[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
A kormánynak sikerült újabb szintre emelni a zsidóbérencség fogalmát: még a palesztinok támogatását is blokkolták
Forrás: https://kuruc.info/r/2/244992/



dd649aee-d66b-45c1-9953-0de77caec0af_text.gif
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 738
5 830
113
Hulye kerdes, de ha most az orszag vedelmere is probaljak helyezni a hangsulyt, volna ertelmes megvalosithatosaga olyan "arvizszetterito-arokrendszernek" ami egyben fizikai akadalykent is szolgal? -> olyan meretu,h.egy atlagos tank alapbol elakad es mindenkepp valami muszaki szoszmotoles kell, hogy tovabb tudjon haladni? Vagy ez olyan owerkill mint albaniaban volt a "bunkermania"?.

Értelek. Az a helyzet, hogy már az is nagy siker, ha egy-egy területileg illetékes vízügy hozzájárul, hogy a meglévő vízelvezető csatornák zsilipeit a helyi gazdák kérésére vízmegtartásra állítják. Egy újra feltöltődött tómeder, állandóan vízes csatorna persze önmagában nehezebben átjárható a harcjárműveknek, de szerintem nem ez fog megvédeni bennünket.

Szerintem jó ötlet, és egyáltalán nem overkill, sőt, az egyik legolcsóbban megvalósítható védelem. Nemrég azon gondolkodtam éppen, hogy a mi völgyünkben van egy patak, ami hosszan végighalad a völgy közepén. Víz ugyan alig van benne, de a mesterségesen kiárkolt partja meredek és kb. pont akkora szélesség van a két part között, hogy egy tank azt már nem tudja áthidalni (most tekintsünk el a hídvetőktől). A part meredeksége miatt, ha bele próbálna hajtani, akkor az alja meg pont olyan keskeny, hogy ott nem fog tudni elférni, hogy felkapaszkodjon a túlparton. Persze oldalazgatva próbálkozhat, de úgy az már szívás, mert azzal meg a felborulást kockáztatja. Nem vagyok harckocsizó, tehát lehet, hogy tévedek, de szerintem minimum jó sok bosszúságot azért okoznának az ilyen árkok.

Bár most épp pihenőn van, de @Negan írta annak idején hogy vannak/voltak nyilvánosan elérhető tanulmányok vízes műszaki zárakról (vízzárakról) is hazai vonatkozásban; talán ő tud valamilyen referenciát mondani (engem is érdekelne).
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 254
67 229
113
Melyik arab állam támogatja a magyar kisebbségeket? Melyik arab állam állt ki a magyar kisebbségek mellett?
Jogos kérdés, de megfordítanám. Melyik zsidó, melyik zsidó állam tette ezt valaha? Az arabokkal ellentétben némely tagjaik a többiek hallgatólagos(ugye milyen fura mindig) éldegélésével, vagy épp újságok címlapján való egyetértése közepette kicsit tehetnek arról, hogy egyáltalán van Magyarország körül magyar kisebbség. Miért is ne támogatnánk meg azokat, akik meg akarják enni őket?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 002
91 942
113
Jogos kérdés, de megfordítanám. Melyik zsidó, melyik zsidó állam tette ezt valaha? Az arabokkal ellentétben némely tagjaik a többiek hallgatólagos(ugye milyen fura mindig) éldegélésével, vagy épp újságok címlapján való egyetértése közepette kicsit tehetnek arról, hogy egyáltalán van Magyarország körül magyar kisebbség. Miért is ne támogatnánk meg azokat, akik meg akarják enni őket?
Nem jellemző. De a zsidókkal létfontosságú biztinságpolitikai üzleteink vannak, a palesztínokkal nem. Önálló magyar műholdképesség, Spike, drón, TARGO sisakcélzó stb.

Mond, te kit választanál?

Bibi, tudom hogy rendesen a palesztínok tökeire lépett és 1 mészáros (nem Lőrinc, annál keményebb) vilt, de Izrael nem hibázhat, mert akkor reszeltek neki.Persze maga Izrael állam igazságtalan a palesztínokkal szemben, de Isztanbul is Bizánc volt, aztán ma???

Nah, Bibivel idealis üzleti kapcsolat volt. Most az új izraeli kormány elég távolságtartó volt az irányunkban. Szerencsére a brüsszeli dilettánsok adtak most nekünk 1 esélyt, hogy mutassuk vagy mi, vagy mentek a lecsóba, mert pénzel fogja tömni Brüsszel a palesztínokat. Bármilyen palesztín emelkedés, Izrael visszaszorulásával jár. Marpedig ha demográfia mellett mashol is feljönnek, előbb - utóbb nekimennek Izraelnek. Tudom csak gyerekek oktatására meg a szegények megsegítésére megy a zsé. De azért ne röhögtessük ki magunkat. A Hamasz, a Hezbollah, akár a palesztin kormány azért 2 perc alatt fegyverkezésre is forditja, amit Ursula küld. Minimum a bejövő EUs pénzek arányában a belső költségvetését fegyverzetfejlesztésre fordítja.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 002
91 942
113
Egyszóval ujra az van, ami. A magyar nemzeti érdekét kell nézni. Ha ez a palesztínok helyett Izraellel esik egybe, márpedig nekem eléggé úgy tűnik, akkor jó a kormány válasza.

De ha tudtok ellenkező érvet, miért toljuk a palesztínokat Izrael helyett én meggyőzhető vagyok.

Az hogy erkölcsileg kinek van igaza, mindig a győztesenek. Majd ideológiát irnak hozzá, bármihez.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Jogos kérdés, de megfordítanám. Melyik zsidó, melyik zsidó állam tette ezt valaha? Az arabokkal ellentétben némely tagjaik a többiek hallgatólagos(ugye milyen fura mindig) éldegélésével, vagy épp újságok címlapján való egyetértése közepette kicsit tehetnek arról, hogy egyáltalán van Magyarország körül magyar kisebbség. Miért is ne támogatnánk meg azokat, akik meg akarják enni őket?
Nézd, én úgy gondolom, hogy volt egy korszak, amikor igenis szükség volt a palesztin nép politikai és anyagi támogatására. Azonban ez a korszak már elmúlt, hisz az arab államok lényegében mindegyike olyan anyagi lehetőségekkel és olyan politikai fajsúllyal rendelkezik, ami mára sokkal döntőbb, mint Magyarország, vagy lassan az egész Európai Unio fajsúlya. Ezen kívül egyértelműen látszik diplomáciai közeledés is a felek között.
Így ezt a nemes feladatot nekünk nem feltétlen kell vállunkra venni és egyet kell nézni: Mi Magyarország és a magyar nemzet* érdeke?

*tág értelemben
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 156
83 758
113
Szimpitünti? A twitteren "magyar" (értst itt élő) felhasználók köpködik angolul Kovács Zoltánt, hogy micsoda kommunista g@ciség az üzemanyagár sapka, és hogy az ukránok a vérükkel fizetnek ha nálunk nem 800 ft a benya. Teljesen megkergült ez a woke influenszer csürhe. Azt hiszem lassan ideje hanyagolnom az internetet... nagyrészt a szar ömlik mindenhol.
Én leszarom őket. 1x hozzájuk is eljut a tél. Mondjuk idén novembertől ...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 475
17 951
113
Új helyzet, új köztársasági elnök, a hajó szép lassan irányt módosít:
A kormánynak el kell döntenie, hogy az MH jelen felszereltségi állapotában képes-e az ország védelmét ellátni NATO segítség nélkül vagy sem, Azt is el kell dönteni, hogy csak irányítástechnikai okokból a kézivezérlés egyszerűsítése miatt van honvédelmi szükséghelyzet, vagy valóban van ok rá... de még ha csak a kézivezérlés miatt csinálták is, ha a NATO rákérdez, hogy ha ekkora honvédelmi szükséghelyzet van miért nem segíthetnek az Ukrajnához közelebbi részen is... na mit lehet erre mondani... hát persze hogy azt, hogy a helyzet tényleg nem kamu, gyertek ... mert mi épp csak elkezdtük az MH-t átfegyverezni... egyébként akik úgy érzik, hogy nem kell a NATO segítsége azok úgy gondolják kamu a honvédelmi szükséghelyzet (a sok szomorú/dühös arc a poszt alatt)?
Azt szerintem mindenki döntse el maga, hogy szükség van a NATO segítségére vagy nem (mindenkinek magánügye), de ha csak azt nézzük, hogy a háborús veszély helyzet valós vagy sem ránk nézve, nos, véleményem szerint nem az. Sokkal inkább ez egy újabb "lehetőség" a kormány számára, hogy a covid utáni veszélyhelyzeti intézkedéseket fenn tudja tartani, legyen rá jogalapja.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 731
14 793
113

Döntött a kormány, már az ország bármely részébe települhetnek NATO-csapatok​

BELFÖLD
2022. június 16. – 13:40

Bozzay Balázs

Egy kedd esti, Orbán Viktor által jegyzett rendelet szerint a NATO már az ország bármely területére telepíthet fegyveres erőket, bárhol végezhet csapatmozgásokat, tarthat hadgyakorlatot, kiképzéseket. Az elmúlt hónapokban csak a Dunántúl területére szólt az engedély.

Az Mfor vette észre, hogy a Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet kedd este, amely „az ukrajnai válsággal” összefüggésben engedélyezi a „NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra történő települését”. A rendelet továbbra is tiltja, hogy NATO erők közvetlenül Magyarországról menjenek át Ukrajnába.
Az új döntés egy korábbi, idén márciusban érvénybe lépő kormányrendeletet módosít, ami még csak a Dunántúlra vonatkozóan engedélyezte NATO-csapatok Magyarországra való települését.
Nincs részletezve az új rendeletben, hogy a változtatásra miért van szükség, de elképzelhető, hogy azért, mert épp a napokban tartottak (tartanak) közös gyakorlatot, járőrözést magyar és amerikai NATO-katonák az ország keleti részén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
A közös járőrözéssel kapcsolatban az MTI híre szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egyebek mellett arról beszélt szerdán, hogy Magyarország elkötelezett a NATO mellett, és magyar katonák rendszeresen együtt gyakorlatoznak más NATO-katonákkal. A magyar-amerikai közös gyakorlatot különleges alkalomnak nevezte, miután „az orosz-ukrán konfliktus fizikai közelségében” gyakorlatoznak, járőröznek a katonák. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban azt mondta, a NATO álláspontja továbbra is egybeesik a magyar nemzeti érdekkel, miszerint mindent meg kell tenni azért, hogy a konfliktus ne terjedjen tovább Ukrajna határán. A magyar-amerikai kapcsolatok egyik kiemelkedő eleme mindig is a katonai együttműködés volt – mondta, megjegyezve, hogy a jövőben is e jó kapcsolat folytatására törekednek.
Írásban érdeklődtünk szerdán a honvédelmi miniszternél arról, hogy az ország teljes területére vonatkozó engedély összefüggésben van-e az amerikai NATO-katonákkal közös járőrözéssel, és ennek lezárultát követően várhatóan egy újabb, újra csak a nyugati országrészre vonatkozó rendelet lép-e majd érvénybe, vagy hosszabb időre hatályban maradhat az ország teljes területére vonatkozó engedély. Beszámolunk róla, ha a honvédelmi miniszter reagál a megkeresésünkre.
NATO-harccsoportok esetleges Magyarországra telepítése ellen szerdán közleményben tiltakozott a Mi Hazánk. „Magyarország függetlenségének feladása, hazánk katonai felvonulási területté tétele elfogadhatatlan, ezért szabad és semleges Magyarországot követel a Mi Hazánk Mozgalom. Idegen haderőknek nincs helyük hazánkban, Magyarország a magyaroké!” – írták.
Hozzátették: „Elfogadhatatlan az is, hogy engedélyezi a kormány a közvetve Ukrajnába való fegyverszállítást Magyarországon keresztül. A Mi Hazánk ellenzi hazánk ilyen típusú részvételét is a háborúban. Beláthatatlan következményekkel jár az idegen haderők magyarországi állomásoztatása és hazánknak az orosz haderők célpontjává tétele. (…) A Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a kárpátaljai magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna katonai támogatását, illetve az amerikai érdekek kiszolgálását.”

H
A
Z
A
Á
R
U
L
Á
S
.
.
.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 254
67 229
113
Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy megszűnjön a régóta húzódó patthelyzet, amely megakadályozta az ország hozzáférését a helyreállítási alaphoz - közölte Navracsics Tibor, miután uniós biztosokkal egyeztetett.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/245011/

És egy komment alóla:

"Sikerült olyan remek megállapodást kötni az EU-val, hogy ezt a pénz akkor is törleszteni fogjuk, ha nem kapunk belőle semmit. Az is "kompromisszum" volt. Most lesz még egy. Lehet, hogy továbbra se kapunk belőle a fillért se, de legalább szabadjára engedjük a buzivilágot, még jobban, amire kapunk egy ígéretet, amit sosem fognak teljesíteni. Mert az a fő bajuk az EU libsijeinek, hogy élünk. Ha ezen nem tudunk változtatni, mindig ellenségeink maradnak.

Az összes szankciót úgy kellett volna megszavazni, hogy alapfeltétel legyen a pénz a számlánkon. Enélkül csak baleknak számítunk. Ennyit a "szabadságharcról"."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 002
91 942
113
H
A
Z
A
Á
R
U
L
Á
S
.
.
.
Nem fognak NATO haderők állomásozni hazánkban
A Mandiner kérdésére azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány engedélyezi „a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra történő települését, közölte: nem telepítenek NATO erőket hazánkba, de hazánk minden hadgyakorlatot támogat és részt vesz. A NATO kérésére a keleti határainkat az Észak-Atlanti Szövetséggel együtt védjük.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 002
91 942
113
Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy megszűnjön a régóta húzódó patthelyzet, amely megakadályozta az ország hozzáférését a helyreállítási alaphoz - közölte Navracsics Tibor, miután uniós biztosokkal egyeztetett.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/245011/

És egy komment alóla:

"Sikerült olyan remek megállapodást kötni az EU-val, hogy ezt a pénz akkor is törleszteni fogjuk, ha nem kapunk belőle semmit. Az is "kompromisszum" volt. Most lesz még egy. Lehet, hogy továbbra se kapunk belőle a fillért se, de legalább szabadjára engedjük a buzivilágot, még jobban, amire kapunk egy ígéretet, amit sosem fognak teljesíteni. Mert az a fő bajuk az EU libsijeinek, hogy élünk. Ha ezen nem tudunk változtatni, mindig ellenségeink maradnak.

Az összes szankciót úgy kellett volna megszavazni, hogy alapfeltétel legyen a pénz a számlánkon. Enélkül csak baleknak számítunk. Ennyit a "szabadságharcról"."
Nem hiszem, hogy Navracsicsnál jelenleg van alkalmasabb ember jó kompromisszumot kötni Brüsszellel.
Orbán legjobb húzása az új kormányban.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 002
91 942
113

Döntött a kormány, már az ország bármely részébe települhetnek NATO-csapatok​

BELFÖLD
2022. június 16. – 13:40

Bozzay Balázs

Egy kedd esti, Orbán Viktor által jegyzett rendelet szerint a NATO már az ország bármely területére telepíthet fegyveres erőket, bárhol végezhet csapatmozgásokat, tarthat hadgyakorlatot, kiképzéseket. Az elmúlt hónapokban csak a Dunántúl területére szólt az engedély.

Az Mfor vette észre, hogy a Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet kedd este, amely „az ukrajnai válsággal” összefüggésben engedélyezi a „NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra történő települését”. A rendelet továbbra is tiltja, hogy NATO erők közvetlenül Magyarországról menjenek át Ukrajnába.
Az új döntés egy korábbi, idén márciusban érvénybe lépő kormányrendeletet módosít, ami még csak a Dunántúlra vonatkozóan engedélyezte NATO-csapatok Magyarországra való települését.
Nincs részletezve az új rendeletben, hogy a változtatásra miért van szükség, de elképzelhető, hogy azért, mert épp a napokban tartottak (tartanak) közös gyakorlatot, járőrözést magyar és amerikai NATO-katonák az ország keleti részén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
A közös járőrözéssel kapcsolatban az MTI híre szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egyebek mellett arról beszélt szerdán, hogy Magyarország elkötelezett a NATO mellett, és magyar katonák rendszeresen együtt gyakorlatoznak más NATO-katonákkal. A magyar-amerikai közös gyakorlatot különleges alkalomnak nevezte, miután „az orosz-ukrán konfliktus fizikai közelségében” gyakorlatoznak, járőröznek a katonák. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban azt mondta, a NATO álláspontja továbbra is egybeesik a magyar nemzeti érdekkel, miszerint mindent meg kell tenni azért, hogy a konfliktus ne terjedjen tovább Ukrajna határán. A magyar-amerikai kapcsolatok egyik kiemelkedő eleme mindig is a katonai együttműködés volt – mondta, megjegyezve, hogy a jövőben is e jó kapcsolat folytatására törekednek.
Írásban érdeklődtünk szerdán a honvédelmi miniszternél arról, hogy az ország teljes területére vonatkozó engedély összefüggésben van-e az amerikai NATO-katonákkal közös járőrözéssel, és ennek lezárultát követően várhatóan egy újabb, újra csak a nyugati országrészre vonatkozó rendelet lép-e majd érvénybe, vagy hosszabb időre hatályban maradhat az ország teljes területére vonatkozó engedély. Beszámolunk róla, ha a honvédelmi miniszter reagál a megkeresésünkre.
NATO-harccsoportok esetleges Magyarországra telepítése ellen szerdán közleményben tiltakozott a Mi Hazánk. „Magyarország függetlenségének feladása, hazánk katonai felvonulási területté tétele elfogadhatatlan, ezért szabad és semleges Magyarországot követel a Mi Hazánk Mozgalom. Idegen haderőknek nincs helyük hazánkban, Magyarország a magyaroké!” – írták.
Hozzátették: „Elfogadhatatlan az is, hogy engedélyezi a kormány a közvetve Ukrajnába való fegyverszállítást Magyarországon keresztül. A Mi Hazánk ellenzi hazánk ilyen típusú részvételét is a háborúban. Beláthatatlan következményekkel jár az idegen haderők magyarországi állomásoztatása és hazánknak az orosz haderők célpontjává tétele. (…) A Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a kárpátaljai magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna katonai támogatását, illetve az amerikai érdekek kiszolgálását.”

Telex, mfor mindig oszd el kettővel.