[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
514
2 736
93
Nagy valószínűséggel Nasams-t kapnak....

Kiszivárgott: NASAMS-rakétarendszert vehet Ukrajnának a Biden-kormány​

A héten várhatóan bejelenti az Egyesült Államok kormánya, hogy közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszereket vásárolt az ukrán fegyveres erőknek – írja a CNN bennfentes forrásokra hivatkozva.

Az ukrán kormány korábban NASAMS légvédelmi rakétarendszerek beszerzéséért lobbizott, valószínűleg ezt vásárolta meg nekik az Egyesült Államok – írja a CNN. Hozzátették: a leszállítás előtt még ki kell majd képezni az ukrán kezelőket a fegyverrendszer használatára.

A rakétarendszerek mellett az ukrán fegyveres erők várhatóan tüzérségi lőszereket és radarokat is kapnak majd.

Széljegyzeten annyit érdemes megjegyezni, hogy épp Magyarország is NASAMS II-es légvédelmi rakétarendszerek beszerzésén dolgozik.

www.portfolio.hu

www.portfolio.hu

De valószínűleg kapni fognak Patriotot is...
Mi ugye a nasams rendszert választottuk, és rendszeresítjük. Erre most az usa a nem nato, sem eu tag, ill velünk szemben ellenséges ukriknak ad ugyanebből a rendszerből, ami nagy esélyel akár az oroszok kezébe is kerülhet..
Kérdésem az, hogy számunkra ez nem jelent kockázatot, vagy veszélyt? Úgyértem, hogy így kompromittálva lehet az amúgysem combos légvédelmünk?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Nos az igazat megvallva, és elolvasva - amit férfiasan bevallok eddig nem tettem meg - azt kell mondjam, hogy igazad van. Ez tényleg nem kötelező erejű a tagokra nézve. Szóval amit írtál az abszolút igaz!
Mégis mit vártál a globalista/DS PMC-től? :D
Hogy majd valami "piece of shit country"-ért KÖTELEZŐEN mozdulni kelljen? Tudod Te mennyi pénzbe kerül az? :p
ez most ilyen angol humor vagy mi ? :D

50 tábornok és főtiszt .. ez nem azt jelenti hogy 50 tábornok és főtiszt esett áldozatul,hanem azt hogy 50, tábornok és főtiszt esett áldozatul .. na ennyit szamít egy vessző a mondatszerkezetben .. ha annyira bele akarunk állni a szövegkörnyezetbe .. (legyen vigasztalás hogy én is kihagyom sokszor)

szóval hogy világos legyen .. 50 tiszt esett áldozatul,amiben vannak tábornokok is,mert így a helyes .. tehát nem 50 fő tábornok és egyébb tisztek,hanem összesen 50 fő tiszt,köztük tábornokok .. de egyébként aki nem totálisan reterdált annak lejön elsőre is,hogy nem fognak a harcmezőre ősszehívni egy objektumba 50 tábornokot ! (nyílván nem rád értem a retardáltat félre ne értsd !! )
Tudod, hogy a matek nem az erőssége a hohol agitprop osztálynak! Csak az előre megkapott anyagot tolják szakmányban, az első váratlan eseményre Syntax Errorral kiáll az összes ;)
Hát Belarusz nem tehetné meg azt amit Magyarország. Putyin csinálta a donbaszi háborút
Putyin engem például gyíkká változtatott!!! De már elmúlt!
d-raven-right.jpg

mig 29-et mar nem gyartjak.
amit en lattam repulni miget az mind km-rekrol latszott hogy fustol.
gyonyoru gep egyebkent a mig.

f22 - f35 de meg a gripen/ f16 sem latszik messzirol hogy jonne, nem kormolnak.

az oroszok raketaikban amerikai technologia van.

tokmindegy mert nyiltan usa orosz nem fog szembekerulni, vagy ha igen, akkor nem az f16-mig 29 dogfight fog donteni.

egyebkent minden amit az oroszok gyartanak jo valamire, nem rossz cuccok azok.
onmagukban egy egy fegyverrendszert osszehasonlitani ertelmetlen.

altalaban az amcsi cuccokat en fejlettebbnek gondolnam, de egy kalasnyikov is eleg hatekony cucc ha arrol van szo, hogy amasiknak meg az se sincsen.
Már bocs, de förtelmes amit idehánytál. Nem csak a haditechnikáról nincs lövésed sem, de magyarul sem tudsz rendesen...
Orosz propi visszaböfizése =//= saját elemzés.
csaxólok :rolleyes:
Ugyanazt tudom mondani mint Robert köpködésénél... Meg lehet ám mutatni! Elég összeszedett anyagok ezek és még ha akad is benne pontatlanság, de így is körökkel veri a napi sajtóban fellelhető anyagokat, a nyugati nedves álmokat harsogó libsi gec.kkel meg összehasonlítani sem érdemes.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Reméljük az a verzió igaz, hogy megneszelte az orosz terveit és bevédte magát, hogy ne legyen támadható külföldön. Tény azonban, hogy nem az Afgánok futamították meg!

Jól látod Tyson ezt is ! Milyen érdekes volt , hogy a Talibán vezetők egyből Vlagyimir Vlagyimirovicshoz rohantak haverkodni/behódolni !

Én olyasmit olvastam, hogy 200.000 amerikai katona nyomorodott/halt meg Afganisztán miatt közvetlenül vagy közvetve (leszerelés után agyonlőtte magát stb.).
Ráadásul már a megszállás költségét nem bírta az államkassza, Iszlám államba beleölt lóvé is ment a levesbe, ráadásul miatta szinte a teljes közel-kelet kínai-orosz játszótér lett, az elbaszarintott puccs óta Törökország is félig-meddig.
Így viszont kivonulás utáni napon bekövetkezett az ami miatt ott voltak, Kína-India-Oroszország-Irán összepacsizott és indiai védnökség alá helyezték az országot, keresztül-kasul tervezve rajta mindenféle olaj meg gázvezetékeket.
Most már persze EU-nak is kellene az iráni olaj, de Teherán ezt a nukleáris fejlesztések engedélyezéséhez köti...


Eközben Oroszországban (azt írta a padló szándékosan ilyen az áruházlánc összes üzletében, hogy az emberek a polcokat nézzék...):

Vw8imzX.jpg
Sb6Gye9.jpg
s9NLqJH.jpg
3UOY8ov.jpg
TY0Za5E.jpg
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Hallgattal te mostanaban BorisJonsont? Ha mar atomozasrol van szo ugye... Vagy par NATO tabornok is nyilatkozott ebben a temaban erdekfeszitoen.
Keress egyet ami oroszország azonnali leatomozásáról papolt a TV-ben, hajrá. Vagy akármilyen nagyközönségnek beszélő médiag*cit, aki ugyanerről beszél. Oroszországban ilyen van, nem is egy, és az állam áldásával csinálja amit csinál.
 
W

Wilson

Guest
Mi ugye a nasams rendszert választottuk, és rendszeresítjük. Erre most az usa a nem nato, sem eu tag, ill velünk szemben ellenséges ukriknak ad ugyanebből a rendszerből, ami nagy esélyel akár az oroszok kezébe is kerülhet..
Kérdésem az, hogy számunkra ez nem jelent kockázatot, vagy veszélyt? Úgyértem, hogy így kompromittálva lehet az amúgysem combos légvédelmünk?
Én nem vagyok abban biztos,hogy a legújabb verziót kapják meg , hiszen pl az ukránoknak küldendő négy MQ-1C Gray Eagle drón esetében is a lebutított verziót akarják az amcsik küldeni az ukriknak mert attól félnek, hogy a csúcsverzióban lévő kütyük az oroszok kezébe kerülhetnek.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Jó kis löveg ez.
Anno mondjuk épp azt beszélgettük -amikor még nem volt public az M777, hogy ez praktikusabb lenne az ukránoknak.
Bár állítólag ők pont a nehezebb tűanyagot akarták.

Erről még van vmi másik forrás, vagy az hogy kik küldenék?
Új-Zéland talán. Elsőkörben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 500
46 886
113
jaja, a nyugat indította, csak azt nem gondolták végig miközben évekig szőtték a szörnyű terveiket a mcdonaldsos pedofil partikon hogy mi lesz ha elfogy az ukránok lőszere és nem készültek fel erre, mert hülyék, és hogy fel fog menni a benzin ára, mert ezt sem tudták mert elkokozták az agyukat.
istenem, hagyjuk már
az oroszok módszere ez minden őket nem annyira szerető, más felé orientálódó országgal szemben: egy-két sosem létezett kis bábálam létrehozása, kitömése fegyverrel majd megmentése. Hány helyen tolták/tolják ezt hogy destabilizáljanak országokat?
Ha nem konfliktust akart volna elzárja az Ukrajna felé menő olajat-gázt és akkor nyitja ki amikor megváltoztak az orosz ellenes törvények, de ő nem ennyit akart, hanem hogy az ukránok teljesen hódoljanak be a hódító Putyinnak. Azzal nem számolt hogy már annyit volt orosz fasz az ukránok seggében hogy többet nem kérik, ezért most kénytelen addig verni őket míg megint beengedik, mert hát egy ideig még kapálózhatnak, de azért a medve nagy és erős, elöbb utóbb beforgatja őket a jó pozícióba. Bár hátha előbb kap szívrohamot.
Annyian ás annyiszor leírták, hohy Ukrajnából védhetetlenül elérhetőek az orosz nagyvárosok. Akár atommal is. Mit nem értesz ezen? A NATO körbe akarta venni Oroszországot csakúgy barátilag! Na, ez nem tetszik az oroszoknak. Megelőző csapást mért Ukrajnára. Ez egyébként nem példa nélküli. Gondolj Izrealre!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 703
113
Tudod, hogy a matek nem az erőssége a hohol agitprop osztálynak! Csak az előre megkapott anyagot tolják szakmányban, az első váratlan eseményre Syntax Errorral kiáll az összes ;)

Most ne engem basztass már, mert Ursula szarul központozott valamit, ami azt jelentette, hogy 50 tábornok és főtiszt, én meg arra reagáltam!
@embersarkany
Csak savanyú a szőlő. Britannia mindig is a status quo-t tartotta fenn, most is ez történik.
Így kell alakítani a történelmet. Ennyike :p
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 505
19 911
113
Miben jobban sikerült? A Mardel védettebb és ergonomikusabb, az viszont tagadhatatlan, hogy fegyverzetben gyengébb.
"Marder" nem "Mardel" , de ez nem fontos. Mitől "ergonomikusabb" ? Volt szerencsém mindkettőhöz közelről, bár a Mardert jó néhány évvel később próbáltam, de nem cserélném a BMP2-re terepen. A Marder is torziós, de gyakorlatban ég és föld a két rugózás... Nem véletlenül döntöttek a görögök a BMP3 mellett. A Marder fegyverzete olyan , mint a lepkefing a BMP3 mellett. Szóval isteníthetjük de nem azonos kategória. Nem véletlenül kell a PUMA váltótípusnak. Ugyanígy kellene a T15 a másik oldalon, és szerintem már meg is erősödött az ilyen irányú akarat...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 544
121 441
113
"Marder" nem "Mardel" , de ez nem fontos. Mitől "ergonomikusabb" ? Volt szerencsém mindkettőhöz közelről, bár a Mardert jó néhány évvel később próbáltam, de nem cserélném a BMP2-re terepen. A Marder is torziós, de gyakorlatban ég és föld a két rugózás... Nem véletlenül döntöttek a görögök a BMP3 mellett. A Marder fegyverzete olyan , mint a lepkefing a BMP3 mellett. Szóval isteníthetjük de nem azonos kategória. Nem véletlenül kell a PUMA váltótípusnak. Ugyanígy kellene a T15 a másik oldalon, és szerintem már meg is erősödött az ilyen irányú akarat...
A BMP-3 gyengéje a nem létező deszanttér. Amúgy mint könnyű harckocsi aminek eredetileg készült tökéletes. De mint IFV? Inkább a berezshok modulos BMP-2 ami valóban a legjobb jelenlegi típusuk.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 567
14 437
113
A BMP-3 gyengéje a nem létező deszanttér. Amúgy mint könnyű harckocsi aminek eredetileg készült tökéletes. De mint IFV? Inkább a berezshok modulos BMP-2 ami valóban a legjobb jelenlegi típusuk.
4-5 főt szállítana, külső csomag akasztással....
De akkor hasonlítsuk a Franci VAB-hoz a BMP-2őt.....
Ugye rendszerben van még....
Inkább a BMP.....Nem a 3, a 2-es.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 544
121 441
113
4-5 főt szállítana, külső csomag akasztással....
De akkor hasonlítsuk a Franci VAB-hoz a BMP-2őt.....
Ugye rendszerben van még....
Inkább a BMP.....Nem a 3, a 2-es.
Amúgy kár, hogy a spórolás miatt egyesítették a két merőben különböző projektet és nekiálltak fából vaskarikát hegeszteni ezen a téren.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu
T

Törölt tag 1711

Guest
Good evening anons
Ukrainian anon reporting in.
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • Missile strikes in Kremenchuk (a town in Poltava region). The local mall was destroyed. Allegedly about 1000 people including children were in the mall at the time. 20 wounded and 2 dead. Anons, WTF? What was the target this time?
  • Missile strikes in Kharkov. 15 wounded, 3 dead.
  • US want to send a Norwegian air defense system NASAMS to Ukraine.
  • About 50000 cows have died in this war
  • Great Britain to test wheat DNA to make sure it is not stolen Ukrainian wheat.
  • The kike's minions say that Ukraine spend 5 billion USD per month on the war, so current foreign financial support is not enough
  • G7 is ready to send 29.5 billion USD as financial aid to Ukraine during this year
  • AFU claim that they hit Snake Islands 10 times yesterday night
  • There is a 50% chance that Belarus will join the war (some noname expert, Oleg Zhdanov)
  • NATO does not plan to take part in military unblocking of the Black Sea
- THE KIKE'S GOONS ARE DOING RAIDS IN KIEV NIGHT CLUBS. Last weekend they issued 219 conscription notices to unaware anons. Anons, I am scared, if he does it in the capital, I am afraid to imagine what small towns can expect next...
  • US to ban access to its (((technologies))) to those companies that support Russia
  • Ludmila Denisova (ex-ombudsman of Ukriane) was allegedly faking stories about evil Russians raping children. This was the reason why she was fired by the jew's regime. She was doing it "to help Ukraine win" (https://www.pravda.com.ua/articles/2022/06/27/7354838/)


Hit plant
Plant goes boom
Secondary booms, rockets from warehouse fly everywhere
Mall 100m away catches fire
5bk3GpR.jpg



A mindent látó szem és a bumm:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 890
15 287
113
állítólag Porosenkó piszkálja az ukrán vezetést ...
Akkor tehet ilyet, mint CIA ügynök, ha erre utasítást kap. Ez nem jó hir Zselinek..