Nem értem, hogyan lehet negatívan és pozitívan nyilatkozni egy olyan járműről ami még egy tucat prototípusnál sem tart. Aki ír róla (én is) teoriákból, müszaki paraméterekből, talán más GYHJ tapasztalatokból, és alkalmazásokból indul ki.
Nekem az alapállásom: A honvédségnek tűzerőt és mozgékonyságot, nem pedig célpontokat kell beszerezni. Az orosz-ukrán háború egyik tapasztalata, hogy az MBT-t és a GYHJ-k tüzerő és célpontok együtt, ezért atomháború kivételével, én a mozgékony kerekes de bizonyos védettséggel ellátott járműveket vizionálnék, és sok mozgó kerekes tüzérséget, pld az RM teherautós lövegét. Az aktív védelem pedig még eddig a gyártók prospektusain és videoin kívül nem bizonyított sehol.. A Lnyx azér nagy célpont, mert egy MBT tömegű GYHJ, amiben sokkal több katona van, ezért nem lehet olyan páncélvédett mint egy MBT. Ezért nagy.. Saját álláspontom szerint a jövő a kisebb, kevesebb katonát szállító, gyors lapos-alacsony kerekes járműveké.. (nálunk ez a Yörük-Nomád) lenne. A katonák pedig sok ATMG-vel és MANPADS-al, valamin tüzerős automata fegyverekkel.. De ez saját kútfől abból amit tanultam, olvastam, leszűrtem és szakértőkkkel és laikusokkal beszéltem..