Az RM önállóan rendelkezhet most már a Svajctól visszavett 42 Leopard 2-es tankkal. Tudjuk, milyen verzió volt???

Tudom az ukrik, csehszlovákok esetleg a lengyelek, de mi nem nevezünk be rá?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Azaz pont ideális lenne a Panther upgrade-re?
Szerintem biztosan nem fogják őket elpazarolni Ukrajnába. Ennél sokkal fontosabb üzletszerzési opciói is lennének ennek a kontingensnek.

T101-es azt megkérdezhetem, hogy a htka-tól megy valaki az Eurosatory-ra? Nagyon úgy tűnik, hogy jelentős érdeklődésre tartana számot a kiállítás, de mindenekelőtt a RM stand.
Nem valószínű, nem tudok róla. De ha menne is valaki, akkor is csak ugyanazt tudná írni és mutatni, amit az összes többi híroldal. Ilyenkor a helyi erők vannak előnyben. Még 9 nap van a megnyitóig, de már szivárognak ki hírek, képek.

A fórumlakók most belelkesültek, ami betudható annak hogy a mi harckocsi szükségleteinknek csak a töredékét rendeltük eddig meg. Ráadásul mit ad isten pont van egy lynx gyárunk, és a RM most jön ki egy lynx alapú harckocsival.

Igen. És 1 évvel ezelőtt bármikor megemlítettem, hogy nincs olyan, hogy Lynx gyár, az az üzemcsarnok fel van készítve Leopárd2 alkatrészeinek mozgatására, karbantartására, a daruk direkt erre lettek méretezve, ergo képes tankot épp úgy gyártani, mint MBT-t; akkor 1 évvel ezelőtt még ugyan úgy ment a mantra, hogy ez képtelenség, meg ez egy dedikált Lynx gyár, csak arra képes, hogy megnyomsz egy gombot és kijön a gép végéből a készre gyártott IFV.
Szóval érted a problémámat. A többség eddig sem volt tisztában azzal, hogy az iparban mi mit jelent. És jelenleg is sok jelét mutatják annak, hogy nem a realitásokból indulnak ki. Nincs értelme verni magunkat a földhöz, hogy 30 évig szartunk a hadseregre, rájöttünk, hogy hibáztunk, kell a Honvédség, de 5 év alatt! Olyannak van értelme, hogy mit szeretnénk 2030-ra és mit szeretnénk az után, mondjuk 2040-re milyen elképzeléseink lesznek... És ezt iparban is értem, nem csak katonák felszerelésében.

A Lynx már most is jóval nehezebb, mint pl. egy T-72, sőt jóval erősebb a hajtása is. Egy közepes MBT- hez gyakorlatilag csak a magasságát kell belőni, a teherbírással nem szabad, hogy gond legyen. De ha meg mégis, akkor +1 görgő oldalanként. A dinamikus terhelés a kérdéses, a Lynx nem kap akkora reakcióhatást, mint egy 120-as löveg elsütése bármely irányba.
Ha van piaci igény 50-55 tonnás MBT-re, akkor jó üzlet lehet egy Lynx-el műszakilag rokon jármű. Szerintem nálunk is lenne helye. Kicsit olyan lenne, mint a Panther (Pz IV) meg a (König)Tiger esete. Az alap harcjármű nagyobb tömegben és mellette a Leo, amiket a súlypontban lehet bevetni.
Az ukrán helyzet alapján, lehet, hogy nem is tankcsatára kell felkészülni, sokkal jelentősebb veszély a sok különböző rakéta, drón. Nem biztos, hogy ebben az esetben érdemes még hízlalni a tankokat. Eljöhet az idő, mint a hajóknál, hogy nem lesz értelme a további páncélzatnak.
Egy gond van, hogy a végén ezek a fejlett elhárító rendszerek miatt semmivel sem lesznek olcsóbb eszközök, hiába kisebb a tömeg.

Ha Lynx alvázat kicsit "kilapítják" (kisebb magasság, kisebb tér = kisebb tömeg) és alaposan felpáncélozzák, hogy bírja a T-72-esek APFSDS lőszereiet szemből, akkor működhet ez a koncepció.
Szia,

Most hivatalosan 25 vagy 30 mm-es, legalabb 500 m-rol kilott lovedektol vedett a Lynx?
Innen azert eleg nagy ugras a 125 mm.

• Tetszik
Reactions: Aladeen and kamm
Szia,

Most hivatalosan 25 vagy 30 mm-es, legalabb 500 m-rol kilott lovedektol vedett a Lynx?
Innen azert eleg nagy ugras a 125 mm.

STANAG 4569

Level 5

Kinetic Energy:
25 mm APDS-T (M791) or TLB 073 at 500 m with 1258 m/s
Angle: Frontal arc to centreline: ± 30° sides included, elevation 0°

Artillery:
155 mm High Explosive at 25 m
Angle: Azimuth 360°; elevation: 0–90°

Level 6

Kinetic Energy:
30 mm APFSDS or AP at 500 m
Angle: Frontal arc to centreline: ± 30° sides included, elevation 0°

Artillery:
155 mm High Explosive at 10 m
Angle: Azimuth 360°; elevation: 0–90°

Lynx KF41: transportable config < L5 config < L6 config

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Loken and bel
Van pénz lóvéra :)

Ezért írtam még a Lynx indítása előtt, hogy 2-3 milliárdért vettem volna RM részvényt!

Azt most --osztalékfizetés után--eladav meg lett volna az újabb Zrínyi összegének a harmada!!!

A Mi Lynx, többi megrendelésünk indította el a folyamatot, amit még durván megdobott az ukrán háború.
...1-2 milliárddal beljebb lehettünk volna !!! ...€ !!!

.

Ezért írtam még a Lynx indítása előtt, hogy 2-3 milliárdért vettem volna RM részvényt!

Azt most --osztalékfizetés után--eladav meg lett volna az újabb Zrínyi összegének a harmada!!!

A Mi Lynx, többi megrendelésünk indította el a folyamatot, amit még durván megdobott az ukrán háború.
...1-2 milliárddal beljebb lehettünk volna !!! ...€ !!!

.
Hát magánszemélyként is most visszanézve venni kellett volna némi RM részvényt még tavaly.

Video van??? Kezdetnek egy "marketinges"/lőtéri is megteszi... Kezdetnek!!!

.
Nincs, de az RM azt állítja hogy többször sikerült azt is kivédeni és még tökéletesítésen dolgoznak.
Ha ezt megugorják, akkor az "game changer" lesz - azt biztos. A hogy a hadi hajóknál is: a passzív páncélzat szerepe visszaszorulna ebben az esetben és csak a kisebb lövedékek ellen kellene, hogy védjen, amikre nem érdemes beindítani az APS-t.

"In recent testing, Rheinmetall has successfully demonstrated concepts to achieve KE defeat with the system and is working to further develop this capability."

Hát magánszemélyként is most visszanézve venni kellett volna némi RM részvényt még tavaly.
A covid előtt meg gyógyszeripari, egészségügyi eszközöket gyártó cég részvényeit, sőt ha vettél volna 2011-ben 100,000 Ft értékben Bitcoint 0.30/dollár áron és eladtad volna 2017 végén akkor már rég nagyon nagyon gazdag lennél....:-)

Utólag mindig okos az ember....

A covid előtt meg gyógyszeripari, egészségügyi eszközöket gyártó cég részvényeit, sőt ha vettél volna 2011-ben 100,000 Ft értékben Bitcoint 0.30/dollár áron és eladtad volna 2017 végén akkor már rég nagyon nagyon gazdag lennél....:)

Utólag mindig okos az ember....
RM-be most se késő beszállni, mert Papperger évi 20%-os árbevétel növekedést jósol és sok felvásárlást. Szóval az az árfolyamban is meg kell jelenjen...

• Tetszik
Reactions: Wilson
A három fő személyzetes, automata töltős, L44-es ágyús, modernebb-páncélzatos toronnyal kijön az bőven 60 német Tonna alatt!
... három fős személyzet: jóval kisebb méretű lehet a torony. Valójában nem kell a "Nagy-Tesó"/Leopard 2A7... teljes lőszerkészlete sem, további előny,=>további súly-csökkenés.
...DE: szokásosan durva német ára lesz, német áras support-tal, lőszerrel, + előraláthatólag sikeresen benyelik a régi teknőn a lehetséges megtakarítás döntő töbségét, egy keveset "el-lobbizva"/marketingezve a kedvenc politikusnak/pártnak, stb...

Ár/érték arányban továbbra is fényévekre lesz a megfizethetőbb, valós realítás "T-72 modernizálástól"!
Számunkra és Közép-Kelet-Európa számára megfizethetetlen marad a "mindenkinek-a-saját-érdekérvényesítős" mennyisége!
Mindezt 2025 körülre, mert aaz eredeti Nagy-macskákat No. és Ny-Európa, Arab --"csillagászati-áras"-- országok kapják "véletlenül" elsőbbséggel...

Vagyis röviden összefoglalva: az eddigi módon tudják az "ERU-s nagyok"/USA rángatni a K-K-Európa-i gyarmataikat, miután sikeresen kiszivattyúztak egy 50+ milliárd Euro-t a térségbő összesen fegyverkezés címen. Ezzel --és más Uniós pénz-szívattyúikkal összesen-- elérve, hogy 10-15 évvel hosszabb és kicsit számukra kevésbé szenvedős, de változatlan eredményű lesz lesz a "végjáték":
Római-Birodalom 2.0 ...

U.I.: Visszaugorva a RM/Leopard/Párduc lehetséges/valószínű programra: ha lesz is ilyen --szerintem lesz--, 15 millió körülire becsülöm az "ukrán-/orosz-pánikos" árat, és nem biztos, hogy az 1m €-ós APS benne van!!!
Ezzek közelítőleg a "Várható-valóság"/közel-jövő tényei, árai, időpontjai. A valós, és nem túl jó hírek ellenére: Szép napot!

.
Szerintem azért jött itthon szóba egyáltalán a Párduc, mert:
1. Nem biztos hogy kapunk 2026 elött más (LEO) MBT-t, csak ha már meg van rendelve.
2. Nem éri meg a mi igényeinkre egy új típust is üzembe helyezni.
Mert ugye arról van szó, hogy a Párduc Lynx alapokra épül, ezért nem teljesen 0-ról kezdenénk vele.
3. Mire kiforrja magát, akár már szabad gyártó kapacitás is lehetne rá Zalaegerszegen, hacsak nem jön a Lynxekre egy nagyobb megrendelés. De a szervízbázis miatt is jó ötlet lehet.
4. A szomszédaink sem az orosz technika megtartásában, hanem szintén nyugatiban gondolkodnak.
Szóval ez a 4 pont perdöntő lehet abban, hogy akarunk-e Párducot!
A szomszédoknak sem lesz olcsóbb a nyugati technika, max. a régebbi típusokból, amit nem fillérekért kell feltuningolni!
Félreértés ne essék, nem vagyok ellene használt nyugati technika vételének sem, de majd csak akkor, ha lesz rá megfelelő létszám (kezelő, műszaki) .