Valami kompromisszumot kell kötni ha csak "51 tonnád van"...
Igen, de nem lineárisan kell lecsökkenteni az igényeket. Meg kell nézni, hogy milyen elképzelés mentén lehet egy jó kompromisszumot megalkotni. Csak egy példa... A 65-70 tonnából minimum lejön 10 tonna spórolás azzal, hogy kisebb a torony és nem kell anyagot önteni az alváznál az alátámasztásába. És ha átértékeljük, hogy egy távirányított torony esetén kell-e páncélból 1000+ mm védelem, akkor egy lehetséges új tervezési szabály, hogy az is legyen csak 700+.
Nagyon óvatosan nyúlnék az "városi harcra" mantrázott oldalsó páncélhoz és az akna elleni alsó páncélhoz. De szerintem egy Leopárd2A6 környéki szintet ki lehetne hozni 50 tonnából, ha hajlandóak szakítani az eddigi konstrukció cölöpjeivel és egy teljesen új kaszni első verzióját megalkotni. Magyar katonák nem fognak szeretni, de ezt 1 gyakorlós századdal meg kellene nekik vásárolni, kipróbálni és ha beválik, akkor kukázni fogják a német-francia "gyere velem, én sem megyek sehova" koncepciót és igazából a fő cél az lenne, hogy ez alapján a 70 tonnás alvázra már tényleg egy még komolyabb gépet meg lehetne alkotni.
Nos , főleg az utolsó mondatoddal nem értek egyet , itt közvetlen környezetünkben senki nem rendelt izraeli támadófegyvert
Biztos vagy benne? @Negan t kérdezem, mert én nem értek hozzá, a románoknál van valami apró alkatrész esetleg ilyen alvállalkozók alvállalkozójaként a zsidóknak rakétatüzérséghez, harckocsikhoz, repülőkhöz, esetleg tudnál rövid összefoglalót adni a tervezett csapásmérő drónprogramjukról?
Mondjuk nem fontos ezek, ha ezekben nincs izraeli részesedés, szorult helyzetemben bármilyen kis eredménnyel megelégszem, amit a vlach pásztoroknál el tudtak esetleg érni eddig. Az sem baj, ha nem támadó fegyver, majd ráhazudom, csak hogy Efott ne tudjon megfogni.