[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 323
34 085
113
Usa ba fektetett energiát fehéroroszországba kellett vólna fektetnetek és a baltikumba és most az orosz gyengébb lenne így meg erősödik fehéroroszországgal és tényleg szomszédok lesztek lépés hátrányba kerültetek elcsesztétek.... 1 fehérorosz melétek állításával 2x nyertetek vólna így 2x buktok mert USA érdek.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 004
113
Nezd, az alabbi infok alapjan te mire jutnal?
  • egyik azt irja, hogy minden erotokkel veditek a hatart, ezert olyan keves jut at
  • masik azt irja, hogy csak akkor lesztek hajlandoak rendesen vedeni, ha a nemetek fizetnek erte
  • harmadik azt irja, hogy nem is veditek, kamu az egesz
Akkor ezen infok alapjan te hogy latod? Legy szives megirni, mi a magyar kormany szandeka, vegulis melyik oldalon all (az nem OK, hogy a 'sajatjan', mar nem nagyhatalom).

De egy kis plusz info, ami ahogy evek ota kovetem egyszer sem jelent meg a magyar mediaban, de a lengyelben mindig amikor volt V4 talalkozo (termeszetesen a 2 nep kapcsolata engem nagyon erdekel, szoval ezeket a hireket mindig figyelemmel kisertem mindket orszagban): az eppen aktualis lengyel miniszter mindig kihangsulyozta a magyar kollegajanak, hogy a "NATO jo, a pesco/eu sereg/akarmi epp a neve a nemetek probalkozasanak a nato helyett az meg rossz".
Nyilvanvalo, hogy a nemetek evek ota probalnak sajat katonai szovetseget letrehozni a nato helyett. Ehhez persze joguk van, csak mindenkinek el kell dontenie hova all. Lengyelorszag a NATO-ban marad es evekig probalta meggyozni Magayrorszagot is, hogy ezt valassza, ne azt amit a nemetek epitgetnek. (Azt gondolom ti is latjatok, hogy az USA-EU(nemetek) evek ota gazdasagi haborut folytatnak). Ezert ment szet a V4, nem az oroszok miatt, az mar boven az utolso utani csepp volt. Azt meg a lengyel politikusok is megertettek, hogy ugy gondoljatok ratok most nem jelentenek az oroszok veszelyt, nem ez volt a gond. Hanem az, hogy a nemet oldalra (tehat az ellenfeleink oldalara) allt a magyar kormany. De akkor meg mindig nem ertem, miert szivatnak folyton titeket a nemetek. Mert, hogy nekunk nem adnak penzt az ertheto az o szempontjukbol.
De az utobbi nemet valasztasokan az USA viszont atvette Nemetorszag iranyitasat, szoval ugy tunik, hogy a nemet projekt megbukott.

Szoval ennyi infom van, ebbol te mit vonnal le kovetkeztetest? Mi a magyar kormany celja? Melyik oldalon all? EU(nemet)? USA-NATO? Orosz? Kina? En csak szeretnem megerteni. Koszonom.
A migrációt illetően a kormány szándéka valószínűleg a szűrés, nyilván nem hülyék és tisztában vannak a megállítás megvalósíthatatlanságával. Az egyéb meglátásaiddal nagyrészt egyetértek. Lengyelország a jövőjét az usa szárnyai alatt képzeli el, aminek nem örülök, de elfogadom. Ez ugyebár a nato. Nekem sokkal szimpatikusabb lenne egy európai hadsereg ( usa nélkül), ami az európai érdekeket védené. Természetesen nem föderális európára gondolok, hanem nemzetállamok együttműködésére bizonyos területeken igen szoros integrációval. Tehát Magyarország, mint írtad, a "németek vezette katonai szövetséget" választotta. Az idézőjelet biztosan érted Te is miért tettem oda. Milyen más lehetőségünk lenne ezen kívül? semmilyen. Vagy usa, vagy Európa. Hogy a jövő mit hoz, ki tudja?
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Horvátország nekünk szövetségesünk vólt persze hogy nem harcolnánk elleük. Önként kell jönniük mint a feleségnek a férjhez.
hogy akarsz az orosszal szembeszálni ha nem vay hozzá mérhető? Terjeszkednetek kellen és befolyást szereznetek nem befolyást átengedni szövetségesi szolgalomból. ezt nem érted. erő kell az orosz ellen nem szövetséges aki odadob. Nektek kell erősnek lenji az orsz ellen és nem erős szövetségbe lenni ellene.
Ne oktasd ki azt aki mar ketszer legyozte Oroszorszagot, foleg akkor ne ha te nullaszor. Majd ha ti harom haboruban gyozitek le oket, akkor megkerdezlek hogyan kell. Viszlat.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
A migrációt illetően a kormány szándéka valószínűleg a szűrés, nyilván nem hülyék és tisztában vannak a megállítás megvalósíthatatlanságával. Az egyéb meglátásaiddal nagyrészt egyetértek. Lengyelország a jövőjét az usa szárnyai alatt képzeli el, aminek nem örülök, de elfogadom. Ez ugyebár a nato. Nekem sokkal szimpatikusabb lenne egy európai hadsereg ( usa nélkül), ami az európai érdekeket védené. Természetesen nem föderális európára gondolok, hanem nemzetállamok együttműködésére bizonyos területeken igen szoros integrációval. Tehát Magyarország, mint írtad, a "németek vezette katonai szövetséget" választotta. Az idézőjelet biztosan érted Te is miért tettem oda. Milyen más lehetőségünk lenne ezen kívül? semmilyen. Vagy usa, vagy Európa. Hogy a jövő mit hoz, ki tudja?
Szerintem nektek vagy USA vagy Kina. A tobbi a tortenelem tapasztalata szerint csak kiirtani akar titeket. De Kina messze van, meg nem globalis jatekos meg. USA-val meg valamiert sosem akartatok joban lenni. Szoval nehez ugy.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 731
14 797
113
Figyelj, a mocskolodas, ragalmazas, tragarkodas nem vezet sehova. Ertem, hogy sertodott vagy, de nem en kezdtem. Te pedig epp allatnak neveztel, csak mert nekunk vannak szovetsegeseink, te pedig egyik peldamat sem tudtad cafolni. Kerlek amig nem gondolod at nyugodtan, hogy abbol a sok dologbol amit irtam mi igaz es mit latsz maskent (indokkal, peldaval), addig ne irj nekem. Koszonom.

39-ben is voltakszöve6ségeseitek, és mire mentetek vele?

Nektek és a baltiaknak is hasznosabb lenne ha kisebb arccal ekéznétek az oroszokat, mert nem biztos, hogy a szövetségeseitek akkor is ott állnak majd mellettetek, amikor baj lesz.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 731
14 797
113
De Lengyelorszag nem valtoztatott semmin az elmult 1000 evben. Mi mindig a nemetek es az oroszok ellen voltunk, es az angolszaszok mellett, most is. A magyar kormany dontott ugy, hogy most a nemetek oldalara all, tehat a lengyel-usa oldal ellen. Nem mi valtoztattunk. Epp ezt irtam, hogy nem azert szunetel a V4, mert az oroszok ellen nem akartok fellepni, azt meg a leghulyebb politikus is megerti itt, hogy ratok most nem jelentenek veszelyt az oroszok, igy ertheto. De mint irtam, sok eve probaljak a lengyel politikusok elmagyarazni a magyar kormanynak, hogy a NATO a jo, nem a nemetek probalkozasa, ti megis azt az oldalt valasztottatok. Nem mi valtoztattunk. Ertem en, hogy a nemeteknek es az amcsiknak joguk van harcolni egymas ellen (gazzdasagi haboru), de igy mindenkinek dontenie kellett hova all. Lengyelorszag maradt ahol eddig, Magyarorszag viszont a nemet oldalra allt. Csak szeretnem megerteni miert es mi ebben a jo nektek, hiszen a nemetek mindig is az ellenfeletek volt, mint ahogy most is ott akadalyoznak titeket ahol tudnak. Minket is, de az ertheto. Most, hogy a nemetek buktak es az USA atvette az iranyitasukat kivancsi vagyok mi lesz, erre mit lep Magyarorszag. Nyilvan van egy tehetetlenseg, nem lehet naponta valtoztatni. Nagyon kivancsi vagyok es remelem, hogy mindketten a leheto legjobban jovunk ki ebbol, de nem latom, hogy ez hogyan lehetne. Talan ha Trump nyer es addig nem tortenik semmi rossz, akkor visszaterehettek a NATO-USA oldalra, mar csak azert is mert a nemeteknek nincs ereje, hogy visszaadja nektek Karpataljat, az orosz meg nem fog szlav foldrol lemondani, szoval nagyon kivancsi vagyok, de szeretnek ujra kozos hatart.

A német nem volt mindig az ellenfelünk. Első királyunk neje is német volt, Luxemburgi Zsigmond idején Buda volt a birodalom központja, és a töröktől is alapvetően a Habsburgok szabadítottak föl minket.

A katolikus németekkel általában jól elvoltunk.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 323
34 085
113
Ne oktasd ki azt aki mar ketszer legyozte Oroszorszagot, foleg akkor ne ha te nullaszor. Majd ha ti harom haboruban gyozitek le oket, akkor megkerdezlek hogyan kell. Viszlat.
értem sok sikert. ha szükség lessz a nemzeti mozgalmatoknak egy helytre magyarországra mindig biztonságba jöhettek. (mert így hogy az összes erősokszorozó tényezőt átengedtétek szövetségeseiteknek vagy az ellenségnek vagy azzal léptetek szövetségre akitől ezt megszerezhettétek vólna borítékolható a vége...)
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Pogány

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
39-ben is voltakszöve6ségeseitek, és mire mentetek vele?

Nektek és a baltiaknak is hasznosabb lenne ha kisebb arccal ekéznétek az oroszokat, mert nem biztos, hogy a szövetségeseitek akkor is ott állnak majd mellettetek, amikor baj lesz.
Igen, ez egy jo pelda arra, hogy Lengyelorszagrol csak az orosz narrativat ismerik Magyarorszagon. A ti sajnalatos tapasztalataitokkal a szovetsegeseiteket illetoen el sem tudjatok kepzeleni azt a merteku segitseget amit mi kaptunk az angoszaszoktol a 2. VH-ban. Tudom, hogy azt hiszitek, hogy csak papiron uznetek hadat es semmit sem tettek egy evig de ez nem igaz. Mar az elso hetekben az angolok toltak a pilotaink segge ala a Spitfire-eket, a hadihajoink angol kikotokbol harcoltak a nemetek ellen. Es vegig, a haboru utolso napjaig az angolok adtak a penzt, fegyvert, mindent a szarazfoldi hadseregeinknek, a legieronek, a haditengereszetnek.
Es igen, most tudom az jon, hogy de Jaltanal odadobtak minket az oroszoknak, ezert utaljuk az USA-t es szeressuk az USA ellenfeleit, az oroszokat.... (kifacsart logika). De nem, nem dobtak oda minket senkinek sem, egyszeruen addig ment Sztalina amig tudott. 12 millio katonaja volt fegyverben csak Europaban a haboru vegen(!). Orultek, hogy nem ment az Atlanti oceanig, megtehette volna. Igy miutan a szovetsegeseink segitsegevel legyoztuk a nemeteket (ugy, hogy kozben az oroszok is hatbatamadtak) kezdodhetett a hideghaboru. Ennek soran is folyamatosan aramlott az angol segitseg Lengyelorszagba, meg a 60-as evekben is harcok voltak, ezt sem szoktak Magyarorszagon tudni. Csak a 70-es evek volt bekes, akkor csak kulturalis fronton ment a harc, de mas sem tudta volna tovabb csinalni. Majd a 80-as evekben megint jott a harc: partszekhazakat gyujtottak fel az emberek, kommunista rendoroket lincseltek meg, vegul 89-ben gyoztunk, az oroszok elvesztettek a hideghaborut. Szoval semmi oka az angoloknak arra, hogy ne alljanak most is mellettunk.
Egyebkent nem ertem, a ti szovetsegeseitek (nemetek) megszalltak titeket, kiirtottak tobbszazezer polgarotokat, es ti szoktatok minket kritizalni, hogy a mi szovetsegeseink semmit sem tettek ertunk, meg csak csatlosok vagyunk. Hat akkor mi volt Magyarorszag?
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
A német nem volt mindig az ellenfelünk. Első királyunk neje is német volt, Luxemburgi Zsigmond idején Buda volt a birodalom központja, és a töröktől is alapvetően a Habsburgok szabadítottak föl minket.

A katolikus németekkel általában jól elvoltunk.
Igen, tudom, volt vele jo tapasztalatotok is. Ez jo. De azert tobb/frissebb a rossz tapasztalat, nem? Egyebkent itt is volt olyan iranyvonal, hogy a katolikus nemetekkel talan lehet kozos hangot talalni. Talan azert nem sikerult, mert mar nincs katolikus nemet sajnos.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 849
5 066
113
PONTOSSSSAN!!! Teljesen jól látod, szerintem is!!!

1-200ezer(!!!) fős tartalék van a "bürokratikus elfekvőben", ami bőven lehetővé tesz egy szép létszám-teremtést ezen a téren, a piac-gazdasági többlet --bevétetel-- pedig szintés böven kitermelné a mindkét területre történő átképzés költségeit.
Ezzel a két-harmaddal, ennyi idővel e következő választások előtt böven/lazán meg lehet csinálni!!!

U.I.: Az évi 100 milliárd HUF költségvetéses média hátszéllel a járulékos vezsteség/társadalmi elfogadottság is lazán megoldható!!!

U.I. 2.: "Lebuktattuk" a ViktorB-tervet --szerintem--!!! :oops:

U.I. 3.: ...foggyá má le!!! :hadonaszos:


.
Aham.. nem iszunk a Xanaxra ugye?
Az egyik kurva nagy gond az államigazgatásban is az elöregedő állomány, továbbá ezek nagy része nő, sem fizikailag sem mentálisan nem alkalmasak erre a feladatra.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Mindkétszer magyar segítséggel... ;)
Azt azért ne felejtsd el, hogy ti 4szer többen vagytok, mint mi.
Koszi. De en arra gondoltam amikor elfoglaltuk Moszkvat, abban is segitettetek? Vagy te melyikre gondolsz? A wisła-i csoda az egyertelmu, lenyegeben azzal a gyozelemmel alapitottuk meg az orszagunkat. De melyik masikra gondolsz?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 006
91 947
113
Oke, igy mar elfogadhatobb. Az biztos, hogy a lengyel politikus altalaban hulye, hidd el, jobban sajnalom mint te. De attol meg mi tovabbra is csak azt csinaljuk amit mindig is az utobbi 1000 evben: megteszunk amit tudunk Oroszorszag ellen. Akkor is ezt tennenk ha nem lenne USA. Nekunk csak jo, hogy van ebben szovetsegesunk.
Azt meg nem ertem, hogy miert baj, ha nincs eros europai hadiipar. Nektek eros magyar hadiipar kell, nekunk meg lengyel, de kinek kell europai? Nincs olyan ember vagy orszag, hogy 'europai'.
Magyarországon megszűnt a hadiioar. Önállóan képtelenség beindítani. Kellenek hozzá partnerek, szerencsére jókat találtunk.

Azért kell európai hadiipar, mert inkább hasonlóak az érdekeink, mint az USAval.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 050
54 184
113
Ne oktasd ki azt aki mar ketszer legyozte Oroszorszagot, foleg akkor ne ha te nullaszor. Majd ha ti harom haboruban gyozitek le oket, akkor megkerdezlek hogyan kell. Viszlat.




Repülősót tegyél magad mellé,mielőtt elájulnál magadtól,kezdesz sok lenni.
Az megvan,hogy minden mocsok,a migráció,a gender fasság,klíma fasság a spancitoktól jön?
Hogy győztetek az Oroszok ellen,x évvel ezelőtt,az most annyit számít,mint,hogy mi hányszor kaptuk szét a németek,vagy az egyesített nyugat száját,1000/1000+ évvel ezelőtt,kb lófszt sem.
Közben az Oroszokból katonai,gazdasági,politikai világhatalom lett,belőlünk meg semmi,belőletek meg szintén semmi,manőverezünk ahogy tudunk.
Az Oroszok most a helység kalapácsa a Lajtáig,vagy 100 éve,és belátható ideig azok is maradnak,max a demográfia baszhat ki velük,mondjuk velünk is,meg veletek is.Ha ti az usában látjátok a jövőt,nem baj,szerintem a kelet az új nyugat,az angolszászok még csak háborúkat,nyomort,és kríziseket hoztak a kontinensre,mióta képesek rá.
Hiú ábránd,hogy az usa elhamvad a kedvetekért,vagy bármelyik gazdaállatáért,hülye lenne,
Ha lenne olyan helyzet,hogy lerakják az angolszászok az Oroszokat,nem sokáig örülhetnénk neki,mert utána jönnének a gazdaállatok,mindenkibe chip,meg a meseország mindenkié,stb köcsög kontroll.
Az európai fehér ember jövője nem a nyugat,bármilyen szar is ezt beismerni,de a nyugat európoai országok demográfiáját,migrációs politikáját,no,é Oroszország politikáját látva,ideje Oroszul tanulnunk,vagy velük pusztulunk,20 évünk sincs,mire a migrik kezelhetetlenné válnak nyugat európában,mondjuk ezt is köszönhetjük usánkának.
Mint a szaros papírt úgy alkusznak meg a valagatokra a yenkik,ha kell,fél másodperc alatt,úgy készüljetek.
De semmi bajom veled,vagy a többi Lengyellel,dolgoztam nem egyelnem kettővel,egyik szerelő a cégnél is Lengyel,Mireknek hívják,15km-re lakik az Ukrán határtól,nem őszinte a mosolya a helyzettől,azt is látja,hogy nem az Oroszokat kell utálni ez miatt,szóval vigyázzatok magatokra,legyetek jóban mindenkivel,sok sikert.
:)
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Repülősót tegyél magad mellé,mielőtt elájulnál magadtól,kezdesz sok lenni.
Az megvan,hogy minden mocsok,a migráció,a gender fasság,klíma fasság a spancitoktól jön?
Hogy győztetek az Oroszok ellen,x évvel ezelőtt,az most annyit számít,mint,hogy mi hányszor kaptuk szét a németek,vagy az egyesített nyugat száját,1000/1000+ évvel ezelőtt,kb lófszt sem.
Közben az Oroszokból katonai,gazdasági,politikai világhatalom lett,belőlünk meg semmi,belőletek meg szintén semmi,manőverezünk ahogy tudunk.
Az Oroszok most a helység kalapácsa a Lajtáig,vagy 100 éve,és belátható ideig azok is maradnak,max a demográfia baszhat ki velük,mondjuk velünk is,meg veletek is.Ha ti az usában látjátok a jövőt,nem baj,szerintem a kelet az új nyugat,az angolszászok még csak háborúkat,nyomort,és kríziseket hoztak a kontinensre,mióta képesek rá.
Hiú ábránd,hogy az usa elhamvad a kedvetekért,vagy bármelyik gazdaállatáért,hülye lenne,
Ha lenne olyan helyzet,hogy lerakják az angolszászok az Oroszokat,nem sokáig örülhetnénk neki,mert utána jönnének a gazdaállatok,mindenkibe chip,meg a meseország mindenkié,stb köcsög kontroll.
Az európai fehér ember jövője nem a nyugat,bármilyen szar is ezt beismerni,de a nyugat európoai országok demográfiáját,migrációs politikáját,no,é Oroszország politikáját látva,ideje Oroszul tanulnunk,vagy velük pusztulunk,20 évünk sincs,mire a migrik kezelhetetlenné válnak nyugat európában,mondjuk ezt is köszönhetjük usánkának.
Mint a szaros papírt úgy alkusznak meg a valagatokra a yenkik,ha kell,fél másodperc alatt,úgy készüljetek.
De semmi bajom veled,vagy a többi Lengyellel,dolgoztam nem egyelnem kettővel,egyik szerelő a cégnél is Lengyel,Mireknek hívják,15km-re lakik az Ukrán határtól,nem őszinte a mosolya a helyzettől,azt is látja,hogy nem az Oroszokat kell utálni ez miatt,szóval vigyázzatok magatokra,legyetek jóban mindenkivel,sok sikert.
:)
Aha, akkor itt van a felreertes. Nem az USA talalta fel a liberalizmust, szocializmus, nacizmust, hanem francia-nemet fejlesztes. Persze ez nem jelenti azt, hogy az USA artatlan lenne, senki sem az, de ha ideologiai alapon allsz, akkor nemet-francia ellenesnek kell lenned.
De amugy kozben osszeallt a kep, koszonet ezert @SilvioD , @tarzaan @Szittya @ravenlord es a tobbiek: azert vagytok nemet oldalon, mert Orban nem akkora zseni mint elsore tunt, USA oldalon meg nem akartok lenni mert csak es kesz. Mindegy, ertem, megkaptam a valaszt. Amugy meg megfogadtam @Matróz Kommandó tanacsat es nekialltam inni, więc kocham was dzieci nawet jeśli jesteście bardzo dziwni ;)
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: zeal and LMzek 2.0

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 006
91 947
113
Persze, remelem, hogy a kulturmarxistak meg kozos ellenfel.
Nem ertem miert kellene az europai radikalis jobboldanak egyesulnie. Ti talan szivesen lennetek egy oldalon roman nacionalistakkal? Ne feledd el, mi mindig nemet es orosz ellenesek leszunk, nem valtunk, akkor is ha ezert kutyanak, csatlosnak neveztek minket, mint itt sokszor.
Salvini-Meloni : es mi lesz, ha az olaszok megtudjak, hogy csak addig kellettek nektek amig Moszkva ujra eleg eros nem lesz? Akkor visszajon a Torokorszag-Berlin-Moszkva es Roma mar nem kell? Mit gondol majd Salvini? Azt, hogy a lengyelek a koponyegforgato kutyak? Szerintem nem. Szerintem nem az a kutya es csatlos, aki 1000 eve mindig ugyanazon az oldalon all, es az sem aki le meri irni, hogy bar megerti a ti sokkal komplikaltabb geopolitikai helyzeteteket, de azt is megerti aki nektek nem ad ingyen fregattot, meg olcso patriotot forraskoddal egyutt es akinek ti nem kelletek szovetsegesnek csak csatlosnak. Tudom nem te irtad, de az algoritmusok a tobbiek ragalmait ugyan ugy olvassak mint a te eszerveidet, szoval nem hiszem, hogy a lengyel politika ugy dontene, hogy van eleg penzunk, hogy ujra a mi oldalunkra allitsuk a magyar kozvelemenyt, szoval legnagyobb sajnalatomra, de valoszinuleg nem csak Salvininek lesznek ketsegei, hanem Varsonak is. Sajnalom, de errol a honlaprol naponta omlik a gyulolet Lengyelorszag fele es a magyar kormany fegyver(!)beszerzoje ennek a honlapnak ad rendszeresen interview-t. Tehat felig-meddig ez hivatalos magyar allaspont, mert Lengyelorszagban is van sok hulye az interneten, de a magyar ellenes uszitasokat nem szoktak a politikusaink legitimizalni. Szoval remeljuk a legjobbakat, de semmi eselyt jelenleg nem latok.
Mert az Unióban csak összefogással van esély eredményt elérni. Ezt már - már belátta az összes radikál jobb párt.

A románok nincsenek benne, talán nem véletlenül. De nézd meg, hogy a szerb és szlovák nacionalistákkal is mennyi közös pontot találtunk, de van 1 szint (román), ahova tényleg nem tudunk menni. :D


Sztem ezt a Berlin-Moszkva-Isztanbul tengelyt félreérted. Ők itt a térségben a nagyhatalmak. Úgy igyekszünk politizálni, hogy a mi és az ő érdekeik egybeessenek, támogassák. Ez nem szövetséget jelent és nem is tud minden esetben megvalósulni.

Itt a fórumon hangulat valóban inkább oroszbarát Ukrajnával szemben. De ennek semmi köze a hivatalos magyar állásponthoz, ez egy forum, inkább a magyar közvéleményt tükrözi. Egyébként én meg aztán végképp nem vagyok oda a ruszkikért. De ettől semmivel sem lesznek szimpatikusabbak az ukránok.

Alapvetően nekem az a véleményem a háborúról, hogy Putyin nagyon kicseszett velünk, hogy meginditotta. Még nem látjuk mekkora gazdasági károkat okoz, de az látszik Magyarországot geopolitikai kényszerhelyzetbe hozta, ahol csak rossz és rosszabb választás van.

De kicsit messzebbről azt is látni kell, hogy ezt a háborút az USA provokálta ki, az USA stratégiai érdeke volt. Kezdődött a narancsos forradalmakkal, aztán szintet lépett a Majdan puccsal. Oroszországot a sarokba szorították és most odaharapott eszetlenül.
A közép távú gazdasági károk beláthatatlanok. Az európai gazdaságot veszélyes lejtőre lökheti és egy évszázados konfliktust hagy itt bármilyen fegyverszünet. Ukrajna a revansra fog készülni. Ez a legrosszabb Magyarország számára a Balkáni ideiglenesen befagyott konfliktus mellett. És még ott a nyugat-europai ideológiai őrület és migransbomba.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 731
14 797
113
Aha, akkor itt van a felreertes. Nem az USA talalta fel a liberalizmust, szocializmus, nacizmust, hanem francia-nemet fejlesztes. Persze ez nem jelenti azt, hogy az USA artatlan lenne, senki sem az, de ha ideologiai alapon allsz, akkor nemet-francia ellenesnek kell lenned.
De amugy kozben osszeallt a kep, koszonet ezert @SilvioD , @tarzaan @Szittya @ravenlord es a tobbiek: azert vagytok nemet oldalon, mert Orban nem akkora zseni mint elsore tunt, USA oldalon meg nem akartok lenni mert csak es kesz. Mindegy, ertem, megkaptam a valaszt. Amugy meg megfogadtam @Matróz Kommandó tanacsat es nekialltam inni, więc kocham was dzieci nawet jeśli jesteście bardzo dziwni ;)

Azért vagyunk német oldalon, mert a választékból ők a realitás.

Angolszászok kizárva, a franciák sem részei a nemzeti hagyománynak.

Az oroszokkal, kínaiakkal, törökökkel törekszünk a jó viszonyra.

Szívem szerint egy spanyol-olasz-bajor szent Liga élén foglalnám vissza a Szent Földet és az összes pátriárkaszékhelyét Efezustól Alexandriáig.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
az angolszaszok mellett
Milyen jól is jártatok. Ahogy mondani szokták: azt kaptátok jutalmul, mint mi büntetésből.
A lengyelek az angolszászok mellett voltak az angolszászok viszont csak önmaguk mellett vannak. Lengyel véren védték Angliát és érdekeiket. Mit kaptatok cserébe? Bolsevista rabigát.
az oroszok ellen nem akartok fellepni
Láttál már térképet? (hol, mi mekkora) Mekkora lakossága van Oo.-nak? Milyen nyersanyag készlettel rendelkeznek? Milyen haderővel rendelkeznek? Ahogy a történelem és a geopolitikai tényezők is mutatják nem biztos, hogy a legjobb dolog a medve bajszát húzogatni és az angolszászok védelmében bízni.
Lengyelorszag maradt ahol eddig
Még pár száz km-t arrébb nem tologatják ...az USA és angolok hathatós fejbólogatása közepette.

Nem értem, hogy miből gondolod, hogy nem vagyunk a NATO pártján, mikor igyekszünk teljesíteni a mindenkori NATO elvárásokat. Az más kérdés, hogy elég régen és nyíltan hangoztatja Orbán, hogy az EU-nak, ha számba vehető tényező akar lenni a világban, akkor kell közös haderő, mert a gazdasági erő -ameddig még van- nem elég. De nem a NATO ellen, vagy helyett. És az meg egy másik kérdés, hogy akkor most Te úgy értelmezed, hogy a NATO-nak egy USA vezette entitásnak kell lennie és ha ez teljes mértékben, mindent felülíróan megvalósul, akkor az jó?
Miért a német orientáció? Geopolitikai valóság. Németország itt van a szomszédban és tetszik vagy sem, geopolitikai hatalom. Van pénz, technika és tudás, (és piac) amikhez szeretnénk hozzáférni, hogy a magyar gazdaságot rendbe tegyük.
Miért Oroszország? Geopolitikai valóság. Kvázi Oroszország is itt van a szomszédban. Van pénz, piac; és pl. atomerőmű terén technikai tudás, amihez szeretnénk hozzáférni, hogy a magyar gazdaságot rendbe tegyük.
És még valami. Viszonylag enyhén avatkoznak bele a magyar hétköznapi életbe és politikába -bár ez a német kormányra nem feltétlen igaz, de a gazdasági szereplőkkel és a bw-vel ez megvalósul.
Mondhatjuk, hogy ezeknek az államoknak nagy a kisugárzásuk a régióban.
Ezzel ellentétben nálunk már volt olyan, hogy az amerikai nagykövet személyes részvételével emelte egy ellenzéki megmozdulás "színvonalát". Ami lássuk be, nem túl baráti gesztus. És ugye ott vannak az NGO-k is. Bár hadsereg terén azt mondják, hogy mindig töretlen volt a jó viszony. De geopolitikai realitás, hogy az USA más szereplő Európában, mint Németország, vagy Oroszország. Meg egyáltalán, neki fél évtizedenként változnak a prioritásai.

Migráció:
Ezerszer elhangzott, hogy az illegális bevándorlás megállítása az elsődleges cél. Ide tartozik, hogy pl.: zöld határon történik; erőszakosan történik; papírok nélkül történik stb. Tehát ellenőrizetlenül senki ne léphessen be Magyarországra. Kb. erre is van lehetőség.


Nekem is vannak kérdéseim, amiket nem értek.

  • Azt nem értem, hogy mi a bajod a németekkel. Mikor a II. vh.-ban is több százezer számra harcoltak lengyelek a németekkel együtt. Szóval ezt a történelmi nagy német útálat is eléggé indoktrinált vélemény. De tudtommal ugyan ez igaz az oroszokkal is; hisz sok lengyel ért el elég magas posztokat az orosz birodalomban is.
  • De azt se értem, hogy miért támogatja Lengyelország az oroszok erősödését azzal, hogy orosz gázt vásárol? Maga ellen támogatja az oroszokat? Vagy ilyenkor nincs orosz veszély?
  • Lengyelország miért nem pl.: Magyarország felé erősíti a szövetséget? Oké, nem USA katonai potenciál, de szorosabb és tartósabb viszony alakítható ki és néha ez fontosabb, mint egy sok ezer km-re levő, sok érdekeltséggel fellépő erő imádata. De ezt nem látni, sőt; egyre inkább nem. Igazság szerint nem tudom, hogy valójában mennyire ált ki Lengyelország, vagy a lengyel nép Magyarország területi integritása mellett, vagy az elszakított magyar nemzet tagjai mellett? Lehet, hogy nagyon, csak nem hallattszott el idáig. Arra emlékszem, hogy 100 éve még nagyban Romániával dúlt a láv.

Szóval egy csomó mindent nem feltétlenül értünk egymásban -mint népek.

Egy dolgot nagyon értékelek, hogy kimondod, hogy Lengyelország überalles és minden más le van tojva. És azért ez egy jó dolog. Fontos a hazaszeretet, még ha néha sok mindent nem is értünk a egymás lelkiségéből.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Milyen jól is jártatok. Ahogy mondani szokták: azt kaptátok jutalmul, mint mi büntetésből.
A lengyelek az angolszászok mellett voltak az angolszászok viszont csak önmaguk mellett vannak. Lengyel véren védték Angliát és érdekeiket. Mit kaptatok cserébe? Bolsevista rabigát.

Láttál már térképet? (hol, mi mekkora) Mekkora lakossága van Oo.-nak? Milyen nyersanyag készlettel rendelkeznek? Milyen haderővel rendelkeznek? Ahogy a történelem és a geopolitikai tényezők is mutatják nem biztos, hogy a legjobb dolog a medve bajszát húzogatni és az angolszászok védelmében bízni.

Még pár száz km-t arrébb nem tologatják ...az USA és angolok hathatós fejbólogatása közepette.

Nem értem, hogy miből gondolod, hogy nem vagyunk a NATO pártján, mikor igyekszünk teljesíteni a mindenkori NATO elvárásokat. Az más kérdés, hogy elég régen és nyíltan hangoztatja Orbán, hogy az EU-nak, ha számba vehető tényező akar lenni a világban, akkor kell közös haderő, mert a gazdasági erő -ameddig még van- nem elég. De nem a NATO ellen, vagy helyett. És az meg egy másik kérdés, hogy akkor most Te úgy értelmezed, hogy a NATO-nak egy USA vezette entitásnak kell lennie és ha ez teljes mértékben, mindent felülíróan megvalósul, akkor az jó?
Miért a német orientáció? Geopolitikai valóság. Németország itt van a szomszédban és tetszik vagy sem, geopolitikai hatalom. Van pénz, technika és tudás, (és piac) amikhez szeretnénk hozzáférni, hogy a magyar gazdaságot rendbe tegyük.
Miért Oroszország? Geopolitikai valóság. Kvázi Oroszország is itt van a szomszédban. Van pénz, piac; és pl. atomerőmű terén technikai tudás, amihez szeretnénk hozzáférni, hogy a magyar gazdaságot rendbe tegyük.
És még valami. Viszonylag enyhén avatkoznak bele a magyar hétköznapi életbe és politikába -bár ez a német kormányra nem feltétlen igaz, de a gazdasági szereplőkkel és a bw-vel ez megvalósul.
Mondhatjuk, hogy ezeknek az államoknak nagy a kisugárzásuk a régióban.
Ezzel ellentétben nálunk már volt olyan, hogy az amerikai nagykövet személyes részvételével emelte egy ellenzéki megmozdulás "színvonalát". Ami lássuk be, nem túl baráti gesztus. És ugye ott vannak az NGO-k is. Bár hadsereg terén azt mondják, hogy mindig töretlen volt a jó viszony. De geopolitikai realitás, hogy az USA más szereplő Európában, mint Németország, vagy Oroszország. Meg egyáltalán, neki fél évtizedenként változnak a prioritásai.

Migráció:
Ezerszer elhangzott, hogy az illegális bevándorlás megállítása az elsődleges cél. Ide tartozik, hogy pl.: zöld határon történik; erőszakosan történik; papírok nélkül történik stb. Tehát ellenőrizetlenül senki ne léphessen be Magyarországra. Kb. erre is van lehetőség.


Nekem is vannak kérdéseim, amiket nem értek.

  • Azt nem értem, hogy mi a bajod a németekkel. Mikor a II. vh.-ban is több százezer számra harcoltak lengyelek a németekkel együtt. Szóval ezt a történelmi nagy német útálat is eléggé indoktrinált vélemény. De tudtommal ugyan ez igaz az oroszokkal is; hisz sok lengyel ért el elég magas posztokat az orosz birodalomban is.
  • De azt se értem, hogy miért támogatja Lengyelország az oroszok erősödését azzal, hogy orosz gázt vásárol? Maga ellen támogatja az oroszokat? Vagy ilyenkor nincs orosz veszély?
  • Lengyelország miért nem pl.: Magyarország felé erősíti a szövetséget? Oké, nem USA katonai potenciál, de szorosabb és tartósabb viszony alakítható ki és néha ez fontosabb, mint egy sok ezer km-re levő, sok érdekeltséggel fellépő erő imádata. De ezt nem látni, sőt; egyre inkább nem. Igazság szerint nem tudom, hogy valójában mennyire ált ki Lengyelország, vagy a lengyel nép Magyarország területi integritása mellett, vagy az elszakított magyar nemzet tagjai mellett? Lehet, hogy nagyon, csak nem hallattszott el idáig. Arra emlékszem, hogy 100 éve még nagyban Romániával dúlt a láv.

Szóval egy csomó mindent nem feltétlenül értünk egymásban -mint népek.

Egy dolgot nagyon értékelek, hogy kimondod, hogy Lengyelország überalles és minden más le van tojva. És azért ez egy jó dolog. Fontos a hazaszeretet, még ha néha sok mindent nem is értünk a egymás lelkiségéből.
Bocsi, de mar elkezdtem inni, hetvege van :) więc csak egy rovid copy-paste, valamelyik nap lehet konkretan reagalok:
"
Igen, ez egy jo pelda arra, hogy Lengyelorszagrol csak az orosz narrativat ismerik Magyarorszagon. A ti sajnalatos tapasztalataitokkal a szovetsegeseiteket illetoen el sem tudjatok kepzeleni azt a merteku segitseget amit mi kaptunk az angoszaszoktol a 2. VH-ban. Tudom, hogy azt hiszitek, hogy csak papiron uznetek hadat es semmit sem tettek egy evig de ez nem igaz. Mar az elso hetekben az angolok toltak a pilotaink segge ala a Spitfire-eket, a hadihajoink angol kikotokbol harcoltak a nemetek ellen. Es vegig, a haboru utolso napjaig az angolok adtak a penzt, fegyvert, mindent a szarazfoldi hadseregeinknek, a legieronek, a haditengereszetnek.
Es igen, most tudom az jon, hogy de Jaltanal odadobtak minket az oroszoknak, ezert utaljuk az USA-t es szeressuk az USA ellenfeleit, az oroszokat.... (kifacsart logika). De nem, nem dobtak oda minket senkinek sem, egyszeruen addig ment Sztalina amig tudott. 12 millio katonaja volt fegyverben csak Europaban a haboru vegen(!). Orultek, hogy nem ment az Atlanti oceanig, megtehette volna. Igy miutan a szovetsegeseink segitsegevel legyoztuk a nemeteket (ugy, hogy kozben az oroszok is hatbatamadtak) kezdodhetett a hideghaboru. Ennek soran is folyamatosan aramlott az angol segitseg Lengyelorszagba, meg a 60-as evekben is harcok voltak, ezt sem szoktak Magyarorszagon tudni. Csak a 70-es evek volt bekes, akkor csak kulturalis fronton ment a harc, de mas sem tudta volna tovabb csinalni. Majd a 80-as evekben megint jott a harc: partszekhazakat gyujtottak fel az emberek, kommunista rendoroket lincseltek meg, vegul 89-ben gyoztunk, az oroszok elvesztettek a hideghaborut. Szoval semmi oka az angoloknak arra, hogy ne alljanak most is mellettunk.
Egyebkent nem ertem, a ti szovetsegeseitek (nemetek) megszalltak titeket, kiirtottak tobbszazezer polgarotokat, es ti szoktatok minket kritizalni, hogy a mi szovetsegeseink semmit sem tettek ertunk, meg csak csatlosok vagyunk. Hat akkor mi volt Magyarorszag?"

kocham was dzieci :)