KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

1655998360517.png

europowerpack.jpg

Amit én mondok sokkal egyszerűbb… ezen az 1 méteren simán elfér 10 lőszer 2sorban 5-5 egymáson… még a küzdőtértől is elválaszthatod akár 10cm páncéllal… a teknő tetején meg lenne blow out panel amin keresztül sokkal könnyebben tudsz pakolászni mint a tető búvónyílásán keresztül

• Tetszik
Reactions: endre and Pogány
europowerpack.jpg

Amit én mondok sokkal egyszerűbb… ezen az 1 méteren simán elfér 10 lőszer 2sorban 5-5 egymáson… még a küzdőtértől is elválaszthatod akár 10cm páncéllal… a teknő tetején meg lenne blow out panel amin keresztül sokkal könnyebben tudsz pakolászni mint a tető búvónyílásán keresztül
Az az egy méter súlyos tonnákat jelent.

Ugye tudod, hogy ebben az esetben értelmetlen a tartaléklőszer a testben, mert úgysem tudod betölteni kézzel. Tehát van egy harckocsid, amit csak daruval tudsz tölteni, ha drónod is van 4 db, akkor 10 lőszer és mehetsz vissza a logisztikához lőszerért, óránként mondjuk 150-500 liter üzemanyagot zabálva, bedaruzod, kimész egy óra múlva vissza, hat perc alatt ellősz nyolcat és fordulhatsz vissza. :D Ez faszság. :D Az is, hogy utánad fogják vinni a lőszert frontvonalba, mielőtt bárki belekezdene, nem fogja senki kivinni az ellenséges fegyverek elé egy szakasz vagy század ellátmányát.
Szerintem a végén lesz ott 40 lőszer, csak ez még egy koncepció. A problémákok meg azért vannak, hogy megoldassanak.

Naív kérdések: Ha meglenne az a +1m a testben, nem lehetne valamilyen karusszel-szerű módon elraktározni a második 20 lőszert?
Ha meg az elektromos meghajtás felmondja a szolgálatot, kézzel tekerni?

Szerintem a végén lesz ott 40 lőszer, csak ez még egy koncepció. A problémákok meg azért vannak, hogy megoldassanak.

Naív kérdések: Ha meglenne az a +1m a testben, nem lehetne valamilyen karusszel-szerű módon elraktározni a második 20 lőszert?
Ha meg az elektromos meghajtás felmondja a szolgálatot, kézzel tekerni?
Hát ez az, egy tank hiányzik a minden máshoz.

Hátulról adagol, ha be is pakolod a motortérből felszabadult helyre a pluszt, az egy plusz töltőgépet igényelne. Vagy egy 'feladagoló' gépet a töltőgéphez. Nem lesz egyszerű kezelni a nagy lőszereket.

• Tetszik
Reactions: Centquri prime

Hátulról adagol, ha be is pakolod a motortérből felszabadult helyre a pluszt, az egy plusz töltőgépet igényelne. Vagy egy 'feladagoló' gépet a töltőgéphez. Nem lesz egyszerű kezelni a nagy lőszereket.
A franc se' tudja. Én csak brain stormingolok itten, az meg pont arra való, hogy akár a leghülyébb ötletünket is kimondjuk. Hátha egy másik leghülyébb ötlettel már átcsap okosba...:rolleyes:
Ja, meg nem vagyok gépész...

ekkor ez egy páncélvadász? Vegyesen kéne bevetni a 120-assal felszerelt MBT-kkel? :)
Pl. A zászlóalj egy vagy két százada 130-as Panther lehetne, a többi Leopard 2A7
A Panther sniperként fedezi (over sight) a Leopardok előrnyomulását...ez is lehet egy koncepció.

Vagy az van, hogy az MBT mint kategória elérte korlátait és újból lesz majd nehéz harckocsi meg gyalogsági harckocsi.

egyébként az RM által kiadott pdf-ben azt írják, hogy autoloader with unloading and re-stocking capability....ez vajon mit jelent? hogy ki tudja cserélni a betöltött lőszert? és vajon mi a re-stocking?

egyébként azon gondolkodtam, hogy lehet a válasz sokkal egyszerűbb az utántöltésre mint gondoljuk: a toronyban van egy "ajtó" a lőszeres rekeszhez (ugyanúgy mint most)...és ha a vezető mellett, elöl van a tartalék, akkor "csak" sréhen előre kell húzni...valszeg szűkös kicsit, de gondolom kimatekozták...

egyébként az RM által kiadott pdf-ben azt írják, hogy autoloader with unloading and re-stocking capability....ez vajon mit jelent? hogy ki tudja cserélni a betöltött lőszert? és vajon mi a re-stocking?

egyébként azon gondolkodtam, hogy lehet a válasz sokkal egyszerűbb az utántöltésre mint gondoljuk: a toronyban van egy "ajtó" a lőszeres rekeszhez (ugyanúgy mint most)...és ha a vezető mellett, elöl van a tartalék, akkor "csak" sréhen előre kell húzni...valszeg szűkös kicsit, de gondolom kimatekozták...
Erről beszélek én is, csak ezt egy szűk helyen 1,5m hosszú és 45-50kg tömegű lőszerrel azért nem egy egyszerű dolog.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
egyébként azért ebből a képből az látszik, hogy maga a crew compartment a toronyban nem olyan nagy...

2743876.jpg

gyakorlatilag a 2 "csatolós" rész közötti