Nezd, az alabbi infok alapjan te mire jutnal?
- egyik azt irja, hogy minden erotokkel veditek a hatart, ezert olyan keves jut at
- masik azt irja, hogy csak akkor lesztek hajlandoak rendesen vedeni, ha a nemetek fizetnek erte
- harmadik azt irja, hogy nem is veditek, kamu az egesz
Akkor ezen infok alapjan te hogy latod? Legy szives megirni, mi a magyar kormany szandeka, vegulis melyik oldalon all (az nem OK, hogy a 'sajatjan', mar nem nagyhatalom).
De egy kis plusz info, ami ahogy evek ota kovetem egyszer sem jelent meg a magyar mediaban, de a lengyelben mindig amikor volt V4 talalkozo (termeszetesen a 2 nep kapcsolata engem nagyon erdekel, szoval ezeket a hireket mindig figyelemmel kisertem mindket orszagban): az eppen aktualis lengyel miniszter mindig kihangsulyozta a magyar kollegajanak, hogy a "NATO jo, a pesco/eu sereg/akarmi epp a neve a nemetek probalkozasanak a nato helyett az meg rossz".
Nyilvanvalo, hogy a nemetek evek ota probalnak sajat katonai szovetseget letrehozni a nato helyett. Ehhez persze joguk van, csak mindenkinek el kell dontenie hova all. Lengyelorszag a NATO-ban marad es evekig probalta meggyozni Magayrorszagot is, hogy ezt valassza, ne azt amit a nemetek epitgetnek. (Azt gondolom ti is latjatok, hogy az USA-EU(nemetek) evek ota gazdasagi haborut folytatnak). Ezert ment szet a V4, nem az oroszok miatt, az mar boven az utolso utani csepp volt. Azt meg a lengyel politikusok is megertettek, hogy ugy gondoljatok ratok most nem jelentenek az oroszok veszelyt, nem ez volt a gond. Hanem az, hogy a nemet oldalra (tehat az ellenfeleink oldalara) allt a magyar kormany. De akkor meg mindig nem ertem, miert szivatnak folyton titeket a nemetek. Mert, hogy nekunk nem adnak penzt az ertheto az o szempontjukbol.
De az utobbi nemet valasztasokan az USA viszont atvette Nemetorszag iranyitasat, szoval ugy tunik, hogy a nemet projekt megbukott.
Szoval ennyi infom van, ebbol te mit vonnal le kovetkeztetest? Mi a magyar kormany celja? Melyik oldalon all? EU(nemet)? USA-NATO? Orosz? Kina? En csak szeretnem megerteni. Koszonom.