[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

A Stary Oskol gyári munkásainak 300 000 rubelért felajánlották, hogy háborúba indulnak Ukrajnában​

A Layout kiadása szerint az A. A. Ugarovról elnevezett Oskol Elektrometallurgiai Üzem alkalmazottai, amely az Alisher Usmanov tulajdonában lévő Metalloinvest holding részét képezi, ajánlatot kaptak arra, hogy írják alá a szerződést, és menjenek önkéntesnek az önjelölt DPR-hez és LPR-hez.

A vállalkozás egyik alkalmazottjának rokona szerint azt ígérték, hogy a szakterülettől függően legfeljebb 300 ezer rubelt fizetnek az embereknek.

Munkahelyük megőrzését ugyanakkor nem garantálták, megjegyezve, hogy visszatérésük után a munkába visszatérni vágyók fogadását általános jelleggel tartják meg. Ez „nagyon lehűtötte az indulásra összegyűltek hangulatát” – mondta a Nestka egyik forrása.

A kiadvány megjegyzi, hogy az OEMK az első olyan jól ismert magánvállalkozás, amelynek alkalmazottainak felajánlották, hogy menjenek önkéntesnek Ukrajnába. Korábban csak állami vállalatok alkalmazottai beszéltek ilyen javaslatokról.

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nahát, rendszerben van a Mi-8SzMV utódja?!
Már lehetett látni talán március környékén is belőle :)
elnézést Sir !

de a szigeten sem a prosperitás miatt élnek együtt a skótok,írek,walesiek, stb .. voltak annak előzményei is,amit nem a prosperitás motivált :D

gondolom ha a birodalmat felosztanák és visszanyerné önállóságát Skócia,Wales,Észak-Írország és Anglia is magára maradna .. érthető lenne a "sajnálatos történés"

PzH-2000 ukránoknál

https://t.me/anna_news/35345

itt meg egy orosz thermobarikus fejjel szerelt "Kornet-M" munka közben

https://t.me/warjournaltg/16318
kezdődik is...
MfpVaAkO4imkBE2lbtdNvF1a4Nv1ygG4aHHC40bQxWUoWZldCcMhXfOdBUGGwj3lgvRSLzrRKsbauWZowYvVMETleeqO1bXOdm4c4r2hYiHMdBBvhEusO2DXHp7kvfJMvcEbWFOCbkWUNowRmbX4H8hMYcpS4FRJURvc7oVztsn4Sy0lqeZc73zC-Cqh1RXqRwD3sCBi9sjBQ-Wgm5Vd0R0XDa6hWMqGOsLBd64khv-B4YYGmDTXP2MIZcj3aBWRQKR6e_06SbUd7NnMFR0d-6bxbtYrjLU9LSjnqZc0hCxaDIPg7ktGBlQk4xgoxWOdG1q7vmICDCUeuxvfmyfWPg.jpg

Tényleg ukraine Bitch??? :D :D :D
Találó nahh!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 678
77 694
113
Oké srácok, én ma már nem vagyok valami nagy elméleti szakember. Azért okulásképpen elmondom, hogy mit tapasztaltam anno:
Az IFV-k deszanttere a legkisebb probléma. A gyalogság úgysem bent utazik, mert büdös olajszag van, amit csak a kezelők bírnak. :D
(Egyébként ugyanez volt a Marderben is, mielőtt bárki azt hinné, hogy nyugaton a szar is rózsaillatú...)
Szóval nem játszik a deszanttér. Az utazás kint történik, macsó módon, és az első gyanúra ugrás a gép mögé...
A nagy deszantterű nyugati csodák egyetlen dologra valók: őrjáratozásra. Arra viszont az oroszok Tigr/Tájfun kombót használnak, ami ergonomia szempontjából nem egy rossz választás... EGyébként más felhasználásban még nem is láttunk Pumát vagy Bradleyt...
A BMP3 tűzereje jobb, mint a Bradley, közel azonos a Pumával. Ha nincs belül deszant egység, akkor csak a páncélvédettség a különbség, no meg az ára. Főleg az ÁRA!
Szóval nem olyan egyértelmű a hihetetlen atlantista fölény, mert a gyakorlatban ez nem mindig lesz ilyen egyértelmű...
Van baj nálad a miértekkel.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and Wilson

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 106
11 166
113
Már lehetett látni talán március környékén is belőle :)

kezdődik is...
MfpVaAkO4imkBE2lbtdNvF1a4Nv1ygG4aHHC40bQxWUoWZldCcMhXfOdBUGGwj3lgvRSLzrRKsbauWZowYvVMETleeqO1bXOdm4c4r2hYiHMdBBvhEusO2DXHp7kvfJMvcEbWFOCbkWUNowRmbX4H8hMYcpS4FRJURvc7oVztsn4Sy0lqeZc73zC-Cqh1RXqRwD3sCBi9sjBQ-Wgm5Vd0R0XDa6hWMqGOsLBd64khv-B4YYGmDTXP2MIZcj3aBWRQKR6e_06SbUd7NnMFR0d-6bxbtYrjLU9LSjnqZc0hCxaDIPg7ktGBlQk4xgoxWOdG1q7vmICDCUeuxvfmyfWPg.jpg

Tényleg ukraine Bitch??? :D :D :D
Találó nahh!
Fotó a varsói Pride-ról: Ukrajna buzi

Nos igen.. ez Ukrajna.

Buzik és kurvák országa.. bárcsak írhatnám, hogy a nép különb, dehát még mindig birkaf.sz módjára bámulják az eseményeket, ahelyett, hogy Zelenszkijre gyújtanák a radát. Akkor nyeljék csak...
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
262
1 017
93
bocs Higgins ,de a brit szagértők/tudósok/elhárítás/fasztudjamégkik is rendre szállítják a "hiteles forrásokat" ,

azt meg fogadjuk el szerintem, hogy egy lerombolt épületből,amire biztosan nem véletlenül mértek csapást az oroszok,(mert tudták hol.mikor és miért illetve melyik épület komplexumra kell csapást mérniük) igen nehéz puzzle-ként összerakni hogy melyik áldozat hány darabból áll,illetve ezek DNS azonosítása is igen körülményes feladat lenne még a CSI NY-i helyszínelőinek is ,főleg hogy ez nem egy tv-s sorozat .. senki nem állította szerintem itt hogy kb 50 tábornokot aprítottak be,persze előfordulhatott félre fordítás, de azért 80-as IQ felett általában leesik az embereknek,hogy ez az kb 50-es szám ez a tiszti állományt és nem a tábornoki kart takarja ... tehát kb 50 tiszt,amiben vannak tábornokok is ! lehet ezen rugózni,hogy nem is 50 hanem csak 49 vagy bármennyi ,de kit érdekel ?

azt a tündérmesét meg engedjük már el,hogy ukrán oldalon soha nincs hadnagynál magasabb veszteség (ezek is maximum pilóták) ,ahol fűrészelnek ott hullik a forgács,ahogy a mondás is tartja !


5-ös cikkely témában ..

jaja majd a kb 3 millió fős Litvánia miatt kockáztat meg egy atomháborút a NATO az oroszokkal .. erősen MUHAHA kategóriás logikai okfejtés !

Így van! A hír eredetileg, és még magyar eredeti forrásként is úgy hangzott, hogy 50 tábornok ÉS tiszt hallt meg a támadásban. Tehát összesen 50 tiszt és főtiszt esett el, nem pedig 50 tábornok, és az egész vezérkar, amit egyesek belemagyaráznak...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
Valaki kérdezte miért nem törnek ki a bekerített ukránok. Eszembe jutott egy jó hasonlat. A nagy háborúban vagy Verdunnál. A feladat átmenni a senki földjén. És ez annál rosszabb, ha a csapások számát és a technika fejlődését, tűzeröt nézzük. Én nem tudom mi lehet ott, de hogy embertelen, az egyszer biztos.
Biztos nem party hangulat uralkodik az ukránoknál.


Jah, igen. Volt az az ukrán csávó, aki oroszokat kínzott és most kb kutyaként tartják. Szó se róla, az én házörzőm nem ugrik úgy parancsra.
Számomra ezekben az a megdöbbentő, hogy a halállal szemben milyen nagy az élni akarás. Hogy pl egy ilyen csávó, aki keménykedve kínzott.. gyakorlatilag így megtörik, pedig jobb sorsra kb élete végéig sem számithat.. ilyenekre vigyázni szoktak nehogy véletlen feltudja kötni magát.. de az élni akarás erősebb.
Mondjuk, hogy esze sok nem volt..ha még élvezi isa fogvatartott katonák kínzását.. legalább ne tegye közzé.
Szóval az ilyen vagy egyszerűen azért hülye, mert nincs agya vagy pedig ha van is, nem a legélesebb kés a fiókban, ha teljes mértékben elhitte hogy ők csak győzhetnek és következmények nélkül megtehet ilyesmiket.
Az biztos, ha lett volna kellő töke, akkor elereszt egy golyót a fejébe, mint hogy élete végéig, hosszan ilyen sorsa legyen.
Amúgy mit tett? Boki, te linkelted a videót, amiben szerelepelt. Írtad, hogy foglyokat kínzott.
Ezt a kutyás sztorit bővebben vki?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Annyiszor írom le ahányszor úgy csináltok mintha nem ő indította volna. Nem nem engedem hogy nyugodtak legyetek az alternatív valóságotokban.
Nem engeded? Élni és élni hagyni, véleményszabadság hol marad? Meddig mennél el, hogy ne engedd? Esetleg ha tehetnéd máglyára is vetnél a véleményemért? Vagy mi ez az erőszakoskodás? Az ilyen nyúlbélákból lettek a keretlegények meg a pufajkások is, szóval még addig szokd meg, hogy nem mindenki él a te valóságodban, amíg csak online feszedezel. Engem egyáltalán nem zavar, hogy szerinted Putyin indította a háborút, béke veled bárányka!
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Azzal hogy lakóházat lőnek ki kijevben cirkáló rakétával az oroszok járatják le magukat!Azt lehet indokolni hogy támadnak egy vasúti csomópontok,laktanyát,ipari komplexumot de ezt nem főleg a frontvonal mögött ekkora távolságra!
Én továbbra is úgy látom, hogy a fórumon és a közbeszédben a hozzád hasonlóan gondolkodók járatják le magukat azzal, hogy a történésekkel kapcsolatban alig képesek érvényes gondolatokat megfogalmazni.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 050
41 894
113
Tegnap esti összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe június 27-én este​

Albert Corsa ma 00:54-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
Késő este a poltavai régió Kremenchug városában vészhelyzet történt. Utána az ukrán média sikoltozott az oroszok új, civilekkel szembeni embertelen cselekedetéről, az orosz média pedig szakértők vezetésével nem ok nélkül újabb provokációt hirdetett.
Egy állítólagos rakétacsapásról beszélünk, amely után az Amstor bevásárlóközpont leégett, a szörnyű tűzről készült felvételek gyorsan elterjedtek a hálózaton. Míg egyeseket elöntöttek az érzelmek, mások észrevettek néhány gyanús részletet – milyen gyorsan jelentek meg a felvételek a hálózaton, egyértelmű magyarázattal, hogy az orosz fegyveres erők rakétája repült be egy békés bevásárlóközpontba, egy hatalmas parkoló ürességébe. a központ előtti telek, nagyszámú katonaegyenruhás ember fegyverekkel (a Kremenchug hátsó részében), valamint a Dormash-i üzem létesítményének közvetlen közelében, ahol 2014 óta javítják az ATO résztvevőinek felszerelését. Hogy ez valóban később vált ismertté, hajlamosak vagyunk egy új terrortámadás verziójára, hogy eltereljük az ukrán társadalom figyelmét Szeverodonyeck elvesztéséről és Liszichanszk közelgő elvesztéséről.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:

Harkov front:

Helyzetharcok előnyben az oroszok oldalán Tsupovka, Uda, Dementyevka, Felső átjárók és Felső Saltovka környékén. A tüzérség növeli a nyomást az ukrán fegyveres erők Harkovban és Csuguevben lévő állásaira.
Izyum-szláv front:
Itt nincsenek olyan gyors sikerek, mint Liszicsanszk közelében. Az orosz csapatok továbbra is beharapnak az ellenséges védelembe Krasznopoly közelében, és a harcok folytatódnak azon települések közelében, amelyek már az RF fegyveres erők ellenőrzése alatt állnak. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara elismerte az orosz csapatok kismértékű előrenyomulását Szlavjanszk felé.
Lugansk front:
A csata megy tovább Liszichanszk számára. A harcok már a városon belül zajlanak, hevesen küzdenek a Liszicsanszki Olajfinomítóért, Vernekamenkáért, Belaja Goráért és a Szeverszki országút kijáratáért, amelyet az RF fegyveres erők próbálnak végre elvágni, hogy megakadályozzák a fegyveresek visszavonuló egységeit. Ukrajna erői elhagyják a várost. Megerősítették Volcsejarovka felszabadítását, Maloryazancevo felé haladnak, hogy elzárják a várost nyugat felől. Folytatódik a tisztogatás és szűrés Severodonyeckben, fegyveresek, átöltöznek civil ruhába , próbál beleolvadni a tömegbe és elrejtőzni.
Donyeck front:
Itt a front egésze változatlan, intenzív csaták folytatódnak Belogorovkáért és Beresztovojéért, Pokrovszkojeért és Klinovojeért. A novoluganszki fegyveresek állása szerint a Szvetlodarszk melletti tüzérség megnövekedett munkájáról van információ. Ugledar közelében megnyugodott a helyzet, az RF fegyveres erői visszatartották Jegorovkát, az ukrán fegyveres erők leállították az „ellentámadást”.
Érkezés:
A fegyveresek az LPR-ben lévő Zimogorye falura indították az "U-pontot", és bejutottak egy lőszerraktárba. Makeevkát és Yasinovataya-t a Gradokkal lövöldözték le. Utóbbiban egy halottat és kilenc sebesültet jelentettek be, köztük egy gyereket, Makiivkában két halott, három megsebesült. Gorlovka is szenvedett – három megsebesült.
Kalibrációk:
Kijevben újabb csapást mértek az Artem védelmi üzemre. Az ukrán légvédelem aktívan próbálta elfogni az orosz rakétákat, és ezzel egyidejűleg eltalálták lakóházukat. Az ukrán propaganda persze sietett ezért Oroszországot hibáztatni, szerintük civilek lakóépületeit rombolják le, de közvetett bizonyítékokkal a hamisítványok ellen harcolóknak az ellenkezőjét sikerült bebizonyítani. A Nikolaev régióban megsemmisült egy lőszerraktár Bereznegovatban.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 999
30 872
113
Fekete-tenger 06.27.
26june2022_Black_Sea_Map.jpg



Szeverodonyeck 06.27.

27june2022_Eastern_Ukraine_Severodonetsk_map-3.jpg



"Egész" Ukrajna 06.27.

27june2022_Ukraine_map.jpg


 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 999
30 872
113
"Minden információ és bizonyíték rendelkezésünkre áll, hogy Szevrodonyeck város repülőterét NATO-bázisra készítik elő. Az Orosz Föderáció területével, a határainkkal szomszédos térség fő repülőterévé kellett volna válnia. Nagy táborokat kellett telepíteni repülőgépekkel, fegyverekkel és katonai felszerelésekkel. Valójában valószínűleg az Orosz Föderáció elleni támadás előkészítésére.

Ez újabb bizonyítéka annak, hogy ha nem állítjuk meg őket, aligha hagytak volna magunkra. Területünk elleni támadásuk csak idő kérdése lenne."