WL Shirer megjegyzi, hogy Hitler jobban gyűlölte a szlávokat, mint a zsidókat, mivel őket okolta az Osztrák-Magyar Birodalom bukásáért. Az Ost Generalplan egy nagyobb Németországot akart felépíteni az Uráltól nyugatra élő összes szláv csontjaira. Az angloidok sok ukránt meggyőztek, részben az ukrán SS-tisztek leszármazottai és más, a háború után Észak-Amerikába vonult kollaboránsok révén, hogy ők európai ubermensek, akik az ázsiai orosz hordák igáját vetik le. Ezt a „zászlóaljak” vették fel, amelyek nagyrészt olyan skinhead futball-ultrákból alakultak, mint az Azov, Az Aydar, a Jobb Szektor és mások, amelyek a Maidan után megalakították az Ukrán Nemzeti Gárdát, és a legtöbb nyugati finanszírozást, felszerelést és kiképzést kapták, mivel messze ők a legmotiváltabb csapataik. Az orosz ajkú ukránokat ért emberiesség elleni bűncselekmények végtelen sora – eltűnések, kínzások, merényletek – erről tanúskodik, csakúgy, mint az általuk használt náci jelképek és 8 évnyi kommentár, mint például a dicsekvés azzal, hogy orosz gyerekek csontjait etetik a kutyáikkal.
Eközben Ukrajnában nincs semmi demokratikus. Az államot az USA és a helyi oligarchák irányítják, akik kiszívják. Az elmúlt nyolc évben sok politikust és újságírót megöltek, vagy az előbbiek közül sokat fizikailag akadályoztak abban, hogy részt vegyenek a fontos szavazásokon. A méltóság oligarchaellenes forradalma oligarcha elnököt eredményezett. Sok pártot és médiát betiltottak. A másként gondolkodók rendszeresen eltűnnek, amivel a náci zászlóaljak nyíltan kérkednek. Nuland amerikai tisztviselőt 2014-ben rögzítették az ukrán miniszterelnök kinevezéséről. Zelenszkij összeesküvést szőtt, hogy megölje még egykori támogatóját, a népszerű Anatolij Sharyt is. Nem meglepő, hogy 2019-ben az ukránok Lukasenkót választották kedvenc világpolitikusuknak, hiszen Fehéroroszország éles ellentétben áll Ukrajna oligarchikus mahnovcsinájával.
Oroszországgal kapcsolatos kérdés itt egy pragmatikus geopolitikai kérdés, hogy ezeket az angloid hátterű nácikat és a sok hozzátartozó propagandát arra használják fel, hogy egy Oroszország-ellenességet hozzanak létre a nagyoroszországi szívvidék kellős közepén. Brzezinski külügyminiszter Clinton/Obama munkatársaira átadott szándéka, hogy Oroszországgal azt tegye, amit az Egyesült Államok Jugoszláviával, nem titok, közzétették az amerikai kormány nyilvános weboldalain. Oroszország véleménye szerint Ukrajna és Ukro-Ustase közeledett ahhoz, hogy eljátsszák Horvátország szerepét a nagyobb Szerbia és Oroszország szétszakításában. Zelenszkij nukleáris piszkos bombák beszerzéséről kezdett beszélni, és a különleges hadműveletig tartó napokban exponenciálisan megnövelte a szeparatista Donbász folyamatos tüzérségi bombázását, vissza a 2014-es szintre. Oroszország nem indította el ezt a háborút, hanem megpróbálja befejezni, mivel Ukrajna körülbelül 14 embert ölt meg. 000 civil 8 éves konfliktus alatt. A minszki megállapodások tárgyalására vagy végrehajtására tett kísérletek egy nagyon nagyvonalúan elhúzódó időszak alatt kudarcot vallottak, ezért idáig jutott.
Putyin a demilitarizálás és a denacifikáció mellett azt is megemlítette, hogy Oroszország megtaníthatja Ukrajnát, hogyan hajtsa végre az általa elhatározott „dekommunizációt”. Úgy tűnik, ez arra a tényre utal, hogy az ország felét 1922-ben Lenin Oroszországtól Ukrajnának adta, hogy meggyengítse Oroszországot az internacionalista renden belül, és megnyugtassa az ukrán nacionalistákat. Ez azt jelenti, hogy ezeket a földeket vissza kell szerezni. Ezek közé tartozik az összes legjobb feketeföldi termőföld és ipar.
A nyugati Oroszország-ellenes propaganda 2014 óta lázban van, különösen a Russiagate összeomlása idején, de a különleges hadművelet során őrült szintet ért el, és a Kígyószigetről és Kijev szelleméről szóló lázálomtörténetek széles körű nyugati elfogadást kaptak. A nyugatiak úgy vélik, Putyin egy őrült a halálán, aki szeszélyből indította el a műveletet, tervezés és reális elvárások nélkül. Arra számított, hogy néhány napon belül valamilyen oknál fogva győzni fog, annak ellenére, hogy Ukrajnának van Európában a következő legnagyobb hadserege, és kifogynak a rakéták és így tovább.
Az ilyen nézetek naivak és gyalogosak. Oroszországnak nagyon profi vezérkara van, amely a legjobb hagyományokkal rendelkezik a katonai tervezésben. Ez azt jelenti, hogy nincs egyetlen terv, csak az esetlegességek fája, mindegyikre fel kell készülni. Még ha Oroszország reménykedett is a korai megadásban vagy kisebb ellenállásban, ez nem jelenti azt, hogy nem voltak készen a rosszabbra. Kötelességük volt a civilekkel és saját csapataikkal szemben, hogy minél könnyedebb kézzel próbálják elérni céljaikat. Putyin maga is megjegyezte, hogy Ukrajna nem szuverén, és az USA az utolsó ukránokig harcolni kíván Oroszország ellen.
A történelem legsúlyosabb szankciócsomagjának nincs hatása. Az OECD-n kívüli világ, ahol minden növekedés megvan, nincs a fedélzeten, és Oroszország egyébként is a világ önellátásra leginkább képes nemzete. Az új, világverő, megállíthatatlan Sarmat ICBM-ekhez nincs szükség idegen alkatrészekre. Ilyen technikai bravúrt egyetlen európai ország sem tudna megvalósítani. Oroszországot a hiperszonikában, a légvédelemben és a Poseidon nukleáris torpedó-drónokban is jelentős vezető védi. Az amerikai fegyverrendszereket úgy tervezték, hogy kiegyenlítsék a zsebeket, míg az oroszokat úgy, hogy nyerjenek. Ami pedig a szankciókat illeti, a nyugat egyértelműen többet árt magának, mint Oroszország a spirális inflációval, az élelmiszerárakkal és a globális élelmiszerválsággal.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113
Az oroszok kivonulását Észak-Ukrajnából és az ukrán előrenyomulást Kelet-Kharkovban emlegették annak bizonyítékaként, hogy Ukrajna nyeri a háborút. De ez nem a területekért vívott háború, hanem elsősorban a dimilitarizálásért. Bármi is marad az Ukr hadseregből északon, az nem képes hatékony ellentámadást indítani. Harkovban már visszaszorították őket. Kijev elfoglalása hosszú és véres lenne ebben a szakaszban, és nem szolgálna sem az ország demilitarizálására, sem nácimentesítésére. A náci zászlóaljak a múltban engedetlenséget tanúsítottak Zelenszkijvel szemben, és nem egyeznének bele, hogy ilyen könnyen megadják magukat. Míg a nyugat biztos volt abban, hogy Kijev és Zelenszkij elfoglalása Oroszország fő célja, Oroszország biztonságos szárazföldi hidat hozott létre a Krím felé, megnyitotta a Dnyepr-Krím csatornát, kiirtotta az Azovot a mariupoli főhadiszállásán, biztonságos hídfőállást hozott létre a Dnyepr jobb partján, és biztosította Európa legnagyobb atomerőművét. Az ukrán hadsereg nagy része Donbászban van, a legkiválóbb is, ezért nem Kijev, hanem ő áll a demilitarizálás középpontjában.
Oroszország kevesebb munkaerőt vállal, mint az ukrán hadsereg. Bármit is hisz az orosz veszteségekről, csapatainak 90%-át visszatartja bármilyen szélesebb körű eshetőség esetén, és Ukrajnában tartott egy olyan erőt, amely az ukrán hadseregnek körülbelül egyharmadát teszi ki. Ezt precíziós rakétacsapásokkal és nagyon erős tüzérségi bombázással pótolja. Alulbecsültem a művelet időtartamát, de figyelembe véve ezeket a számokat, az orosz elkötelezettséget a civilek halálozásának minimalizálása mellett, és az ukrán erők ragaszkodását a Daesh típusú emberi pajzsok használatához, a hosszabb időtartam elkerülhetetlen. A nyugati fegyverszállítások is késleltető szerepet játszanak, de nem lesznek meghatározóak a végeredményben.
Orosz szempontból ez egy egzisztenciális konfliktus, és nincs okuk meghátrálni. Ahogyan azt feltételezték, hogy március végén kifogynak a rakétáik, csapatveszteségeik semmiben sem hasonlítanak ahhoz, amit nyugati források elhitetnek. Nyilvánvalóan évek óta készülnek erre, az Orosz Nemzeti Gárda felállításával, amelyet ma már a felszabadult területek biztosítására használnak, a krími híd megépítésével a földszoroson felfelé szállítható anyagokat, megépítették a Szibériai Hatalom gázt. vonalakat Kínába, hogy kompenzálják a szankciókat.
Oroszország nyer, és meg is fogja nyerni azt, amit egzisztenciális háborúnak tekint. Robusztus reálgazdasággal, több mint elegendő hazai erőforrással, népi támogatással és eszkalációs dominanciával rendelkezik. Ukrajna egy hatalmas stratégiai kérdés a NATO számára, de nem olyan, amelyet le kell ütni. Nincs befolyásuk. Oroszország felőrli és kiűzi az ukrán erőket Donbászból. Azt jósolom, csak szórakozásból, különösebb meggyőződés nélkül, hogy akkor befejezik Zaporozhye, majd Harkov felszabadítását, és valószínűleg Dnyepropetrovszk felszabadítását Nikolaev és Odessza előtt. Mindezeket a régiókat beépítik Oroszországba, de ez valószínűleg nem jelenti a hadművelet végét, mivel nem lehetséges egy csonka állam elhagyása újra militarizálni és újranácifikálni. Talán más megyéket is elcsatolnak, de ami megmarad, azt valószínűleg új Kelet-Németországgá alakítják. jobban futnak Fehéroroszországhoz, mint Szlovákiához. Egyes nyugati régiók külön maradhatnak, hogy Ukrajna jelenlegi adóssághegyét hordják Lengyelország és az orosz világ között.
Az egzisztenciális háborúnak nincs határideje, és ismétlem, nincs olyan szankció vagy fegyverszállítás, amely alááshatná az orosz elszántságot. Az ukrán hadsereg már gyakorlatilag nem létezik, és a hírek szerint nyugati fegyverszállítmányokat adnak el a Közel-Keleten. Egy új, nem eurocentrikus világba lépünk.

https://whattherussia.wordpress.com/2022/06/01/100-days-of-war-how-russia-is-winning-in-ukraine/
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113
A Globalista Agenda státusza „zavartról” „kaotikusra” emelkedett.

Putyin professzor ismét magára öltötte tweedkabátját, hogy újabb gyors előadást tartson az alapvető tényekről a nyugati hülyéknek.

RT :

Az USA-ban az infláció az amerikai pénzügyi hatóságok hibáinak következménye, amelyeket elismertek, míg az EU-ban inkább a rövidlátó brüsszeli energiapolitikához van köze - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken. Akárhogy is, ennek semmi köze Moszkvához vagy Ukrajnában tett lépéseihez – tette hozzá.
Az ukrajnai zűrzavar okára tett kísérletek a nyugati megélhetési költségek ugrásszerű megemelkedéséért a felelősség kibújását jelentik – mondta Putyin egy tévéinterjúban , amely az Afrikai Unió vezetőjével, Macky Salllal Szocsiban folytatott találkozóját követően készült.
Szinte minden kormány fiskális ösztönzőket vetett be a Covid-19-zárlatok által érintett lakosság és vállalkozások támogatására. Oroszország ezt "sokkal körültekintőbben és precízebben" tette, anélkül, hogy megzavarta volna a makrogazdasági képet és felpörgette volna az inflációt - érvelt Putyin. Ezzel szemben az Egyesült Államokban a pénzkínálat 38%-kal – 5,9 billió dollárral – nőtt kevesebb mint két év alatt, amit „a nyomdagép példátlan teljesítményének” nevezett.
„Úgy látszik, az amerikai pénzügyi hatóságok abból indultak ki, hogy mivel a dollár a világ fizetőeszköze, mint régen, ez az egész világgazdaságban eloszlik, és nem lesz észrevehető az Államokban. Kiderült, hogy ez nem így van.”
Nos, egyértelműen feltételeztek valamit. Szerintem ebben mindannyian egyetérthetünk.

Íme minderről a dolog, amit az embereknek meg kell érteniük:

Mindenki arról akar beszélni, hogy a Világgazdasági Fórum hogyan folytat összeesküvést, hogy mindenkit elszegényítsen, és hogy ebbe hogyan illeszkedik az infláció. Ez mind nyilvánvaló. Nyilvánvalóan szándékosan teszik ezt, hogy mindenki elszegényedjen.

Ennek azonban egyszerűen nincs értelme a fennmaradó nemzetközi verseny összefüggésében. Miért akarná teljesen lerombolni országa gazdasági erejét, miközben még mindig Oroszország és Kína elleni háborúkat próbál vívni?

Íme egy egyszerű vázlat annak, amit újra és újra vitatkoztam a jelenlegi helyzet átfogó képével kapcsolatban:

  • Van egy hosszú távú terv egy globális „tudományos diktatúrára”, amely többé-kevésbé megszilárdult az 1970-es években, amikor először kezdték el nyomni a környezetvédő flapdoodle-t.
  • Az 1970-es években az ezt tervezők nem hitték, hogy Kína egyáltalán fenyegetést jelent, mert alapvetően azt gondolták, hogy a kínaiak elmaradott autista hülyék.
  • Az 1990-es években a nyugati ipart Kínába költöztették, hatalmas gazdagságot teremtve Kínában, és mindenki csak azt feltételezte, hogy ezekből a kis szeműekből, akiket autista hülyéknek gondoltak, egy kis gazdasági siker meleg retardált lesz.
  • A 2000-es évek végén és a 10-es évek elején világossá vált, hogy Kína nem érdekelt abban, hogy részt vegyen a globalista projektben – csak megtartják a pénzt és csinálják a maguk dolgát, ami egyfajta kereskedelmi birodalom, amely nem függ. a nyugati globalista rend egymásrautaltságáról
  • Addigra a nyugati elitszervezeteket vezető senki sem volt képes újrakalibrálni a napirendet azon jóslatok alapján, hogy Kína tévesnek bizonyult.
  • Az elit halad a napirenden, ahogy azt azelőtt lefektették, hogy Kína jelenlegi iránya világos lett volna
Szerintem ez nem igazán bonyolult, de úgy tűnik, sokan nem értik, amit mondok. Nincs kedvem vagy képességem senkit sem arra kényszeríteni, hogy egyetértsen velem, de ha nem fognak egyetérteni, akkor válaszokat kell előterjeszteniük arra, amit mondtam, és egy ellenteóriát arra vonatkozóan, hogy miért tűnik úgy, hogy a Nyugat teljesen tönkreteszi magát egy olyan program, amely a kínaiakat fogja uralni a világot.

Az egyetlen „őszinte” cáfolat, amit láttam, az a skizók, akik azt állítják, hogy Oroszország és Kína „benne van a WEF-fel”. Sokat reagáltam erre, és a skizók még extrémebb skizo dolgokkal válaszoltak, de ez egy episztemikus visszafejlődéssé válik, ahol a skizo alapvető meggyőződése, hogy van egy mindentudó titkos elit, amely nem tud hibázni. Én személy szerint úgy gondolom, hogy a gonosz nem tévedhetetlen, és ha be akarod bizonyítani, hogy a globalista szupergonoszoknak van egy titkos, láthatatlan terve, akkor tényeket kell hoznod, vagy legalább meg kell magyaráznod, hogyan működhetne – azaz milyen típusú titkos szerződés létezik a WEF és a WEF között. a kínaiak, akik azt mondják, hogy miután a Nyugat tönkreteszi magát, a kínaiak belemennek a zsidó-globalista programba? Hogyan lehet érvényesíteni ezt a titkos szerződést, ha az Egyesült Államok felrobbantja a gazdaságát, és nem tudja tovább finanszírozni szuperhadseregét?

A lényeg: amennyire én jelenleg tudom, még elméletben sem tudná senki tökéletesen racionálisnak magyarázni azt, ami most történik, hacsak nem tud magyarázatot adni arra, hogy Kínának adják át a geopolitikai és gazdasági hatalmat. Szerintem erre senki nem tud magyarázatot adni, ezért az emberek vagy figyelmen kívül hagyják, amit mondtam, vagy szándékosan nem értik meg, vagy teljesen skizóvá válnak.

A nyugati rendről alkotott nézetem 2022-ben így foglalható össze: „egy korábban teljhatalmú geopolitikai rend, amely a saját hübriszétől kezdett összeomlani”.

A világ lakosságának közel egynegyede kínai. Ha beleszámítjuk a kínaiak szomszédos ázsiai szatellit államait is, amelyek többé-kevésbé ugyanannak a konglomerátumnak a részei, akkor a világ népességének több mint egynegyede. Kína a világ nagy részét a kereskedelem révén tette függővé tőle. Ez nem kis probléma. Ezt nem lehet félresöpörni egy „ó, majd kitaláljuk később” kézmozdulattal.

Őszintén szólva a logikus az lett volna, hogy Donald Trumpot hagyjuk hatalmon, kihagyjuk a koronavírust, tovább gördítjük a gazdaságot, tovább gördítjük a hadsereget, és kitaláljuk a módját Kína gazdasági és szükség esetén katonai aláásásának. Miután Kína meghiúsult, Oroszország meglehetősen könnyen bukik, Irán nagyon könnyen bukik, akkor tiszta kifutópálya van a furcsa Great Reset transzhumanista meleg pedofil kiborg napirendjéhez. Ez lett volna az én lépésem, ha én vagyok a globális zsidó összeesküvés vezetője. De ezt nem tették. Látta, mit tettek, és ez sokkal, de sokkal rosszabb helyzetbe hozza őket a kínai probléma kezelésében.
 
Status
Not open for further replies.